Human Rights Watch: “Palestina” is een politiestaat, het Westen zou ermee moeten ophouden hem te helpen

Screenshot_230

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas wordt omringd door politieagenten van de Palestijnse Autoriteit, die vanwege schendingen van de mensenrechten vaak bekritiseerd werden.

(Vertaling: E.J. Bron)

Meestal slokken alle beschuldigingen over Israëlisch machtsmisbruik alle krantenkoppen op en blijft er weinig speelruimte over om over de bewijsbare overvallen te berichten die op de Palestijnen worden begaan door hun eigen regering. En volgens een vernietigend bericht van Human Rights Watch is dit misbruik “systematisch”.

Israel Heute

Het bericht noemde zowel de Palestijnse Autoriteit op de “Westelijke Jordaanoever” als het Hamas-regime in Gaza “politiestaten” en vroeg zich af waarom westelijke regeringen, die zich uitspreken tegen zulke zaken, zoveel van hun belastinggeld naar de Palestijnen sturen.

“Vijfentwintig jaar na Oslo hebben de Palestijnse autoriteiten op de ´Westelijke Jordaanoever´  en in de Gazastrook slechts beperkte macht gekregen, maar waar ze autonomie hebben, hebben ze parallelle politiestaten ontwikkeld”, schreef Tom Porteous, de plaatsvervangend directeur van Human Rights Watch, die er bij de internationale gemeenschap op aandrong te stoppen met alle financiële hulp, “totdat de autoriteiten deze praktijken indammen en diegenen ter verantwoording te roepen die verantwoordelijk zijn voor het misbruik.”

Tot de schendingen van de mensenrechten, die Human Rights Watch onthulde na 147 Palestijnen geïnterviewd te hebben, zouden “systematische willekeurige arrestaties en martelingen” behoren, die “belangrijke mensenrechtenverdragen schenden, waartoe Palestina onlangs is toegetreden” en “een misdaad tegen de menselijkheid en het Internationaal Hof van Justitie” zouden kunnen zijn.

Verschillende Palestijnen, die in het bericht geciteerd werden, spraken van verschrikkelijke mishandelingen door hun eigen politie- en veiligheidstroepen.

Een journalist, die op de ´Westelijke Jordaanoever´ werd gearresteerd omdat hij kritiek had op de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas, zei dat de politieagenten zijn handen aan het plafond vastgebonden zouden hebben “en langzaam aan het touw trokken om druk op zijn armen uit te oefenen, wat hem zo vreselijk pijn deed dat hij aan een politieagent moest vragen om zijn broek omhoog te trekken nadat hij van het toilet gebruik gemaakt had, omdat hij dat zelf niet kon.”

Een ambtenaar in Gaza, die werd gearresteerd omdat hij het had gewaagd Hamas op Facebook te bekritiseren, werd blootgesteld aan een “positie-foltering”, waarbij hij “vreselijke pijn voelde in mijn nieren en in de wervelkolom” en dat het voelde alsof zijn nek zou “breken” en zijn lichaam zou “scheuren”.

In het bericht werd zeer veel tijd besteed aan het gebruik van “positie-foltering”, waarbij zowel de Palestijnse Autoriteit als Hamas-autoriteiten gevangenen in posities zouden dwingen die vreselijke pijn veroorzaken, maar bijna geen lichamelijke schade achterlaten.

Je zou je kunnen afvragen waarom de internationale gemeenschap, die zich vanwege de vermeende wrede omgang van Saoedi-Arabië met de regime-kritische journalist Jamal Khashoggi zo enorm opwindt, maar die tientallen jaren lang gelijksoortige mishandeling door de Palestijnse Autoriteit genegeerd heeft.

Het antwoord is vermoedelijk dat de wereld niet zo geïnteresseerd is in de Palestijnse Arabieren (wat door de zwakke reactie op de moord op duizenden van hen in de Syrische burgeroorlog bewezen wordt) en alleen aandacht aan hen schenkt, omdat het conflict te maken heeft met de alom verachte Joden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Fatah, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, politici, Rotzakken, Socialisten, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Human Rights Watch: “Palestina” is een politiestaat, het Westen zou ermee moeten ophouden hem te helpen

 1. Sabeltant zegt:

  Human Rights Watch is een marxistische groepering die enkel het westen in diskrediet wil brengen.
  Over de human rights geschonden door islamitische landen hoor je ze nooit.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Gaarne ter attentie van Minister Kaag.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Israel is de zachte heelmeester en Palestina de stinkende wond ! Die etterende wond die Palestina heet had allang geheeld kunnen worden. Israel is er veel te lief voor en laat zijn oren hangen naar de wil van de internationale gemeenschap. Dit is alleen maar vragen om nog veel meer problemen. Af en toe een kleine missie met bommenwerpers zal geen enkele effect sorteren, integendeel ! Het gaat hier ook om de wens van Arabische landen en de Palestijnen aangaande de totale vernietiging van Israel, Dat de Palestijnse staat nog steeds alles in de pap te brokkelen heeft is volslagen onbegrijpelijk. Israel had de Palestijnse staat allang totaal moeten vernietigen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s