Waarom Israël weigert Poetin als vijand te beschouwen

Screenshot_53

Benjamin Netanyahu en Vladimir Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De krant “Jüdische Rundschau” heeft in zijn actuele uitgave redenen genoemd waarom Israël, in tegenstelling tot de rest van de westelijke wereld, weigert Poetin als vijand te beschouwen.

nieuws spoetnik

Na de hereniging van de Krim met Rusland en de uitsluiting van Moskou uit de G8 zou Israël de oproep van bondskanselier Angela Merkel en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama in het voorjaar van 2014 om de sancties tegen Rusland te verscherpen en Vladimir Poetin als vijand te beschouwen, niet zijn gevolgd.

In plaats daarvan besloot Jeruzalem om zich in het kader van de oorlog in de Oekraïne neutraal op te stellen, hoewel het dit niet openlijk verkondigde.

Israël´s streven naar neutraliteit zou tien jaar teruggaan – naar de Kaukasus-oorlog in de zomer van 2008, toen de regering-Olmert weigerde deel te nemen aan de veroordeling van het binnentrekken van Russische troepen in Zuid-Ossetië (na het offensief van Georgië tegen Zuid-Ossetië om Georgië tot vrede te dwingen) door de regering-Bush. Jeruzalem verklaarde destijds alleen maar “de contiguïteit van Georgië” te erkennen.

Israël zou zich eveneens zo hebben gedragen, toen in totaal 26 Europese landen, de VS en Canada eind maart 2018 in het kader van het schandaal rondom de zogenaamde vergiftiging van de voormalige dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter bijna 150 Russische diplomaten hadden uitgewezen.

Hoewel Israël de gepoogde daad veroordeelde, gebruikte het in zijn stellingname het woord “Rusland” echter in geen enkele vorm.

Verder zegt men dat Israël er hard aan heeft gewerkt om na het afbreken van de diplomatieke betrekkingen als gevolg van de Zesdaagse Oorlog in 1967 de betrekkingen met Moskou te herstellen.

Behalve de uitwisseling van ambassadeurs met de Sovjet-Unie in de laatste dagen van haar bestaan in het jaar 1991 zou Israël tientallen jaren lang handel gedreven hebben met Rusland.

Israël zou Russische olie hebben gekocht, terwijl Rusland een van de grootste afnemers van Israëlisch fruit en Israëlische groente zou zijn geworden. Bij veel soorten groente, zoals wortelen, radijsjes en paprika, zou zelfs 80% aan de Russische markt verkocht worden.

De nabijheid van Rusland zou wegens diens nabijheid en rijkdom aan natuurlijke bronnen een belangrijke rol voor de Israëlische economie spelen.

Maar de reden van Israël´s neutraliteit zou niet bijvoorbeeld de handel zijn, waarvan de jaarlijkse omvang in 2014 met $ 2 miljard een record bereikt zou hebben. Het neutrale gedrag van Israël in de spanningen tussen het Westen en Rusland is volgens de krant veel meer terug te voeren op joodse omstandigheden en de oorlogen in het Nabije Oosten.

Bovendien zou Poetin´s held Peter de Grote zijn, en niet Lenin. Hoewel Poetin zou streven naar een imperiaal Rusland, zou hij erop ingesteld zijn noch de ideeën van het Westen te bestrijden noch de wereld te veroveren, aldus de krant.

Zo´n Rusland is volgens de Israëli´s geen rivaal van het Westen en nog veel minder van Israël.

Bron:
https://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Israël, Poetin, Rusland. Bookmark de permalink .

24 reacties op Waarom Israël weigert Poetin als vijand te beschouwen

 1. koosv8 zegt:

  Er zijn er niet veel die het nog snappen, wat het gros van de zg. Regeringsleiders van het eveneens zg. Vrije westen in vredesnaam aan het doen zijn. Totale onkunde op wereldniveau!

