In Casu Tommy Robinson: What about Nigel…?

Screenshot_161

(Door: Theresa Geissler)

De affaire-Tommy Robinson is intussen al weer vier dagen oud, maar nog lang niet verstomd. Laten we trouwens hopen dat dit voorlopig ook niet gebéurt. De nodige realistische ‘wegbereiders’ hebben er intussen hun zegje over gedaan, onder andere Paul Weston ( wie anders) en onze eigen Geert Wilders. Wat mij nu zojuist inviel, en wat ik graag met U allen wil delen: hoe staat de voormalige leider van de UKIP, Nigel Farage, eigenlijk in deze kwestie? “What about Nigel?” zogezegd.

Je zou toch zeggen, dat hij hier eveneens zijn gedachten over zal hebben. Maar, tenzij mij iets belangrijks is ontgaan, tot op heden van zijn kant dóódse stilte. Ach ja, wat niet is, kan komen, nietwaar? Het viel me alleen maar op, nu de hierboven genoemde heren, alsmede stemmen vanuit Duitsland – van de AfD, van bloggers als Michael Mannheimer e. d. inmiddels hebben geklonken, om nog maar te zwijgen van de realistische stemmen vanuit de rest van Europa.

Weliswaar is Farage opgestapt als partijleider van de UKIP, maar hij maakt er nog steeds deel van uit. Hij is trouwens lang genoeg hét gezicht geweest van die partij, en voor zover mij bekend nog steeds Europarlementariër. Daarnaast nog Brit, evenals Tommy, dus, zou je zeggen…. Vertel ons eens even hoe je over deze hele hemeltergende mensenrechtenschending denkt, Nigel….Nigel…? Welnu, nogmaals: het kán zijn dat ik iets gemist heb, maar tot op heden heb ík er van zijn kant geen kik over gehoord. (Wie een geldige reden heeft om mij wat dit betreft te corrigeren, kan dat bij deze uiteraard doen.)

Ach ja, die Nigel toch: Vanaf 2006 – met hier en daar een onderbrekinkje – leider van de nieuw opgerichte UKIP, EU-kritisch (dát in ieder geval), flamboyant, spraakmakend, begiftigd met charisma (in elk geval van het soort wat een stand-up comedian in West-End behoeft), en vanwege al deze talenten járenlang de lieveling van de Realisten, zowel binnen het Britse Koninkrijk als daarbuiten. Men dacht, alleen al vanwege zijn persoonlijkheid, dé ultieme toonaangevende persoon in de strijd tegen de EU- en daarmee automatisch tegen islamisering en omvolking in handen te hebben, de uit de hémel gevallen sleutel naar de bevrijding …

Nou ja, dat laatste bleek dan uiteindelijk een beetje tegen te vallen, zodra gaandeweg tóch steeds meer zichtbaar werd dat Nigel de EU-kwestie (en daarmee zijn strijd voor de Brexit; ere wie ere toekomt) íets losser zag van die strijd tegen islamisering en omvolking dan menig Realist lief was: het eerste rode lampje ging al branden toen hij reeds in 2010 bedankte voor deelname aan Wilders’ toenmalige plannen voor een European Freedom Alliance en door de jaren heen zijn die waarschuwingssignalen alleen maar bestendigd: nog voor hij ná afloop van het Britse referendum – niet voor het eerst – aftrad als partijleider, met de tamelijk vage toezegging terug te keren als de situatie dit ooit zou vereisen, was Realistisch Europa er inmiddels wel achter: als EU-bestrijder heeft deze man ontegenzeggelijk zijn sporen verdiend, maar als islamisering- en immigratiebestrijder is het nog enigszins een ander verhaal: hij heeft thans letterlijk te kennen gegeven dat hij de islamieten niet wenst “weg te zetten” en dat is het dan: wie een dergelijk principe koestert ten opzichte van een land in de situatie als waarin GB momenteel verkeert, kan evengoed ronduit bekennen dat hij wat dat betreft de kanker nu eenmaal liever laat invreten. Goed, Nigel, dat weten we dan, het zij zo.

Maar nu dan nog inzake de kwestie Tommy Robinson, oh grote-voorvechter-van-exclusief-de-BREXIT: hoe staat U nu precies in dit hemeltergende schandaal, dat, wanneer het in Engeland schering en inslag mocht worden, die hele BREXIT in één klap degradeert tot iets totaal nutteloos, aangezien het er met zó’n staatsontwikkeling totaal niet meer toe doet of hij er door gekomen is, of niet?

Krijgen we dat nog eens ‘loud and clear’ te horen? De échte Realisten zijn U al vóórgegaan, zoals gezegd zowel in als buiten GB. Volgens Tommy-zelf noemde U hem en zijn medestanders al eens “racisten”; veel fiducie heb ik er dus niet in. Mocht het er nog van komen: Het zal me werkelijk benieuwen!

