De aard van het beestje verloochent zich NIET!

Screenshot_176

(Door: Theresa Geissler)

Het is weer zover: in dat éne, dorre, uitgestrekte land ten oosten van de Middellandse Zee (laten we maar stellen dat het tot Eurazië behoort, dat benadert de waarheid nog het best) heeft de “democratisch gekozen” dictator, die daar intussen al 16 jaar zit, het ‘m weer eens geflikt: voor de zoveelste maal herkozen (wat hij van tevoren wel geweten zal hebben, anders ben je geen dictator meer) en prómpt moesten natuurlijk zijn, louter om economische redenen (alhoewel…lóuter…?) in het Westen vertoevende volgelingen dat weer triomfantelijk benadrukken door in hun gastlanden de hele boel op stelten te gaan zetten. Duizenden kilometers verderop gaan wonen, maar juist met dít aspect van het ‘moederland’ de band niet wensen te verliezen, ’t is frappant. En het geeft te denken. Maar eerst maar even stilgestaan bij het volgende:

Als wij, westerlingen, decennialang al reden dachten te hebben om Turkije met een welwillend oog te bekijken – het land was tenminste, voor zover zijn ligging dat toeliet, modern, seculier én open, dus níet in de greep van het “islamisme” – dan is daar nu nog maar een bedróefd beetje van over: de klok wordt daar stelselmatig steeds verder teruggedraaid en het huidige staatshoofd, dat daar even rotsvast in het zadel blijkt te zitten als ooit zijn seculiere voorganger een mensenleeftijd terug, stelt zich naar het Westen toe juist uiterst kritisch, om niet te zeggen afwijzend en bovenal arrogánt, op, doorlopend in de startblokken om daar definitief de touwtjes in handen te nemen. Hij voelt zich daarin dan ook gesteund door de leer, die HIJ nu eenmaal wél als een rode draad in zijn leven heeft omarmd: de islam. Net als trouwens het grootste deel van ‘zijn’ volk, anders liet ze dit immers niet gebeuren…. zou je, zeker als westerling, denken.

En wij maar niet snappen hoe zó’n omwenteling nou weer kon plaatsvinden… Of is het, met enig nadenken, vrij eenvoudig te beredeneren?

Want laten we om te beginnen even dít vaststellen: die seculiere voorganger, waaraan ik refereerde, Mustafa Kemal Atatürk, de ‘Vader van alle Turken”, was evenmin een democraat. Niet, wat daar in het Westen onder wordt verstaan, althans. En het is dan ook maar de vraag of een land als Turkije, een volk als de Turken, wel zo gebaat zouden zijn bij democratie,zoals wij die kennen: de  landsaard vraagt waarschijnlijk van nature eerder om een “Sterke Man” die bepaalt wat er gebeuren moet of niet, die de tóón aangeeft. En als dat binnen de eigen grenzen gehouden wordt en niet vergezeld gaat van overmatig veel terreur is daar uiteindelijk ook niets tegen te zeggen. Goed, Kemal Atatürk was dus, strikt genomen, geen democraat en ook hij verkreeg de macht uiteindelijk door verovering. Maar hij was, zoals gezegd, seculíer, en met een waarderend oog voor de westerse maatschappij, waarmee hij een open relatie nastreefde. Dat bracht bijna automatisch met zich mee dat deze moderne (en naar alle oude afbeeldingen te oordelen trouwens zéér knappe) levensgenieter zich opwierp voor de emancipatie van de vrouw. Ook al, omdat hij als seculier geen koran bij de hand had om sekseongelijkheid mee te rechtvaardigen.

Screenshot_178

Het is duidelijk dat deze emancipatie niet bij alle Turken direct zal zijn aangeslagen, zodat hij niet bepaald democratisch tot stand kon worden gebracht: verbóden op het tonen van religieuze symbolen in het openbaar en op sekseongelijkheid moesten er komen om de scheiding van Kerk en Staat metterdaad tot stand te brengen; vrijwillig is dat zeker niet gegaan! Dat een aanzienlijk deel van de Turken zich er enkele generaties lang in dacht te kunnen vinden, is feitelijk weer een ander verhaal… evenals het gegeven dat wij westerlingen ons er vanzelfsprekend in konden vinden en deze doortastende staatsman groot gelijk gaven: hij hechtte, tenminste in dit opzicht, aan dezelfde waarden als wij; dat deed óns van mening zijn dat wat h i j deed góed was voor de Turken. Maar dat die daar voor een groot deel tóch wat anders in blijken te staan, zien we, sinds de weg is vrijgemaakt voor een wat ánder soort dictator:

Het soort ( gekozen) dictator dat niet alleen appelleert aan hun nationale tróts (deed Atatürk ook, maar dan meer in de zin van dat Turkije volwaardig kon meedraaien in de seculíere wereld en dáár serieus genomen worden), maar daarnaast weer teruggrijpt op dat éne stuk identiteit waarvan veel Turken, achteraf bekeken, slechts node afstand hebben gedaan en waar zij toch niet buiten bleken te kunnen: de islam. Meer en meer heeft Erdogan ze daar weer bewust van gemaakt, wat op de eerste plaats uiteraard consequenties heeft voor hun seculiere landgenoten, die dat stukje vrijheid hadden omarmd, maar het nu weer onherroepelijk zullen moeten afstaan. Consequenties heeft het echter ook voor het Wésten, dat zich geconfronteerd ziet met de afwijzende, arrogant geworden houding van de Turkse top naar háár toe en hernieuwde trekken van Turkije naar de islamitische wereld. Met, zo kan men wel stellen, alle gevolgen van dien voor de onderlinge verhoudingen op internationaal vlak: ook hier plant de islam wederom zijn vlag…Met de intentie dat op den duur over de hele wereld te kunnen doen.

Screenshot_177

En na elke herverkiezing van deze, tot overmaat van ramp islamitisch geïnspireerde, dictator krijgen de grote westerse steden, onder andere in Nederland en Duitsland, met een voorproefje daarvan te maken: alsof ze ons willen laten vóelen met welk doel ze uiteindelijk hierheen geïmmigreerd zijn. Een streven, dat door Atatürk en degenen, die vlak ná hem kwamen, niet werd ondersteund, maar door déze president/dictator wél. Dus, nietwaar…?

De ware aard van het beestje…We gaan nog wat met ze beleven!

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op De aard van het beestje verloochent zich NIET!

 1. Elisah zegt:

  Nou ja…
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/lol-leeghoofdige-denkers-spellen-eigen-partijnaam-verkeerd-in-het-hebreeuws-nu-staat-er-voorover-bukkers/

  LOL! Leeghoofdige DENK’ers spellen eigen partijnaam verkeerd in het Hebreeuws, nu staat er ‘voorover bukkers’
  Dat DENK-partijvoorzitter Selçuk Öztürk het Nederlands onvoldoende machtig is, dat weten we al geruime tijd (yep, en yep). Maar niet alleen het Nederlands is DENK onvoldoende machtig, ook het Hebreeuws wordt maar matig beheerst door de club. Dat is zelfs zo erg, dat ze niet eens hun eigen partijnaam goed kunnen spellen in de traditionele joodse taal.

  Er staat nu voorover-bukkers ipv denk, misschien een freudiaanse vergissing?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Achterlijker dan achterlijk!
   Zelf kunnen ze niet denken want daar hebben ze te weinig IQ voor.
   Ontwikkeling hebben ze niet of nauwelijks doordat het moslims zijn.
   En dat gooit maar met het woord “denk”!
   Kennelijk ’n groot minderwaardigheidsprobleem.
   Kan ook niet anders dan met ’n IQ van ca 80.
   Moet je weten dat ze omhooggevallen zijn in de tijd dat de PVDA nog het machtige linkse bolwerk was en begon met het invoeren van “troetelallochtonen”.
   Landverraders en dieven dus.
   “DENK” is daar het gevolg van.
   Anders hadden ze nooit in de Kamer kunnen zitten
   Voortrekkerij, discriminatie van eigen volk en zetelroof.
   Typisch Turks nomadenvolk!

   DENK daar maar eens over na!!!

