Uitgerekend bij de start van het WK-voetbal raakte de kanselier in de ergste crisis van haar ambtsperiode tot nu toe. Luidt het ‘uit’ voor de Duitse “Mannschaft”ook het einde in voor Angela Merkel?

Screenshot_282

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Nog nooit was voetbal méér een spiegelbeeld voor de toestand van een land dan in 2018.

“Of Löw zichzelf een plezier heeft gedaan met ´Wij zullen het voor elkaar krijgen´ (uitgekauwde frase, wie gelooft er nog in zoiets?). Zijn richtlijnen-competentie, wie mag spelen en wie niet, doet zo sterk denken aan Merkel en haar bevelvoering! Löw en Merkel hebben het nagelaten op het hoogtepunt van hun carrière te stoppen. De ´Mannschaft´ op het veld zowel als die in Berlijn is een overbetaald zooitje, bij wie de zin voor het wezenlijke verloren gegaan is, als hij ooit al aanwezig was!”(Uit de satire van Inge Steinmetz).

Michael Mannheimer Blog

En voor hen, die het ‘niet geweten hebben’:

Het begrip “Die Mannschaft” gaat terug op Merkel. Het is haar vondst:

Het basisidee had Angela Merkel toen de kanselier in Rio in de kleedkamer de WK-zege mee vierde en hen “Die Mannschaft” noemde.

Het voordeel van dit begrip: het on-woord “Duits”, dat haar niet meer over de lippen komt,aangezien zij Duitsland immers wil stukslaan, werd met dit begrip vermeden.

Slim aangepakt, kan men zeggen. En alweer een kleine stap van het linkse “deconstructivisme”:

Alle aanduidingen tot nu toe moeten net zo lang worden her-gedefinieerd dat de volkeren en naties (die immers dienen te worden uitgeschakeld) ook in hun taal geen thuisbasis meer vinden.

Dit duivelse idee gaat terug op de Franse Marxist Jacques Derridaen werd geestdriftig geadopteerd door de Frankfurter Schule.

Deconstructivisme: Alle begrippen tot nu toe worden op hun kop gezet

Goede begrippen worden kwade – en omgekeerd. Dat is het werk van de neo-marxistische deconstructivisten, die terug gaat op de leer van de totale vernietiging van de westerse begrippen, door Jacques Derrida door middel waarvan zij de westerse cultuur wilden vernietigen en hierin ook bijna geslaagd zijn. Op de puinhopen van de westerse cultuur willen zij vervolgens hun neo-marxistische alleenheerschappij vestigen. Om niets anders gaat het deze cultuur-relativisten.

Hun roep om een multicultiralisering is een false flag-operatie door middel van de eufemistische beschrijving “multiculti” voor hun doel, een mono-culturele socialistische eenheidsstaat te vestigen, waarin zij alleen zeggenschap hebben. Hun middel daartoe is

“de definitieve omwenteling van onze democratische samenleving met de middelen van een voortdurend verwarrende dubbelzinnige “neo-definitie” van onze waarden – zoals “vrijheid-gerechtigheid-solidariteit”, maar ook de definitieve vernietiging van onze representatieve democratie door een neofascistische links-totalitaire dictatuur  – abusievelijk “participatief” of “participatie democratie”genoemd.

Merkel draagt aan dit deconstructivisme 100% schuld.

Ze heeft deze techniek al in de DDR op de STASI-scholingen geleerd – en brengt haar nu in praktijk.

Duitsland heeft zijn ergste vijand aan de top van zijn eigen regering – en 80% van de Duitsers stemt nog steeds op zijn eigen afslachter.

Het deconstructivisme is een van de belangrijkste werktuigen van de “Merkelisten”. Het heeft grote delen van onze taal en onze begripsvorming reeds vernietigd:

– Wie spreekt van natie is een nationalist.
– Wie spreekt van volk is een “volkse”nationlist.
– Wie spreekt van gezin is een homofoob.
– Wie spreekt van staat, is een buitensluiter.
– Wie het Duitse volkslied zingt, is een racist.

Een bijzonder voorbeeld levert Hamburg

Daar moet volgens de deconstructivisten het Museum voor Volkerenkunde een andere naam krijgen. Omdat het begrip “volkeren” “niet meer van deze tijd” is. Wat ook al klinkt als je reinste waanzin, is dit:

“Het Museum voor Volkerenkunde in Hamburg moet na 138 jaar maar eens anders worden genoemd. De reden daarvoor is de naam, bericht het Hamburgse Avondblad.

