PVV: sluit sjoemelende scholen

Screenshot_141

DEN HAAG – De Limburgse scholen die de leerlingen geen diploma’s kunnen geven, moeten gesloten worden. Dat vindt de PVV.

Op die manier zouden andere scholen ervan weerhouden moeten worden om ook te sjoemelen met de schoolexamens, zegt PVV-Kamerlid Harm Beertema (foto). Andere scholen in de regio zouden de schoollocaties en de leerlingen over moeten nemen.

Ook vindt hij dat de huidige bestuurders en de leden van de Raad van Toezicht nooit meer in het onderwijs werkzaam mogen zijn.

Verder vindt de PVV’er dat ’voor deze ene keer’ de diploma’s verstrekt zouden moeten worden aan de leerlingen die voor het landelijke examen zijn geslaagd. „Een uitzonderlijke ramp vraagt om uitzonderlijke maatregelen”, aldus Beertema.

PVV nieuw

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, PVV. Bookmark de permalink .

7 reacties op PVV: sluit sjoemelende scholen

 1. Ruud zegt:

  De enige juiste oplossing.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Goed zo. Ik heb mij mateloos gestoord aan de hypocriete leerlingen die meenden dat zij het diploma ook wel zonder het examen zouden krijgen. Iedereen weet welke examens gedaan moeten worden en dat je deze per se eerst moet doen voor je verder mag. Dit staat zwart op wit.

  Een aantal jaren terug was het een Hoge School in Amsterdam die sjoemelde met diploma’s:
  ‘Ook HvA sjoemelt met diploma’s’
  Docenten van de grootste studieopleidingen economie en management bij de Hogeschool van Amsterdam trekken aan de bel. Volgens hen hebben sinds 2002 zeker 1000 tot 1500 studenten per jaar onterecht een diploma gehaald. Dit meldt de Telegraaf …..
  ….
  Volgens Bussemaker zijn er geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk fraude is gepleegd
  ….
  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/70459/Ook-HvA-sjoemelt-met-diploma-s
  Weer de PvdA, Bussemaker. Dar wijf gaat nu pensioengeld beheren:
  Jet Bussemaker wordt voorzitter van pensioenbeheerder PGGM
  https://www.nu.nl/economie/5321210/jet-bussemaker-wordt-voorzitter-van-pensioenbeheerder-pggm.html

  Ik heb twee leerlingen een 1 gegeven (ik ben overigens voor een 0 als je iets niet hebt gedaan zodat de lamlendigheid van de leerling direct is te zien) omdat zij twee boeken niet hadden aangeschaft en gelezen (“Wisten niet dat wij die moesten lezen”) terwijl dit aan het begin van het schooljaar was gezegd en dit ook in het studieoverzicht stond, inclusief studiewijzer.
  Het proefwerk van beide over de boeken was makkelijk nakijken, in 1 minuut en een vette 1.
  Geen medelijden met berekenend volk. Dat nog eens vergaderd wordt over zulke eikels is ronduit lachwekkend. Doe het jaar maar over.

  Er zijn leerlingen zo stupide dat zij zelfs aan mij vragen om een halve punt zodat zij geslaagd zijn. Gebeurd niet, kan niet eens omdat bij een multiple choice het aantal punten vaststaat en dat wordt ook door een ander nagekeken. Een leerling vroeg dat mij eens in het bijzijn van een schoolleider. Dan ben je toch wel behoorlijk achterlijk.

  Geliked door 2 people

 3. leefbarbaar zegt:

  Terecht. Sluiten.
  Zo smerig van linx om een vermogen te verdienen aan onderwijs en juist allochtone leerlingen keihard te laten vallen.
  En sluit natuurlijk ook het haatonderwijs. Dat een school in 010 examens liet stelen, werd beloond met een geweldig mooi en duur gebouw met fraaie gebedsruimte. Zo iets kan niet en mag niet.
  Saneren en snel ook.

  Like

 4. keesb13 zegt:

  Dit is erger dan sjoemelen.
  Alle (!) scholen sjoemelen binnen bepaalde grenzen, die ruimte is er.
  Deze scholen waren de greep op het proces kwijt en dat is eigenlijk veel erger.
  Maar, ….. waar was de inspectie? Hoog ziekteverzuim, niet voldoende vervanging, reden voor toezicht en controle. Niet gebeurd, waar is de inspectie voor?
  Diploma’s uitreiken! Zeker! Die leerlingen kunnen er niets aan doen, de examens op zich zijn goed verlopen, schoolexamens dienen om de kans op slagen te vergroten en de ontwikkeling te zien, niet het omgekeerde. Voorheen waren die schoolexamens er helemaal niet, je deed examen!
  Paniek bij Slob!

  Like

 5. Jan zegt:

  Vindt PvdA’er Postema zichzelf een ‘huichelaar’?

  De druk om op te stappen neemt toe voor André Postema, de enige aangebleven Maastrichtse onderwijsbestuurder én PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Mogelijk heeft hij de erecode van zijn partij geschonden.

  Uitgerekend Postema liet in 2015 kritisch van zich horen in een opiniestuk in dagblad Trouw. Hij hekelde bemoeienis van de onderwijsinspectie. ‘Een goede school heeft de inspectie niet nodig als kwaliteitsmeester, maar zorgt daar zelf voor’, schreef Postema, onder wiens leiding het een chaos werd bij de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO).
  ….
  https://www.pzc.nl/politiek/vindt-pvdaenrsquo-er-postema-zichzelf-een-enlsquo-huichelaarenrsquo~a9219318/

  André Postema haalt hard uit naar inspectie
  De onderwijsinspectie had op 22 juni nooit alle 354 eindexamens van VMBO Maastricht ongeldig mogen verklaren. Examens kunnen alleen per individuele leerling en dan nog zorgvuldig onderbouwd ongeldig worden verklaard, stelt de hoogste baas van de scholenkoepel waar VMBO Maastricht onder valt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2265541/andre-postema-haalt-hard-uit-naar-inspectie

  Echt een socialist, de ander is schuldig

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s