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Theresa.
   Ik weet zeker dat die Erdogan aan die 54 % is gekomen door fraude en niets meer.
   Erdogan had ’n meerderheid nodig meer niet, dus die creëert hij.
   Voor hetzelfde geld had hij 70 % geclaimd, maar dat zou te veel opvallen.
   Wat mij ook is opgevallen dat slechts ’n derde van alle stemgerechtigde Turken in Nederland zijn gaan stemmen.
   Dat betekent dat heel veel Turken Erdogan weg willen hebben, maar niets durven te ondernemen en daarom niet gaan stemmen.
   Stel dat Erdogan 54% van de stemmen heeft gehaald, dan betekend dat dat 46 % van de Turken niet op hem heeft gestemd.
   Daarna denken we aan die duizenden Turken die hij in de gevangenis heeft gegooid met zoveel familieleden die Erdogan haten als de pest.
   Ik weet zeker dat Erdogan aan z’n eindfase is begonnen.
   Alléén HIJ weet het niet.
   Hij waant zich nu oppermachtig dus hij zal nu echt onmogelijk worden,
   wat ‘m z’n nek gaat kosten.

   Like

  • Bob Koster zegt:

   DENK is een Turks woord dat “evenwicht” of “balans” betekent. De naam alleen al is dus een leugen.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    “DENK” staat voor bedrog, leugen en verraad.
    Het is onvoorstelbaar dat een Nederlandse regering het toelaat dat ’n stel Turkse vijanden van ons land en onze bevolking in onze Tweede Kamer de zogenaamde democratische essentie van onze samenleving uit mogen venten, goed wetende dat zij er op uit zijn om onder valse vlag diezelfde democratie te ontwrichten.!

    Ik weet absoluut zeker dat deze DENKERS sinds haar oprichting al voldoende bewijs hebben aangeleverd voor een veroordeling tot onmiddellijk verbod van vereniging alsmede verbod van het in stand houden van een politieke partij.
    En Rutte moet als gedoger van dit alles zo snel mogelijk te worden aangeklaagd voor hoogverraad en als zodanig worden berecht…

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Je hoeft niet te reageren hoor Theresa.

    Like

 2. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/bizarre-denk-fans-bedreigen-burgemeester-aboutaleb-met-de-dood/
  Bizarre DENK-fans bedreigen burgemeester Aboutaleb met de dood
  De achterban van DENK heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb onlangs met de dood bedreigd, omdat de man weigerde een Pegida-demonstratie te verbieden.
  DENK (en hun opdrachtgevers in het buitenland) vonden het daarna echter nodig om een hetze tegen de PvdA’er op te zetten, zijn islamitische geloof in twijfel te trekken, hem voor “hoerenjong” uit te schelden en tenslotte ook nog een paar doodsbedreigingen zijn kant uit te sturen.

  Like

  • Ik ben nog niet vergeten hoe deze PvdA meneer en crypto moslim over Pim Fortuyn sprak. Hij is misschien wat haren kwijt, maar niet zijn streken:

   Dat neemt niet weg dat de man via via het gesubsidieerde en gecreëerde banencircus naar zijn houtige positie werd gedirigeerd niet bedreigd hoeft te worden om zijn politieke mening en dat lieden die zich daaraan bezondigen opgepakt en goed gevolgd moeten worden om bij herhaling aar eens wat aan hun Nederlandse nationaliteit te gaan doen. Dat is kennelijk aan hen te gemakkelijk weggegeven en zou veel meer verdiend moeten worden opdat mensen wel zuiniger op zijn en zich ook als Nederlander gaan gedragen en dit land helpen opbouwen.

   Like

 3. Sabeltant zegt:

  De Turken in ons land vieren geen feest.
  Ze vieren enkel de overwinning op hun tegenstanders.
  En met feest heeft het sowieso niets te maken, het valt mij nog alles mee dat er in ons land nog geen doden zijn gevallen tussen rivaliserende politieke overtuigingen.

  Geliked door 4 people

 4. Bob Fleumer zegt:

  We gaan nog wat met ze besterven!

  Like

 5. Rony Stokart I-58038 Toskana zegt:

  We zijn al volop bezig, met “beleven” ! En dit is nog maar een voorproefje.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  En dan is daar nog onze eigen mini-dictator Rutte. Zijn gedachten lopen parallel met die van zijn collega dictators Erdogan en Merkel. De grenzen MOETEN dus open blijven, want EEN groot islamitisch Europa, waar Nederland ook deel van uitmaakt is het einddoel ! En alle middelen zijn daartoe geoorloofd ! Hij wist en weet al lang van tevoren te verkondigen dat hij na de eerstvolgende tweede-kamer verkiezingen weer de minister president word. Rutte 1-2-3, en straks 4. Wat Rutte wil is wet. Alleen de gedroomde baan in Brussel heeft hij nog niet te pakken kunnen krijgen. Om onbekende redenen willen ze hem voorlopig daar dus niet.

