Planning in de EU: Wie regerings- of euro-kritische sites bezoekt, kan in de toekomst rekenen op een gevangenisstraf van 2 jaar

Screenshot_250

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Dankzij het plan van de islamisering verwordt Europa tot een totalitair systeem van onderdrukkers

Ook wanneer de nieuwsberichten met betrekking tot het volgende onderwerp al iets ouder zijn, laten zij zien in welke richting Europa afdrijft:

– Afschaffing van de democratie
– Afschaffing van het grondrecht op vrijheid van meningsuiting
– Criminalisering van iedere kritiek op de totalitaire politiek van Brussel.

Wie dit niet gelooft, gelieve het volgende artikel te lezen – en zich niet te laten misleiden door de in principe zeer toe te juichen reactie van Frankrijk op het bezoeken van terroristische websites (wordt bestraft met 2 jaar gevangenis), dat slechts het begin vormt van een nog wezenlijk dieper ingrijpende censuur, waarin ook het bezoeken van regeringskritische websites zoals deze met gevangenisstraf worden bestraft.

(Michael Mannheimer)

Michael Mannheimer Blog

Frankrijk: De anti-terrorisme-wet geldt als de strengste in Europa

Zoals thans een voorbeeld aantoont, wordt het snel en hard toegepast. De arrestatie vond vorige week vrijdag plaats, het vonnis deze maandag. De rechter besloot tot de maximale straf, de veroordeelde werd met onmiddellijke ingang naar de gevangenis gestuurd, voor twee jaar. Het delict dat hem ten laste gelegd werd, staat pas sinds een paar maanden in het Wetboek: het regelmatig bezoeken van websites die daden van terrorisme rechtvaardigen.

Alarmsignaal op rood

Als er alarmsignalen oplichten die wijzen op een verbinding naar de Jihadi-sfeer, dan wordt er in Frankrijk waarlijk snel en onverbiddelijk gehandeld. Dat is het signaal dat er van deze primeur dient uit te gaan. Dat dit in meerdere mediaberichten ook zo wordt meegedeeld, is zeker gelegen in het belang van de regering. In het huidige klimaat spelen de bedenkingen tegen de er aan ten grondslag liggende wet slechts een bijrol, áls zij die al spelen.

Over de zaak die maandag voor een arrondissementsrechtbank in Chartres werd behandeld, is hoe dan ook te zeggen dat hier meteen meerdere alarmsignalen oplichtten, zoals opgemerkt door de Officier van Justitie. De 31-jarige verdachte zou de laatste tijd niet alleen opvallend vaak websites van “organisaties, die het terrorisme verheerlijken” hebben bezocht en “regelmatig” onthoofdingsvideo’s hebben bekeken. Bovendien schijnt hij ook op Internet op zoek geweest te zijn naar wapens.

De jongeman, die zich in 2009 tot de islam heeft bekeerd, maakte zichzelf ook verdacht door zijn belangstelling voor de Montparnasse-torenflat. Op Internet heeft hij gezocht naar plattegronden van het gebouw. Op Facebook heeft hij een foto van de bekende Parijse kantoorflat met uitzichtplatform gepost met het commentaar: “Wat een mooie toren. Zijn pracht zal eer bewezen worden. Insh’allah.”

Het commentaar is voor meerdere uitleg vatbaar. Bij rechter en Justitie bestond evenwel geen twijfel over de richting waar het op duidt, temeer daar er bij de huiszoeking vellen papier werden gevonden waarop “Onthoofd de ongelovigen” te lezen stond. De beklaagde, die alle beschuldigingen bestreed, voerde aan dat het hier ging om uittreksels uit de koran. Zijn belangstelling voor de Montparnasse-torenflat zou louter voortvloeien uit nieuwsgierigheid, evenals andere internetactiviteiten. De rechtbank geloofde hem niet.

Haar beeld van de beklaagde, waartoe ook uitlatingen behoorden die wezen op een bereidheid tot handelen en een reis naar Syrië, weersprak de betuigingen van onschuld. Men wilde zich in deze zaak niet het verwijt op de hals halen dat Justitie niets in de gaten zou hebben, aldus de Officier van Justitie. De rechter volgde hem hierin en velde een nog zwaarder vonnis dan de Officier had geëist.

