Macron opent “strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven”

Screenshot_73

Emmanuel Macron en Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

Emmanuel Macron heeft in Versailles een kernbetoog gehouden. In deze rede heeft hij een strijd tussen nationalisten en progressieven voorspeld, die Europa minstens een decennium zou bepalen.

Die Freie Welt

“Er vindt een strijd plaats, die Europa´s toekomst zal bepalen, dit is de strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven.” – Emmanuel Macron

Naar aanleiding van zijn eenjarig ambtsjubileum heeft Emmanuel Macron een rede over de situatie van Europa en de Franse natie gehouden, die veel aandacht kreeg. Daarbij ging het niet om fiscaal-politieke problemen. Hij heeft fundamentele zaken uitgesproken.

Emmanuel voorspelt voor de toekomst van Europa en de westelijke wereld een “strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven”. Deze strijd zou vele jaren duren. Ook de komende verkiezingen voor het Europees Parlement zullen daardoor bepaald worden, verklaart Macron. De volgende EU-verkiezing zou een keerpunt zijn, dat de toekomst van Europa zou bepalen.

De migratie zou een groot thema in Frankrijk en Europa blijven. Men zou, aldus Macron, dit thema alleen Europees kunnen aanpakken.

Emmanuel Macron heeft tot nu toe minder kunnen leveren dan hij tijdens zijn verkiezingscampagne had beloofd. Daarom staat hij onder druk om zijn afbrokkelende populariteit te handhaven. De splitsing tussen arm en rijk en de economische problemen staan nog steeds op de agenda.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, EU-critici, Europa, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

43 reacties op Macron opent “strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven”

 1. Elisah zegt:

  Wat dacht hij van moderne nationalisten?

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Elisah, er is niks mis met nationalisten maar wel met de socialistische globalisten die Macron moderne progressieven noemt. Deze zogenaamde moderne progressieven zijn niet modern want ze brengen ons met de islam terug naar de 4e eeuw en met het socialisme in de armoede.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Inderdaad, het is nu juist de tijd voor gezond nationalisme en het bepalen van identiteit, ipv het neutraliseren ervan (zie Brave New World, 1984). Onzin van die Macron, dus. Die zgn. progressieven zijn helemaal uit de tijd, met hun moralisme en grenzeloosheid.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0. , mee eens want nationalisten willen vredig en veilig in hun eigen land wonen en zijn niet uit op oorlog zoals de globalisten met hun imperialisme onder het motto van “democratie brengen in andere landen” terwijl het ondertussen om olie, gas, goud, drugs en macht gaat. De linkse kerk veroordeeld kolonisatie maar imperialisme vinden ze prima terwijl het min of meer hetzelfde is. De hypocrisie straalt van figuren als Macron af.

    Like

  • Wolf zegt:

   Met woorden gezegd te hebben deelt hij zichzelf onmiddellijk in zijn “linkse moderne ” kamp in. Smerige eurofiel!

   Like

 2. delamontagne zegt:

  Dit Najaar gaat de Franse President Macron ervoor zorgen dat er een FRANSE ISLAM komt……………..?
  Zou hij advies hebben gevraagd aan de talloze Fransen van magrebh afkomst, voormalige Moslims, afvalligen waarvan sommigen permanente bewaking nodig hebben zoals in NL
  Professor Elian. ?
  Enkelen van de velen waar niet naar geluisterd wordt:” Hamid Lachgar, Ahmed Ghlamallah, Hamdane Ammar, Salem Benammar etc,etc
  Maar bij zijn toespraak tot de “Geachte Afgevaardigden”, klapten deze volksvertegenwoordigers zoals gebruikelijk, enthousiast hun handen…………
  “/ * / *
  De Republiek heeft geen enkele reden om moeilijkheden te hebben met de islam, noch met enige andere religie, “aldus de president van Frankrijk.
  * * *

  Voor het Congress betuigt Macron zijn [geheime] betrokkenheid met de vijand

  “Maar er is een radicale, agressieve stroming in de islam, die als doel heeft om onze regels en onze wetten van een vrij land, van een vrije samenleving, op-de-proef te stellen en niet te gehoorzamen aan onze Wetten als deze niet overeenstemmen met hun Religieuze principes !

