Desnoods leger inzetten tegen niet erkende asielzoekers: Sarrazin presenteert nieuw boek

Screenshot_24

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In Berlijn presenteerde de schrijver en SPD-politicus Thilo Sarrazin zijn vandaag officieel verschenen boek “Vijandige overname – Hoe de islam de vooruitgang belemmert en de samenleving bedreigt”. En gaf ook antwoord op de vraag waarom hij ondanks alles de islamiseringspartij SPD niet vrijwillig wil verlaten.

philosophia perennis

De mediabelangstelling vanmiddag was enorm, toen Thilo Sarrazin in het “Haus der Bundespressekonferenz” zijn nieuwe boek voorstelde. Op de achterwant prijkte groot de cover met de titel “Vijandige overname – Hoe de islam de vooruitgang belemmert en de samenleving bedreigt”.

En wat de titel belooft, dat schijnt hij – als je de voorgedragen recensie van Heinz Buschkowsky en de uitlatingen van Sarrazin zelf daarover volgt – ook in te lossen.

Sterk bij de bevolkingsgroei, zwak in wetenschap en techniek

Datgene wat wij op dit moment wereldwijd, maar ook in Europa en Duitsland zien, zou niets anders zijn dan de al in de koran voorziene leer van de gewelddadige uitbreiding van de islam. Deze zou op verschillende manieren plaatsvinden, waarbij hij in Europa op dit moment de verbreiding van de islam alleen door de demografie en immigratie het sterkst aan het werk ziet:

“Sterk zijn de islamitische landen alleen maar bij de bevolkingsgroei… Zwak zijn ze bij het creëren van welvaart, zwak zijn ze bij de ontwikkeling van hun mensen, en zwak zijn ze in wetenschap en techniek.”

Door de langzame demografische overmeestering door de islam zou deze religie er mee bezig zijn de meerderheidsreligie in Duitsland en Europa te worden.

Dat zou over 50-70 jaar al zover kunnen zijn – en dat zou dan ook betekenen dat moslims hier het maatschappelijk leven en zijn regels zouden bepalen: Duitsland als land, waarin de sharia geldt.

Repatriëring van niet erkende asielzoekers desnoods met militair geweld

Terwijl Sarrazin zich in “Deutschland schafft sich ab” (2010) nog veeleer voorzichtig uitgedrukt heeft, doet hij nu heel concreet politieke voorstellen hoe er zo snel mogelijk iets gedaan moet worden aan deze ontwikkeling:

Bestrijding van vluchtoorzaken zou een vanzelfsprekendheid zijn, er zou een algemeen hoofddoekverbod op scholen moeten gelden, migranten zouden in principe eerst in transitzones moeten verblijven, zodat binnen 30 dagen beslist kan worden of zij aanspraak mogen maken op het recht op asiel of niet.

Er zou geen beroep mogelijk moeten zijn tegen de dan genomen beslissing. Het zou consequent tot repatriëring van afgewezen asielzoekers naar hun landen van herkomst moeten komen, desnoods ook “onder militaire bescherming”.

“Zou het niet eerlijker zijn de SPD te verlaten?”

De beschuldiging racistisch of buitenlander-vijandig te zijn, countert Sarrazin handig door erop te wijzen dat de grens in Duitsland niet zou verlopen tussen migranten en niet-migranten, maar tussen moslims en niet-moslims.

Wat Sarrazin dan überhaupt nog in de SPD zou houden,wilde ik van Sarrazin weten. Hier zijn antwoord (zie video originele artikel).

Of de SPD zelf deze wens van Sarrazin om in de partij te blijven, nakomt, is een andere vraag. Zo zei de secretaris-generaal van de SPD, Lars klingbell – op hetzelfde moment dat ik de vraag stelde aan Sarrazin – voor een partijcommissie van zijn kameraden, niet zonder – in de gebruikelijke socialistische stijl – beledigend te worden: “Thilo Sarrazin is een verbitterd man, die alleen nog maar in de SPD is om zijn absurde thesen te verkopen.” Aldus Klingbell tegenover de dpa.

