Belastingbetaler moet bloeden: Europees Parlement overweegt nieuwbouw voor € 360 miljoen

Screenshot_290.png

Europees Parlement in Brussel.

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – De “volgevretenen” hebben nooit genoeg: het Europees Parlement overweegt een miljoenen kostende nieuwbouw van zijn hoofdgebouw in Brussel. Een desbetreffend besluit voor de start van een architectencompetitie staat al voor maandag op de agenda van het parlementspresidium, bericht de “Spiegel” in zijn actuele editie. Volgens het artikel zijn er twee varianten in gesprek.

journalistenwatch

Denkbaar is enerzijds een fundamentele verbouwing van het bestaande gebouw en een energetische sanering. De tweede optie zou afbraak met de daaropvolgende nieuwbouw zijn. De sanering zou ongeveer € 345 miljoen kosten, de nieuwbouw meer dan € 380 miljoen.

De secretaris-generaal van het Europees Parlement, Klaus Welle, bevestigt tegenover het weekblad de overwegingen. Als reden noemde hij niet alleen de dringende moderniseringsbehoefte van het in 1993 geopende gebouw. Bovendien zou de bouw, waarin zich ook de plenaire zaal bevindt, niet voldoende zijn beschermd tegen terreuraanvallen. € 380 miljoen – daarvan zouden tamelijk veel vluchtelingen zat kunnen worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Elite, establishment, Eurofielen, Europees Parlement, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, lafheid, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Belastingbetaler moet bloeden: Europees Parlement overweegt nieuwbouw voor € 360 miljoen

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Zoek de verschillen …..

  Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   Dat past beter bij hun imago ….je brengt die EU-troep op rare ideeen

   Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Een klein stukje verderop, links-achter, waren de dames “herderinnetje” aan ’t speulen in “Le Hameau de la Reine”. ( klein dorpje voor de Konnegin ).
   Die hadden toen ook al geen flauw benul wat er onder de bevolking speelde.
   Net als nu in Brusels, of, ZE HEBBEN ER LAK AN.

   Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   Het nieuwe EU parlement….In de rechtervleugel bevinden zich het bureel en de woonvertrekken van de Heer Timmermans aanpalend aan deze van zijn huispersoneel en de chef kok

   Like

 2. peter zegt:

  Terreuraanvallen. 380 miljoen mag het kosten,,maar wordt er een burger doodgestoken zijn ze plots verward ,en doen ze er niks meer aan .

  Geliked door 5 people

 3. bigljohn zegt:

  Kunnen ze dan de nieuwbouw net zo hoog laten worden als de toren van Babel ? De Babeloniers wilden de toren zo hoog bouwen dat deze tot in de Hemel reikte. Konden zo in de Hemel stappen zonder dood te hoeven gaan. Dat zou men in Brussel ook moeten gaan proberen, tot in de Hemel bouwen. En een gebruiker van dat E.U. gebouw die naar de Hemel wil gaat helemaal naar boven, en springt dan van het gebouw af ineens de Hemel in, omdat immers zich daarboven de Hemel bevind. Succes is verzekerd ! Dat is (Eenmalig) wel 360 miljoen waard ! Iedere gebruiker van dat E.U. gebouw gaat dan naar de Hemel (Zal wel de Hel worden) en wij zijn van al dat gespuis verlost !

  Geliked door 6 people

 4. Tistochwat zegt:

  daarvan zouden tamelijk veel vluchtelingen zat kunnen worden.

  Moet ‘zat’ niet ‘verzadigd’ zijn? Ook volgevreten, dus?
  Ik zie die bezopen asielparasieten al lallend in de goot liggen. 😆

  Zonder gekheid: die schurken schamen zich nergens voor!
  De ‘gewone’, hardwerkende man heeft niet eens geld om een erkertje aan zijn huis te laten bouwen!
  Megalomane schoften!

  Bovendien zou de bouw, waarin zich ook de plenaire zaal bevindt, niet voldoende zijn beschermd tegen terreuraanvallen

  Haal die mohammedaanse terroristen dan niet binnen, stel smeerlappen!
  Voor mijn part worden jullie het eerst opgeblazen!

  Geliked door 5 people

 5. louis-portugal zegt:

  Beter niet aan beginnen want eer de bouw klaar is stort de hele EU zooi in elkaar.
  Het lijkt een beetje op Erdowaan, die liet ook een paleis bouwen met meer dan 1000 kamers.