  “Ik weet heel zeker dat de overgrote meerderheid van onze mede-burgers, zijnde moslims, bereid is om deel te nemen aan de doelstellingen van de Republiek.

  Daarom zullen wij in het najaar deze situatie verder verduidelijk en bespreken en de islam een kader en regels geven, die ervoor zullen zorgen dat de [ Franse ! ] Islam overal zal worden gepraktiseerd op een manier die in overeenstemming is met de Franse Wet.

  Dat gaan we doen met Fransen die dit [geloof !] aanhangen en met hun vertegenwoordigers………………..

  Wat het terrorisme betreft, “moet het werk moet doorgaan zonder oponthoud of enige agitatie.
  Het is een generatie “, zei de president en hij beloofde dat er” nieuwe beslissingen zullen worden genomen “.

  https://lesobservateurs.ch/wp-content/uploads/2018/07/La-République-n’a-aucune-raison-d’être-en-difficulté-avec-l’.mp4?_=1

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zolang de elite weigert aan te nemen dat de islam een grote religieus/politieke smeerlapperij is die ook miljoenen moslims knecht zolang zullen zij ook de mist ingaan met hun politiek van islamofilie en appeasement politiek.

   Zij hebben een monster geschapen in Europa en we moeten dit monster aan banden leggen en verhinderen dat het groot genoeg om te ontwaken.

   Een Europese islam. De broek zakt me werkelijk af.

   Geliked door 2 people

 3. theresageissler zegt:

  “Strijd tussen isolerende nationalisten en MODERNE progressieven” nota bene!
  Waarachtig, Penthouse-Peggie had het ‘m niet verbeterd!

  Like

  • Marc zegt:

   Dat was mij ook al opgevallen. Evenals de door hem geponeerde tegenstelling tussen nationalisme en progressiviteit: mijns inziens is alleen nationalisme de weg naar verbetering!

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Nationalisten komen uit voor hun identiteit, en durven grenzen te stellen. Dat heeft niks met isoleren te maken, maar vooral met identiteit en individualiteit. Macron wil graag opgaan in het geheel omdat hij niks is en ook niet zal worden.

   Like

 4. Mary zegt:

  En laten we hopen dat nationalisten dat winnen voor het behoud van datzelfde Europa maar dat komt Macron/NWO niet uit want het moet een gecontroleerde beheersbare nazistaat worden waar iedereen totaal afhankelijk is, dat kan natuurlijk nooit met soevereine staten. De migratie is op gang gebracht (onder het mom van vluchtelingen) door diezelfde NWO/EU club waar het nooit een probleem zou zijn geworden als er geen EU/NWO club zou zijn geweest. Het moment dat die EU/NWO club instort zullen die problemen door de nationalisten (tegenwoordig genoemd populisten) sneller dan gedacht opgelost worden.

  Like

 5. koosv8 zegt:

  De enigste goede uitvinding uit Frankrijk is de guillotine…….En daar hebben we er heel veel van nodig!!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Sabeltant zegt:

  Wat is het toch een kortzichtig zelfoverschattend dom manneke.
  Hij vergist zich schromelijk.
  De strijd die de aankomende decennia het Europese beeld gaat bepalen is de strijd van de islam tegen het westen.

  Als ik Macron was dan hield ik de nationalisten nog even te vriend in de strijd tegen de islam.

  De oplossingen waar die de zogenaamde moderne progressieven mee aankomen hebben de afgelopen veertig jaar geen enkel effect gehad.

  Waar het in Frankrijk heen gaat, let wel, de (korte) documentaire is van 15 apr. 2017, inmiddels, een jaar verder, het zal wel weer een stapje erger zijn geworden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Elisah zegt:

  Noemt men dit soms progressief tegenwoordig?

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/07/moslimbroederschap-lobbyt-bij-timmermans-630703/

  Moslimbroederschap lobbyt bij Frans Timmermans
  De Europese Commissie benoemt binnenkort een nieuwe coördinator voor de strijd tegen moslimhaat.
  Een collectief van islamitische organisaties wil graag meepraten over die benoeming. Veel van deze clubs hebben banden met de orthodoxe Moslimbroeders.