Tijdens de boekpresentatie leek Sarrazin alles andere dan verbitterd. Zijn uitlatingen – vooral ook over de provocatieve vragen van de collega´s van de pers – beantwoordde hij steeds heel rustig onder verwijzing naar talrijke bronnen en data: “Contra facta non valent argumenta” zou de Latijn zeggen: “Tegenover feiten halen argumenten niets uit”.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Duitsland, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

56 reacties op Desnoods leger inzetten tegen niet erkende asielzoekers: Sarrazin presenteert nieuw boek

  • paulzwueste zegt:

   Waarom kiest Sarrazin niet voor de AFD?
   Dat zou te gemakkelijk zijn en ook het effect van zijn woorden ondermijnen.
   Hij blijft demonstratief een socialist die het falen van zijn eigen partij en dat van de huidige regeringspartijen aan de kaak stelt.

   Like

 1. Guus Velraeds zegt:

  Onder de huidige politieke leiding zal het leger alleen ingezet worden tegen de autochtone burgers die zich verzetten tegen hun onverantwoorde immigratie beleid.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marijke zegt:

  Even off topic. Wisten jullie dat artikelen van E.J. Bron op fb worden geboycot?! Ik heb in een besloten groep een aantal links van E.J. Bron geplaatst die nu door fb zijn verwijderd, omdat ze er als “spam” uitzien. Fb censureert!

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Marijke uit A? Kennen wij elkaar van een opgeheven politiek forum? Dat zou fijn zijn. Vanwege een pc crash ben ik al uw gegevens kwijt.

   Like

  • Floris Jan zegt:

   Sneu, maar dat is algemeen bekend. De (ongeschreven) policy van Facebook censuur:
   – Vrijwel alles wat pro-Trump is
   – Anti EU
   – Conservatieve berichtgeving in het algemeen
   – Alles wat een islamkritisch geluid laat horen

   Like

  • Francois zegt:

   Dank u voor de info. Ik heb net het zelfde voor. Wist niet waar de melding vandaan komt THX

   Like

   • Marijke zegt:

    Ik heb protest ingediend bij fb. Nu kreeg ik meldingen dat het toch geen spam was; met excuses. Gerechtigheid! Maar het viel wel op; het waren twee artikelen die ik geplaatst had uit E.J. Bron en we hebben een besloten groep. Niemand heeft mij binnen de groep gerapporteerd, want dat kunnen de beheerders zien.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Marijke 30 augustus 2018 om 22:38

   Als iemand mij een e-mail stuurt met daarin een link naar deze site, komt die bij mij niet aan: CENSUUR.

   Like

  • Klopt alles wat ik gelinkt heb is verwijderd!

   Like

 3. Marc zegt:

  Ik moet zeggen dat ik het een groot gemis vind dat Duitstalige boeken zo weinig in het Nederlands vertaald worden. Engelstalige boeken worden vaak en veelvuldig vertaald.

  Helaas ben ik het Duits niet meester. Ondertussen is in ons buurland een hoop aan de gang. Deze site helpt natuurlijk wel, maar graag had ik ook Sarazzin gelezen.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Heb ’t zelfde idee

   Like

  • Charles Martel zegt:

   en zijn twee vorige boeken zijn zeer de mpeite waard.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Als je indertijd de boeken van Pim Fortuyn had gekocht èn gelezen had…
    Had je die boeken van Sarrazin niet nodig gehad.

    Zo, dat is er een om over na te denken.
    Dacht ik zomaar.

    Like

  • droevige mof zegt:

   Er is een recent Vlaams boek dat op dezelfde manier argumenteert.
   Sam van Rooy, Voor vrijheid dus tegen islamisering. Gepubliceerd in 2018
   Uitgeverij Doorbraak, 22,40 €
   Beide boeken bieden een schat aan argumenten maar je beseft dat ze niet door professionals zijn geschreven. Thilo Sarazin is een econoom en Sam van Rooy is ingenieur bouwkunde.
   De Nederlandse oriëntalist Hans Jansen, waarvan ik veel heb geleerd
   schreef op een vergelijkbaar strijdbare maar desglijks deskundige manier, helaas niet in het Duits vertaald.