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Peter de Groote.
  Ik weet nog wel dat hij in ’n klein huisje in Schiedam woonde en daar het jeneverdrinken had uitgevonden.
  Poetin moet trouwens nog verre familie van de Groote zijn.
  In Schiedam heb je nog ’n klein kroegje, waar nog iemand achter de toog staat die Peter de Groote zelf heeft gekend.
  “Hij was ’n grote man meneer”, zei hij, “en als m’n neef op bezoek komt doe hem dan vooral de groeten”.

  Daarna zakte hij wenend achter de toog ineen.

  Like

 3. aad zegt:

  Heel raar, maar ik begrijp de verbroedering!

  Like

 4. Republikein zegt:

  De Russische president Vladimir Poetin zei dat ten minste 80 procent van de leden van de eerste Sovjet- regering joods was.

  “Ik dacht net over iets na: De beslissing om deze bibliotheek te nationaliseren werd genomen door de eerste Sovjet- regering, met een samenstelling van 80-85 procent Joods,” zei Poetin op 13 juni tijdens een bezoek aan het Joods Museum en Tolerantiecentrum in Moskou.

  Like

 5. Republikein zegt:

  De buitengewone terugkeer van de Romanov-familie zou erop gericht zijn het Kremlin een rol te geven bij de eenmaking van Rusland.

  De buitengewone terugkeer van de Romanov-familie zou de heerschappij van de sterke man van het Kremlin niet in gevaar brengen, maar zou erop gericht zijn hen een rol te geven bij de eenmaking van Rusland.

  Like

 6. john van antwerpen zegt:

  Wij gaan de Russen nog nodig hebben. Putin heeft de Christelijke erfenis weer op de
  kaart gezet door Rusland vol te bouwen met kerken. De Rusische oorlog tegen I.S.
  en zijn aanhang is door de Patriarch als heilige oorlog bestempeld.
  De agressieve islam kan alleen tegengehouden worden als wijzelf fanatiek worden.
  In 1683 met de verdediging van Wenen is het ons Europeanen gelukt.
  Daarom hebben we Oost Europa nodig om ons weer te verdedigen.
  Inclusief een invasie in Bretanie, met Israelische commando,s die het voortouw nemen.
  Met daarachter toch de Amerikaan, onder bevel van Trump jr. nogwel……..

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  De grootste vijanden van het volk zitten in de EU !!

  Geliked door 1 persoon

 8. Anneke zegt:

  Er zijn in de loop van de laatste vier decennia eveneens véél Russische joden naar Israel getrokken. Er wonen in Israel héél veel oud Oost-Europese en oud Russische joden.

  Like

 9. Peacepipe zegt:

  Het is een gebruikelijk recept, heb je binnenlandse problemen dan begin je ruzie met een buurland en probeer je zo nationale eenheid te kweken en verdwijnen de interne problemen naar de achtergrond. Europa heeft nu grote interne problemen dus wijzen ze nu Rusland als vijand aan. Waarom zou Rusland West-Europa aanvallen? Wat zou Poetin daarmee kunnen winnen? Helemaal niets. Het zou alleen maar ellende in Rusland opleveren en dat terwijl populair is.
  Het is de grote misleiding truc!!

  Like

 10. Richard zegt:

  De vijand is Satan USA. De EU is Amerikaans bezet gebied.

  Rusland is de bevrijder vd wereld. Het heeft de Nazi’s verslaan. De westerse geallieerde bijdrage aan de eindoverwinning is verwaarloosbaar klein. Slechts 400 duizend Amerikaanse doden. Rusland daarentegen verloor bijna 30 miljoen mensen!!!!

  Like

  • fleckie zegt:

   Men vergete niet: hoeveel dorpen en steden door de NAZI’s verwoest zijn,in Rusland, en dat de nazi’s bovendien van plan waren het Russische volk totaal uit te roeien……..Toen ze begonnen te beseffen dat ‘Deutschland uber Alles’ aan het verliezen begon, werden ze met honderdduizenden geholpen met vluchten : ( hooggeplaatsten( elitairen!!)!..::: door: VATICAAN! ( rat-line) ODESSA, GEHLEN- organisatie. ( ‘ dank ‘zij DIE HULP aan de nazi’s …….is de cocaine-handel op gang ‘gekomen’ ‘ geholpen’. ‘begonnen!!!door de slachter van LYON: KLAUS BARBIE)

