De mythe van de minderheid: extremisme onder moslims alles behalve marginaal fenomeen

Screenshot_22

(Door: Matthijs Glas)

Bagatelliseren van problemen staat oplossing ervan in de weg

”Het is slechts een klein groepje extremistische moslims dat het voor de rest verpest.”

Op verjaardagen, in columns, in opiniestukken, in de politiek, op forums, geregeld wordt verkondigd dat alles okay is in de islamitische wereld, dat er hier en daar misschien een enkele radicale imam is, maar dat de overgrote meerderheid van de moslims zich prima gedraagt. Extremisme, radicalisme of fundamentalisme binnen de islamitische wereld of binnen de islamitische gemeenschap zou slechts een zeer marginaal fenomeen zijn.

Een exemplarisch voorbeeld van dit standpunt viel te lezen in de column van Nico de Fijter in Trouw van vorige week, getiteld Waarom schrik ik van een Arabische vredesgroet? Daarin schrijft hij:

”Laten we niet doen alsof de ganse moslimwereld met die etiketten van radicalisme en extremisme kan worden beplakt: dat geldt slechts een zeer klein deel van de moslims.”

Dit is een prachtige voorbeeld van wat we gerust een mythe kunnen noemen: de mythe van de minderheid.

Lees verder>>>
(h/t “Reagluurder”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op De mythe van de minderheid: extremisme onder moslims alles behalve marginaal fenomeen

 1. Statler & Waldorf zegt:

  En die zogenaamde stap richting vrouwenemancipatie in SA en het feit dat vrouwen auto mogen rijden heeft niks met emancipatie te maken.
  Het is een ordinaire drogreden omdat de werkelijke reden er één is besparing.
  Deze vrouwen hadden namelijk een (privé)chauffeur nodig in het verleden.
  Alhoewel in SA het geld tegen de plinten klotst is dat de daadwerkelijke reden.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   De islam en radicaal-links zijn nog slechtere bondgenoten dan dat de islam en radicaal-lrechts tijdens WO II waren! En het heeft toch allang geen zin meer on uit te kakelen dat de islam toch ZO aardig overkomt omdat het overal ellende veroorzaakt. En wie dit soort risico’s neemt kan het beste deze wijze filosofische zin van Benjamin Franklin (1706-1790) eens goed lezen:

   ”Wie het vuur van een twist, waarmee hij totaal niets te maken heeft, aanwakkert, heeft geen enkel recht tot klagen wanneer de vonken hem ooit in het gezicht vliegen.”

   Geliked door 2 people

 2. Jean zegt:

  Gewoon omdraaien, de moslims die zich volledig aangepast hebben aan ONZE westerse seculiere normen en waarden is te tellen op een hand en die hand heft ook nog eens in een kettingzaag gezeten….
  Gewoon die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij verbieden en verbannen op Europees grondgebied is de enige boodschap die oplossingen brengt.

  Geliked door 2 people

 3. Sabeltant zegt:

  ”Laten we niet doen alsof de ganse moslimwereld met die etiketten van radicalisme en extremisme kan worden beplakt: dat geldt slechts een zeer klein deel van de moslims.”

  Dat dit een grote leugen is zien wij altijd als zo’n kansenparel zich te pletter rijdt terwijl hij vlucht voor de politie. Niet zelden staat daarna de wijk wekenlang in brand. Waarna iedereen met eigen ogen kan zien dat die meerderheid van “goedwillende aardige geïntegreerde” moslims nergens te bekennen is.
  Een oproepje van Erdogan en er staan 10.000 turken op een brug alla’s snackbar te scanderen en met Turkse vlaggen te zwaaien.
  Heeft iemand wel eens “goedwillende aardige geïntegreerde” moslims zien demonstreren tegen een terreurdaad? Nee natuurlijk niet, niemand, en dat komt omdat de ISlam zorgt dat de grote meerderheid van de moslims vóór allah en tegen de ongelovigen is.

  Geliked door 4 people

 4. Elisah zegt:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/eu-laat-haar-tanden-zien-aan-saudi-arabie-eist-informatie-over-opgesloten-activisten/

  EU laat haar tanden zien aan Saudi-Arabië: eist informatie over opgesloten activisten

  Nee joh, dat is een grapje. De Europese Unie laat helemaal niet haar tanden zien. Ze vraagt gewoon netjes en beleefd om informatie omtrent vrouwelijke activisten. Daarnaast heeft het gezicht van de Europese Unie, Frederica Mogherini, vriendelijk uitgelegd aan het land waarom mensenrechtenbeschermers en activisten zo belangrijk zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Het stofje heet euforie, waar je blij van wordt.
  Achmed, dat is dan 20 piek.
  Aphrodiete is dan weer wel mooi, maar ook een mythe.

  Geliked door 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Levensgevaarlijk idioten zijn het die beweren dat er maar een klein groepje extremistische moslims zouden zijn er is maar één soort moslim. Extremisten worden door veruit de meerderheid van de moslims bejubelt en op een voetstuk geplaatst openlijk in eigen kring of stiekem daar buiten .

