In naam van de godsdienstvrijheid: De islamisering maakt vorderingen

Screenshot_424

(Door: Martin Mair – Vertaling: E.J. Bron)

Verleden week bekritiseerde de mensenrechtencommissie van de VN Frankrijk wegens het boerkaverbod. Het verbod in Frankrijk zou een schending van het mensenrecht van godsdienstvrijheid zijn. Staat de vrijheid van godsdienst weldra boven alles?

Die Tagesstimme

In Frankrijk geldt sinds 2010 een boerkaverbod. Het is daar sindsdien verboden om in het openbaar een boerka of een niqaab te dragen. De motivering van de Franse regering voor deze wet is van oudsher dat het verbod nodig zou zijn om de veiligheid en het vreedzame samenleven te garanderen. Nog vijf andere landen volgden dit voorbeeld: Oostenrijk, Letland, Bulgarije, België en Denemarken.

Europees Gerechtshof van de Mensenrechten: versluieringsverbod rechtmatig

Sindsdien moeten vrouwen, die in Frankrijk in het openbaar de religieuze gezichtssluier dragen, een boete van € 150,- betalen. Een van de vrouwen, die zo´n verboden versluiering droeg, heeft op grond van deze straf een klacht ingediend. Eerst bij het Europees Gerechtshof van de Mensenrechten. Dit verklaarde het versluieringsverbod echter al in 2012 tot rechtmatig. Ook een ander bezwaar met een gelijksoortige inhoud m.b.t. tot het versluieringsverbod in België werd afgewezen.

Mensenrechtencommissie zet Frankrijk onder druk

Nu richtte de in Frankrijk wonende moslima zich tot de mensenrechtencommissie van de VN, opnieuw met dezelfde argumentatie: het versluieringsverbod zou een schending van de godsdienstvrijheid zijn. Zodoende zou ze zich aangevallen zien in haar mensenrechten. De VN-mensenrechtencommissie heeft dit nu bevestigd en geeft Frankrijk een periode van 180 dagen om zich over het onderwerp uit te laten.

Geen berisping voor landen met een versluieringsplicht?

Het is dus een schending van de mensenrechten wanneer men in de openbare ruimte om veiligheidsredenen het gezicht wil zien van iemand anders. Waarom hebben al die andere landen, waarin de versluiering verplicht is, geen problemen met VN-berispingen? Is het bijvoorbeeld alleen maar een schending van de mensenrechten om vrouwen de religieuze versluiering te verbieden, maar niet hen ertoe te dwingen?

De commissie bevestigt weliswaar ook dat de boerka een instrument ter onderdrukking van de vrouw is. Maar blijkbaar is voor de commissie de “godsdienstvrijheid” ondertussen het mensenrecht dat boven alles staat. En nu we het er toch over hebben: hoe zit het eigenlijk met de mensenrechten van de vrouwen in Iran, in Saoedi-Arabië en in vele andere landen die de islamitische wetgeving volgen? Waar vrouwen zichzelf deels in extreem groot gevaar begeven wanneer zij tegen deze dwang de straat opgaan?

Godsdienstvrijheid boven andere vrijheden?

In ieder geval in Europa worden onder de dekmantel van de godsdienstvrijheid steeds meer andere rechten beperkt en afgepakt. Wetsvoorstellen, die voor onze vrijheid bepaalde religieuze stromingen beperken, worden aan de kaak gesteld of helemaal niet ingevoerd. Hoe kan het bijvoorbeeld dat bij iedere eis naar het verbieden van religieus slachten de religie plotseling boven de anders alomtegenwoordige dierenbescherming staat?

In de grondwet staat het recht op lichamelijke ongeschondenheid – tegelijkertijd staan we de religieuze genitale verminking van kleine kinderen toe. Bij kleine meisjes is dit weliswaar in ieder geval in enkele Europese landen verboden – desondanks gebeurt het. Welke vruchten hier een verkeerd begrepen tolerantie kan dragen, is te zien in Groot-Brittannië. Daar bestaat een regelrecht “besnijdenistoerisme” op meisjes uit Frankrijk – omdat de religieuze tolerantie als belangrijker geldt dan het eigenlijke wettelijke verbod ook in het Britse rechtssysteem.

