“PALESTINA” . . .

Screenshot_131

Toen de Romeinen Judea veroverden, veranderden ze de naam in Palestina om de Joden te dwingen hun connectie met het land te vergeten.

Dus als je zegt: “FREE PALESTINE”, dan bedoel je eigenlijk: “Geef het terug aan wie het werkelijk toebehoort: de Joden

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Klaas”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina". Bookmark de permalink .

12 reacties op “PALESTINA” . . .

 1. Republikein zegt:

  Een jood is letterlijk een YHWH-prijzer. Het prijzen van YHWH als de hoogste god is in de negende eeuw VOOR ontstaan in Samaria. In het jaar 597 VOOR werden de Samaritanen op bevel van Nebukadnezar II, de koning van het Nieuw-Babylonische Rijk, verbannen naar Babylon. Een kleine zestig jaar later, in het jaar 539 VOOR, mochten alle bannelingen, waaronder de Samaritanen, weer naar hun thuislanden terugkeren dankzij koning Cyrus II, de stichter van het Perzische Rijk. Ten westen van de rivier de Jordaan stichtten de YHWH-prijzers hun eigen provincie van dit Perzische Rijk. Ze noemden dit gebied Yehud Medinata, wat letterlijk ‘Prijzers-provincie’ betekent. Ze vonden blijkbaar dat alle inwoners van deze Perzische provincie voortaan YHWH dienden te prijzen.

  Like

 2. Gerrit zegt:

  Israel is door de GOD van de Bijbel, de God van Abraham Isaac en Jacob voor onbepaalde tijd aan het Joodse volk gegeven. Duizenden jaren word Israel, en Jeruzalem in De Bijbel genoemd, in de koran nul keer! De Joden zijn de rechtmatige eigenaars van dat land, en ik zegen ze.
  Genesis 12:3
  And I will bless them that bless thee, and curse him that curseth thee: and in thee shall all families of the earth be blessed.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marijke zegt:

  Dit is een hele goeie heer Bron! Dank u! Dit kan ik uitstekend in diverse discussies gebruiken.

  Like

 4. fleckie zegt:

  Op,15.10.2027, zijn diverse artikelen te lezen uit het boek van Wener Keller. ‘EN. ZIJ. WERDEN. VERSTROOID. ONDER. ALLE. VOLKEN’, ‘De geschiedenis van het Joodse volk na het bijbelse tijdvak ‘uitg La Reviere & Voorhoeve-Zwolle…( Kok Kampen)
  Vanuit eigen bieb te leen vragen aan de Kon,Bibliotheek, Den Haag.

  Like

 5. fleckie zegt:

  Op,29.6.2018: onder ‘ik ben het zo zat’ staat een column v.d.helaas overleden G.Ph.Mok, , betr. Het boek van de Amerikaanse vrouwelijke auteur Joan Peters. ‘From Time Immemorial'( The ORIGINS of The Arab- Jewish Conflict over Palestine’.) (‘National Bestseller’. ‘This book is a Historical event in Itself”, Barbara Tuchman). ”A superlative book…To understand what is happenings in The Middle East, One must begin with its past, which Miss Peters tracés to the present with unmatched skill”. Theodore H.White. …….uitg Harper &. Row Publishers Inc. New York,isbn 07181-2528-2. . *~*~*~###. fleckie: . ‘Kleine berichtjes uit het Algemeen Dagblad van o.a. 20.8.1985 :’ De Palestijnse bevrijngsorganisatie. PLO. verdient elk jaar EEN. MILJARD dollar met haar investeringen in EUROPA. en. AMERIKA’. 18.5.1990: ‘ De Palestijnen in de door Istael. bezette gebieden krijgen de komende 2 jaar 36 miljoen gulden van de Ereldgezondheidorganisatie ( WHO) . Van dat geld wordt een. een hulpprogramma bekostigd.
  .25.6.1990: .’Koning Fahd van Saoudi- Arabie heeft. 20 miljoen dollar geschonken ter. ondersteuning. van de Palestijnse opstand in de door Israel bezette gebieden. *~*~*~###

  Like

 6. fleckie zegt:

  Correctie ‘datum 15.10.2027 moet zijn 15.10.2017!

  Like

 7. Jan zegt:

  Iedereen heeft er gewoond, geheerst, alleen geen Joden

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Toen de Romeinen de JOODSE rebellen hadden verslaan en Titus bezette de Tempel, had hij op zijn poort de Joodse kandelaar afgebeeld en niet DE KLOTEN VAN MOHAMMED in een zakje. Ook mijnheer Allah kende hij niet. Daar had hij geen pest mee te maken.

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Vanmiddag heb ik nog een aanvullende reactie geplaats die niet is verschenen, hebt u die niet ontvangen? Of word die uit censuur niet geplaats?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s