Omstreden wet

De wet waar de rechtbank zich op beroept, werd pas eind mei aangenomen. Le Monde noemde de anti-terrorisme-wet de strengste in heel Europa.

In het pakket aan wetsvoorzieningen bevindt zich ook het Artikel 18 in wiens tweede paragraaf het regelmatige bezoek van websites die oproepen tot terroristische daden of ze rechtvaardigen strafbaar wordt gesteld. Wetenschappers, journalisten en andere beroepsmatig geïnteresseerden zijn daar overigens van uitgezonderd, evenals belangstellenden die “te goeder trouw” handelen.

Laatstgenoemde valt te herkennen aan een galm van discussies over Artikel 18. Het delict is niet al te gemakkelijk te duiden en het tornt aan civiele vrijheidsrechten. In het huidige klimaat, na de aanslagen in Frankrijk, ligt de prioriteit hoe dan ook vooral bij het afweren van gevaren, niet op de grondrechten. Het nieuwsbericht, dat de inlichtingendiensten met het bewaken van de 31-jarige een vertekend beeld konden geven van een succes, mag in regeringskringen tot tevredenheid hebben geleid, voor critici van de wet worden de kansen kleiner.

Regering en rechtse oppositie op één lijn

Principiële bedenkingen tegen het bestraffen van bezoeken aan websites had het Conseil d’Etat al in 2012 aangekondigd. Ze zijn niet van tafel.

Opmerkelijk is de ontwikkeling tot nu toe. Kort en goed:

De sociaaldemocratische regering zit op één lijn met scherpslijpers aan de rechterkant. Het is echt verbazingwekkend zoals de standpunten nader tot elkaar gekomen zijn.

Het was Sarkozy, die als president in 2012 het delict van het bezoeken van verdachte websites wilde laten vastleggen in het Wetboek van Strafrecht. Toen was het protest nog groot. De wet kwam er niet door vanwege bedenkingen tegen het vastleggen ervan in het Wetboek van Strafrecht, hoe dan ook staat het grondrecht op vrijheid van informatie er haaks op. De Conseil d’Etat sprak zich er tegen uit.

Voor de rechtsen werd het een permanent thema, een “obsession”, zoals Libération schrijft. De Parti Socialiste-regering ontweek een punt van kritiek. Ze verpakte het bestraffen van het bezoeken van websites met terroristische betrekkingen in het anti-terrorisme-wetspakket (de principiële bedenkingen van de Conseil d’Etat tegen de inhoud van het artikel zijn daarmee echter niet weerlegd).

Dienovereenkomstig argumenteert Sarkozy in deze zaak niet langer als tegenstander, maar als iemand, die het eerder al geweten heeft

Ook in Frankrijk bestaan er geen patentrecepten tegen het terrorisme van jihadisten. In een poging antwoorden te vinden, kan (net zoals in Duitsland) een aanscherping van de wetten worden overwogen. Daarbij wordt aangetoond dat de sociaaldemocraten met hun voorstellen dichter bij de eisen van rechts komen. Hoe meer dit het geval is, des te radicaler vallen de ideeën rechts van de PS uit.

Zo deed Nathalie Kosciusko-Morizet, die tot het kamp van Sarkozy behoort, actueel het voorstel om een wet door te laten die het salafisme verbiedt.  Men kan benieuwd zijn hoe lang het duurt tot het onderwerp ook in de regeringspartij serieus wordt besproken. Al te eenvoudig is het niet af te handelen als men grondrechten als belangrijke referentie hoog wil houden. (Thomas Pany)

www.heise.de

De toekomst in de EU wordt hoe dan ook nog een beetje harder

Wie regerings- of euro-kritische sites bezoekt, kan in de toekomst rekenen op 2 jaar gevangenisstraf

Er zijn in Europa reeds beroemde pro-EU-politici die alle EU-critici en euro-critici gelijkstellen met terroristen en vele zogenaamde parallellen tussen deze beide kampen zien. In de toekomst wordt dan het bezoeken van video-portals als Liveleak bestraft met twee jaar gevangenis. Ook als Liveleak vele feiten over de zogenaamd gematigde rebellen in Syrië blootlegde.