Islamisering via de achterdeur

Op deze manier maakt nu dus een islamisering van Europa via de achterdeur vorderingen. Want ook in reclames en films wordt de islam steeds vaker als bijzonder positief en interessant voorgesteld. Dat nu de vrijheid van de vrouwen en de behoefte van de bevolking naar veiligheid nu ook het slachtoffer is geworden van deze doctrine, is een alarmsignaal.

En dit alles, terwijl Frankrijk een seculiere staat is. Religie en staat dienen strikt gescheiden te zijn. In het grootste deel van islamitisch Turkije betekent zo´n gebod zelfs dat studentes bij het betreden van de campus een hoofddoek moesten opzetten. In het land daarentegen waar men als eerste voor de vrijheid en gelijkheid van alle mannen en vrouwen de barricaden opging, worden deze vrijheden en gelijkheid nu in naam van de “godsdienstvrijheid” van de vrouwen afgepakt.

Stenigingen in naam van de godsdienstvrijheid?

Hoever dit proces nog zal gaan, is niet te voorspellen. De islam houdt namelijk nog enkele andere mooie dingen paraat, wanneer men zijn meest archaïsche praktijken verkoopt als vrije godsdienstuitoefening. Zullen we spoedig in naam van de godsdienstvrijheid de eerste steniging van een daarvoor verkrachte vrouw in Europa zien?

Zal de zogenaamde “mensenrechtencommissie” van de VN mensen en wetten, die dit willen verhinderen, eveneens bekritiseren? Krijgen de al plaatsvindende “cultuurbonussen” voor rechtbanken bij “eermoorden” enz. weldra de kwaliteitszegel van de Verenigde Naties? Vragen en nog eens vragen…

Volgende stap: Migratiepact

De volgende stap in deze richting moet al in december plaatsvinden. Dan dient namelijk op de conferentie van de VN in Marrakesh het “Global Compact for Migration” ondertekend te worden. dit pact zal het voor inwoners van overwegend islamitische landen gemakkelijker maken om Europa binnen te komen. Bovendien wil het graag dat alle berichtgeving over migratie positief is. Een journalist, die de import uit zulke praktijken bekritiseert, zou door een stroom aanklachten onder verwijzing naar het pact aan de rand van zijn existentie gedrongen kunnen worden – zelfs wanneer hij gelijk zou krijgen.

Het blijft dus spannend hoeveel waarde er dan nog aan gehecht zou worden om andere mensenrechten behalve de godsdienstvrijheid te garanderen. Het vrije woord zou verleden tijd zijn, echt vrij zouden alleen nog maar de gedachten zijn, zolang ze onuitgesproken blijven. Ook daarom zouden zoveel mogelijk Europese landen het voorbeeld van Oostenrijk, Hongarije en Kroatië moeten volgen en dit monsterlijke pact in geen geval in december moeten ondertekenen!

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Martin Mair

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, propaganda, Religie, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op In naam van de godsdienstvrijheid: De islamisering maakt vorderingen

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Thom zegt:

  Het merendeel van de bevolking in West-Europa vindt dat uitstekend, want ze stemmen nog steeds op de landverraders.

  Geliked door 2 people

 3. Elisah zegt:

  Ondertussen,
  https://tpo.nl/2018/11/03/kabinet-heeft-nu-toch-ineens-wel-twijfels-over-verdrag-van-marrakesh/

  Kabinet heeft nu toch ineens wél twijfels over Verdrag van Marrakesh
  Juristen zoeken nu uit of er misschien toch risico’s aan het zogenaamd ‘niet bindende’ verdrag kleven

  In Den Haag wordt nu gefluisterd dat nog meer landen inmiddels twijfelen over het verdrag en de zogenaamde ‘niet bindende voorwaarden’ waardoor ook de stelligheid van het Nederlandse kabinet om wel te tekenen steeds minder wordt ondersteund.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  De islamisering maakt vorderingen. Ja, he, he. Alweer een open deur die ingetrapt word. Natuurlijk maakt de islam vorderingen, want er is niemand die ze tegen wil houden !

