Peiling: meer dan twee derde ontevreden over Duitse regering

Screenshot_103

Merkel (CDU) ligt overhoop  met minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU).

(Door: Karen Van Eyken)

Na honderd dagen van ‘grote coalitie’ is in Duitsland meer dan twee derde van de burgers ontevreden over het werk van de Duitse regering.

In een peiling van het instituut YouGov in opdracht van het Duitse persbureau dpa beoordeelt slechts 21% de coalitie van de christendemocratische CDU/CSU en sociaaldemocratische SPD als positief, terwijl 36% ontevreden is over het regeringswerk en 33% zelfs heel ontevreden.

HLN Be.

Zelfs bij de kiezers van de regeringspartijen beoordeelt een meerderheid de coalitie negatief. Bij de christendemocraten is dat 54%, bij de SPD is 74% ontevreden.

Toch zegt slechts 30% dat een coalitie van CDU/CSU, groenen en FDP beter zou zijn en meent 42% dat zo’n coalitie de zaken er niet op verbeterd zou hebben, terwijl 28% zich hierover niet uitspreekt.

Bron:
www.hln.be
(h/t M.V.A.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, Merkel, sociaaldemocraten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Peiling: meer dan twee derde ontevreden over Duitse regering

 1. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Blijkbaar zijn die sukkels in welke land dan ook altijd ontevreden zijn met hun regering maar als er gestemd moet worden zijn ze blijkbaar toch ontzettend tevreden en stemmen ze toch weer op die zelfde partijen. Dit soort onderzoeken, leuk hoor maar totaal zinloos.

  Geliked door 4 people

  • guusvelraeds zegt:

   Het geheugen van de gemiddelde stembus bezoeker is kort en vergis je niet de propaganda ten gunste van de gevestigde elite bij elke verkiezingen loopt geolied met hulp van de gekochte media. Velen zijn hiertegen niet opgewassen.

   De pro elite propaganda verloopt integraal. Goed economisch nieuws, de criminaliteitscijfers dalen, veel knuffel allochtonen die op het toneel gezet worden, de ene na de andere klimaat en milieuhoax die ze gaan oplossen en vergis je niet in het effect van gebral over 70 jaar vrede dank zij Brussel.

   Geliked door 1 persoon

  • J. Vulkanoloog zegt:

   Precies wat ik iedere keer bij dergelijk nieuws denk. Het is nog allemaal niet erg genoeg.
   Vertwijfeld zei ik eens tegen mijn moeder “maar moet dan eerst de helft van onze familie uitgeroeid worden voordat we wat terug gaan doen?”. “Ja”, zei mijn moeder, “we hebben het allemaal nog te goed”. En dat is waar het probleem zit. We zijn zo verwend en zo los gekomen van onze afkomst en trots dat weinig tot niets ons kan schelen, zolang we ieder jaar maar een aantal keer op vakantie kunnen en we ’s avonds een warme douche hebben… In die zin verdienen dit volk en land om ten onder te gaan (sorry mensen).

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Duitsers zijn net Nederlanders, volgende keer stemmen ze gewoon weer op de zelfde kneuzen.
  Op naar de ondergang !

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Die moffen zijn echt wel gekker dan Nederlanders , ze hebben nóg meer last van kadaverdiscipline .
   De Nederlandse Batavieren zijn Mofrika niet voor niets ontvlucht in het verleden .
   Op boomstammen over de Rijn aan hun land ontsnapt . Dat doe je ook niet voor de lol .
   Water wast een heleboel rotzooi wég .
   Die hier aankwamen waren beslist al minder gek .

   Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Duitsland is de kweekschool voor de revolutie in Europa!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  En tóch blijft de ‘regering’ zitten.
  Raar, hè?

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Nee hoor, helemaal niet raar, we weten toch al hoe ze zijn. In Gouda is zaterdag een hoogtepunt: roze zaterdag. Iedereen is nu al dolblij. Lekker belangrijk. Ik ben zoo benieuwd naar de speech van de burgemeester. Het zal o.a. over diversiteit gaan. Waauw.

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Patriot 2.0 21 juni 2018 om 20:56

    Mijn vraag was sarcastisch bedoeld. Ik zie ook niets anders om me heen dan feestvierders, festivalbezoekers en vakantiegangers.
    “We hebben het nog veel te goed,” klinkt het overal.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Tistochwat
    Tuurlijk, we hebben het “te goed”, en daarom grijpen we niet in. Ik heb mijn portie ellende in het leven gehad, en ben goed wakker geworden: ik heb niks cadeau gekregen. Welzijn en welvaart is NIET vanzelfsprekend!!!!!

    Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Zelfs bij de kiezers van de regeringspartijen beoordeelt een meerderheid de coalitie negatief. Bij de christendemocraten is dat 54%, bij de SPD is 74% ontevreden.

  De ondergang duurt volgens deze landverraders zeker te langzaam.
  En nog eens wat: als mijn tante een pikkie had gehad zou het wellicht mijn tante hebben kunnen zijn.[ geworden geworden want op zijn duits]

  Like

  • Republikein zegt:

   Een tante teveel, moet natuurlijk oom zijn, alhoewel, tenzij modern dus lesbisch, is van alle tijden trouwens, Jezus hield ook van mannen.

   Like

 6. John zegt:

  gewoon elke keer manipulatie van de uitslag van de verkiezingen

  Like

 7. Jan zegt:

  Intussen is Het Wijf in het geniep bezig een EU-leger op poten te zetten

  A secret German defence white paper calling for the acceleration of the formation of a joint European Union Army has been leaked, revealing German ambitions to side-line NATO by creating a pan-EU force.

  The paper had seen its release date pushed back until after the British referendum on EU membership, apparently over fears that it would play into the hands of those advocating a Leave vote. But a copy has been handed to the Financial Times, revealing the scale of Germany’s ambition for a pan-EU Army – led by Germany.

  Germany has already taken steps to merge its military forces with those of the Netherlands, with a number of Dutch units already under German control.

  http://www.breitbart.com/london/2016/05/04/secret-german-white-paper-reveals-true-scale-germanys-eu-army-ambitions/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s