   Like

   • Trucker zegt:

    Het is de boeken van zijn vader Wim die je moet gelezen hebben, de pers heeft zijn laatste turf in een nanoseconde besproken ergens op een verloren zondag als ze wisten dat er geen kijkvee was.
    Wim is een autoriteit wat betreft islam lees zijn laatste boek ‘Waarover men niet spreekt’.

    Like

 4. Statler & Waldorf zegt:

  De ultieme knieval voor islam.

  Zelfs Geert Wilders gooit de handdoek in de ring …….

  E.J. Bron kan de site ook wel opheffen.

  https://www.geenstijl.nl/5143643/wilders-blaast-cartoonwedstrijd-af/

  Geliked door 1 persoon

  • Nachtkaarsje zegt:

   Organiseer een zaaltje, en hang die cartoons op.
   Wilders geeft niks op, die gaat gewoon door. Dit is gewoon een verstandige keuze van Wilders. Het is nog geen tijd voor een oorlog tegen de islam. De mensen zijn nog niet zover.

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Statler & Waldorf 30 augustus 2018 om 23:21

   Veiligheid voor alles, schrijft Geert in zijn verklaring, en dat is ook zo. Maar verdomme. Wat zijn we voor samenleving als we niet eens meer in staat zijn iemand die een fucking tekeningwedstrijd organiseert te beschermen tegen een stel reli-waanzinnige malloten. 30 augustus 2018 gaat de geschiedenis in als inkt- en inktzwarte voor de vrijheid van meningsuiting.

   ‘Wat zijn we voor samenleving als we niet eens meer in staat zijn iemand die een fucking tekeningwedstrijd organiseert te beschermen tegen een stel reli-waanzinnige malloten.’

   En omdat die ‘reli-waanzinnige malloten’ tot ALLES in staat zijn, moest de zaak worden afgeblazen.
   Kijk, dat iemand nu zélf zegt: ‘Wat kan mij het schelen als ik tijdens de strijd wordt vermoord?’
   Maar hoe zou die persoon het vinden als zijn vader/moeder/kind voor zijn ogen door wraakzuchtige, bloeddorstige mohammedanen wordt doodgemarteld? Vanwege een cartoonwedstrijd?
   Met die beelden in je hoofd kan je toch niet verder leven?

   Like

   • Tistochwat zegt:

    “ik wordt” is natuurlijk hartstikke fout; het moet zijn “ik word”.

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Tistochwat

    Als met pakweg 10 – 20 jaar hier de islam de dienst uitmaakt heeft dat bange volkje dat volkomen aan zichzelf te danken.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Statler & Waldorf 31 augustus 2018 om 15:30

    Volgens mij bent u te optimistisch.
    Het duurt hooguit nog 10 jaar voor de mohammedaan ons heeft veroverd.

    Like

  • Inge zegt:

   Persoonlijk vind ik zo’n cartoon wedstrijd over de profeet Mohammed erg provocerend, maar goed dan moet je ook begrijpen wat de achterliggende reden hiervan is. Wilders wist natuurlijk al van te voren wat dit teweeg zou brengen en is nu zogenaamd de underdoc. Leuk gedaan weer!

   Like

   • Inge zegt:

    Dus moslims en autochtonen moeten rustig blijven en ons niet laten misleiden door verdeeldheid, want dat is precies wat de elite wilt zodat een politiestaat straks een feit is. De focus moet niet liggen op de moslims maar op het systeem, die hele maffia bende in Den Haag zou gezuiverd moeten worden en met geen enkele uitzondering van welke partij dan ook, zelf de partij van de dieren niet, want die is er voor de dieren en niet voor de mensen. Tegelijkertijd moeten we de planeten niet vergeten want die hebben ook hun cyclus, dus we moeten de hemel en de aarde in de gaten houden, want we steven af op een climax en onze laatse dagen zijn geteld, Lucifer is al bijna gezeteld..