Het Londense Online-magazine “Express” schreef daar jaren geleden al over:

Tegenstanders van het EU-verdrag werden als “terroristen” aangeklaagd

Eurosceptici werden als “terroristen” gebrandmerkt – enkele dagen voor Tony Blair zich voorbereidde om naar Brussel te vliegen om de Brusselse consitutie via de achterdeur in de Engelse wetgeving vast te leggen.

(Hier meer daarover)

Voor Engeland is respectievelijk was Tony Blair wat Merkel voor Duitsland is:

Hij opende de poorten van het land voor miljoenen islamitische immigranten, vooral uit Pakistan, de voormalige kolonie van het Britse wereldrijk.

Anthony “Tony” Blair was van 1994 tot 2007 voorzitter van de Labour Party en van 1997 tot 2007 Premier van het Verenigd Koninkrijk. In deze 10 jaar heeft hij het gezicht van Engeland meer tot diens nadeel veranderd dan 1000 jaar Engelse geschiedenis bij elkaar vermochten te doen.

Engeland is dankzij de socialistische Tony Blair nog sterker geïslamiseerd dan Duitsland, en voert naast Zweden en Frankrijk de lijst van landen met de meest voortgeschreden islamisering in de EU aan

Onder zijn aegis hield hij in 2000 een geheime conferentie van Europese socialisten, waarbij tot het plan van de massa-immigratie van meer dan honderd miljoen moslims uit Afrika en het Nabije Oosten besloten werd. (ik berichtte daarover) 

Toen het Londense dagblad “Telegraph” publiceerde onder het opschrift Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural” dachten veel Britten in eerste instantie aan een grap of aan een complottheorie. Onder verwijzing naar de wet op vrijheid van informatie (“Freedom of Information rule”) kregen de journalisten bewijsstukken, die eindelijk een duidelijk antwoord gaven op de vraag waarom Europa sinds een paar jaar de grenzen wijd had opengezet voor de massa-immigratie. Het antwoord:

Geplande massa-immigratie niet langer slechts een complottheorie

Niet alleen Britse sociaaldemocraten wilden met de opening van de grenzen voor immigranten uit alle continenten hun droom van een nieuwe “multiculturele mens” realiseren. Hun doel was een nieuwe eenheidsmens, die zich net zo lang vermengt tot noch ras, noch afkomst, taal of huidskleur zouden kunnen worden onderscheiden. Zij waren het goede van plan, wilden een Europeaan, die in geen enkel ander mens meer een concurrent of tegenstander zag.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Planning in de EU: Wie regerings- of euro-kritische sites bezoekt, kan in de toekomst rekenen op een gevangenisstraf van 2 jaar

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Voor Engeland is respectievelijk was Tony Blair wat Merkel voor Duitsland is”

  Tony Blair was voor Engeland (Groot-Brittannië) wat Merkel voor Duitsland is?

  Geliked door 1 persoon

  • theresageissler zegt:

   Ja. Niet soms?
   Als U argumenten bij de hand mocht hebben, die deze vergelijking (van MM overigens; ik heb het alleen maar vertaald) ontkrachten, zou het interessant zijn, ze te vernemen.

   Like

  • Wachteres zegt:

   https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html

   Labour wanted mass immigration to make UK more multicultural, says former adviser
   Labour threw open Britain’s borders to mass immigration to help socially engineer a “truly multicultural” country, a former Government adviser has revealed.
   Tom Whitehead

   By Tom Whitehead, Home Affairs Editor

   6:42PM BST 23 Oct 2009

   The huge increases in migrants over the last decade were partly due to a politically motivated attempt by ministers to radically change the country and “rub the Right’s nose in diversity”, according to Andrew Neather, a former adviser to Tony Blair, Jack Straw and David Blunkett.

   He said Labour’s relaxation of controls was a deliberate plan to “open up the UK to mass migration” but that ministers were nervous and reluctant to discuss such a move publicly for fear it would alienate its “core working class vote”.

   Geliked door 1 persoon

 2. Cobbie verhoek zegt:

  He wat een onzin hier mogen zij wel alles zeggen hè ook afschaffen van die rameldam enz zij mogen wel alles zeggen hè ik zeg love Israel country land of the bible eu may fall the netherlands the rotten euro country

  Geliked door 1 persoon

 3. shiva zegt:

  weg vrijheid van meningsuiting, het enige wat de rechtgeaarde NL nog rest is emigreren naar een mormaal land.

