Een staatsgreep van eurofielen tegen eurosceptici

Screenshot_162

De Italiaanse president Sergio Mattarella.

(Door: Philip Roose)

De verrassende politieke ontwikkeling in Italië is volgens Philip Roose, die in Italië woont en werkt, “een staatsgreep van het Europese establishment tegen eurosceptici”. Maar dat zal niet lukken want “bij nieuwe verkiezingen zal de eurozone nog meer hoofdpijn hebben”.

In de Italiaanse politiek is niets wat het lijkt, en al zeker niet met een Siciliaanse christendemocraat uit de 1e Republiek als staatshoofd. Terwijl eergisteren de eurosceptische regering in Italië een voldongen feit bleek, draaide het gisteren volledig anders uit.

Lees verder>>>
(h/t “Trucker”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EU-critici, Eurofielen, EUSSR, Italië, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Een staatsgreep van eurofielen tegen eurosceptici

  1. Petra DeBoer zegt:

    Oh, wat gun ik Timmermans, Juncker en de rest van de EU vazallen vele slapeloze nachten.

    Like

  2. Klaas zegt:

    Like

  3. Oeps48 zegt:

    Dames en Heren.

    Volgens de laatste bericht wil de Italiaanse president Sergio Mattarella nu een zakenkabinet laten formeren, dat nieuwe verkiezingen moet uitschrijven en het land daar naartoe leiden.
    Natuurlijk zal dat kabinet er alles aan doen dat die verkiezingen in goede banen wordt geleid.
    Ik denk, dat we de uitslag nu al zullen kunnen raden.

    Like

  4. Alphons Mantel zegt:

    de EU is helaas overal aanwezig

    Like

  5. kampersrene zegt:

    Carlo Spagetti moet een regering vormen . Hij overweegt om enkele genaturaliseerde verse Italianen ,liefst met baarden , in de nieuwe regering op te nemen . Het heeft vele voordelen , ze zijn niet Eurosceptisch , integendeel , het bevorderd de multicultuur ,het vermengen van rassen door al of niet verkrachtingen De Carlo had reeds contact met DENK in Nederland Volgens het DENK opperhoofd is het slechts een kwestie van tijd alvorens zij mede zullen regeren met Erdogan als inspiratie-bron

    Like

  6. Kruisridder zegt:

    Het parlement daar kan de president ook afzetten.

    Like

  7. Jan zegt:

    Brussel knijpt subsidies Oost-Europa af: harde protesten in Polen en Hongarije verwacht



    De grootste verliezers zijn Hongarije, Letland, Estland, Tsjechië en Malta, die op basis van het Commissievoorstel 24 procent minder EU-steun voor hun armere regio’s krijgen. Polen levert 23 procent in, Slowakije 22 procent, blijkt uit vertrouwelijke berekeningen van de Commissie. Ook Duitsland laat een veer: 21 procent minder.

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/brussel-knijpt-subsidies-oost-europa-af-harde-protesten-in-polen-en-hongarije-verwacht~b77a688c/

    Like

Plaats een reactie