Duitsland is niet voorbereid op dreigende recessie!

Screenshot_11

Stijgende inflatie, geringe financiële speelruimte: Duitsland is niet op een recessie voorbereid!

(Door: Dr. Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Deskundigen waarschuwen: Duitsland dreigt een recessie, waarop de regering niet voorbereid is. Mocht het zover komen, dan zou ons land in een diepe crisis gestort kunnen worden. Het ratingbureau Moody´s constateert dat de financiële speelruimtes, om een daling van de conjunctuur op te vangen, gering zijn. In het geval van een achteruitgang zouden de effecten op de economie nauwelijks op te vangen zijn. Weliswaar geeft de staat veel geld uit en borrelen de belastinginkomsten, maar er stroomt maar weinig naar Duitse industrieën. Veeleer zet men in op sociale transfers.

De financiële planning van de Bondsrepubliek leeft van de substantie – elk jaar stijgen de tekorten in de begroting, aldus Reiner Holznagel, president van de Bond van Belastingbetalers (BdST). De inflatie ligt op dit moment met 2,5% duidelijk boven de doelen van de centrale banken. Parallel aan deze ontwikkeling is nu al 76% van de Duitse begroting vast ingepland. Er blijft minder dan een vierde deel over voor dringend noodzakelijke investeringen. Naar groei van de productiviteit en toekomstige welvaartskansen zoekt men tevergeefs. In plaats daarvan heeft de Duitse staat verplichtingen ter waarde van € 1934 miljard verzameld.

Met een flexibiliteitsindex van 89 punten staat Duitsland in het onderste derde deel, net voor Italië, Cyprus, Spanje, Griekenland en België, die nog slechter op de toekomst zijn voorbereid. Daarentegen staan de Baltische landen bovenaan. Duitsland moet weer het veilige, economisch sterke en innovatieve land worden dat het altijd was. Daarvoor zijn investeringen in onderwijs, infrastructuur en economie dringend noodzakelijk!

Bron:
www.facebook.com
Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Duitsland is niet voorbereid op dreigende recessie!

 1. Anneke zegt:

  Eens ben je als land economisch uitgegroeid. De welvaart groeit niet de hemelen in. Wat betreft de industriele welvaart, is er veel overdreven.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Het is toch opMERKELijk dat een handjevol MACRONistische politici het altijd beter schijnen te weten dan miljoenen mensen die dagelijks met de voeten in de klei staan en als eerste de gevolgen van de politieke waanzin voelen, maar door hen stelselmatig te effileren, en tevens te worden weggezet als tegendraads, het doelwit moeten zijn van een constante politieke aanval op het gesunder menschenverstand, hun toekomst zien veranderen in een nachtmerrie, maar wel verplicht moeten bijdragen aan deze vorm van geestelijke mishandeling, gaat tegen de meest basale mensenrechten in……en is ook strafbaar.

  Geliked door 3 people

 3. jack black zegt:

  De ECB Inflatie geldpers loopt op hoogtoeren !
  En de borneerde Duitse aardappelvreters doen
  ofdat hun neus bloed !
  Boontje vraagt om zijn loontje !

  Like

 4. Williaan zegt:

  griezelig!

  Geliked door 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Gewoon door gaan met het toelaten van analfabete islamitische migranten die met de rest van hun familie tot hun dood door de staat worden moeten worden onderhouden.

  Geliked door 5 people

 6. Henk zegt:

  tja een nep asielzoeker kost 40.000 euro per jaar als hij zich netjes gedraagt en niet steeds opgepakt moet worden er zitten er 600.000 die van een uitkering leven !!! 600.000 x 40.000 euro kost de gastvrijheid van Merkel de duitse staatskas. Je snapt niet wat zon mens bezielt haar land dit aan te doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s