  Geliked door 2 people

 6. bertje zegt:

  waarom nieuwbouw en bestand tegen terreuraanvallen. die zijn er toch niet. waarom een nieuw gebouw voor al die prutsers of moet ik zeggen dienaars van de bevolking? dienaars of uitbuiters want dat zijn ze inmiddels. wie draait op voor de kosten ? die domme bevolking? .te stom om te zien hoe hun geld afhandig gemaakt word door btw , allerlei belastingen en niet bestaande milieu maatregelen . m.a.w. hoe meer u betaalt des te minder warmt de planeet op. gelooft u dit zelf?kunnen zij die opwarming gewoon stoppen met uw geld? nee natuurlijk niet. het is gewoon een verdienmodel die door ons betaald word. u mag naar de voedselbank terwijl deze lieden een salaris van €20000,- eurootjes per maand opstrijken. en oja..er kan bij u nog wel wat vanaf. .langer doorwerken ,aow verlagen is de gewoonste zaak van de wereld. dit kabinet is totaal de weg kwijt .eindeloze nutteloze vergaderingen en wat heeft men bereikt ? wat gaat er eigenlijk om in het hoofd van Rutte? nou…niets.helemaal maar dan ook helemaal niets behalve dat gebouw.van uw geld. volgende keer gewoon weer vvd stemmen natuurlijk. ga nooit meer naar de stembus want u houd slechts het idee in stand dat u ook wat in te brengen hebt. dat heeft u al lang niet meer. referenda met een foute uitkomst gaan de vuilnisbak in. tja dom volk. afschaffen die ellende. snappen ze toch niet. maar als er mensen vermoord worden? mensen als pim en theo?we staan erbij en kijken er naar, wat is er verdomme met deze wereld aan de hand, immigratie word je door je strot geduwd,,, vluchtelingen noemt men dit. laffe mannen die vrouw en kinderen achter laten en gevlucht voor wat??? te lui om te denken en werk zoeken? ja wacht is even…..ik kan toch leven van een uitkering? betaalt door die domme autochtonen. wie is hier dom? en als het E.P. een gebouwtje van 380miljoen kan betalen op onze kosten ,ons opzadelt met deze kosten en wij ook opdraaien voor de goudzoekers. wij werken en hun op het bankje tv liggen kijken. ik kan alleen zeggen: kijk uit want Nederlanders zijn echt niet zo dom als je denkt.

  Geliked door 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @bertje

   “Kijk uit want Nederlanders zijn echt niet zo dom als je denkt.”

   Sorry ‘bertje’ maar helaas.
   Ik zie niets anders dan Nederlandse domheid.

   Het achterhaalde Trans-Atlantisch denken en zich als een provincie van Duitsland gedragen en opstellen.

   Geliked door 2 people

 7. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Het is weer het oude liedje. Als bij heersers de decadentie toeslaat en ze het geld over de balk gaan smijten, getuigen ze, dat ze de “touch” met het volk zijn kwijtgeraakt. De macht is hen in de kop geslagen. Met pracht en praal en grootsheid proberen ze hun eigen falen te camoufleren. Ze denken het volk daarmee te kunnen imponeren. Hoe dom, hoe dom, hoe dom !!! Meestal wordt met dergelijke waanzin het begin van het einde ingeluid. De geschiedenisboekjes staan vol met voorbeelden. Hoogmoed komt voor de val.

  Geliked door 1 persoon

 8. jungleelephant zegt:

  Van mij mogen ze het plat gooien,maar nooit meer opbouwen!

  Geliked door 1 persoon

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  “De tweede optie zou afbraak met de daaropvolgende nieuwbouw zijn.”

  Die afbraak klinkt me als muziek in de oren.

  “Bovendien zou het gebouw, waarin zich ook de plenaire zaal bevindt, niet voldoende zijn beschermd tegen terreuraanvallen.”

  Dat opent weer geheel nieuwe perspectieven…

  Proletariërs aller landen verenigt u. Begin vast met die afbraak. En jaag de proleten aller landen Brussel uit. Kan me niet schelen waarheen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 10. Aegolius cs zegt:

  Die EU ongekozen jongens denken teveel aan zichzelf en als ze waarlijk “barmhartig” zouden zijn dan is een snelwegbrug tussen EU en Afrika bouwen “veel” voordeliger als je ook de economische revenuen meerekent van de “ontfutselde” mensensmokkelaars. Dubbelslag dat die stumpers gewoon over de brug kunnen lopen met een kameel/geit ter verrijking van het intelligentie niveau als bijdrage in onze groeiende economie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s