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, lafheid, Moslims, Naïviteit, Nigel Farage, Patriottisme, political correctness, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op In Casu Tommy Robinson: What about Nigel…?

 1. Eric zegt:

  Nigel is een fan van Trump, en Breitbart heeft evenmin veel woorden vuil gemaakt aan wat er met Tommy Robinson is gebeurd. Mijn analyse: de tentakels van Saoedi-Arabië zijn al zo diep West-Europa ingedrongen dat alle bondgenoten van S.-A., dus ook Trump, dus ook Farage, zullen zwijgen als een graf. Overigens heeft Farage, i.t.t. Weston, Robinson of Jayda Fransen, nooit één onvertogen woord over de islam gezegd. Mijn gok: we zullen dus ook niks uit zijn mond over de kwestie Tommy vernemen.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Fout: Breitbart MOCHT van de rechter NIET berichten. Heeft dat toch gedaan. Zie de site van Breitbart London. Dezelfde tekst geplaatst met overal haakjes, waartussen in het originele artikel de naam van Tommy Robinson werd genoemd.

   Like

   • Eric zegt:

    Breitbart.com heeft er nauwelijks over bericht. Wel komt vandaag aan bod: ‘Church of England Urges Trans People to Become Priests’, Niets meer over Tommy. Het blijft ook bij Breitbart in de U.S.A. underreported, alsof het een onnozel faits divers zou zijn. Terwijl dit na de moord op Pim Fortuyn en de Mohammedcartoons een nieuwe mijlpaal is in het proces van islamisering en van de vernietiging van onze vrijheid. Behalve Geert en Tom van Grieken van het Vlaams Belang heeft in West-Europa geen toppoliticus zich hierover uitgelaten. Niet Le Pen, niet Salvini, niet de Oostenrijkse regering, maar dus evenmin Trump of Farage. Ik kan u zeggen dat ik hierover diep teleurgesteld ben en vraag me af wat de oorzaak/reden voor dit planetaire stilzwijgen is. Het gaat hier over het land dat de freedom of speech als een primair mensenrecht niet alleen heeft uitgevonden maar dit ook over de wereld verbreid. En in dit land wordt nu die freedom of speech afgeschaft. Ongelofelijk !

    Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Indien de gevestigde democratie ondermijnd wordt door het vrije woord inzake de bezetter te verbieden en van overheidswege bestraft wordt door opsluiting, dan komt men in een fase terecht waarbij praten om begrijpelijke redenen geen zin meer heeft. Het zou me niets verbazen dat op korte termijn een aantal lieden zomaar uit de weg geruimd gaan worden. Niet zoals het zou moeten gaan, maar wel begrijpelijk als de overheid met de vijand heult en het volk monddood maakt.

  Like

 3. hslot4 zegt:

  Was me ook al opgevallen opvallend still bij Farrage wat Tommy Robinson betreft

  Like

 4. Marc zegt:

  Wat ik van Farage begrijp is dat van alle hot-topic onderwerpen als EU, islam, massa-immigratie, hij welbewust er één heeft gekozen, namelijk strijd tegen de EU. Zodra het EU-gerelateerd is zal hij massa-immigratie misschien nog wel noemen, maar van de islam houdt hij zich volledig afzijdig. Tot zover ik weet hanteert hij het principe van de vrijheid van godsdienst, dus islam mag.

  Wat zijn werkelijke afweging zal zijn geweest, is mijn niet bekend. Maar ik maak mij sterk dat alle drie de onderwerpen hem aan het hart gaan. Verder zal hij gezien hebben hoe het islamcritici als Fortuyn en Van Gogh vergaan is. Ook zal hij gezien hebben dat de kaart van het ‘anti-racisme’ te sterk bleek voor een daadwerkelijke politieke oppositie: de westerse volken lijken té verward om van een politieke oppositie een stevige vuist te maken.

  Ik vermoed dus dat Farage om puur tactische redenen zich uitsluitend geconcentreerd heeft op Brexit. Alleen op die manier kan influx van immigranten, in casu moslims, gestopt worden. Ik denk dat dit vanuit zijn optiek de beste keuze is geweest. En met reden: de nationalistische kaart spelend heeft hij Engeland op termijn tenminste nog een kans gegeven.

  Stel je voor dat hij de islamkritisch zou zijn geweest. Dan hadden ze hem allang gearresteerd of vermoord, zoals Fortuyn.

  Nogmaals, zeker weten doe ik het niet. Maar dit lijkt mij geen onredelijke uitleg. Toch?

  Liked by 2 people

  • Eric zegt:

   Dat verantwoordt zijn stilzwijgen over de zaak van Tommy Robinson niet. Hij kan de arrestatie van Robinson en het Stasigewijs vermoorden van de freedom of speech in Groot-Brittannië aanklagen zonder de islam daarbij te benoemen. Maar hij doet dit niet. Ik hoop dat hij dit schandaal in ‘the tower of tyranny’ in Brussel ten berde brengt.