   Like

   • fleckie zegt:

    AMERIKA: ‘NAZI DREIGT MET OPBLAZEN JOODSE. HUIZEN’. NIW 20.7.2018.
    De Amerikaanse politie heeft in. MIAMI. een man opgepakt die van plan was een heel huizenblok op te blazen. De man vertelde na zijn arrestatie aan de politie dat hij ‘ het gebouw wilde platbranden, met alle FUCKING JODEN erin’. In de garagebox van de man werden tientallen jerrycans met benzine en andere brandbare stoffen aangetroffen. Ook vonden de politieagenten hakenkruizen en boeken met nazi- ideologie in zijn huis. De 72 – jarige man zou binnenkort uit zijn huis gezet worden omdat hij al geruime tijd de huur niet betaalde en zou zich daarom willen wreken op zijn medebewoners. Hij bleek het plan al behoorlijk goed uitgedacht te hebben. Zo had hij zware sloten klaar liggen om de Joodse bewoners in hun huizen op te sluiten voor hij de brand zou starten, zodat ze niet konden vluchten. Ook kocht hij 2 grote ventilatoren om het vuur extra aan te wakkeren. De man is aangeklaagd voor poging tot moord.*~*~*~*~*~*~*~fleckie: deze man is vanzelfsprekend een NAZAAT van ‘geïmporteerde ‘. nazi’s in de VS. …….in de ZIERIKZEESCHE NIEUWSBODE van 8.2. 1983 werd vermeld: ‘NOG TALRIJKE OUD-NAZI’s OVER WERELD VERSPREID’ .PARIJS: KLAUS BARBIE bevindt zich nu in handen van de Franse justitie, maar in Zuid- Amerika en ANDERE DELEN van de weteld leven nog talrijke BELANGRIJKE. Oud- nazi’s , die bij het eind v.d. 2e Wereldoorlog hun derde rijk zijn ontvlucht om straf voor hun misdaden te ontlopen’ ,*~*~*~ fleckie: zij werden immers geholpen met ontkomen van hun straf, door DIVERSE ‘ORGANISATIES’, !!!…….Bovendien was ‘KLAUS BARBIE , : ‘ een nazi in dienst v.d. VS’. : op pag. 127, van dit boek: ‘ een SS- netwerk wordt gevormd. De bezettingsautoriteiten namen het aanbod van het netwerk aan en de SS – organisatie werkte maandenlang op precies deze manier- tot de geallieerde bezetters in de gaten kregen dat het plan voornamelijk gericht was op het beschermen v.d.DUIZENDEN SS- ers die zich nog steeds in Duitsland schuilhielden. Deze mensen- bekende oorlogsmisdadigers-hadden allemaal. valse identiteiten. *~*~*~*~*~*~*~

    Like

 11. fleckie zegt:

