Lord Pearson van UKIP exclusief: De radicale islam aanpakken is na Brexit het volgende ‘grote karwei’ voor de partij

Screenshot_273

(Door: Liam Deacon – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

UKIP zou zich, na het bereiken van Brexit, moeten richten op het zorgen voor culturele integratie en het aanpakken van de radicale islam om de beweging nieuw leven in te blazen en de regering onder druk te zetten om in actie te komen, heeft het lid van het Hogerhuis, Lord Pearson, gezegd. “Ik denk dat ons lidmaatschap van de EU het laatste ‘grote karwei’ was en UKIP heeft daar nog steeds werk te verrichten, ‘zei Lord Pearson deze week tegen Breitbart Londen. Verder zei de voormalige partijleider en het lid van het Hogerhuis: “UKIP is daar nuttig, omdat die de regering en het verstandige deel van de Conservatieve Partij onder druk zet, om ervoor te zorgen dat we een goede Brexit krijgen.  

Breitbart

“Maar daarna, na Brexit, is de islam het volgende ‘grote karwei’. Het is overduidelijk dat die het volgende ‘grote karwei’ is en ik denk dat UKIP moet beginnen, net zoals ik dat nu doe, om te proberen die kwestie tenminste bespreekbaar te maken. “In elk geval proberen ervoor te zorgen dat men gaat begrijpen wat het probleem is, in plaats van steeds op een belachelijke manier te oreren dat de islam een ​​religie van vrede is – wat die mogelijk wel of niet is”.

Lord Pearson stelde woensdag een vraag in het Hogerhuis over het toezicht houden op “haat zaaiende uitspraken tegen niet-moslims” op islamitische scholen en in moskeeën. Hij werd overschreeuwd, bespot en beschuldigd van “hate speech”. Na het debat zei hij tegen Breitbart Londen dat hij, en vele andere Britten, meer dan genoeg hadden van de bespotting en het etiket van ‘islamofobie’ dat zij opgeplakt kregen.

Het lid van het Hogerhuis stelde de “tienduizenden” aanhangers van groeperingen zoals ‘Veteranen tegen Terrorisme’ en het ‘Verbond van Voetbalsupporters’ voor om zich bij UKIP aan te sluiten en zo helpen de koers van de partij te beïnvloeden. Hij voerde aan dat straatprotesten weinig effect zouden hebben op de gevestigde politici, en dat “als je iets wilt doen aan de islamisering van je samenleving, je het beste lid kunt worden van UKIP”. Hij prees de nieuwe leider van de partij, Gerard Batten, omdat hij harde taal sprak over de radicale islam en hij beweerde dat de voormalige leider Nigel Farage “de positie die Gerard ten opzichte van de islam inneemt niet erg steunt”, maar hij benadrukte dat de partij “verder gaat”.  “Vergeet niet dat Nigel maar één doel in het leven had; het [Brexit] referendum binnenhalen en winnen. Dus  denk ik dat het hem kan worden vergeven dat hij tamelijk gematigd  is over de islam – wat zo was”.

Hij stelde eveneens dat “het protest tegen de islamisering van hun land in veel Europese landen sterker is dan in het VK.” Die sterke gevoelens, beweerde hij, hadden politici van het establishment, zoals de Franse president Emmanuel Macron, overgehaald om zich krachtig uit te spreken over het hervormen van de islam en die hadden zelfs voldoende druk uitgeoefend op de Duitse bondskanselier Angela Merkel om een boerkaverbod te steunen.

Als grote aantallen mensen UKIP zouden steunen, dan zouden de zittende Britse politici er ook  nota van gaan nemen, suggereerde hij. Het lid van het Hogerhuis prees echter ook enkele vooraanstaande Britse politici, zoals de voormalige Labour-voorzitter en “voorvechter voor gelijke rechten”, Trevor Phillips, die heeft erkend dat de islam “anders” is en dat er problemen zijn met de integratie, waar gewone Britten zich zorgen over maken.