  Geliked door 1 persoon

 7. koosv8 zegt:

  Wat een lul verhaal van zo’n columnist, en nu moeten wij allemaal denken zie je wel het valt allemaal best mee. En als u toch kritiek Heeft, dan deugt u niet zeker. Nou ….jammer Dan!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. tinekevanschagen zegt:

  Even helemaal off-topic

  Ik zat even op you-tube gisteravond,en daar stond het filmpje van mevrouw Dille met Engelse ondertiteling.

  De reacties uit de ons bekende hoek,maakte dat mijn maag letterlijk omdraaide en ik misselijk werd.

  Ze werd uitgemaakt ,het is te genant voor woorden. you name it
  Toen vroeg ik mij af,hoe kan dit nu….
  Bij bijna elk politiek item worden de reacties uitgeschakeld.

  En hier mochten ze vol op het orgel.
  Wat verschrikkelijk voor de nabestaande.

  Ik lag op bed te malen,omdat ik er met mijn verstand niet bij kon.
  En ik kon niet anders concluderen dan dat ze ons willens en wetens tegen elkaar aan het opzetten zijn.

  Wie heeft hier een andere menig over?
  Ik ben wel wat gewend,maar dit sloeg alles!!

  Geliked door 1 persoon

  • Sabeltant zegt:

   Ik heb het filmpje ook gezien, de namen van de reacties spreken voor zich trouwens.
   Voor wie wil weten waar Tineke het over heeft…. https://www.youtube.com/watch?v=alvcnhd0YsM. Een waarschuwing voor de reacties, het is precies hoe de ISlam haat zaait met haar terreur. Terreur is niet alleen bommen, terreur is een onafgebroken stroom haat naar alles wat niet ISlamitisch is. Dit is de reden dat iedereen kotst op moslims in het algemeen.
   Geen enkel respect voor vrouwen, geen enkel respect voor haar dood, geen enkel respect voor de nabestaanden, geen enkel respect voor haar gevoel, haat, haat en nog eens haat.
   Het is mensonterend, en dat volk leeft hier zo vreedzaam met ons samen volgens onze nep-regering, haar bloed kleeft aan de handen van lieden als Pechtold, Rutte, Klaver en als die andere collaborateurs.
   Wat zal ik blij zijn als er daadwerkelijk eens een groepering komt die korte metten maakt met dit ISlamitische uitschot.

   Geliked door 2 people

   • louis-portugal zegt:

    Jeeminee wat een toestand.
    Zover is het al gekomen in Nederland.
    Veel mensen zouden eens iets moeten gaan lezen over de NSB in 1940.
    Ik heb de indruk dat vooral de jongeren helemaal niets over die tijd weten.
    We zijn alweer flink op weg met die moslims.

    Like

 9. Tiurrie zegt:

  Er is 1 islam…in ieder moslim schuilt een salafist. …een extremist is een salafist. ..als je de gedachten van moslims zou kunnen lezen zijn ze allen hetzelfde …..allen zijn aanhangers van hun wereldwijde islamitische gedachten goed…..! !…hierin is geen plaats voor anders gelovigen ….

  Geliked door 1 persoon

 10. Hovawart zegt:

  De Debunking van de islam is een feit, en zal de gematigde linkschkijker misschien in verwarring brengen, maar wij juichen het toe ……en nu doorpakken, open dat wespennest.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hovawart zegt:

  De psyche van een moslim(a) laat zich eenvoudig lezen, zij leven voor hun ideologie, hun adem, ziel en geest zijn islamitisch, evenals hun denken, voelen, willen en handelen, hun bewuste en onbewuste handelingen, hun gemoedsaard, belijdenis en wereldbeeld ziet elk andere levenswijze en levensstijl als een directe bedreiging en een groot gevaar voor twijfel.

  Geliked door 1 persoon

 12. BigLJohn zegt:

  Citaat uit de link;….Met andere woorden: we leven in het ‘Vrije Westen’ de facto al gedeeltelijk onder de wetten van de sharia….Door mij al eerder opgemerkt. Leuzen als; immigranten zijn een grote verrijking voor onze maatschappij, Nederland is een multicultureel land, en – vluchtelingen – moeten zich aanpassen aan onze cultuur….Den Haag hield er een geheel andere moraal op na, namelijk deze; Wij moeten ons aanpassen aan de islam cultuur. De andersdenkenden onder ons zullen worden gebrandmerkt als racist en haatzaaier, en dienen te rekenen op vervolging door de justitie. Al deze misere werd allemaal van tevoren al voorgekookt om ons de vreselijkste oren aan te naaien. En het word overeind gehouden door de MSM media, alsmede de onnozele kiezer. En al meer dan 50 jaar kon of wou niemand hier iets tegen ondernemen, iedereen vond alles maar goed. En als er dan zo nodig verzet moet komen, dan mag dat wel heel snel komen. Anders zijn we al de pineut voordat we het zelf beseffen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s