  “WIE ISRAEL HET RECHT ONTZEGT ZICH TE VERDEDIGEN !ONTZEGT DE JODEN HET RECHT .TE LEVEN”. ……”PRO- ISRAEL, ZONDER. EXCUSES” ……NW.ISR.Weekblad 20.7.2018
  auteurs …….Esther Voet en Bart Schut. …….’ wie slechts de reguliere Nederlandse dagbladen leest of journaals kijkt, zou kunnen denken dat. het Israelische leger dit weekeinde zonder duidelijke oorzaak of aanleiding de Gazastrook onder vuur heeft genomen.Of dat de IDF deed omdat het de ‘vreedzame’ demonstraties over de bezetting van ‘Palestina’ beu is, Of gewoon omdat het kan. Context en chronologie schitteren steeds vaker door afwezigheid wanneer de Nederjournalistiek zich in de strijd tussen Israel en Hamas mengt. Of eigenlijk moet je zeggen: in de strijd tussen Israel en ‘het Palestijnse volk’,want dat de terreurbeweging ieder aspect van’het verzet’ vanuit de Strook tegen de Joodse staat strak in handen houdt,is iets dat u steeds minder vaak terugvindt in onze kranten en nieuwsbulletin. Over de hele linie was dit weekend te lezen dat Israel de grootste bommencampagnes tegen Gaza steeds operatie PROTECTIVE EDGE in 2014 uitvoerde. Om erachter te komen waarom Israel dat deed moesten lezers en kijkers veel verder kijken. Dat de grensstreek aan de Israelische kant al weken in brand staat , dat de inwoners van kibboetsen,dorpen en steden langs de grens hun weekeinde in de schuilkelders doorbrachten,dat Hamas bijna 200. raketten lukraak afschoot in de hoop zoveel mogelijk Joodse burgerslachtoffers te maken- in de meeste gevallen zocht de nieuwsconsument er vergeefs naar.
  TERUGHOUDENDHEID. Dat de Israelische reactie op de eindeloze barrage van vliegers met brandbommen,mortiergranaten en raketten er een was van. buitengewone terughoudendheid – ook die informatie bleef de Nederlandse pers u grotendeels schuldig. Kunt u zich een ander leger op aarde voorstellen dat zijn burgerbevolking dag in dag uit laat bestoken door terroristen die gezworen hebben het land te vernielen en zijn bevolking de zee in te drijven? Als de IDF dat wilde ,kon het Gaza in een paar weken tijd veranderen in een smeulende woestenij. In plaats daarvan beantwoordt het land de agressie met een uiterst beperkt aantal luchtaanvallen op de infrastructuur van die terroristen en waarschuwt dan ook nog eens vantevoren,om het aantal ( burger)slachtoffers tot een minimum te beperken” Natuurlijk is er geen leger,waar dan ook op deze planeet,dat de voortdurende aanvallen op zijn burgerbevolking zou toestaan. Toen de Amerikanen op 11 september 2001 werden getroffen door EEN terreuraanval – toegegeven,een verwoestende- begonnen zij bijgestaan door bondgenoten als reactie twee oorlogen: EEN die acht en een half jaar duurde en EEN waarvan na 17 jaar . het einde nog steeds niet in zicht is . Geschatte aantal dodelijke slachtoffers van de strijd in Irak en Afghanistan ergens tussen de 250.000 en de 750.000. En dan tellen we het halve dozijn andere landen waar de Amerikanen hun commando’s en DRONES op af stuurden niet eens mee. O, en sinds 9/11 heeft niet EEN Amerikaanse burger ook maar een seconde in een schuilkelder hoeven doorbrengen. IN NAAM VAN VEILIGHEID. En dan hebben we het nog over. een relatief beschaafd land.Wat dacht u van het Russische optreden in. OEKRAINE! Van de TURKSE. inval in SYRIE en de manier waarop de TURKEN. met name. de KOERDEN vermoorden, van hoe MYANMAR de. ROHINGYA vervolgt of van hoe de SAOEDI’S en hun bondgenoten het straatarme JEMEN. naar. het stenen tijdperk bombarderen? Of van hoe de nationale legers van Iran, Venezuela en. Nicaragua. nota bene eigen bevolkingen afslachten bij vreedzame protesten ? Allen moordenaars zij er lustig op los in naam van nationale veiligheid waar ISRAEL – het enige land in dit lugubere rijtje dat WEL echter en dagelijks in zijn voortbestaan wordt bedreigd- keer op keer zijn uiterste best doet de verliezen van de vijand en zeker de burgerbevolking zo laag mogelijk te houden. Twee,herstel: MOGELIJK twee GAZANEN kwamen dit weekeinde om het leven.Terwijl de moordpartijen in de hierboven genoemde landen dag in dag uit doorgaan.Maar daarover blijft het stil. Wanneer las u voor het laatst in uw krant een bericht uit Afrin,wanneer zag u voor het laatst een reportage uit Sana’a bij Nieuwsuur? NO JEWS NO NEWS.,het begint een cliché te worden,maarb is daarom nog niet minder waar.De afgelopen jaren werden duizenden,mogelijk tienduizenden Palestijnen afgeslacht.NIET in ISRAEL , maar een land verderop, in SYRIE.Heeft u er iets over gehoord,gezien of gelezen? Misschien heeft u goed opgelet en heeft u iets meegekregen over de hongersnood in het YArmouk-vluchtelinhpgenkam, maar daar blijft het wel bij. Het gast de Nederlandse journalistiek in steeds mindere mate om wie het het slachtoffer is,maar meer en meer of de dader het juiste profiel heeft. En als dat profiel JOODS is,reken