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Als Hitler zijn nazisme had verkocht als een geloof dan had hij heel Europa gratis gekregen. Zonder slag of stoot. Want dat is precies wat er nu met de islam gebeurt. Het wordt ons gebracht als een geloof en kan hier alles overnemen vanwege onze vrijheden. Met natuurlijk dezelfde NSB-ers als in 1939 / 1940, de wegkijkers, de deugers en de opportunisten, die menen dat er iets te halen valt.

  Laten we vooral niet weer verzanden in besluiteloosheid en discussies of de islam nu wel of niet een geloof is en gewoon iedere moslim terug geven aan zijn vaderland. Voor de zekerheid.

  Geliked door 3 people

  • bigljohn zegt:

   Duitsland verloor de oorlog door bemoeizucht van Hitler aangaande de oorlogsstrategie.. Als hij de strategie volledig aan zijn generaals had overgelaten had Duitsland mogelijk de oorlog gewonnen.

   Like

 6. Elisah zegt:

  De woorden van Bibi, waarom ze dood moet volgens de muzzlims:

  “Ik geloof in mijn religie en in Jezus Christus, die voor de zonden van de mensheid aan het kruis stierf. Wat deed jullie profeet Mohammed ooit om de mensheid te redden?“

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/man-van-godslasteraar-vraagt-om-hulp-vanwege-radicale-pakistanen/

  Man van ‘godslasteraar’ vraagt om hulp vanwege radicale Pakistanen

  Ze hebben het niet helemaal begrepen daar in Pakistan. Asia Bibi, vermeend godslasteraar, heeft na acht jaar in de dodencel eindelijk vrijspraak gekregen wegens gebrek aan bewijs. Dat gaat er bij veel Pakistanen niet in en dus willen ze het recht in eigen hand nemen.

  Like

 7. reageerbuis zegt:

  Godsdienstvrijheid betekent ook dat je de godsdienst vaarwel moet kunnen zeggen! De islam bedreigt echter iemand, die die godsdienst wil verlaten, met de dood.

  Like

 8. flyer210b zegt:

  Als ik vandaag een organisatie op zou richten met dezelfde doelen als de islam, zou dat direct verboden worden. Als allah echt zou bestaan had hij ons toch al lang weg kunnen vagen?

  Like

 9. Republikein zegt:

  Geloof is pseudo, officieel afschaffen, wel in hobbykamer.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  De grootste fout die er gemaakt wordt, de islam is geen geloof maar een doctrine die inbreuk maakt op je leven.

  Like

 11. Elisah zegt:

  Cursus, introductie tot het midden oosten …

  Like

 12. theoprinse zegt:

  Op dit moment worden er in Iran weer regelmatig vervolgingen ingesteld tegen het bahá’í-geloof, een monotheïstische religie.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Bahai
  De Egyptische farao Achnaton 1388 – 1351 voj) – waar Egypte een veelgodendom had, trachtte met de zonnegod Amon als oppergod het monotheïsme in te voeren, waarmee de Aton-religie van Achnaton zoals delen uit een van de oudste literaire werken, het Gilgamesh epos (2100 voj) het ontstaan en de ontwikkeling van het jodendom heeft beinvloedt.
  Middels de jood Yeshua van Nazareth is uit het jodendom het Christendom voortgekomen en de islam pretendeert de opvolger van het jodendom en het christendom te zijn.

  Like

 13. Elisah zegt:

  Egypte zegt 19 militanten te hebben gedood, die gelinkt werden aan de moord op 7 Christelijke pelgrims deze week.

  ttps://www.nytimes.com/2018/11/04/world/middleeast/egypt-militants-coptic-christians.html

  Egypt Says It Killed 19 Militants After Deadly Attack on Christians

  CAIRO — Egypt said on Sunday that it had killed 19 militants linked to an ambush that left seven Christian pilgrims dead, as President Abdel Fattah el-Sisi scrambled to respond to a surge of Christian anger against his government.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s