It’s the economy, stupid! (3)

Screenshot_5

(Door: “bozeoudeman”)

De eerste stappen lijken gezet om ons geldsysteem gecontroleerd te laten imploderen. De VS en de EU zijn druk doende een nieuwe financiële crisis te scheppen door het vrijwel onbeheerst bijdrukken van geld dat op termijn tot een giga inflatie moet leiden. In een uitspraak hierover stelt het Duitse constitutioneel gerechtshof dat de Europese Centrale Bank ‘een pinautomaat is voor politici met een gat in hun hand’. Vanaf 2015 heeft de ECB voor € 2000 miljard (2.000.000.000.000) aan schulden overgenomen.

Tegelijk met het veroorzaken van een toekomstige inflatie door dit bijna onbeperkt gelddrukken, is men bezig het fysieke geld te vervangen door plastic. Zweden wordt blijkbaar gezien als testgebied bij uitstek, waar men al vergevorderd lijkt. Er wordt gesteld dat Zweden in 2030 of zelfs eerder het fysieke geld wenst te hebben uitgebannen. Bij veel winkels en bedrijven blijkt men daar nu al niet meer met contanten te kunnen betalen.

In Nederland rukt dit ook al min of meer ongemerkt op. Bij veel supermarkten zijn speciale rijen voor met pinpas betalen en experimenten om met de mobiel af te rekenen nemen toe. Een chip in je hand die niet enkel je huisdeur opent en afsluit, maar ook je rekeningen afrekent is de toekomst. Een enge toekomst, maar niemand protesteert. De eerste stappen zijn gezet, de meute zit gevangen in het drijfnet.

Men moest in de jaren zeventig alle betalingen giraal gaan verrichten, dat was gemak voor iedereen, nu is er de vervolgstap, vertrouw je geld toe aan de bankiers, die regelen alles voor je voor een luttel bedrag, een procent of 10. Wil je niet, weiger je mee te gaan met de fascistisch lijkende moderne tijd, jammer dan. Geen huis voor jou, geen boodschappen voor jou, geen gezondheidszorg voor jou. Zonder bankpas, zonder bankieren bestaat iemand niet meer.

Op termijn zullen andere landen Zweden volgen met de uiteindelijke bedoeling totale controle over de mensheid. De gedroomde brave new world maatschappij en wereldregering onder leiding van onder andere verenigde fascisten, stalinisten, technocraten en bureaucraten van de DDR/EU/NWO superstaat. En zo kan het scheppen van chaos vandaag de reden zijn om een toekomstige nog veel grotere chaos en zelfs een nieuwe vorm van absolute slavernij en grootschalige genocide voorlopig verborgen te houden.

Men moet dus zorgen dat burgers nog op de een of de andere manier onder controle worden gehouden, en tevens om een te verwachte ongecontroleerde anarchie te voorkomen wordt gecontroleerde staats anarchie op hen, hun landen en op de maatschappij losgelaten? Bankiers, verzekeraars en politici weten in dit geval al lang dat een wereldrevolutie kan uitbreken.

Het zorgen voor een afleidingsmanoeuvre is in een bovengeschetst geval min of meer te begrijpen. En alles heeft ook direct en indirect te maken met de financiering van onze way of life en onze mentaliteit. Wij, zo vinden de Sorossen, willen teveel, we zijn te verwend en decadent geraakt, lui en werken niet hard genoeg, eisen ook constant betere arbeidsomstandigheden, werktijdverkorting en meer salaris of genieten massaal in uitkeringen van gratis geld waarvan velen vinden recht op te hebben.

Nieuwe werkers die nog niet veel gewend zijn, zijn als een soort stakingsbrekers bereid voor minder geld meer te presteren, aldus hoopt men. In ieder geval zijn zij nog niet zo decadent als wij en dat levert de orde van kapitalisten en miljardairs op termijn veel geld op. Wij moeten dus worden ingeruild voor werknemers 2.0 mochten we op het onzalige idee komen dat we echt macht hebben door massale stakingen uit te roepen, bijvoorbeeld als we financieel met verzekeringen zijn belazerd.

