De angst voor Bannon waart rond: Europese Commissie zet de volgende EU-verkiezingscampagne in op gelijkschakeling

Screenshot_197

Steve Bannon.

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – De EU wil al voorafgaand aan de komende Europese verkiezingsstrijd in 2019 inzetten op gelijkschakeling en censuur. De Europese Commissie heeft nu alle lidstaten tot “afweermaatregelen” tegen mogelijke aanvallen uit het Internet op de Europese verkiezingen in mei 2019 opgeroepen. “Alle lidstaten moeten de bedreiging van de democratische processen en instellingen door cyberaanvallen en desinformatie serieus nemen en nationale plannen opstellen om dit te voorkomen”, zei Eurocommissaris Veiligheidsunie Julian King in een interview met de Funke-mediagroep. “We moeten verhinderen dat spelers, zowel van de staat als privé, onze democratische systemen ondermijnen en als wapen tegen ons inzetten.”

Duits - Zuerst

Inmengingen van deze aard zouden steeds vaker voorkomen, bijvoorbeeld bij een referendum over een EU-akkoord met de Oekraïne en in de Amerikaanse verkiezingscampagne om het presidentschap, zei de Eurocommissaris, zonder echter met bewijzen te komen. “De bedreiging door manipulaties van het stemgedrag is veel subtieler en schadelijker dan cyberaanvallen op het verkiezingsproces. Het gaat om aanvallen van hackers om een verkiezingscampagne met schadelijke informatie te verstoren, of om de inzet van vervalst nieuwsberichten, die de publieke opinie zouden kunnen beïnvloeden.”

King riep vooral internetplatforms zoals Facebook en YouTube ertoe op om nog consequenter de strijd tegen desinformatie en manipulatie aan te gaan. Er zouden duidelijke regels moeten zijn voor bots, zodat deze geautomatiseerde diensten zich online niet als menselijke gebruikers zouden kunnen uitgeven. Ook zouden de mogelijkheden beperkt moeten worden om doelbewust politieke reclame op bepaalde groepen gebruikers te richten – zogenaamde targeting-opties. “Wij verwachten dat de internetplatforms garanderen dat sociale media geen wapen tegen democratieën kunnen worden.”

Vooral het verkiezingscampagneteam van Donald Trump maakte in de Amerikaanse verkiezingsstrijd doelgericht en succesvol gebruik van targeting-opties. Het is een publiek geheim dat de Europese Commissie het groter worden van EU-kritische partijen en groeperingen in het volgende Europees Parlement vreest, temeer daar de voormalige belangrijkste adviseur van Trump, Steve Bannon, heeft aangekondigd in de herfst zijn domicilie naar Brussel te verplaatsen om daar EU-kritische partijen te ondersteunen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociale media, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op De angst voor Bannon waart rond: Europese Commissie zet de volgende EU-verkiezingscampagne in op gelijkschakeling

 1. Benesha zegt:

  Mocht de EU een democratie zijn dan zou men geen problemen hebben met kritiek. Hun houding zegt alles

  Geliked door 7 people

 2. Jade zegt:

  Bla bla ” onze democratische systemen ondermijnen”
  Mag ik even een teiltje???
  Zelden heb ik zo`n ondemocratische club
  bij elkaar gezien…

  Geliked door 6 people

 3. Guus Velraeds zegt:

  Hoezo democratie?

  Het was de EU die een oorlog ontketend heeft in Joegoslavië waardoor de politieke islam vaste voet heeft gekregen in Kosovo

  Het was de EU die via proxy oorlogen half Noord Afrika en belangrijke landen in het Midden Oosten in vuur en vlam heeft gezet. Waardoor opnieuw de politieke islam vaste grond kreeg.

  Het was de EU die in de Oekraïne een democratisch gekozen regering via een putch vervangen heeft door een fascistisch EU gezind regime.

  Het was de lange arm van de EU die in Spanje een afscheidingsbeweging in Barcelona snel en efficiënt de kop in drukte en de aanvoerders hiervan als opgejaagd wild door Europa verspreide.

  Hoe sneller de EU ontmanteld wordt hoe beter het is voor de democratie in Europa.

  Geliked door 4 people

 4. Ergens halverwege lees ik de zin “de bedreiging van de democratische processen”……Nee
  het is de bedreiging voor de linkse kerk en de Brusselse Eu bende………bang dat die bedreigt worden……
  De democratische processen ….schijnheilig dat ze zijn……zijn allang gsmoord.

  Geliked door 2 people

 5. ruud zegt:

  Nog even en die doodgraver van de VVD zit op de plaats van Juncer

  Geliked door 2 people

 6. Roeland zegt:

  “We moeten verhinderen dat s p e l e r s, zowel van de staat als privé, onze democratische systemen ondermijnen en als wapen tegen ons inzetten.”