    Like

  • Williaan zegt:

   Zelfs Geert Wilders gooit de handdoek in de ring …….??
   Nou hij heeft meer dan zijn doel bereikt! Door de rellen verontwaardigde ambassadeurs enz. kun je zien hoe gevaarlijk én vooral intolerant de islam is. Jammer dat velen dat nog niet door hebben, dat is ook gevaarlijk.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Statdler, et cetera.
   Hou het vertrouwen.
   Wilders provoceert.
   En provoceren is het belangrijkste wat hij doen kan.
   Hij toont daadwerkelijk aan dat die vervloekte islam zelfs vanuit Pakistan onze democratie vernietigd.

   Like

 5. Guus Velraeds zegt:

  De politie zoekt een negroïde man als dader van het steek “incident” in Eindhoven.

  Foei politie negroïde man is dat geen racisme.

  Volgens de nieuwe policor regels moet je zwarte zeggen en geen negroïde of neger.

  https://tpo.nl/2018/08/30/jongeman-in-nek-gestoken-te-eindhoven/

  Like

 6. Willem Sterk zegt:

  Hij heeft gelijk.

  Like

 7. Steven zegt:

  Nou.. die zal ook wel weer een storm van doodsbedreigingen over zich heen krijgen… want hij heeft immers geschreven dat de Pislam de samenleving bedreigd… En dat pikt de mosselman natuurlijk niet.

  Like

 8. Barry zegt:

  De kritiek op boeken zoals deze wordt altijd als als rascistisch of onzin bestempeld, nu weer een verbitterd man met zijn absurde thesen. Maar er wordt nooit onderbouwing hiervan geleverd. Omdat men weet dat er weinig tegenin te brengen is, zoals er al word gezegd “Tegen feiten kan men niets inbrengen”.Het valt me op dat dit bijna altijd het geval is, wel afdoen als rascisme of nazi,
  maar nooit inhoudelijk, geeft toch aan dat ze zwak staan.

  Like

 9. Elisah zegt:

  https://www.wochenblick.at/chemnitz-insider-packt-aus-rechte-hetzjagden-waren-erfunden/

  WELTWEIT „FAKE NEWS“ GESTREUT?
  Chemnitz-Insider packt aus: Rechte „Hetzjagden“ waren erfunden

  Derzeit zeichnet sich offenbar einer der größten Medienskandale der vergangenen Jahre in Deutschland ab. Brisant: Zahlreiche deutsche, österreichische und internationale Medien hatten berichtetet, es habe nach der brutalen Ermordung eines Deutschen in Chemnitz regelrechte „Hetzjagden“ in der Innenstadt gegeben! Jetzt verdichten sich immer mehr Hinweise, dass diese Geschichten frei erfunden sind. Der Chefredakteur der Chemnitzer Regionalzeitung „Freie Presse“ Torsten Kleditztsch packte nun in einem Interview mit dem „Deutschlandradio Kultur“ mutig aus!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Als je echt wat te vertellen hebt moet je datgene wat je wilt delen in het Nederlands schrijven.
   Doe je dat niet dan verzwak je je eigen impact.
   Staat interessant maar werkt tegen jezelf.
   En anderen vinden dit ook niet correct.

   Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Het is een Duits bericht, daar schrijven ze in het Duits.
    In het Nederlands ben ik het bericht niet tegengekomen, misschien wil je zoeken?

    Like

   • Elisah zegt:

    Jacht op migranten was verzonnen door de media, fake news.
    Het is een Duits bericht en daar schrijven ze in het Duits.
    Graag of niet, ik ben geen vertaler en heb daar de tijd en energie niet voor.
    Ben het bericht in het Nederlands nog niet tegengekomen, dus daarom is het onnodig om te plaatsen en te weten?
    Het gaat hier niet om mij of mijn eventuele impact, maar om de inhoud van het bericht.

    Like

   • Trucker zegt:

    Heb gezien dat ze in China er ook over geschreven hebben, straks krijgen we ook deze link in onze maag gesplitst 🙂

    Like

   • Elisah zegt:

    Ik was juist de Japanse berichten aan het lezen…🤡

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Elisah.
    Niet te bijdehand aub.
    Je bent gewoon te lui om te vertalen.