er dan maar op dat het groot wordt gebracht- en liefst met zo weinig mogelijk nuance. DE CRUX. Waarom dit is? Er is een combinatie van factoren in het spel .Ja, er is in sommige gevallen sprake van antizionisme. Maar vaker zal de journalist van nature de zijde van de underdog kiezen,en data is op dit moment de Palestijn. Wat maakt het dan nog uit dat Israel omringd is door honderden miljoenen Arabieren, Perzen en andere moslims die er slechts op wachten dat de Joodse staat even iets minder op zijn hoede is? En nog vaker is er sprake van anti- Arabisch racisme bij de collega’s.Immers,Israel wordt gezien als een beschaafd,westers land en die Palestijnen ,ach…daar kun je nog niet te veel beschaving van verwachten,dus zouden de Joden beter moeten weten. Waarmee we bij de crux van dit epistel aankomen: het NIW zal blijven weigeren aan deze eenzijdigheid en het meten met 2 maten mee te werken. Bij ons keest u de feiten van beide zijden.En als die feiten slecht uitkomen in het Israelische verhaal krijgt u ze toch gewoon.U zult bij het NIW weinig vrienden v.d.huidige regering- Netanyahu vinden,of van het nederzettingenbeleid,of van de eenstaatoplossing . Maar waarin wij ons onderscheiden van het overgrote deel van de Nederlandse pers is in de grondhouding dat Israel keer op keer zijn bestaansrecht en zijn recht op zelfverdediging moet rechtvaardigen, Als enige land op aarde.En als enige land op aarde wordt van Israel geëist dat het na militaire overwinningen moet toegebpven aan de eisen v,d.vijand. Israel is en blijft de enige pluriforme,multicultutpreleb en democratische rechtsstaat in het. MIDDEN-OOSTEN. En paradoxaal genoeg het enige land in de regio waar Palestijnen stemrecht hebben.of waar de LGBT- gemeenschap ieder jaar weer een spectaculaire PRIDE kan organiseren. Waarv wetenschap en innovatie het land een voor de regio ( en misschien wel de wereld) ongekende bloei hebben gebracht.waar religieus extremisme bestaat ,maar waar de overgrote meerder-
  heid van de bevolking seculier is. Waar vrouwen een positie hebben die uniek is in dat deel in de wereld en waar kunst en cultuur op hoog niveau staan. Waar een onafhankelijke rechterlijke macht bestaat die regelmatig zijn verantwoordelijkheid neemt en de politiek terugfluit,
  BESTAANSRECHT Maar vooral is Israel een. JOODSE STAAT en moet dat OOK blijven. Omdat de staat een LEVENSVERZEKERING IS. VOOR. ELKE. JOOD. OP. AARDE.Een levensverzekering die hen niet of nauwelijks wordt gegund door haters van rechtse, linkse of islamitische huize. Wie ISRAEL het recht ontzegt zich te verdedigen,ontzegt de Joden het recht te leven. Dat is anno 2018 nog net zo waar als in 1948. Dit is de context waarin wij gphet Arabisch- Israelisch conflict zien,wij hebben niet de luxe er een andere insteek op na te houden. Daarom verontschulfpdigen wij ons NIET voor onze pro- Israelische grondhouding. Het zou andere media sieren even eerlijk te zijn over hun anti- Israelische instelling. Nogmaals, dat betekent niet dat u bij ons vergeefs zult zoeken naar kritiek op de Joodse staat. Integendeel, erb is geen ander medium in Nederland dat zo veel heeft gepubliceerd over de corruptieschandalen rond de regering en familie Netanyahu. Waar de ultraorthodoxievin Israel intolerant is tegen seculiere of liberale Joden zullen wij de eersten( en vaak de enigen) zijn om dat aan de kaak te stellen. En wanneer in het conflict met de Palestijnen de IDF uit de bocht vliegt, zullen wij dat ook brengen. Eerlijk en onverbloemd. Maar wij weigeren te doen alsof Hamas, HEZBOLLAH, Iran en Israel EEN pot nat zijn.Wij stellen het leger van de Joodse staat niet gelijk aan terrorspisten of staten die van de export van terreur hun CORE BUSINESS. Afhebben gemaakt. Wij geloven niet alles EarPods de spin. doctors. in Jerusalem en Tel Aviv ons voorschotelen,masr wij weten dat waar de propagandisten in zgaza,Ramallah,Beiroet of Teheran mee aankomen.,grotendeels verzonnen,gelogen of overdreven is. Daarin onderscheiden wij ons van het gros v.d.Nederpers en dat zullen wij ook blijven doen,.Zonder excuses. DUS lees het NIW als u een ander geluid wilt horen. Als u met ons gelooft dat Israel net zo veel bestaansrecht heeft als iedere andere staat op aarde en dat deze staat het recht heeft zich te verdedigen?En wanneer u- met ons- meent dat de woorden van de. LEGENDARISCHE. GOLDA. MEIR. over Het. CONFLICT. ook anno 2018 nog de waarde bezitten die zij hadden in de jaren veertig,vijftig, zestig of zeventig:” Er zal vrede komen wanneer de Arabieren net zoveel van hun kinderen houden als dat zij ons haten”.
  *~*~*~*~*~*~*~ fleckie: Commetciele exploitatie: Stichting NIW, Amsterdam. http://www.niw.nl. digitaal abonnement per jaar € 106…. studentenabonnement p.jasr € 67,50’*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 12. fleckie zegt:

  …..’..BONDGENOTEN’. NW. ISR. WEEKBLAD 20.7.2018,: PAUL DAMEN.
  Een gedachteoefenin..Nu Israel behoorlijk bedreigd wordt en er elk moment een oorlog kan uitbreken waarbij opnieuw gepoogd wordt het land definitief onder de voet te lopen, is het belangrijk te weten wie op wereldschaal Israels bondgenoten zijn- niet politiek, maar puur uit overtuiging. In het zicht van het Armageddon liggen potentiele bondgenoten als moslims en christenen voor de hand. Alleen: de moslims zouden Israels bondgenoten moeten zijn, maar zijn het niet. En christenen zijn vaak Israels bondgenoten, maar hun dubbele agenda werpt de vraag of Joden daar veel aan hebben. De marge tussen bondgenoot en bemoeizuchtig bendelid van de tegenstander blijkt soms vrij klein. Maar voor Joden, minder dan twee tiende procent v.d.wereldbevolking is elk bondgenootschap een noodzakelijk kwaad.
  Vreemd genoeg,maar niet verbazingwekkend, zijn moslims daarbij allesbehalve medestanders. Volgens hun Koran zouden ze dat wel moeten zijn.- dat boek ‘leent’ immers nogal eens Joods gedachtegoed. Neem de 5e soera, AL MAIDAH, De tafel, die in de verzen 3 tot en met 6 een soort kasjroet en met die in het Jodendom vergelijkbare reinheidswetten vastlegt. Daar staat wat tegenover: vanaf vers 12 wordt de ‘kinderen van Israel’ verzekerd dat ,zolang ze maar geloven in Allah ( geprezen en verheven is Hij, SWT) , en niet te vergeten hun verplichte AALMOEZEN af te dragen, hen geen onheil zal treffen. Vanaf vers 20. Komt daartoe zelfs MOZES opdraven. Uiteraard namens Allah (swt). waarschuwt hij.:” O mijn volk,treedt het heilige land binnen dat door Allah aan jullie is toegewezen en keert ( die strijd) de rug niet toe, want dan zullen jullie terugkeren als verliezers.”Nadat ,het zal ook eens niet,uitgerekend enige Joden hun twijfels over dat toekomstscenario hebben geuit, is Allah( swt) zelf vervolgens in vers 32 glashelder: wie Joden tegenwerkt hun land in te gaan,zal hem op zijn pas vinden. Plus,in vers 78 , zelfs koning David en Jezus” vervloekt zijn degenen onder de kinderen van Israel [ die niet geloofden wat tot hen kwam ] door de tong van Daawoed en Iesa, de zoon van Maryam. “Mooie goddelijke boodschap :,’ Joden, geloof in mij maar neem Israel ,anders volgt straf’. Zouden meer moslims naar moeten luisteren . Zoals bekend gebeurt dat echter opvallend weinig.
  EINDTIJD. Dan de christenen. Nadat ik vorige keer op deze plek repte van christenfanaten die vaak het Joodse volk voor de voeten lopen met hun. EINDTIJD. , hun MESSIAS en hun Derde Tempelbouw,kreeg ik citaat na citaat uit de Bijbel naar mijn hoofd geslingerd. En PRECIES DAAR zit de crux bij deze kruisridders: dat ze altijd ‘hun’ Jezus tegen JODEN. UITSPELEN, om diens na 2 millennia zwaar ontspoorde variant tot winnaar uit te kunnen roepen van een Talmoedischdispuut . Dat is het pijnlijke: het zijn nooit hindoes, moslims of bahai die zalvend aan de deur staan te zeuren, het zijn altijd christenen met hun meelijwekkende missiedrang die je de Bijbel willen bijbrengen. Alsof ze die zelf hebben uitgevonden! Nee, ze komen die boodschap speciaal op jouw mouw spelden, desnoods tegen inlevering van 2, textielpunten. Immers ,korte samenvattong van vier millennia wereldgeschiedenis: Joden,miniem percentage v.d.wereldpopulatie,vinden een maatgevender religie uit, met rechtssysteem ,de enige echte Eeuwige , Jetusalem als centrum en bijbegorend
  H.Boek. Worden diverse malen onder de voet gelopen, vermoord of verdreven, en ondertussen gaat de westerse wereld ervandoor met een rare variant op hun Joodse religie, en verklaart de oosterse wereld die zelfs verbeterd te hebben tot het ware werk zij het op straffe van het..kromzwaard. . Maar nu Joden hun land en hoofdstad eindelijk terug hebben, willen de voorheen. snaaiende. sneuneuzen blijven bepalen wat mag of moet met wat altijd al JOODS was . Bij ons thuis heet dat een. gotspe(jiddish)., ‘grove brutaliteit’. noot van de vertaler)
  Ziedaar tenslotte het probleem. Kijk, iedereen mag van mij in alles geloven, van dondergod of Dionysius tot doemdenken. Religie is immers, zou de oude Marx zeggen, ” Opium van . het volk”
  . Let wel : VAN. Ze drogeren zich zelf er mee. Maar in het zicht van het Armageddon : doe dat dan,zoals elke junkie ,in de beslotenheid van de huiskamer. Val anderen er niet mee lastig. Ga niet dood aan je overdosis,maar dwing ook niemand die dope te delen. Want wie wil een bondgenoot die straks bendelid blijkt?. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 13. fleckie zegt:

  ARCHEOLOGIE: ‘ STUDENTEN VINDEN EEUWENOUDE SYNAGOGE’ NW.ISR.WEEKBLAD, 20.7.2018. Studenten v.d. Universiteit Leiden hebben in het dorpje Horvat Kur in het noorden van ISRAEL , de restanten van een eeuwenoude synagoge blootgelegd. De synagoge werd waarschijnlijk in de BYZANTYNSE tijd gebouwd en is tussen de 1700 en 1400 jaar oud. De archeologiestudenten doen mee aan een project waarbij ze ervaring opdoen bij opgravingen en onderzoek. Naast de Universiteit Leiden werkten ook de universiteiten van Bern, Helsinki, en Florida mee aan de opgraving. Volgens de onderzoekers die het project leidden is de vondst een v.d. Belangrijkste ontdekkingen in de regio. Bij de synagoge werd ook een mozaïek met een afbeelding van een menora en een eeuwenoude zetel gevonden. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • Republikein zegt:

   Ik vraag me dan altijd af wat doen die studenten daar, hebben ze een tekort aan eigen studenten?
   Is dit een uitwisselingsproject?
   Een student uit Leiden duikt in Leiden in de boeken, toch, of tekort door de bocht.
   Iets of iemand ruikt geld want bijna altijd de drijfveer.
   Ze zijn daar niet allemaal achterlijk.
   Maar voor de rest best interessant.