De naam Museum voor Volkerenkunde is voor vele jonge groepen personen, geïnteresseerden in kunst en diaspora-gemeenschappen, kritische intellectuelen en kunstenaars/kunstenaressen afkomstig uit allochtone samenlevingen of lokale diaspora-communities een barrière, aangezien hij negatieve associaties en emoties oproept”,

verklaarde de directie van het museum op navraag van de krant. In plaats daarvan wil de instelling een positief en kosmopolitisch imago uitstralen om de nieuwe oriëntering van het Huis ook naar buiten toe te transporteren.

De kosten voor de naamsverandering zouden in de zes cijfers kunnen lopen

Er staat nog geen naam vast, net zomin als een datum voor de naamsverandering of een nieuw logo, verduidelijkte de museum-directie.

(Bron:  https://jungefreiheit.de)

“Negatieve associaties en emoties oproept”: je reinste idioterie. Dat is een volledig onbewezen shit, die de linkse bazen van het Museum voor Volkerenkunde hier uitkramen.

Zij zijn onderkruipers van de volkeren- en naties-vernietigende tijdgeest – die rekening kunnen houden met hun onmiddellijke ontslag, zodra in Duitsland de normaliteit weer mocht worden ingevoerd.

Maar één ding bewijst het Merkelbegrip “Die Mannschaft” tenminste:

Wat deze “dame” ook aanpakt (sorry voor dit woord – het enige voor haar toepasselijke begrip kan ik hier onmogelijk schrijven), gaat kapot.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Duitsland, Merkel. Bookmark de permalink .

10 reacties op Uitgerekend bij de start van het WK-voetbal raakte de kanselier in de ergste crisis van haar ambtsperiode tot nu toe. Luidt het ‘uit’ voor de Duitse “Mannschaft”ook het einde in voor Angela Merkel?

 1. koddebeier zegt:

  Dat zou een mooie herinnering aan 2018 zijn. Het jaar dat Merkel op haar bek ging !!

  Liked by 1 persoon

 2. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het schijnt dat Frau Führer de Duitse Mannschaft bevolen heeft om te verliezen.
  Wanneer wordt deze Krengelse heks eindelijk eens de laan uit gestuurd ???

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/06/Complottheorie-werd-waarheid-Duitsland-moest-van-Merkel-smadelijk-verliezen-op-WK

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Het vertrek van Merkel zou de eerste stap in de goede richting zijn. Het kwaad waaraan haar politiek en die van haar Europese vrienden is gegroeid en tot bloei is gekomen, is een voortdurende alomtegenwoordige culturele decadentie die uw Thierry Baudet terecht cultuurmarxisme noemt.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Het begrip “Die Mannschaft” gaat terug op Merkel. Het is haar vondst:
  Het basisidee had Angela Merkel toen de kanselier in Rio in de kleedkamer de WK-zege mee vierde en hen “Die Mannschaft” noemde.”

  Wie heeft deze onzin bedacht? Al zolang ik me kan herinneren, en dat is al een paar dagen, wordt de Duitse selectie Die Mannschaft genoemd. Daar is niks van Merkel bij.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Liked by 2 people

  • theresageissler zegt:

   Klopt, ja: Dat herinner ik me ook van Neurenberg, járen voordat er sprake was van Merkel. Maar ja: De schrijver dicteert en “wij” vertalen.
   Heb maar een beetje consideratie met MM, Ted: Hij is totaal bezéten van Merkel; letterlijk álles is háár schuld, wat hem betreft, zelfs het woord “Mannschaft”! (LOL!)

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Köhler, je hebt volkomen gelijk!
   Die, Der, Das, und gewoon “Mannschaft” gaat zelfs ver terug vóór de tijden van Bismarck.
   Bismarck zelf speelde toen nog midvoor bij “Die Mannschaft.”
   ’n Club waar Hitler nog aandelen in had.
   Als ze gingen verliezen belde hij Goering en die bombardeerde dan de hele zooi.

   Ja, zo kan ik ook winnen.

   Like

 5. Republikein zegt:

  Is dit een gratis IQ-test?

  Liked by 1 persoon

 6. paulzwueste zegt:

  Lees mijn reacties en je weet alles.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s