Waarom Israël weigert Poetin als vijand te beschouwen

Screenshot_53

Benjamin Netanyahu en Vladimir Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De krant “Jüdische Rundschau” heeft in zijn actuele uitgave redenen genoemd waarom Israël, in tegenstelling tot de rest van de westelijke wereld, weigert Poetin als vijand te beschouwen.

nieuws spoetnik

Na de hereniging van de Krim met Rusland en de uitsluiting van Moskou uit de G8 zou Israël de oproep van bondskanselier Angela Merkel en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama in het voorjaar van 2014 om de sancties tegen Rusland te verscherpen en Vladimir Poetin als vijand te beschouwen, niet zijn gevolgd.

In plaats daarvan besloot Jeruzalem om zich in het kader van de oorlog in de Oekraïne neutraal op te stellen, hoewel het dit niet openlijk verkondigde.

Israël´s streven naar neutraliteit zou tien jaar teruggaan – naar de Kaukasus-oorlog in de zomer van 2008, toen de regering-Olmert weigerde deel te nemen aan de veroordeling van het binnentrekken van Russische troepen in Zuid-Ossetië (na het offensief van Georgië tegen Zuid-Ossetië om Georgië tot vrede te dwingen) door de regering-Bush. Jeruzalem verklaarde destijds alleen maar “de contiguïteit van Georgië” te erkennen.

Israël zou zich eveneens zo hebben gedragen, toen in totaal 26 Europese landen, de VS en Canada eind maart 2018 in het kader van het schandaal rondom de zogenaamde vergiftiging van de voormalige dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter bijna 150 Russische diplomaten hadden uitgewezen.

Hoewel Israël de gepoogde daad veroordeelde, gebruikte het in zijn stellingname het woord “Rusland” echter in geen enkele vorm.

Verder zegt men dat Israël er hard aan heeft gewerkt om na het afbreken van de diplomatieke betrekkingen als gevolg van de Zesdaagse Oorlog in 1967 de betrekkingen met Moskou te herstellen.

Behalve de uitwisseling van ambassadeurs met de Sovjet-Unie in de laatste dagen van haar bestaan in het jaar 1991 zou Israël tientallen jaren lang handel gedreven hebben met Rusland.

Israël zou Russische olie hebben gekocht, terwijl Rusland een van de grootste afnemers van Israëlisch fruit en Israëlische groente zou zijn geworden. Bij veel soorten groente, zoals wortelen, radijsjes en paprika, zou zelfs 80% aan de Russische markt verkocht worden.

De nabijheid van Rusland zou wegens diens nabijheid en rijkdom aan natuurlijke bronnen een belangrijke rol voor de Israëlische economie spelen.

Maar de reden van Israël´s neutraliteit zou niet bijvoorbeeld de handel zijn, waarvan de jaarlijkse omvang in 2014 met $ 2 miljard een record bereikt zou hebben. Het neutrale gedrag van Israël in de spanningen tussen het Westen en Rusland is volgens de krant veel meer terug te voeren op joodse omstandigheden en de oorlogen in het Nabije Oosten.

Bovendien zou Poetin´s held Peter de Grote zijn, en niet Lenin. Hoewel Poetin zou streven naar een imperiaal Rusland, zou hij erop ingesteld zijn noch de ideeën van het Westen te bestrijden noch de wereld te veroveren, aldus de krant.

Zo´n Rusland is volgens de Israëli´s geen rivaal van het Westen en nog veel minder van Israël.

Bron:
https://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Israël, Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Waarom Israël weigert Poetin als vijand te beschouwen

 1. koosv8 zegt:

  Er zijn er niet veel die het nog snappen, wat het gros van de zg. Regeringsleiders van het eveneens zg. Vrije westen in vredesnaam aan het doen zijn. Totale onkunde op wereldniveau!

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Peter de Groote.
  Ik weet nog wel dat hij in ’n klein huisje in Schiedam woonde en daar het jeneverdrinken had uitgevonden.
  Poetin moet trouwens nog verre familie van de Groote zijn.
  In Schiedam heb je nog ’n klein kroegje, waar nog iemand achter de toog staat die Peter de Groote zelf heeft gekend.
  “Hij was ’n grote man meneer”, zei hij, “en als m’n neef op bezoek komt doe hem dan vooral de groeten”.

  Daarna zakte hij wenend achter de toog ineen.

  Like

 3. aad zegt:

  Heel raar, maar ik begrijp de verbroedering!

  Like

 4. Republikein zegt:

  De Russische president Vladimir Poetin zei dat ten minste 80 procent van de leden van de eerste Sovjet- regering joods was.

  “Ik dacht net over iets na: De beslissing om deze bibliotheek te nationaliseren werd genomen door de eerste Sovjet- regering, met een samenstelling van 80-85 procent Joods,” zei Poetin op 13 juni tijdens een bezoek aan het Joods Museum en Tolerantiecentrum in Moskou.

  Like

 5. Republikein zegt:

  De buitengewone terugkeer van de Romanov-familie zou erop gericht zijn het Kremlin een rol te geven bij de eenmaking van Rusland.

  De buitengewone terugkeer van de Romanov-familie zou de heerschappij van de sterke man van het Kremlin niet in gevaar brengen, maar zou erop gericht zijn hen een rol te geven bij de eenmaking van Rusland.

  Like

 6. john van antwerpen zegt:

  Wij gaan de Russen nog nodig hebben. Putin heeft de Christelijke erfenis weer op de
  kaart gezet door Rusland vol te bouwen met kerken. De Rusische oorlog tegen I.S.
  en zijn aanhang is door de Patriarch als heilige oorlog bestempeld.
  De agressieve islam kan alleen tegengehouden worden als wijzelf fanatiek worden.
  In 1683 met de verdediging van Wenen is het ons Europeanen gelukt.
  Daarom hebben we Oost Europa nodig om ons weer te verdedigen.
  Inclusief een invasie in Bretanie, met Israelische commando,s die het voortouw nemen.
  Met daarachter toch de Amerikaan, onder bevel van Trump jr. nogwel……..

  Like

 7. koddebeier zegt:

  De grootste vijanden van het volk zitten in de EU !!

  Like

 8. Anneke zegt:

  Er zijn in de loop van de laatste vier decennia eveneens véél Russische joden naar Israel getrokken. Er wonen in Israel héél veel oud Oost-Europese en oud Russische joden.

  Like

 9. Peacepipe zegt:

  Het is een gebruikelijk recept, heb je binnenlandse problemen dan begin je ruzie met een buurland en probeer je zo nationale eenheid te kweken en verdwijnen de interne problemen naar de achtergrond. Europa heeft nu grote interne problemen dus wijzen ze nu Rusland als vijand aan. Waarom zou Rusland West-Europa aanvallen? Wat zou Poetin daarmee kunnen winnen? Helemaal niets. Het zou alleen maar ellende in Rusland opleveren en dat terwijl populair is.
  Het is de grote misleiding truc!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s