Gejammer over de Italiaanse economie is louter Fake News

Screenshot_164

(Door: “Weethetwel”)

In Italië is een nieuwe regering aangetreden die niet in de smaak valt bij de Europese politieke elite. Het belangrijkste punt is uiteraard de immigratie. Die wordt stevig aangepakt, waarbij de ster van minister Matteo Salvini in korte tijd tot grote hoogte is gerezen. Hij doet eigenlijk alles waar links van gruwt, maar toevallig is het juist datgene wat de Italianen willen: hun eigen identiteit en trots terugkrijgen. En dat lijkt te lukken.

Het terug verworven zelfbewustzijn begint zichtbaar te worden in de Italiaanse maatschappij. Ook in Italië heerst(e) een sfeer van intimidatie door links wanneer iemand zijn gezonde rechtse mening ten beste gaf. Zo erg als in Duitsland en Nederland was het echter niet, waar je als PVV- aanhanger je baan kunt verliezen en in ieder geval veel minder kansen hebt in competitie met iemand die zich onderdanig achter de politieke eenheidsworst schaart. Het was meer zo dat Italianen eigenlijk niet meer over politiek praatten, omdat ze alle vertrouwen daarin verloren hadden. Nu is dat anders en de kogel moet ook daar van links komen om dit proces nog te stoppen. Het is een hoopvolle ontwikkeling, waarvan de kans bestaat dat het ook een belangrijke rol zal spelen bij het redden van de rest van Europa.

De politieke elites in West-Europa ziet dat heel anders. En niet alleen vanwege de jaloezie dat  Salvini op handen gedragen wordt, terwijl ze zelf nog nét niet op de mestwagen worden vervoerd. Zij interesseren zich niet zo erg voor wat hun kiezers willen, maar zien nu hun politieke toekomst in gevaar komen.  Daarom wordt de aanval op Italië geopend.

Helaas voor hen zijn er niet zo veel argumenten te verzinnen om Italië ergens van te beschuldigen en dus worden naar goed hedendaags gebruik de argumenten gewoon verzonnen. Met name de Duitse en Nederlandse staatsmedia zien geen enkel probleem hun scherm en kolommen met leugens  te vullen. Maar in het geval van Italië gaan ze nog een stapje verder. De zaken liggen zó duidelijk dat er zelfs geen leugens zijn te verzinnen. Daarom komen er alleen beschuldigingen zónder feiten en nieuwe argumenten.  Ook een methode.

Naar aanleiding van de begroting van de Italiaanse regering worden er nu twee dingen geroepen die ontzettend fout zouden zijn van de huidige regering:

 1. De Italiaanse staatsschuld is met 130% van het nationaal binnenlands product véél te hoog
 2. Het begrotingstekort is 2,4%

De feiten zijn dat de staatsschuld van Italië vóór het jaar 2000 in de aanloop naar euro al ongeveer 120% was en sinds 2013 ongeveer 130% (bron: eurostat). De situatie van 130% bestaat dus al vijf jaar en is niet veel slechter dan 20 jaar geleden. De landen van de EU moeten hun begrotingstekort beneden 3% houden en het is 2,4% . Daar wordt dus gewoon aan voldaan.

Er is met deze regering op economisch terrein niets nieuws onder de zon. Maar door zonder steekhoudende argumenten heel hard te roepen dat er nu ineens van alles mis is en te suggereren dat het de schuld van de nieuwe regering is, wordt geprobeerd deze in diskrediet te brengen. We moeten vooral de indruk krijgen dat de rechtse regering een onverantwoorde regering is. Stel je voor dat Nederland massaal rechts zou gaan stemmen.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, democratie, demoniseren, Desinformatie, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europeanisering, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Italië, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Gejammer over de Italiaanse economie is louter Fake News

 1. koosv8 zegt:

  Wordt het niet eens tijd. Alleen maar internationaal geleuter, en natuurlijk het klimaat dat niet mag veranderen, maar dat al doet zolang de wereld bestaat. Maar als het over de eigen cultuur gaat moet alles anders.
  LINKS IS LANGZAAM GIF WAT LEIDT TOT DE DOOD VAN ONZE OUDE SAMENLEVING!

  Geliked door 2 people

 2. koddebeier zegt:

  En wie verspreid er nou Fake nieuws ?

