Machtsstrijd om het voorzitterschap van de Palestijnse Autoriteit intensiveert zich

Screenshot_266

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de nieuwssite “Arutz 7” is men binnen de Palestijnse Autoriteit voorbereidingen aan het treffen voor de machtsstrijd na een toekomstig aftreden van de Palestijnse chef Mahmoud Abbas (foto). Enkele hoge ambtenaren zouden al vergaande voorbereidingen hebben getroffen voor deze dag. Daartoe behoren het verzamelen van wapens voor eventuele conflicten en het rekruteren van leden van de “Tanzim”, de militaire vleugel van de Fatah-partij. Deze zou men voor geld, baantjes en andere diensten aan de eigen persoon proberen te binden.

Israel Heute

Er wordt een aantal mogelijke opvolgers genoemd. Als favoriet geldt Jibril Rajoub, de voormalige chef van de inlichtingendienst en huidige minister van Sport in de Palestijnse Autoriteit. Als verdere kandidaten gelden Tawfiq Tirawi, voormalig chef van de geheime dienst, Majed Faraj, diens huidige opvolger en bondgenoot, en de plaatsvervangend leider van de Fatah, Mahmoud al-Aalul.

Mahmoud Abbas had er in het verleden vaker mee gedreigd zijn aftreden in te dienen, maar deze dreiging tot op de dag van vandaag niet uitgevoerd. Binnen de Palestijnse Autoriteit gaat men er daarom van uit dat hij, mochten er geen gezondheidsproblemen optreden, zo lang mogelijk het voorzitterschap probeert te behouden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", Fatah. Bookmark de permalink .

6 reacties op Machtsstrijd om het voorzitterschap van de Palestijnse Autoriteit intensiveert zich

 1. Guus Velraeds zegt:

  Het is onvoorstelbaar dat nog steeds westers geld stroomt naar deze corrupte maffia bende.

  Toch gebeurd het.

  Onbegrijpelijk.

  Elk westers politicus die hier geld naar overmaakt is medeschuldig aan corruptie en moord.

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Als er door bepaalde lieden al voorbereidingen worden getroffen voor de tijd na Abbas, denk ik dat Abbas zich spoedig met zijn maagd van 72 jaar zal verenigen

  Like

 3. hendrikush zegt:

  Ze haten elkaar meer dan de joden.
  Hopelijk wordt het een bloedige machtsstrijd.

  Geliked door 1 persoon

 4. ReaGluurder zegt:

  De verplaatsing van de VS-ambassade naar Jeruzalem kan Israel nog weleens een flinke kater bezorgen. Trump komt zeer binnenkort met ‘een beloning’ voor de pallies als vergoeding voor de verplaatsing van de ambassade. Er schijnt een soort vredesplan klaar te liggen waar veel partijen zich mee bemoeit hebben. Zo zouden de pallies een haven en een vliegveld krijgen. Waarschijnlijk komt er volgende week meer duidelijkheid.

  Like

 5. Het doel van de Palestijnen en hun Arabische bondgenoten is altijd geweest om het gehele gebied dat zij “bezet Palestina” noemen – heel Israël, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook – te bezitten en de Joden de zee in te drijven…https://zlj13051967.wordpress.com/2018/08/23/vandaag-kunnen-we-kroatie-vergelijken-met-nazi-duitsland/

  Like

 6. Jan zegt:

  Huilie, huilie: $200 miljoen minder van de Arabieren in Gaza, want dat volkje is niet in Amerikaans interesse, Trump: ‘wij kunnen het wel beter besteden”
  Commentaar van Hanan Ashrawi*, PLO terrorist: ”Dit is heel gemeen want jullie staffen arme palestijnen, en jullie Amerikanen waren al eerder gemeen door met die valse Joden onder een hoedje samen te spelen”
  https://www.timesofisrael.com/us-cuts-aid-to-palestinians-by-more-than-200-million/

  * Hanan Ashrawi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s