  Geliked door 2 people

  • Williaan zegt:

   “emigreren naar een normaal land”. Bestaan die dan?
   Wereldwijd neemt de islam sluipend toe.

   Like

   • mahoog zegt:

    Hier in Brasil zien wij dat niet zo vlug gebeuren,……maar ze benne d’r wèl hoor…maar nog te weinig om van hun neus te maken.Ook het volk slaapt een diepe slaap.De Islam wilde een steunpunt in Suriname maken ,maar de FBI van de yankies stak daar een stokje voor,Hoop dat ze in Brasilia wèl wakker zijn.Nooit 2e paspoort tot nu….maar de jonkies weer wèl.

    Like

 4. Hb.schwarz zegt:

  O wat is de EU toch goed voor ons geweest, een prima overstap. Onze Nederlandse vrijheid voor het onderdrukte totalitaire EU systeem. Geweldig en bedankt stelletje hypocriet leugenaars.
  We zijn er gewoon ingeluisd door de politiek.

  Geliked door 1 persoon

 5. Guardiaangel zegt:

  Wordt dit onze doodsteek? Moeten we echt ondergronds gaan!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wachteres zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2018/05/10/longread-eu-wet-leidt-het-einde-van-de-fotografie-in-u-zult-niet-geloven-wat-de-eu-van-plan-is/

  LONGREAD: EU-wet leidt het einde van de fotografie in: U zult niet geloven wat de EU van plan is

  Wie nog denkt dat het allemaal wel een beetje mee zal vallen:

  Wij waren in Nordhorn voor controle in een oogartscentrum. In de wachtkamer was een scherm waarop allerlei informatie kwam, natuurijk ook over de ogen.

  Op een gegeven ogenbik lazen we – tot onze stomme verbazing – het volgende bericht:

  “Het is ten strengste verboden om groepen mensen of individuen te fotograferen”.

  Need I say more?

  Geliked door 3 people

 7. Marc zegt:

  Dood aan Brussel.

  Inch alla!

  Geliked door 2 people

 8. Trucker zegt:

  Natuurlijk is het internet een doorn in het oog van eu HQ brussel en hun handpoppen in de eurabia staten.
  In de vorige eeuw konden ze verzwijgen wat ze wilden, kranten journalisten ontslaan die niet in de multikul pas liepen(*) en werd er bericht over feiten als ze echt niet anders konden.
  Heden weten wij alles nog voor de nieuwsredacties van de mainstream hun versie geven over wat er gebeurd is (met de hun gekende weglating van relevante informatie.
  Roger Van Houte (voor Gazet Van Antwerpen) en Derk Jan Eppink (voor de Standaard).
  De laatste moest het veld ruimen omdat (oude bekende) knettergekke Verhofstad Guy zich bij de koffie steeds verslikte bij het lezen van Eppinks eu scepsis en realisme.
  Het stramien bij de nieuwsredacties is : de regeringslijn volgen en zo min mogelijk kritiek uiten op hun beleid, dat laatste doen ze sluw af en toe wordt over een kleinigheid de regering “het vuur aan de schenen gelegd” maar over veiligheid islamieten gerelateerd… grote stilte.
  Over corrupte politici stilte, over Soros stilte, over de reële kosten van de islamieten invaders stilte… en ga zo maar door.
  Nogal evident dat ze geen mondige burgers willen die bovendien inspraak (zouden) willen via een referendum, bij ons in belgie onbestaande.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  – Afschaffing van het grondrecht op vrijheid van meningsuiting…..komt E.J.Bron in gevaar ?….kan niet , onmogelijk want die publiceren geen nep nieuws die alles verdoezelen wat onze nieuwe burgers uitspoken…de waarheid en niets dan de waarheid …zo helpen mij Junckers en Timmermans

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Wie regerings- of euro-kritische sites bezoekt kan rekenen op een straf …..maar is het dan niet veel eenvoudiger die anti-Junckers en Timmermansen niet te laten verschijnen .daar hebben ze blijkbaar niet aan gedacht

  Like

 11. Williaan zegt:

  de gereageerders op deze site zullen dus straks ook moeten oppassen of…. er zijn vele scenario’s

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Als we in vrijheid willen leven zullen we ons moeten ontdoen van de fascistische dictatuur in Brussel !!