  Geliked door 1 persoon

 7. Astrid zegt:

  Mooi geschreven Theresa en helaas o zo waar. Die arrogantie, daar lijden al die islamieten aan. Die achterlijke wijven met hun kopvod op, maar wel met de Westerse technologieën, zoals mobiele telefoons, in de hand de straten bewandelen. Mijn respect zullen ze nooit krijgen, respect voor wat? Een achterlijkheid waarbij de kopvod tegenwoordig door die wijven als vrijheidssymbool wordt aangevoerd, dàt is wat islam en generaties inteelt met die vrijwel hersenloze wezens doen. Kwaken vanuit een vijver vol moslimkikkers en maar niet inzien dat er nog veel meer vijvers zijn waar heel andere liedjes gekwaakt worden. Erdogan is gewoon een vette narcist en die moet je vooral nimmer de ruimte geven, zeker geen toegang geven tot de andere vijvers. Kikkers die hetzelfde liedje wensen te kwaken in de andere vijvers moeten die verlaten en terug naar de eigen vijver. Eruit met die immer toeterende en intimiderende Turken in onze Westerse woonwijken, voorgoed weg ermee! Wat zullen we weer een hoop zuurstof terug krijgen als die kikkers onze vijver hebben verlaten.

  Geliked door 3 people

 8. Tistochwat zegt:

  Wen maar vast aan het herstelde Turks-Ottomaanse rijk, er is geen ontkomen aan.

  Geliked door 5 people

  • Patriot 2.0 zegt:

   Nee, ik wen er NIET aan, en ik wil er ook niet aan wennen!!.

   Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Patriot 2.0 25 juni 2018 om 16:55

    Ik wil en kan er ook niet aan wennen.

    Maar hoe denkt u de zaak dan te gaan oplossen?
    Ziet u al enige concrete verbetering van de situatie?

    Like

  • Zeer is daar een ontkomen aan. Erdogan treft nog eens de verkeerde als zijn gezondheid hem niet eerder treft. West Turken zijn al lang klaar met deze pasja en het zal me niet verbazen als daar de dag gevierd wordt dat de Hagia Sophia in ere hersteld wordt.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Sjun Demartelaere 25 juni 2018 om 23:06

    De tijd zal het leren. Tot nu toe wordt de ene schurk opgevolgd door de volgende schurk.
    Af en toe zit er een ‘goeie’ tussen, maar het wordt uiteindelijk altijd weer een schurk.

    Like

 9. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  van kundig cynisme tot vlijmscherp sarcasme
  ‘t tekent Theresa, maar is geen pleonasme… 😛
  .

  Geliked door 3 people

 10. P. Puk zegt:

  We staan erbij en we kijken ernaar en doen geen ruk. Was dat 70 jaar geleden ook niet het geval?
  L’histoire se répète! Welterusten.

  Like

 11. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Theresa het is natuurlijk niet belangrijk maar toch, ik ben het met 1 opmerking in je verder weer zeer lezenswaardig artikel oneens. Een knappe man als je de oude afbeeldingen bekijkt? Knappe Turken die bestaan niet, ik heb er (helaas) al veel gezien maar een knappe heb ik nog nooit kunnen ontdekken. Ik vind ze stuk voor stuk erg onaantrekkelijk, niets aan.

  Like

  • Mustafa Kemal is in Salonica geboren. Welbeschouwd is hij Grieks al zijn geen Turk daar aan willen.Grieken trouwens ook niet sinds de slachtpartijen in Fethiye dat in die tijd nog Macri heette. In die tijd vond een weloverwogen en systematische campagne voor de uitroeiing van de Griekse minderheid in Klein-Azië onder verantwoordelijkheid van de Kemalisten plaats.

   Geliked door 1 persoon

 12. dutchess zegt:

  Er is weer geen speld tussen te krijgen Theresa/

  Geliked door 1 persoon

 13. kampersrene zegt:

  Geen nood die Erdogan is lid van de NAVO Als het nodig is zal hij ons redden .Spijtig dat de NAVO werd opgericht na de oorlog want dan zou Hitler zeker een lid zijn geweest om ons te beschermen tegen het kwade

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s