  Geliked door 1 persoon

 3. reageerbuis zegt:

  Goed stuk. Laat het maar bekend worden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  Een groep gewelddadige antifa-achtige activisten probeerden een aanslag op Salvini te plegen bij een treinstation in Trento.
  https://www.breitbart.com/europe/2018/10/20/antifa-style-activists-in-italy-attempt-assault-on-matteo-salvini/

  Antifa-Style Activists in Italy Attempt Assault on Matteo Salvini

  A group of violent protesters blocked a railway station and attempted an assault on Deputy Prime Minister Matteo Salvini on Friday night in the northern Italian city of Trento.
  The leftist protesters, described by local media as “anarchists”, many of whom were wearing hoods to hide their faces, laid heavy chains across train tracks at the Trento station to block trains, and threw paint across the windshield of a locomotive.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jules Vismale zegt:

  Dat geld inderdaad niet alles is (feitelijk is het niets anders dan metaal en papier) en niet alleen rijkdom en zegeningen brengt maar ook ongeluk, vloek, vriendschap en echtbreken, verraad etc. zal ik wederom verwoorden in een aantal opgenoemde sagen, fabels en sprookjes. En hoe andere personen op Sargasso (waar ik vroeger altijd op reageerde maar daar wijselijk mee ophield rond 2016) dat vinden zal me eigenlijk worst moeten wezen maar dat weet ik allang door eerdere ervaringen die ik heb meegemaakt op deze site.
  Volgens een Nederlandse sage was de Friese stad Stavoren in de 16de eeuw (het lag toen aan de Zuiderzee, het huidige IJsselmeer) fabelachtig rijk geworden door overzeese handel. Helaas maakte al die rijkdommen de inwoners van Stavoren, ijdel, arrogant, hoogmoedig en zondig en degene die hiermee de kroon spande was een rijke koopmansweduwe, de Vrouwe van Stavoren genaamd.
  Zij was de aller-rijkste inwoonster van deze stad en helaas nóg ijdeler, hooghartiger en bovenal ontevreden! Ze stuurde op een gegeven moment een oude schipper erop uit met een lading goud om het kostbaarste bezit ter wereld voor haar te gaan kopen. Deze deed de Duitse stad Danzig (Gdansk) aan en hij keerde terug met een schip vol goudgeel graan! Hierop werd de Vrouwe loeikwaad omdat zij graan minachtte en dus hierboven goud verkoos.
  Alles moest op haar bevel in de Zuiderzee worden gekieperd maar een oude bedelaar vond dit echter pure voedselverspilling (van graan bak je tenslotte brood om te eten en goud, zilver en edelstenen zijn niet te consumeren) en werd zo woedend dat hij zwoer dat al het graan de ondergang van de Vrouwe én Stavoren zou worden! De schepen van de stad leden kort daarna schipbreuk door een opkomend graaneiland (afkomstig van het gedumpte graan) waardoor de inwoners, inclusief de Vrouwe van Stavoren, allemaal straatarm werden!
  In een zeer bekend sprookje van Grimm kwamen twee meisjes, Sneeuwwitje en Rozerood (een tweeling), in de bossen steeds een dwerg tegen die mooie dingen ook veruit boven nuttige dingen verkoos zoals goud, edelstenen, parels, zijn eigen baard en zijn kleren. Telkens als de meiden de dwerg redden van een boomstronk, een vis, een arend en een beer (deze laatste was een betoverende prins die door de dwerg was bestolen en betoverd) bleek hij vreselijk ondankbaar en kwaadaardig te wezen wat hem uiteindelijk ook het leven kostte door toedoen van de betoverde beer!
  Overigens leken Sneeuwwitje, Rozerood en de dwerg later een sterke inspiratiebron te worden van de tekenfilmproducenten Hanna/Barbera die tekenfilms maakte over ‘The Galloping Ghost’ (1978). In dit verhaal bezocht een “geest” van een kleien oude goudzoeker, Nugget Nouse, die bovendien sterk op een oude dwerg leek met zijn grijze baard en eveneens kon toveren, constant twee vrolijke tienermeisjes die beiden cowgirls waren. De ene was een blond meisje, Wendy (Sneeuwwitje), en de andere een roodharig meisje, Rita (Rozerood), en deze dwerg kon het juist prima met die twee meiden vinden en hij haalde hén steeds uit de problemen op de farm waar Wendy en Rita werkten!
  Als laatste is er natuurlijk ook nog Dagobert Duck te noemen die een pakhuis vol geld heeft maar dit alleen maar wil bezitten, er letterlijk in duikt en zwemt als een dolfijn, gangen in graaft als een mol en het in de lucht gooit zodat het op zijn hoofd klettert! Hij is feitelijk een rijke dwaas, gelijk naar een oude vrek die bezeten was van een klomp goud en dit ook alleen maar bezat en zich eraan verlustigde.
  Toen deze door diefstal het goud kwijtraakte merkte zijn buurman op dat de vrek beter een steen kon begraven omdat hij toch niets met dat goud deed, zelfs niet om het op een bank te zetten om er zo rente mee te maken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s