Montenegro overweegt de bouw van een grenshek

Screenshot_30

(Door: Wolfgang Prabel – Vertaling: E.J. Bron)

De “Magyar Hirlap” meldde uit de Montenegrijnse hoofdstad Podgornica: De grotere migratiedruk leidt tot overwegingen om een hek langs de grens met Albanië op te richten, deelde de publiekrechtelijke tv-zender Podgorica (RTCG) vandaag mee.

journalistenwatch

Omdat er steeds meer illegalen aankomen en hun terugkeer naar Albanië moeilijk te organiseren is, hebben de autoriteiten besloten dat, wanneer het aantal het land binnenkomende migranten niet daalt, er als laatste oplossing een hek van prikkeldraad met weerhaken opgericht moet worden.

Vojislav Dragovic, de chef van de afdeling grenspolitie van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zei dat het mogelijk zou zijn dat hij zulke impopulaire maatregelen zou moeten nemen om de illegale immigratie in te dammen. Volgens hem is het aantal het land binnenkomende illegale immigranten de afgelopen 10 maanden toegenomen. In het verleden werden er maar weinig migranten waargenomen, maar in de afgelopen tijd waren het meerdere tientallen.

Hij herinnerde er eveneens aan dat de Hongaarse regering Montenegro daarvoor beloofd had om, wanneer de migratiecrisis de Adriatische kust bereikt, 25 kilometer grenshek te leveren. De Montenegrijns-Albanese grens is 172 kilometer lang.

Bovendien is de samenwerking met Albanië goed, het uitzettingsverdrag is echter moeilijk te handhaven, omdat het bewijs moeilijk te leveren is dat de migranten vanuit Albanees territorium naar Montenegro komen. Daarom wijs Albanië het af hen terug te nemen.

Gedurende de crisis in het jaar 2015 heeft de migratiegolf Montenegro niet getroffen, maar nu is er een nieuwe route over land vanuit Griekenland naar Albanië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Kroatië en Slovenië naar West-Europa ontstaan.

Je kunt uit het nieuwsbericht halen dat Griekenland de bepalingen van het Schengen- en Dublin-akkoord niet uitvoert. Hoe kunnen anders mensen de grens tussen Griekenland en Albanië passeren? Albanië, Montenegro, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Macedonië behoren niet tot de Schengen-zone en moeten in toenemende mate het werk voor Griekenland opknappen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Wolfgang Prabel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Balkan, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Montenegro overweegt de bouw van een grenshek

 1. Peter zegt:

  Een hek om Brussel is eenvoudiger ,daar zitten de gekken die dit alles regisseren .

  Geliked door 4 people

  • King Arthur zegt:

   Een paddestoelwolk boven brussel zou meer helpen, en dan zeker op een doordeweeksedag alles alle gebouwen vol bezet zijn!!

   Like

  • fleckie zegt:

   Net niet, gewoon…de binnendringers de gelegenheid geven…..om in zijn totaliteit. de …’ALDAAR….WERKENDEN ‘! ..( in BRUSSEL, EU) ..te MOGEN. VEREREN! …met een MEERDAAGS BEZOEK, om eventueel als … LOGES . bekendheid te krijgen , waar ze na hun visite terecht kunnen, na logeerpartij in het…GLASPALEIS !! ter ‘kennisneming’ van..BEIDER! CULTUUR ! en…’UITOEFENING’….ervan,

   Like

 2. Steven zegt:

  Als ze nou eens beginnen met uit afschieten van illegalen..moet je kijken hoe snel de binnenkomst dan stopt! Want die het overleven tikken dat meteen in op hun Iphone 10 telefoon naar takkie takkie land.

  Geliked door 3 people

 3. Elena zegt:

  ehm….vrijwilligers met machinegeweren daar zetten is stukken goedkoper,
  immers hekken worden stuk gemaakt.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Terwijl men in landen waar de welvaart en sociale voorzieningen op ‘een lager pitje staan’ als in het de andere lidstaten, totaal geen last heeft van de multiculturele invasie, op slechts wat doorreizende jihadisten na.
  Het zijn de uitmuntende sociale vangnetten (en de hogere uitkeringen) waar de invasie hun vervaarlijke invloeden aanwend om de westerse maatschappijen te ondermijnen.
  Dus hekken bouwen is symptoombestrijding en het creëren van een vals gevoel van veiligheid, de huidige politiek is het grootste gevaar, de ‘gleichschaltung’ of gelijkschakeling hun streven en opdracht uit het Brusselse Babylon…….de meest gevaarlijke machtswellustigen hebben al een hek om hun privédomeinen staan, dus geef ze huisarrest, en laat alstublieft het gezonde verstand terugkeren.
  (voordat het te laat is en er een tweede Bosnië uitbreekt in de Lage Landen).

  Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  Een hek op de buitengrenzen van Europa en een hek met 220V op rond dat EU gedrocht is noodzakelijk, als de huichelaars in dat EU gedrocht binnen zijn eerst de spanning opzetten.
  Kijk maar weer eens naar België, een busje volgepropt met illegalen tracht de politie tegen te houden en omdat ze niet stoppen wordt een scot gelost waarbij een kind het leven laat en wat volgt? Een parlementair onderzoek, wat hebben die leeglopers resp. ordinaire zakkenvullers daar nu mee te maken? Uiteraard willen ze zelfs over lijken stemmetjes vangen, van ordinair zootje gesproken.
  Die illegalen zijn hier illegaal en MOETEN opgepakt worden en als de politie bevel geeft te stoppen horen ze te stoppen, punt.
  Wie is nu verantwoordelijk voor de dood van dat kind? Juist, die illegalen zelf en illegalen hebben in ons land niets te eisen.
  Conclusie, verknoei geen geld aan illegalen en vooral laat geen illegalen binnen.

  Geliked door 1 persoon

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Je kunt uit het nieuwsbericht halen dat Griekenland de bepalingen van het Schengen- en Dublin-akkoord niet uitvoert.”

  Het zou ook niet eerlijk zijn om Griekenland bijna in z’n eentje op te laten draaien voor de Brusselse waanzin.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s