Heeft het volk nog trek in opstand als het in zijn woonwijken al lange tijd met agressie wordt geconfronteerd? Agressie van nieuwkomers die hier niet zullen vinden wat zij kwamen zoeken. Agressie en een gigantisch de pan uitrijzende criminaliteit van de snel groeiende groepen illegalen die ergens hun levensonderhoud mee moeten financieren. Met het stijgen van het aantal illegalen zal ook de criminaliteit stijgen. Geen werk en geen inkomen houdt niet in dat men dan ook geen kosten van levensonderhoud heeft.

Het stijgen van criminaliteit ligt in het verlengde hiervan. Terwijl voor bestuurders en industriëlen geldt dat men een groot reservoir potentiële arbeiders achter de hand heeft als er onrusten op de arbeidsmarkt uitbreken. Bewust koos men voor islamieten, omdat die bekend staan voor hun nauwelijks willen mengen met westerse ongelovigen zodat er weinig kans op een nieuw groot en machtig proletariaat ontstaat.

Het nu islamitische landen tegemoetkomen met allerlei beloften tot islamisering van de samenleving schept mogelijkheden voor miljardairs als Soros, die bepaald geen filantroop is, maar eerder een narcistische egoïst die enkel op eigen heil uit is, zoals de man zijn hele leven lang al was. De fabrieken van de Sorossen en aanverwante geldharkers mogen niet stilvallen en dat is onder andere waar het om draait.

Verder is alles gericht op het domineren van de mensheid door een kleine elite, via repressie en onderdrukking door een wat grotere groep, die het goed tot zeer goed heeft. Deze laatste groep noemt zich ‘links’, maar is in werkelijkheid extreemrechts. Zie de vele grootverdieners binnen de zichzelf sociaaldemocraten en zelfs socialistisch noemende politieke partijen die in realiteit niets meer te maken hebben met de grondslag van die ideologieën.

Ook op andere wijze werkt men druk aan een vorm van totale overheersing. Door gebrek aan woonruimte, iets dat dus de overheid zelf stimuleert, worden alleenstaande statushouders met meerderen in een woning ondergebracht, zoals bijvoorbeeld ook studenten in HAT eenheden, iets dat op termijn ook voor andere groepen op kan gaan, bijvoorbeeld werklozen, bejaarden of chronisch zieken, die dan tevens per persoon een lagere uitkering krijgen, omdat leef- en woonkosten met meerderen gedeeld worden.

In plaats van protesten van de kant van links staat hypocriet salonlinks voorop om alle gewone mensen de stront in te trappen. Is dit ook wat dit neplinks wenst? Uit de ontstane ellende hopen zij dat revolutie volgt en dat dan salonlinks aan de macht komt om hun DDR mierenhoop maatschappij tot stand te brengen. Met z’n allen terug naar Charles Dickens zijn tijd? Complotdenken? Ik hoop het.

(Lees hier deel 1 en hier deel 2 van “It´s the economy, stupid!”)

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op It’s the economy, stupid! (3)

 1. walterh66 zegt:

  Het liberalisme, met alle bijbehorende decadentie, is niet iets wat wij gekozen hebben.
  Het is ons, net als de immigratie, opgedrongen.
  Politiek, tv en MSM voeren hun taak uit om ons koest te houden en te indoctrineren dat liberalisme gelijk staat aan vrijheid.
  De, door joden opgerichte, Frankfurter Schule en het daaruit ontsproten Tavistock Institute zijn belangrijke uitvoerende spinnen in het web waarin wij gevangen zitten.

  Like

 2. Lars030 zegt:

  Sterk en helaas maar al te waar stuk, beste terecht “bozeoudeman”.

  Het zou alle kranten moeten worden verplicht dit af te drukken in hun zaterdageditie. Oh wacht, journalisten en MSM zijn een -voor de elite- belangrijk onderdeel van het door u beschreven probleem. Horen, zien, zwijgen: Nederland (en heel soft West-EU) ten voeten uit.