  Geliked door 1 persoon

 8. jantjeuitnl zegt:

  Werkelijk waar, wat bezielt die idioten dat ze denken dat het goed is om half Afrika naar Europa te importeren?
  als je dat doet dan wordt het hier Afrika met een islamsausje. Met alle respect, dat is de achterlijkheid ten top.
  Alles wat blank is gaat er dan aan, inclusief hun eigen nageslacht. O nee, dat hebben ze vaak niet.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  “Er vindt een strijd plaats, die Europa´s toekomst zal bepalen, dit is de strijd tussen isolerende nationalisten en moderne progressieven.” – Emmanuel Macron

  Daar gaan we weer.

  Nationalisten isoleren niet. Integendeel.

  Nationalisten willen de handen zelf aan het stuur houden en hun koers bepalen.

  Nationalisten willen samenwerken met welk eender land en een compromis bereiken waarin de nadelen voor zijn land tot een minimum beperkt blijven.

  Nationalisten zijn trots op hun land en hun voorouders en willen de verworvenheden uit het verleden niet overboord gooien.

  Nationalisten willen best veranderingen en veranderen ook maar geven de voorkeur aan veranderingen op basis van organische groei en veranderingen met een breed maatschappelijk draagvlak.

  Nationalisten zijn wars van veranderingen opgelegd door een elite ver weg in Brussel.

  De nationalist zal als overwinnaar uit de strijd komen omdat de nationalist het dichtst staat bij het normaal menselijke historische groeiproces naar een andere samenleving.

  De globalist en de progressieve elite zal verliezen omdat zij een wereld construeren op een tekentafel en deze van bovenaf opleggen aan het volk.

  Het volk pikt dat niet en dat is maar goed ook.

  Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Men zou, aldus Macron, dit thema alleen Europees kunnen aanpakken.”

  Maar, volgens Einstein en dat was toch niet echt een domme jongen, je kunt een probleem niet oplossen met dezelfde mindset die het probleem veroorzaakt heeft.
  Het probleem is veroorzaakt door de volkomen ondemocratische, megalomane leiders van de EU. De oplossing zal dus ergens anders vandaan moeten komen. Kan iemand dat Macron aan z’n verstand peuteren?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Inderdaad, de grenzen zijn goeddeels opgeheven, en dat probleem is bloot gelegd door de migratiegolf. Macron wil progressief zijn en nog grenzelozer worden en nog minder identiteit en minder gezond nationalisme. Zelfde denkfout.

   Like

  • Patriot 2.0 zegt:

   Kan iemand dat Macron aan z’n verstand peuteren?
   Misschien zijn vrouw…. die zorgt goed voor hem.

   Like

   • theresageissler zegt:

    Ja, en die heeft ook zo veel LEVENSWIJSHEID…..Aanmerkelijk meer dan hij….a-hum.

    Like

 11. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…moderne progressieven…”

  Heeft iemand wel eens van ouderwetse progressieven gehoord? Inderdaad weer geleuter met soundbites die het goed zouden doen bij D66 of GL. Maar wij hebben er niks aan.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 12. Carthago zegt:

  De Macreel bedoelt een burgeroorlog.

  Like

 13. Fockewulf190 zegt:

  Frankrijk is verloren… Al hebben ze dat zelf nog niet door 😦
  http://verenoflood.nu/frankrijk-gaat-op-weg-naar-soumission-blijft-ontkennen/

  Like

 14. hans zegt:

  Het enig wat helpt is dat de bevolking de dictator verdrijft uit het Élysée!
  Verder alles wat moslim en neger is afknallen! Dat helpt echt.

  Like

 15. ruud beijer zegt:

  Tijd voor Le Pen. Weg met de islam uit Europa.

  Like

 16. Elisah zegt:

  Modern…?

  Geliked door 1 persoon

 17. Elisah zegt:

  Progressief…?

  Like

 18. delamontagne zegt:

  MACRO[P]LEON IV ?

  Like

 19. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Die Macron lijkt mij nou echt het type
  dat wat lurkt aan ’n te zware pipe,
  met geen schijn van ‘n kans
  op dat vive la France,
  of wat ook de Fransen ooit riepe…
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 20. Pingback: Progressieve globalisten tegen burgerlijke patriotten | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s