   Like

   • Marc zegt:

    Verantwoording is niet waar het hier om gaat. Farage opereert hier politiek tactisch. Mogelijk brengt hij het in Brussel ter sprake. Graag zelfs. Maar hij zal dat dan doen langs nationalistische, eurosceptische, argumenten. Wees niet verbaasd als hij hierbij de islam onvernoemd laat. Dat betekent geenszins dat hij een lans voor die lui breekt.

    Like

   • Eric zegt:

    Dat is dus wat ik zei.

    Like

 5. Roeland zegt:

  De UKIP vlag was wel zeer zichtbaar tijdens de demonstratie voor Robinson in Londen.

  Like

 6. ShimonEliezer zegt:

  Waar zijn uberhaupt al die stemmen die zo gillen over vrijheid van meningsuiting? Waar is Livingstone? Waar is Jeremy Bernard Corbyn? Duidelijk dat dee salon wereldverbeteraars bezig zijn hun totalitaire nest te verstevigen en ware vrijheid van meningsuiting hen geen bal kan schelen.

  Liked by 1 persoon

 7. Vederso zegt:

  Het is inderdaad opvallend dat Farage niets van zich laat horen, maar … ik denk dat Nigel Farage beseft dat hij zich geen enkele fout kan veroorloven. Ik vermoed dat er veel mensen zijn die menen met Farage nog iets te moeten rechtzetten.

  Like

 8. Leo 1 zegt:

  Net als in de tijd van Ome ADOLF H.

  Wie niet voor ons is, is tegen ons en zal verdwijnen.

  Heil !

  Liked by 1 persoon

 9. Hij is ook zeker bang opgepakt te worden en in de cel te belanden. Engeland zit in een wurggreep en komt er niet meer uit, dan alleen met een opstand. Er is al een politieman die oproept voor vrijheid van mening. Of die nog lang dienst zal doen, betwijfel ik.

  Like

 10. Trucker zegt:

  Farage’s core business is Groot Britagne isoleren van eu HQ brussel.
  slam is voor Farage nooit HET tema geweest waar hij van wakker lag noch voor anderen in de bres zou springen.
  Twee of drie jaar terug heb ik het reeds op deze blog gepend hij is een uitstekend spreker in het hol van (de) eu HQ brussel dictators, Verhofstadt de knettergekke eurofiel) is dan steeds aan het gillen als een ordinair viswijf en bewijst (mij) dat hij minder is als een rat door ZIJN taal het Vlaams nooit te gebruiken maar een soortement steenkolen Engels gebruiken.
  Wat een vieze smerige rat, zo maar iets dat in mij opkomt die kop op 25 m en met de GP tussen die canyon van zijn voortanden 9mm single shot 🙂

  Like

  • Eric zegt:

   Dit gaat niet over islam, maar over de vrijheid van meningsuiting en over het zomaar oppakken en snel tot 13 maanden cel veroordelen van een journalist die massaverkrachtingen in het nieuws bracht. Islam heeft hier niks rechtstreeks mee te maken, dus Farage zou dat begrip makkelijk uit een comment of een speech kunnen houden. Dat doet hij niet, hij zwijgt en ik hoop dat hij dat zwijgen zal doorbreken.

   Like

 11. kampersrene zegt:

  nog niet zo heel lang geleden gebeurde hetzelfde in Duitsland . Moedige mensen die kritiek hadden op de nazi’s werden opgesloten en zelfs vermoord

  Like

 12. Elisah zegt:

  https://www.express.co.uk/news/uk/965720/Brexit-News-Nigel-Farage-electoral-commission-European-elections?
  NIGEL FARAGE was furious at the shock revelation this morning that the Electoral Commission have ring-fenced nearly a million pounds in case the UK takes part in next year’s European Parliament elections – after Brexit.

  Like

 13. Kruisridder zegt:

  Farage voelt de hete adem van de Ijzeren dame ook in z´n nek en haar vrienden van Mohammed. Om te voorkomen dat hij in de gevangenis wordt onthoofd, zal hij nu ergens voor langere tijd ondergedoken zitten….

  Like

 14. Marc zegt:

  Het ziet er naar uit dat Farage inderdaad door de mand valt. Hij volgt nu, zeer in tegenstelling tot zijn houding in zijn voortdurende verzet tegen de EU, de legalistische tour: hij stelt nu dat de rechter niet anders kon dan Robinson te veroordelen, omdat deze bij een eerdere gerechtelijke uitspraak de nadrukkelijke waarschuwing had gekregen zich op geen enkele manier met juridische rechtsgang tegen moslimverkrachters te bemoeien. Farage stelt dat Robinson dat desondanks toch deed, dat hij gewaarschuwd was, en dat de rechter hem daarom moest veroordelen.

  Daar kan ik het met Farage dus duidelijk niet eens zijn. Ik deel hier dus de mening van Ezra Levant, en heeft Theresa dus gelijk in haar vermoeden.

  Vanaf minuut 19.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s