   Like

 14. fleckie zegt:

  DUITSLAND:’ JOODSE HOOGLERAAR AANGEVALLEN’ , NW. ISR.WEEKBLAD 20.7. 2018.
  In het Duitse BONN is een twintigjarige PALESTIJN opgepakt die een Joodse hoogleraar aanviel. Het slachtoffer , een Israëliër woonachtig in de Amerikaanse stad Baltimore, werd op klaarlichte dag aangevallen terwijl hij met een collega v.d. Universiteit Bonn door een park liep. De aanvaller trok zijn keppeltje af en riep ‘geen Joden in Duitsland’,waarbij hij het slachtoffer sloeg en duwde,In eerste instantie werd de hoogleraar door de politie opgepakt na de aanval,omdat hij achter zijn belager aanrende en niet reageerde op, politiesignalen om halt te houden. Pas nsadat duidelijk werd dat de Israëli het slachtoffer was en niet de dader, ging de politie achter de PALESTIJN aan .Nadat die werd gearresteerd, herhaalde hij de antisemitische teksten tegenover de agenten. De hoogleraar heeft aangifte gedaan tegen de Palestijn. De Israelinliet zich niet uit het veld slaan : enkele uren na de belaging gaf hij alweer college op de universiteit..*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 15. fleckie zegt:

  POLITIEK: ‘POETIN en TRUMP sluiten ISRAELDEAL’. NW. ISR. WEEKBLAD 20.7.2018
  DE AMERIKAANSE president Donald Trump en zijn RUSSISCHE collega Vladimir Poetin gaan samenwerken om de veiligheid van Israel te garanderen. Dat kondigden de twee leiders afgelopen dinsdag aan tijdens een gezamenlijke persconferentie in HELSINKI. De huidige grenssituatie met SYRIE moet volgens Poetin en Trump teruggebracht worden naar de afspraken die in 1974 na het einde van de JOM KIPOER- oorlog zijn gemaakt. Toen wetd afgesproken dat de legers van Israel en SYRIE zich zouden terugtrekken uit een bufferzone van 235 vierkante kilometer , maar nu houden Syrische rebellen en eenheden van het Syrische leger zich schuil in dit gebied. ” Deze samenwerking zal de rust laten wederkeren op de GOLANHOOGTE en de wapenstilstand herstellen”, zei Poetin op de persconferentie. Trump merkte op dat beide leiders aan tafel hebben gezeten met de Israelische premier Benjamin Netanyahu.” Wij willen samenwerken om Israel te helpen, en Israel zal met ons samenwerken. Meer veiligheid voor Israel creeren is iets wat zowel Poetin als ik graag willen zien”, aldus Trump. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 16. fleckie zegt:

  WETENSCHAP! ‘ ISRAEL. NAAR. DE. MAAN.’ NW. ISR. WEEKBLAD. 20.7.2018.
  Een Israelisch team van astronomen en technici van SPACEIL heeft een ruimtevaartuig gepresenteerd dat op de maan moet gaan landen. Volgens de wetenschappers zal dat al in december van dit jaar worden gelanceerd en zal het uiterlijk. in februari 2019 op de maan moeten landen. De sonde is een technologisch hoogstandje dat ‘slechts’ 600 kilo weegt. Eenmaal geland zal de sonde informatie verzamelen en, misschien nog wel belangrijker, de Israelische vlag op de maan planten, zegt Ido Anteby, de leider van het project. Mocht het inderdaad lukken het vaartuig op de maan te krijgen, dan is Israel het vierde land dat dat voor elkaar krijgt. De VS, Rusland, en China gingen de Israëli’s voor. Alleen de Amerikanen stuurden er in de jaren zestig en zeventig astronauten naartoe die voet op maanbodem zetten.*~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s