  Onze eigen as van het kwaad: Berlijn – Brussel met epicentrum Brussel en filiaaltje Nederland

  Schrale troost voor mij: Ook al die Gut- en deugmenschen, SJW’ers, Antifa-huurlingen en sneeuwvlokjes zullen dezelfde ellende ondergaan als wij realisten, populisten en patriotten!

  Like

 3. Lars030_GRAAG-DEZE-VERSIE-PUBLICEREN-IVM-TIKFOUT zegt:

  Sterk en helaas maar al te waar stuk, beste terecht “bozeoudeman”.

  Het zou alle kranten moeten worden verplicht dit af te drukken in hun zaterdageditie. Oh wacht, journalisten en MSM zijn een -voor de elite- belangrijk onderdeel van het door u beschreven probleem. Horen, zien, zwijgen: Nederland (en heel soft West-EU) ten voeten uit.

  Onze eigen as van het kwaad: Berlijn – Parijs met epicentrum Brussel en filiaaltje Nederland

  Schrale troost voor mij: Ook al die Gut- en deugmenschen, SJW’ers, Antifa-huurlingen en sneeuwvlokjes zullen dezelfde ellende ondergaan als wij realisten, populisten en patriotten!

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  een spijkerharde analyse waar ik geen moment aan twijfel, oude man. Misschien kunnen we nog spaken in het wiel steken door de hoogste leiders die hiervoor verantwoordelijk zijn, pootje te haken voor het te laat is. Pakistan heeft het vandaag bewezen, De Pakistani hebben het voor elkaar gekregen om Geert Wilders te laten afzien van zijn mohammedcartoonwedstrijd. De islamitische Pakistani tonen ons iets heel verontrustends, namelijk het feit dat op bevel van hun leiders, 100000 moslims de straat opgaan en tot voor hen gerechtvaardigde moord in staat zijn. Ze doen het als ze daartoe door hun leiders worden opgeroepen. Dat gaat ook in europa gebeuren. De islamitische geesten zijn er rijp voor. Laten we hopen dat ze dan ook als eerste Juncker de keel afsnijden, gevolgd door zijn tweede man timmermans. We zullen hen niet missen omdat we dan bezig zijn met ons letterlijk naakte bestaan en geen tijd hebben om achterom te kijken want er moet gewerkt worden ten behoeve van de zich links noemende kapitalisten.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Ik zou wel terug willen naar die Dicken’s tijd.
  Toen had je namelijk geen islamitische-asielzoekende-economische-immigranten.
  En geen negers met rubberboten.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wat is eigenlijk: “Totale controle over de mensheid?”
   Als die nu al niet zou bestaan, zal hij er nooit komen.
   Dus waar maken we ons zo boos over “oude man”?

   Like

 6. koosv8 zegt:

  ER IS MAAR ÉÉN PARTIJ VOOR DE VRIJHEID
  EN DAT IS. De PARTIJ VOOR DE VRIJHEID.

  PVV .

  Like

 7. Lars024 zegt:

  Sterk en helaas maar al te waar stuk, beste terecht “bozeoudeman”.

  Het zou alle kranten moeten worden verplicht dit af te drukken in hun zaterdageditie. Oh wacht, journalisten en MSM zijn een -voor de elite- belangrijk onderdeel van het door u beschreven probleem. Horen, zien, zwijgen: Nederland (en heel soft West-EU) ten voeten uit.

  Onze eigen as van het kwaad: Berlijn – Parijs met epicentrum Brussel en filiaaltje Nederland

  Schrale troost voor mij: Ook al die Gut- en deugmenschen, SJW’ers, Antifa-huurlingen en sneeuwvlokjes zullen dezelfde ellende ondergaan als wij realisten, populisten en patriotten!

  Like

 8. Republikein zegt:

  Charles Dickens woont tegenwoordig in Deventer, in een theater.
  Lachen joh, met die burgemeester.
  Nou, eigenlijk meer huilen met de pet op.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s