CITAAT Aleksandr Solzjenitsyn

Screenshot_147

“Om een volk te vernietigen, moet je eerst zijn wortels doorhakken.”

(Aleksandr Solzjenitsyn)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op CITAAT Aleksandr Solzjenitsyn

  1. koddebeier zegt:

    Daar werkt het onbetrouwbare zooitje in Den Haag zonder het zelf door te hebben heel hard aan !!
    Voor burgers is het hele overheid apparaat inclusief de ‘rechtspraak’ onbetrouwbaar..

    Like

  2. Pingback: CITAAT Aleksandr Solzjenitsyn: Volksverraad | toodlessss

  3. Elisah zegt:

    https://fenixx.org/2018/06/24/nigel-farage-george-soros-is-het-grootste-gevaar-voor-de-hele-westerse-wereld/
    Nigel Farage – George Soros is het grootste gevaar voor de hele westerse wereld
    Nigel Farage wees onlangs op de dreiging van het natie-dodende project van de linkse miljardair George Soros om anarchie in de VS en Europa te zaaien. Brexit-leider Farage heeft New York City bezocht en is verschenen op de Fox News @ Night-show met Shannon Bream.
    Het lijdt geen twijfel dat Soros een groot kwaad is: hij heeft zijn miljarden uitgeven om de nationale staten af te breken om een globalistisch rijk op te bouwen.

    Like

  4. Hovawart zegt:

    Een beetje onkruid is al funest voor een goede cultuur, en moeilijk te bestrijden.

    Geliked door 2 people

  5. J. C. Th. Köhler zegt:

    Als ik dit citaat goed begrijp moeten dus de wortels van de islam doorgehakt worden. In de woorden van Gustave Flaubert, in de 19e eeuw (omstreeks 1850) :
    “Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte Steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dát is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen.”

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 2 people

    • Henk.V zegt:

      Dat is een interessante conclusie, J.C.the Köhler en in wezen juist. Dat had in onze westerse wereld de taak moeten zijn van christelijke kerken die een helder tegengeluid richting islam hadden moeten laten horen. Zij faalden, omdat zij bijna over de hele linie het politiek correcte gedachtegoed omhelsden.
      Politiek correct staat coëxistentie met de islam voor…
      Die wil een krokodil blijven voeren, in de hoop dat men niet zelf wordt opgegeten..

      Geliked door 3 people

    • mahoog zegt:

      Gustave had het al vroeg door….NU steeds nog weinigen.

      Like

  6. Ik denk dat het ontwortelen inmiddels volbracht is. Waar we eerder familie, buurt, dorp, stad en land waren zijn we nu nog een zooitje volidioten die eenzaam en jankend op een toetsenbord zitten te schreeuwen en een hooivorktekening liken of retweeten.

    Geliked door 5 people

  7. guusvelraeds zegt:

    Dat is de ontheemding waar Pim Fortuyn het over had. Ga naar Rotterdam Zuid, Amsterdam West en kanalen eiland en vele andere stedelijk gebieden in Nederland en de ontheemding grijpt je bij de keel. In Roermond is inmiddels ook al een middelbare school met 50% plus islamitische leerlingen. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Gaat de verdringing van de islam nog lukken? Ik heb er een zwaar hoofd bij. Let wel multicultuur is niet het probleem. De islam is het probleem.

    Geliked door 4 people

  8. henryB zegt:

    Lees het recent vertaalde 200 jaar samen maar eens. Een gotspe dat deze man door deze site geqoute word.

    Geliked door 1 persoon

  9. Sjoe! zegt:

    Wat zijn volgens jullie de “wortels van een volk”?
    En wat is, volgens jullie, dat de doode losse medewerker van de GULag-adminitratie met “wortels van een volk” bedoelde?
    Hij vond het leuk om nieuwe woorden uit te vinden en nieuwe betekenissen aan bestaande woorden te geven die alleen hem bekend waren. Hij dacht dat het hem slimmer maakte dan alle anderen.

    Like

  10. bigljohn zegt:

    Wij zijn zelf de wortels aan het doorhakken. Onze nationale trots is ver te zoeken. Niemand bezoekt nog de kerk. Kerken worden massaal afgebroken, terwijl er moskeeën voor in de plaats komen. Degenen die hier tegen protesteren zijn met veel te weinig. Het gros blijft links stemmen, terwijl het rechtse blok (PVV) alsmaar gebasht word. Nederland loopt volledig aan de leiband van Brussel, en het zal geen 10 jaar meer duren eer het smerige karwei geklaard is !

    Geliked door 1 persoon

    • fleckie zegt:

      Misschien is er zelfs nog wel een moskee aanwezig in HET. GLASPPALEIS??……een KAPEL, voor de ..’beminde gelovigen’,,zal er toch ook zeker wel zijn, ( hoop Ik) …….ter ‘geestelijke ondersteuning’ van…ONS. BEKENDE. NEDERLANDER(s).

      Like

  11. Sjoe! zegt:

    En een andere citaat:

    Like

    • mahoog zegt:

      Toen ik in 1972 met mijn rechterknie in dik verband en begeleid door de vriendelijke Alexander Alexandrowich met de trein vanuit Poti in Georgia arriveerde bij het Nederlandse consulaat te Moscow, dacht de mij daar opwachtende assistente dat ik een Jood was die uit het land geholpen moest worden.Dus TOEN was die haat er nòg.Ik werd naar Nederland vervoerd op kosten van de Amerikaanse rederij waar ik voor werkte ,en verder verpleegd in het ziekenhuis te Vlissingen tot ik weer gereed was om terug tekeren op hun schip.

      Like

Plaats een reactie