Gejammer over de Italiaanse economie is louter Fake News

Screenshot_164

(Door: “Weethetwel”)

In Italië is een nieuwe regering aangetreden die niet in de smaak valt bij de Europese politieke elite. Het belangrijkste punt is uiteraard de immigratie. Die wordt stevig aangepakt, waarbij de ster van minister Matteo Salvini in korte tijd tot grote hoogte is gerezen. Hij doet eigenlijk alles waar links van gruwt, maar toevallig is het juist datgene wat de Italianen willen: hun eigen identiteit en trots terugkrijgen. En dat lijkt te lukken.

Het terug verworven zelfbewustzijn begint zichtbaar te worden in de Italiaanse maatschappij. Ook in Italië heerst(e) een sfeer van intimidatie door links wanneer iemand zijn gezonde rechtse mening ten beste gaf. Zo erg als in Duitsland en Nederland was het echter niet, waar je als PVV- aanhanger je baan kunt verliezen en in ieder geval veel minder kansen hebt in competitie met iemand die zich onderdanig achter de politieke eenheidsworst schaart. Het was meer zo dat Italianen eigenlijk niet meer over politiek praatten, omdat ze alle vertrouwen daarin verloren hadden. Nu is dat anders en de kogel moet ook daar van links komen om dit proces nog te stoppen. Het is een hoopvolle ontwikkeling, waarvan de kans bestaat dat het ook een belangrijke rol zal spelen bij het redden van de rest van Europa.

De politieke elites in West-Europa ziet dat heel anders. En niet alleen vanwege de jaloezie dat  Salvini op handen gedragen wordt, terwijl ze zelf nog nét niet op de mestwagen worden vervoerd. Zij interesseren zich niet zo erg voor wat hun kiezers willen, maar zien nu hun politieke toekomst in gevaar komen.  Daarom wordt de aanval op Italië geopend.

Helaas voor hen zijn er niet zo veel argumenten te verzinnen om Italië ergens van te beschuldigen en dus worden naar goed hedendaags gebruik de argumenten gewoon verzonnen. Met name de Duitse en Nederlandse staatsmedia zien geen enkel probleem hun scherm en kolommen met leugens  te vullen. Maar in het geval van Italië gaan ze nog een stapje verder. De zaken liggen zó duidelijk dat er zelfs geen leugens zijn te verzinnen. Daarom komen er alleen beschuldigingen zónder feiten en nieuwe argumenten.  Ook een methode.

Naar aanleiding van de begroting van de Italiaanse regering worden er nu twee dingen geroepen die ontzettend fout zouden zijn van de huidige regering:

 1. De Italiaanse staatsschuld is met 130% van het nationaal binnenlands product véél te hoog
 2. Het begrotingstekort is 2,4%

De feiten zijn dat de staatsschuld van Italië vóór het jaar 2000 in de aanloop naar euro al ongeveer 120% was en sinds 2013 ongeveer 130% (bron: eurostat). De situatie van 130% bestaat dus al vijf jaar en is niet veel slechter dan 20 jaar geleden. De landen van de EU moeten hun begrotingstekort beneden 3% houden en het is 2,4% . Daar wordt dus gewoon aan voldaan.

Er is met deze regering op economisch terrein niets nieuws onder de zon. Maar door zonder steekhoudende argumenten heel hard te roepen dat er nu ineens van alles mis is en te suggereren dat het de schuld van de nieuwe regering is, wordt geprobeerd deze in diskrediet te brengen. We moeten vooral de indruk krijgen dat de rechtse regering een onverantwoorde regering is. Stel je voor dat Nederland massaal rechts zou gaan stemmen.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, democratie, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europeanisering, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Italië, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op Gejammer over de Italiaanse economie is louter Fake News

 1. koosv8 zegt:

  Wordt het niet eens tijd. Alleen maar internationaal geleuter, en natuurlijk het klimaat dat niet mag veranderen, maar dat al doet zolang de wereld bestaat. Maar als het over de eigen cultuur gaat moet alles anders.
  LINKS IS LANGZAAM GIF WAT LEIDT TOT DE DOOD VAN ONZE OUDE SAMENLEVING!

  Liked by 2 people

 2. koddebeier zegt:

  En wie verspreid er nou Fake nieuws ?

  Liked by 1 persoon

 3. reageerbuis zegt:

  Goed stuk. Laat het maar bekend worden.

  Liked by 1 persoon

 4. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  Een groep gewelddadige antifa-achtige activisten probeerden een aanslag op Salvini te plegen bij een treinstation in Trento.
  https://www.breitbart.com/europe/2018/10/20/antifa-style-activists-in-italy-attempt-assault-on-matteo-salvini/

  Antifa-Style Activists in Italy Attempt Assault on Matteo Salvini

  A group of violent protesters blocked a railway station and attempted an assault on Deputy Prime Minister Matteo Salvini on Friday night in the northern Italian city of Trento.
  The leftist protesters, described by local media as “anarchists”, many of whom were wearing hoods to hide their faces, laid heavy chains across train tracks at the Trento station to block trains, and threw paint across the windshield of a locomotive.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s