Zweden gaat vandaag rechts-realistisch stemmen, Zweedse PvdA zal worden weggevaagd

Screenshot_11

Als dank voor het “tolerant” en “inclusief” opvangen van 160.000 Syrische apothekers, kaakchirurgen en ingenieurs

Zweden kiest vandaag vanaf 08.00 uur onder meer een nieuw parlement, de Riksdag, van 349 zetels. Het lang door de sociaaldemocraten van premier Stefan Löfven gedomineerde politieke landschap lijkt heel anders te worden. Dat komt vooral door de verwachte winst van de rechts-realistische Zweden Democraten (SD) van Jimmie Åkesson en van andere deelnemers die niet tot de traditioneel toonaangevende partijen behoren.

Post online

Veel kiezers zouden die partijen verlaten, zoals ook elders in West-Europa. Ze hebben verschillende grieven jegens de overheid, maar de golf in 2015 van meer dan 160.000 vooral Syrische asielzoekers heeft veel wrijving en volgens velen een golf aan misdaden veroorzaakt. De SD heeft dit vrijwel als enig thema en profiteert daar nog steeds van, ondanks het feit dat de immigratiestroom drastisch is ingedamd door de regering van Löfven.

Zijn oude sociaaldemocratische partij lijkt niet eens meer op een kwart van de stemmen te kunnen rekenen, een historisch dieptepunt. De SD zou met bijna een vijfde van de stemmen doorbreken als tweede partij, nog voor de liberalen die zich Gematigden noemen. Zij staan onder leiding van Ulf Kristersson en lopen in peilingen net iets achter op de SD. De eerste prognoses worden na sluiting van de stembureaus zondag om 20.00 uur verwacht.

Maandag moeten de partijen, die tot nog toe niets te maken wilden hebben met Åkesson, zich afvragen of ze een coalitie kunnen smeden zonder zijn hulp.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zweden gaat vandaag rechts-realistisch stemmen, Zweedse PvdA zal worden weggevaagd

 1. T.Troubadour zegt:

  Cordon Sanitaire uitgevonden in België

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Maar goed ook!!

  Like

  • Steven zegt:

   Of.. er zal wel weer FLINK gefraudeerd worden om de socialisten aan de macht te houden.. Net als in NEDERLAND!!

   Geliked door 2 people

   • Tom Hendrix zegt:

    @Steven: 13.37. uur. Juist Steven! Tijdens de laatste verkiezingen voor de Tweede Kamer, zijn er postzakken vol met PVV STEMMEN, verdonkermaand. Daar is melding van gemaakt, en de roden der KIESRAAD, ze deden er niets mee! Tevens het vreemde feit, dat de communiste MERKEL, reeds ’s middags telefoneerde met RUTTE, en hem nota bene al feliciteerde met de overwinning van de VVD. Rara, hier klopt iets niet..

    Like

 3. Hovawart zegt:

  De linksche looney brigade, al sinds de oudheid het soort hebberige volk dat blij was met het Paard van Troje, of het Turfschip van Breda. de ontvangers bewerkstelligen argeloos hun eigen ondergang.
  De islamisering blijkt ook een (gewenste) zaak die ergens wordt binnengehaald, maar waarin een ongewenste lading is verborgen.

  Like

 4. Guus Velraeds zegt:

  Zijn oude sociaaldemocratische partij lijkt niet eens meer op een kwart van de stemmen te kunnen rekenen.

  100 jaar zijn de sociaal democraten aan de macht geweest in Zweden. Zonder onderbreking. Eerlijk is eerlijk de eerste 60 jaar van die 100 hebben ze veel bijgedragen aan Zweden en een evenwicht gezocht en gevonden tussen de kapitalistische productie en consumptie staat enerzijds en een verzorgingsstaat anderzijds.

  Helaas kwamen toen de jaren zestig van de 20tigste eeuw. Zoals ook in de rest van Europa. Nieuwe linkse gedachte kwamen vulkanisch omhoog met als omslag punt het jaar 1968 waarin links zich onoverbrugbaar steeds verder verwijderde van de van oudsher fatsoenlijke en gedegen sociaal democratie. In Nederland werd dit belichaamd door zogenaamd nieuw links. In Zweden werd de eerste aanzet van dat nieuwe linkse denken voor het eerst stevig aangezet door de later vermoorde Olaf Palme. Deze moord is nooit opgehelderd.

  Wat was het grote verschil van dat nieuw links met het oude sociaal democratische links. Heel simpel. Terwijl de oude sociaal democraten op nationaal niveau vooral de arbeiders populatie wilde verheffen tot een hogere morele en welvarende standaard wilden de nieuwe linkse gedachten dragers in hun hoogmoed alle armen en verdrukten van de hele wereld gaan helpen.

  Dat nieuwe links ging middels miljarden subsidies en propaganda allerlei bevrijdingsbewegingen wereldwijd ondersteunen terwijl ze simultaan in steeds driestere bewoordingen de eigen binnenlandse arbeider als consumptieve dader bestempelden van al dat bestaande en opkomende leed in de derde wereld.

  Deze beweging resulteerde uiteindelijk in het feit dat de nieuwe linksen bij gebrek aan successen in de derde wereld dan maar de derde wereld gingen importeren in hun nationale staten. Dit alles onder het mom van alle mensen zijn gelijk en alle culturen zijn gelijk. Het resultaat van deze sociale en politieke dynamiek kunnen we nu overal in Europa aanschouwen. Maar over deze resultaten praten of kritiek hebben mag niet want dan worden meteen de jaren 30 van de 20tigste eeuw van stal gehaald.

  Dat is de situatie waarin Europa nu verkeert.

  Er wordt beweerd dat de sociaal democraten in Zweden nu beneden de kwart stemmen komen gemeten over het totaal van het electoraat. Eerlijk is eerlijk ook dat aantal is voor mij nog steeds verbijsterend hoog en zegt alleen hoe stevig de mars door de instituties gegaan is en de holle frasen van hun linkse ideologie in de hoofden van hun slachtoffers middels indoctrinatie geperst is.

  De wereld kan pas echt aan herstel denken en werken als de hele “nieuw” sociaal democratische gedachten goed en hun macht gebroken is tot nul en de bijbehorende opgeklopte hysterisch vals links groene emotie verdwenen is uit de politiek.

  Alleen het rationeel realistisch denken los van verweekte en opgeklopte emoties kan in staat zijn de demografische schade en chaos in Europa in een nieuw evenwicht te brengen.

  Hier moet de komende vijftig jaar hard aan gewerkt worden en ondanks dat bestaat nog altijd gerede kans op meerdere burgeroorlogen.

  Bedankt “nieuw links” maar jullie kunnen voor het nieuwe Europa niets meer betekenen.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Links is ten val gekomen door zijn eigen verraad aan de arbeidersklasse, die hebben ze verkocht en verraden ten bate van de islamitische bezetters , dat stel linkse landverraders !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s