Open brief aan Merkel

Screenshot_23

Hamed Abdel-Samad en Angela Merkel.

(Door: Hamed Abdel-Samad – Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geëerde mevrouw de Bondskanselier,

U wilt na de moord op Susanna de integratie serieuzer nemen, zei u zondag 10 juni 2018 bij Anne Wil. Ten eerste, u zou de integratie serieuzer hebben moeten nemen toen u vele jaren geleden multiculti als mislukt verklaarde. Want als een project mislukt, heeft men een nieuw project of in ieder geval een nieuw concept nodig. Beide hebt u na 12 jaar regeren niet tot stand gebracht.

Ten tweede heeft de moord op Susanna niet met gebrekkige integratie te maken, want de dader zou vanaf het begin geen aanspraak gehad hebben om Duitsland binnen te komen, en zou na de afwijzing van zijn aanvraag het land hebben moeten verlaten. Dat geldt ook voor de zaak Anis Amri en voor veel van de daders van Oudejaarsnacht in Keulen en vele andere eerdere en toekomstige daders, die nog steeds onder ons leven.

Het wordt tijd dat u tot handelen overgaat, mevrouw Merkel. Holle frasen zoals “Wir schaffen das” of “We moeten beter kijken” zijn niet meer voldoende. De grensopening was uw beslissing, waarover u noch met het parlement noch met de burgers van dit land noch met de Europese partners hebt onderhandeld. Men kan begrepen dat u destijds onder tijdsdruk stond of emotioneel werd gegrepen door de beelden uit Hongarije. Maar u werd niet gekozen om het leed van de wereld te verzachten, maar om schade van Duitsland af te wenden en zijn welzijn te verhogen. Legt u ons eens uit hoe u dat met de opening van de grens is gelukt!

U hebt de gevaren onderschat die aan deze beslissing verbonden waren. De tegenstanders van deze beslissing hebt u met de zin “Dat zou niet mijn land zijn” gechanteerd. Er zijn drie jaar voorbijgegaan sinds het begin van de crisis, ook veel tijd sinds de gebeurtenissen van Keulen en de aanslag van Berlijn, en er zijn nog steeds geen concepten hoe uw regering met deze fenomenen kan omgaan. U hebt zowel de vluchtelingen als de opnamecapaciteit van uw eigen bevolking verkeerd ingeschat. U hebt vertrouwd op de inschatting van adviseurs en onderzoeken, die de situatie alleen maar bagatelliseren en mooipraten, en u hebt zich nooit serieus bezig gehouden met de critici van uw vluchtelingenpolitiek. U en uw adviseurs zagen zichzelf als de goeden en de rest was de donkere kant van Duitsland.

Tegen een dame, die aan u haar angst vertelde voor de ontwikkelingen, zei u dat ze vaker naar de kerk zou moeten gaan en meer kerstliedjes zou moeten zingen. Is dat alles wat een burger van zijn kanselier in tijden van onzekerheid wil horen?

Wij verwachten van u, mevrouw de Bondskanselier, duidelijke concepten, opdat het leed van de slachtoffers van Berlijn, Kandel, Freiburg, Wiesbaden en elders zich niet herhaalt, en opdat het land niet verder splijt. Als u deze concepten niet heeft, toont u dan waardigheid en draagt u de verantwoordelijkheid over aan iemand die het wel kan! U was en bent niet zonder alternatief!

Bron:
www.facebook.com
Door: Hamed Abdel-Samad

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Open brief aan Merkel

 1. hendrikush zegt:

  Een mooie verwoording van een probleem door een schrijver die ieders hoogachting verdient.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Zonde van de postzegel.
   Diegenen die menen dat dit een ongenuanceerde opmerking is verwijs ik naar de periode 1940 tot 1945 waarin Hitler ook nimmer op dit soort brieven in ging.

   Ook Merkel zal wachten totdat zij de stappen in de gang hoort naderen van diegenen die zijn gekomen om haar te halen voor haar berechting.

   Like

 2. Wachteres zegt:

  Merkel heeft wel erg duidelijk gemaakt dat zij pro-Europa is en dus voor open grenzen.

  Wat dat voor gevolgen heeft voor het Duitse volk zal haar blijkbaar worst zijn, zij kijkt verder.

  Dat liet zij ook aan Seehofer weten, toen hij voor Duitsland opkwam.

  Al in 2010 beweerde merkel dat de multiculturele samenleving was mislukt,

  https://nos.nl/artikel/191835-merkel-multiculturele-samenleving-mislukt.html

  Blijkbaar was dit voor haar een reden om daar onverdroten mee door te gaan.

  Trouwens, ook onze premier Rutte was het met haar uitspraak eens.

  Een afgesproken ‘doekje voor het bloeden’ om het volk gerust te stellen?

  men zou het haast gaan denken.

  Like

 3. Marc zegt:

  Is er niet ergens een radicale moslim te vinden die Merkel te westers vindt, en daarvoor een oplossing bedenkt?

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Veel te nette brief.

  Ik zie liever een brief waarin ze aan haar haren door de straten van Berlijn getrokken wordt.

  Niet de moslim en zijn invasie leger zijn het grote gevaar maar lieden als Merkel, Rutte, Verhofstad en Timmermans zijn het grote gevaar.

  Geliked door 1 persoon

 5. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s