  Like

 13. peter Sekie zegt:

  We zijn Noord Korea voorbijgestreefd. En maar roepen dat we een democratie en rechtsstaat zijn.
  Precies zoals in China en N.Korea en ook Venezuela.

  We hebben het zelf zo ver laten komen. Want in principe hebben we tezamen meer macht dan dat ongekozen zootje.

  Peter Sekie

  Like

 14. Inge zegt:

  Zucht.. Waar blijven de Volkerts als je ze echt nodig hebt..

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Gaan we toch op de ouderwetse manier door?
  Kost wat postzegels en papier, maar laat ze maar eens proberen om elke enveloppe te openen en te controleren.
  En dan kunnen we het ook nog in code doen.
  Welsh achterstevoren bijvoorbeeld.
  Gewoon met google translate English-Welsh opzoeken.
  Voorbeeld;
  Engels; ”We must be aware of the fact that we are controlled.”
  Welsh; ”Rhaid inni fod yn ymwybodol o’r ffaith ein bod yn cael ein rhedi”
  En dat dan achterstevoren.
  ”Iderh nie leac dob nie htiaff r’o lodobywmy ny dof inni diarh.”
  Bij ontvangst weer omdraaien en uitschrijven.
  Vertaalprogramma Welsh-English gebruiken.
  Klaar.
  Is maar een voorbeeld en heb nog wel meer ideetjes.
  We zijn toch niet voor een gat te vangen?
  En toch ook niet afhankelijk van computers?
  Vive la resistance!

  Like

  • Taljaard zegt:

   En hallo jongens en meisjes van de AIVD.
   Vervelend werkje om tijdens jullie stage websites als deze door te moeten ploegen.
   Of niet dan? Ga ervan uit dat jullie onze IP adressen al hebben achterhaald en dat jullie daarom weten hoe onze namen heten en waar onze huizen wonen.

   Maar het kan dus zo maar eens wezen dat we strakkies ondergronds gaan.
   En wij de toevlucht gaan nemen tot middeltjes om met elkaar te communiceren waar jullie, opgegroeid in het digitale tijdperk, geen idee van hebben.
   Een voorbeeldje hiervan kunnen jullie boven lezen.
   Lachen toch?

   En we hebben nog wel veel meer van zulke ideetjes.
   Het zal jullie werk in elk geval een stuk interessanter en uitdagender maken.
   Maar dat sleepnet van die sleepwet is voor mensen als wij heel makkelijk te omzeilen.
   Wij horen namelijk bij een generatie die het grootste deel van ons leven zonder computers en mobieltjes hebben geleefd.
   En daar kunnen wij ook best zonder.
   Jullie niet.

   Like

 16. Aegolius cs zegt:

  Eindelijk een plaats waar mijn vrouw niet voor me moet zorgen. Hoe gek kun je het bedenken en wat zijn de kosten daaraan verbonden?

  Ach, voor menigeen is wat jaren justitionele vakantie met staatsrechtelijke verzorging beter dan de ouderenzorg.

  Like

 17. Jean zegt:

  De dictatuur is in volle ontwikkeling bezig met héél Europa te onderwerpen en wat doen een groot aantal burgers? NIETS, NOPPES, ze laten de EU bende de boel verder verpesten.
  Oh wat zal die rekening zwaar gaan wegen….

  Like

 18. Steven zegt:

  Dan mogen ze vast gaan beginnen met gevangenissen bij te bouwen denk ik zo…

  Like

 19. arman zegt:

  ze kunnen wel zo veel willen in brussel!!!!! als wij met z,n allen gewoon maar doen wat hun je opdragen heb je geen zelfbeschikking meer.we kunnen ons beter massaal afkeren van de hele EU en misschien 1 keer in je leven op een Partij stemmen die een andere weg inslaat. als het zo doorgaat zijn wij straks met z,n allen de nieuwe moderne slaven van de Islam,en als de pleuris dan uitbreekt ,zijn de veroorzakers allang vertrokken naar veilige havens ,en komen pas terug als alle culturen mekaar hebben afgemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 20. Pingback: E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s