Israël bouwt zeebarrière bij de noordelijke Gazastrook

Screenshot_153.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Israëlische ministerie van Defensie is zondag begonnen met de bouw van de wereldwijd eerste zeebarrière. De barrière wordt aan zee langs de noordelijke grens met de Gazastrook opgericht en dient het binnendringen van terroristen uit de Gazastrook over zee naar Israël te verhinderen.

Israel Heute

Deze golfbreker wordt op het Zikim strand vlakbij de grens met de Gazastrook gebouwd. De beslissing voor de bouw van de barrière viel, nadat in de Gaza-oorlog van 2014 terroristen van Hamas over zee Israël binnengedrongen waren om een terreuraanslag te plegen. Daarna werd onder water een systeem van sensoren verdeeld, dat het voor de Israëlische veiligheidstroepen mogelijk maakte om duikers en zwemmers te ontdekken. De nieuwe barrière is een aanvulling op deze sensoren en moet het voor terroristen onmogelijk maken om Israël vanuit zee te bereiken.

De barrière bestaat uit drie delen: een deel onder water, een ander deel bestaat uit stenen en het derde deel bestaat uit een hekwerk. De hele barrière moet door nog een stevig hek omringd te worden. De nieuwe zeebarrière is de natuurlijke voortzetting van de 64 kilometer lange ondergrondse barrière die langs de grens met Gaza wordt gebouwd. Minister van Defensie Avigdor Lieberman zei in een verklaring dat de barrière Hamas het “strategisch vermogen” zou afnemen om de zee voor de infiltratie naar Israël te gebruiken.

“Vandaag zijn we ermee begonnen een in de wereld unieke zeebarrière te bouwen, die de mogelijkheid van het binnensluizen van Gaza naar Israël via de zee zal blokkeren”, zei Lieberman verder. Dit is opnieuw een tegenslag voor Hamas, die nu nog meer strategisch vermogen is kwijtgeraakt, waarin ze enorme sommen geld in heeft geïnvesteerd. Wij zullen er alles aan blijven doen om de burgers van Israël te beschermen.”

Hamas had in de afgelopen jaren zeer veel geld in haar “marinestrijdkracht” geïnvesteerd, die bestaat uit honderden marinecommando´s, die heel vaak trainen op de stranden van de Gazastrook en uitgerust zijn met zeer vooruitstrevende duikuitrustingen. Ook heeft Hamas gevechtstechnieken ontwikkeld om de onderwater sensoren van het Israëlische leger te omzeilen. De nieuwe zeebarrière moet een einde maken aan de pogingen van Hamas om via zee Israël binnen te dringen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Israël bouwt zeebarrière bij de noordelijke Gazastrook

 1. shara zegt:

  israel een land die zijn land beschermt tegen terroristen, terwijl hier in NL alles en iedereen met een zielig verhaal welkom is en de rest van zijn leven gratis geld en huisvesting krijgt

  Geliked door 2 people

  • Leo 1 zegt:

   Nederlanders hebben eeuwenlang door dijken te bouwen hun land weten te beschermen tegen de zee.

   De Hollanders van NU laten zich via land overspoelen !!

   Wat een klootzakken !!

   Geliked door 1 persoon

 2. paulzwueste zegt:

  Blub, blub, blub….

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  TOP idee!

  Like

 4. Alex Delarge zegt:

  Weer een prima bouwproject van Israel. Hopen dat ze hiermee blijven doorgaan.

  Like

 5. Elisah zegt:

  Even iets onsmakelijks
  https://fenixx.org/2018/05/29/moslim-had-zes-telefoons-in-zijn-anus/
  De Israëlische politie heeft, voor de tweede keer, een Arabier gearresteerd die illegaal door de veiligheidszone rond Jeruzalem wilde komen. De man had de vorige dag dezelfde poging gedaan, maar werd betrapt en uitgewezen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Eigen volk eerst zegt:

  Goed zo Israël! Alles om je eigen inwoners te beschermen tegen moslims. Wat een schril contrast met Europa waar moslims geronseld worden en met de lijndienst van Frontex naar hier worden gebracht. Geef mij Israël maar.

  Geliked door 1 persoon

 7. Pingback: Het verdedigen van grenzen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s