  Alleen die zin al met het woord; “Spelers”… Is het politieke leven tegenwoordig een spelletje? Je hoort Rutte ook vaak dit soort termen gebruiken.
  Alsof politiek een soort sportieve wedstrijd zou zijn. Deze termen zoals “spelers” zijn knettergek. Langzamerhand heb ik het gevoel , dat de politiek in slaap gesukkelde mens, niets meer abnormaal vindt.
  Gevaarlijke ontwikkeling. De EU is en blijft een ondemocratisch gedrocht en iedereen , die dit gedrocht ondersteund is een land en volksverrader.

  Geliked door 2 people

 7. Daan Kranenburg zegt:

  Het is aan de kiezers van de EU landen om in mei 2019 in het stemhokje aan te geven of ze dit criminelentuig in Brussel verder hun gang willen laten gaan of ze eruit schoppen. Denk dat het klootjesvolk, als ze al gaan stemmen, gewoon weer kiest voor ze! De rekening daarvoor komt nog wel en dan roepen ze, ja aber dass haben wir niecht gewust und gewollt. Slaap zacht en welterusten voor nu onnozelaars. Groet van Daan Kranenburg.

  Geliked door 3 people

  • Oeps zegt:

   @ Daan Kranenburg (4 augustus 2018 om 23:54)

   Dames en Heren.

   Zie hier een oude wijsheid.
   Gooi je stemrecht niet weg !! Ga vooral stemmen !!!
   Als je niet meer weet, op wie je moet stemmen, stem dan op de één na laatste man van de kleinste partij.
   Als genoeg mensen dat doen, krijg je een omwenteling.
   Voor iedere zo uitgebrachte stem hebben ze 2 andere stemmen nodig , om die stem ongedaan te maken.

   Geliked door 1 persoon

   • Heniusz zegt:

    Wijze woorden. Heb dan ook alle verkiezingen sinds mijn 18e (ruim 40jaar geleden) braaf (eigenlijk niet zo braaf….want vaak nogal tegendraads) mijn stemrecht gebruikt en dat blijf ik ook doen.

    Geliked door 1 persoon

 8. tinekevanschagen zegt:

  Ja,ja………Ze zien de bui al hangen……..
  Ze gokken op de naïviteit van de jeugd,maar de oudere generatie maakt het ze lastig.
  Die willen de eigen cultuur behouden,
  Ze zijn daar niet zo zeker van hun zaak,zoveel is wel duidelijk.

  Geliked door 2 people

 9. oud-marinier zegt:

  ”, zei Eurocommissaris Veiligheidsunie Julian King in een interview met de Funke-mediagroep. “We moeten verhinderen dat spelers, zowel van de staat als privé, onze democratische systemen ondermijnen en als wapen tegen ons inzetten.”

  Euh …dat doen jullie zelf toch ook !!! ?? En dus wanneer anderen dit zelfde wapen gebruiken , mag het opeens NIET ??? Lekker democratisch joh !!!

  Geliked door 2 people

 10. Freda110 zegt:

  Wat is er democratisch aan als een meerderheid in een land NEE zegt en je via een achterdeur toch de eu in word gerommeld?
  Wat is er democratisch aan als een meerderheid in een land NEE zegt bij het Oekraïne referendum en dan via een inlegvelletje word genegeerd?
  Voor zover ik weet is de top van de eu een stelletje ongekozen zelfbenoemde lijders (ja met lange ij) die het woord democratie niet eens in de mond mogen nemen.

  Geliked door 2 people

 11. koddebeier zegt:

  “onze democratische systemen”…. De EU en democratie ??? Laat me niet lachen .

  Geliked door 2 people

 12. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  EU en democratische beginselen ???
  Dat lijkt wel vloeken in de kerk !!!
  Net als ischias voor Drunckertje.
  En censuur voor vrijheid van meningsuiting.

  Like

 13. BertG. zegt:

  De Amerikaanse acteur Steven Seagal is door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken aangesteld als officieel gezant. Hij moet namens Rusland de ‘humanitaire betrekkingen met de Verenigde Staten gaan verbeteren’, schrijft het Russische persbureau TASS.
  https://www.ad.nl/show/rusland-wijst-steven-seagal-aan-als-gezant-om-band-met-de-vs-te-verbeteren~ad5c24af/

  Geliked door 1 persoon

 14. Harry zegt:

  Ze krijgen al lekker de dampen in , daar in Brussel !
  Een prima ontwikkeling .
  ZET HEM OP , BANNON !
  Bij kreten zoals in het artikel over `democratische systemen` en de `dreiging van sociale media ` , etc , dan begint je bloed toch te koken !
  Over fake news gesproken !

  Laat er dan maar een onafhankelijke commissie komen , NIET DOOR DE EU SAMENGESTELD ,
  die alle berichtgeving van de `sociale media` en `het gezag ` toetst op leugenachtigheid en onzin !
  Dan zal het wel een stuk rustiger worden vanuit Brussel .

  Like

 15. Er is maar één ding dat “onze democratische systemen ondermijnt” en dat is de EU in het algemeen en de absurde censurering van andersdenkenden in het bijzonder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s