    Like

   • Elisah zegt:

    Over lui gesproken, als je het wil lezen doe zelf dan wat moeite, alles moet voorgekauwd worden?
    Trouwens elke middelbare school geeft Nederlands, Engels, Frans en Duits les….

    Like

 10. koosv8 zegt:

  Wilders stopt met de cartoon wedstrijd, jammer maar begrijpelijk. Maar aangetoond heeft hij het. De achterlijke intolerante mannen wereld die Pakistan laat zien in het ,,nieuws,, waar de vrouwen thuis liggen te baren als bijen koninginnen, die het land lam en arm aan de bedelstaf zullen brengen. Wie dat toekomst wil noemen, kan wat mij betreft met de hele zooi mee naar hun intolerante vaderland.

  Geliked door 1 persoon

 11. Lars030 zegt:

  Sarrazin heeft -alweer- 100% gelijk! ✊

  En zolang de zittende overheden in West-EU hun verderfelijke anti-ons beleid kunnen blijven uitvoeren, wordt hier de #immigrantisering alleen maar NOG erger. We ain’t seen nothing yet.

  De nieuwe as van het kwaad is Berlijn – Parijs met als epicentrum Brussel.

  Like

 12. Inge zegt:

  Het werd wel eens tijd dat het leger wordt ingezet voor illegalen, dit terwijl twee Christen kinderen (en hun moeder al eerder) het land uit worden gezet en dat kan dus wel.

  Like

  • Inge zegt:

   Maar ook dit is weer een situatie waarbij men positieve discriminatie ten aanzien van de illegale moslim immigraten hanteert t.o.v. in dit geval Christenen om verdeeldheid te zaaien onder de bevolking. Het is een smerig spel.

   Like

 13. fleckie zegt:

  Op 1 juli 2018 , onder ‘Ahmed Aboutaleb ( helaas verdwenen?) stond’ ARABISERING in ZWART AFRIKA’. Door Albert Stol, DAKAR. :::’ Het gebied dat de Noord- Afrikaanse Arabische wereld scheidt van zwart Afrika beneden de Sahara wordt vaak voorgesteld als de plaats van ontmoeting. tussen twee rassen en culturen. In werkelijkheid is het een gebied waar beide rassen botsen. Dat Arabieren de zwarte bevolking van Afrika. als. inferieur. beschouwen. is misschien. wat. al. te. generaliserend, maar vrienden zijn het in ieder geval niet.
  |. .De zwarte bevolking is altijd beschouwd als een. reservoir. voor. slaven. en. gemakkelijke
  |. prooi voor de. Arabische. nomaden uit het verleden. Het wantrouwen tussen beiden lijkt niet
  |. door overleg op te lossen, : het is een kruipend en. voortwoekerend. probleem van karakter
  |. en cultuur op staats- en individuele basis.
  |. In Mauritanië proberen blanke Arabieren de zwarte bevolking in het zuiden te overheersen.
  |. In Tchad bestrijden blank en zwart elkaar en in Sudan voert het Arabisch noorden oorlog
  | tegen het zwarte christelijke / animistische zuiden.
  |. De arabisering van zwarte woongebieden kruipt gestadig door, vooral door de invoering van
  |. het Arabisch dat de lokale talen moet vervangen. In Mauritanië heeft dat geleid tot felle bot-
  |. singen en betogingen. En sinds dat land in 1980 de charia , de islamitische wetgeving ,
  |. Invoerde, zijn de draconische lijfstraffen. uitsluitend toegepast op. de. zwarte bevolking.
  |. Het analfabetisme. in. de. landen bezuiden de Sahara is een obstakel in de ontwikkeling en
  |. Noodzakelijke alfabetiseringsprogramma’s zijn duur en tijdrovend.Bovendien is het resultaat
  |. vaak gering omdat er in de dorpen ook na de alfabetisering nauwelijks leesmateriaal i te verkrij
  |. gen. Maar kolonel GADDAFI van LIBIE heeft nu een tussenweg gevonden. Hij
  |. heeft de regering van MALI aangeboden de alfabetisering van het land te bekostigen: in de
  |. Lokale talen maar wel in ATABISCHE karakters. Om zo via de achterdeur toch binnen te
  |. Komen . Dat de Arabische cultuur- imperialistische politiek.de spanningen doet toenemen is tot
  |. op heden iets dat de rest van de wereld nauwelijks beroert. Maar zwart Afrika wordt zowel in | |. het noorden als in het zuiden belaagd door blanken. In het zuiden is de situatie explo-
  |. sief en de gehele regio in staat van oorlog. Dat er in het noorden sprake is van een niet-
  |. geïnstitutionaliseerde apartheid valt minder op. Op langere termijn lijkt zwart. Afrika. er weer
  |. een probleem bij te hebben……………Albert Stol, Dakar, in ‘onze Wereld.*~*~*~###
  |.
  |
  |