Op de vraag of  UKIP banden moet opbouwen met populistische bewegingen in Europa, zoals Sebastian Kurz en de Oostenrijkse Volkspartij, en Geert Wilders en de Nederlandse Partij voor de Vrijheid, antwoordde hij: “Persoonlijk zou ik niet weten waarom niet”. Vanwege de meer “tolerante” cultuur en de geschiedenis van het VK was het echter gecompliceerd om openhartige en controversiële activisten, zoals Tommy Robinson, te steunen tegen de radicale islam.  “Wilders kwam over voor de Tommy Robinson betoging en hij wil Tommy in de gevangenis bezoeken,” zei hij. “Hoewel ik erg goed met Geert  kan opschieten, heb ik hem verteld dat ik me niet kan aansluiten bij de ‘Free Tommy’ zaak, want … ik heb genoeg problemen op mijn werkplaats [het Hogerhuis] … en wat belangrijker is, hij wil de wet overtreden.  “Ik denk echter dat de wet [belangrijk is] – hoe oneerlijk die ook is toegepast op Tommy – [en] ik kan me echt niet bij die campagne aansluiten”.

Eerder dit jaar zorgde het lid van het Hogerhuis voor veel ophef in het parlement en bij de reguliere media, toen hij Robinson in het Hogerhuis uitnodigde en daarmee blijk gaf van steun voor zijn campagne.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Liam Deacon

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Groot-Brittannië, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, UKIP. Bookmark de permalink .

8 reacties op Lord Pearson van UKIP exclusief: De radicale islam aanpakken is na Brexit het volgende ‘grote karwei’ voor de partij

 1. theresageissler zegt:

  Oké, Mylord, vrij duidelijk allemaal:
  Dan moeten U en Mr. Batten, zodra dat aan bod is, maar eens beginnen met dat streven meer te benadrukken, – U in het Hogerhuis en hij in het Lagerhuis – dan wordt het misschien nog wat. En graag dus eventjes anders dan Nigel, want U geeft nu zelf toe, dat hij, achteraf bekeken, niet echt islam-kritisch ís.
  Overigens moet wèl worden opgemerkt, dat U met uw uitlatingen richting Tommy en het “overtreden van de wet” nog steeds niet ècht de indruk maakt, namens ‘Het Volk’ te spreken, evenmin als die éne demonstrant in dat stuk in de Telegraaf, na de ‘Free Tommy’ manifestatie, dat bij Nigel wist te bespeuren….Jammer.
  Nee, minstens tót U of Gerard Batten ook wat dát betreft het tegendeel heeft weten te bewijzen, ligt m i j n support nog even onvoorwaardelijk bij “For Britain” van Paul Weston en Anne Marie Waters; later kunnen we dan nog wel weer eens verder zien.
  Eh…nog iets: Denkt U alleen te gaan optreden tegen wat U de RADICALE Islam noemt? Islam=Islam, hoor!

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Land of Hope and Glory?
  Alternatief is afzinken behalve de krijtrotsen, die beschermen ons tegen die tsunami als straks dat Canarisch eiland in elkaar pleurt.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Lord Pearson speaks on Islamophobia

  Kijk en luister vooral naar de reacties van de andere leden van het Hogerhuis: “Affreus!”

  Geliked door 1 persoon

  • Republikein zegt:

   Dement?
   Op naar de Theems.
   Me Lord, zou die francaise gezegd hebben.
   Verhip, ze had het gezegd, dat kleine onderkruipertje.

   Like

 4. williaan zegt:

  Gaat niet meer lukken het is te ver uit de hand gelopen. Misschien over 1000 jaar als de islamieten wakker worden geschud en het zat zijn geworden om die demonische verhalen van Imans voor zoette koek te slikken. .

  Like

 5. fleckie zegt:

  Tegen ‘gluiperige sluwheid’ van moslems kan MEN niet op. . DE Engelsen hebben waarschijnlijk vergeten, hoe ze de Joden hebben behandeld, binnendringende Arabieren doodgewoon Israel lieten infiltreren, en de Joden belemmerden hun eigen land weer te bewonen. Op 29.6.2018, onder ‘Ik ben het zo zat’ kan men lezen hoe de Engelsen e.a. de Joden hebbeb behandeld toendertijd!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wachteres zegt:

  Ik ben blij dat UKIP de ogen open gaan. Hoeveel temeer zielen om GB vrij te maken, hoeveel temeer vreugd [nadien], zou ik denken.

  En aan UKIP hebben we Brexit te danken, wie weet ….waartoe zij in staat zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s