  |

  Like

 14. Williaan zegt:

  “Door de langzame demografische overmeestering door de islam zou deze religie er mee bezig zijn de meerderheidsreligie in Duitsland en Europa te worden”. Klopt helemaal! De islamieten zeiden 40-50 jaar geleden al; We hebben geen haast maar we komen! Al is het maar op een slof een schoen.

  Like

 15. Jean zegt:

  Als 2 blanken zich onder mekaar de hersens inslaan mag de politie zelfs niet komen van de leiding maar owee als een van die 2 een neger is dan is het kot te klein dan is er “dadelijk” sprake van racisme want een blanke mag niet opkomen voor eigen volk.
  hitler was een gigantische smeerlap maar die mohamed is hitler x 1.000, wie die rotzooi van die perverse smeerlap en geweldpleger steunt hoort niet thuis in onze seculiere gemeenschap.
  Elke religie of wat er voor doorgaat “moet” onderworpen” worden aan onze seculiere wetten, religie of wat er voor doorgaat heeft geen wetten op te leggen, punt.

  Geliked door 1 persoon

 16. fleckie zegt:

  Op ejbron 1.7.2018, onder ‘Zelden zo gelachen: Brussel zoekt partners voor opvangkampen..( no. 11. )

  Like

 17. Ruud zegt:

  Land- en cultuurverraad komen akelig dichtbij. Was men maar iets belezener omtrent aard en doelstellingen van met name het extremistisch en vooral fanatiek imperialistisch ingestelde islamitisch godsdenken. Een gruwel om er kennis van te nemen!

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   (Wel op een andere datum!,) reactie op Ruud, 31.8.’18,15.34: om wat ‘belezener’ te worden zijn er mijnerzijds geregeld ‘bepaalde aanduidingen, uit, en van boeken, die men eventueel in gewone bibliotheken, of. desnoods via lokale bieb kan ‘lenen’ in de ‘grote’, KON. Bieb in DEN HAAG,

   Like

 18. Trucker zegt:

  Wie de waarheid verkondigd en die druist in tegen staatsbelang krijgt altijd de rekening gepresenteerd.
  Sarrazin heeft ooit een topfunctie bij de Bundesbank bekleed, nu willen ze zijn hoofd op het hakblok.
  Doet me denken aan Oriana Fallaci, ooit gevierd door links tot ze haar laatste boek schreef die de waarheid over de islamieten liet lezen.

  Like

 19. Jan zegt:

  Dit nieuwe boek van Thilo Sarrazin moet volgens Joshua Livestro worden verboden
  …..
  https://tpo.nl/2018/08/30/dit-nieuwe-boek-van-thilo-sarrazin-moet-volgens-joshua-livestro-worden-verboden/

  Like

 20. scherpschutter1943 zegt:

  Nederlanders,een volk van lafaards en landverraders. Kijk naar nederland ten tijde van WOii. Het koningshuis gevlucht en de overgebleven politici en ambtenaren likten de de duitse hielen. Het zelfde zal weer gebeuren. Nu heten de bezetters geen duitsers maar moslims. De moslims van nu zullen meer slachtoffers maken in nederland dan de duitsters van toen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s