Ruzie om het VN-“migratiepact”: Zwitserse parlementaire commissie adviseert afwijzing

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

De gelederen van de ondertekenaars van het omstreden VN-“migratiepact” worden dunner. Nu wordt ook in Zwitserland, dat tot nu toe eveneens als ondertekenaar geldt, de kritiek luider: de staatspolitieke commissie van het Zwitserse parlement heeft de Zwitserse regering nu geadviseerd om het “globale pact voor veilige, geordende en geregelde migratie” niet te ondertekenen in december.

Duits - Zuerst

De parlementaire commissie nam het besluit met 15 stemmen voor en 9 tegen. Men zou zich ervan bewust zijn dat het bij het pact zou gaan om een juridisch niet bindende intentieverklaring, zegt de commissie. Desondanks zou Zwitserland zich niet internationaal voor de doelen moeten inzetten. Die zouden “tegenstrijdig kunnen zijn aan Zwitsers recht”.

Tijdens haar laatste vergadering heeft de commissie geëist dat het parlement kan beslissen in de kwestie. Ze besloot de regering opdracht te geven om het parlement in te lichten over het verzoek tot instemming.

De regering blijft bij haar standpunt het pact te willen ondertekenen. Zij heeft het pact, aan de uitwerking waarvan Zwitserland deelnam, al laten analyseren en is tot de conclusie gekomen dat de inhoud overeen zou komen met de belangen van Zwitserland. Zwitserland zou de aanbevelingen al in de praktijk omzetten, benadrukt de regering. Binnenlands politie zou er geen handelingsbehoefte bestaan.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Immigratie, Verenigde Naties, Zwitserland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ruzie om het VN-“migratiepact”: Zwitserse parlementaire commissie adviseert afwijzing

  1. scherpschutter1943 zegt:

    In plaats van Zwitserse kazen, Zwitserse landverraders. Ook daar dus, het kan verkeren.

    Geliked door 1 persoon

  2. Cathja zegt:

    Niet verwacht van die Zwitsers. Ze hadden beter een referendum kunnen houden. Normaal gesproken heeft het volk het laatste woord. Waarom in deze zó belangrijke kwestie dan niet?

    Like

  3. Hovawart zegt:

    De verplichting tot het opnemen van ongekende aantallen klaplopers is nu eenmaal een gegronde reden tot twijfel, een verplichting van een organisatie die nog geen enkele verbetering teweeggebracht heeft………slechts enorm veel geld uitgeven ,in een peilloze put gestort waarmee het onzichtbaar en onnavolgbaar herverdeeld kan worden.

    Geliked door 1 persoon

  4. Mario Schettini zegt:

    @scherpschutter
    Zwitsers een beetje kennende zal er wel een referendum georganiseerd worden opdat de bevolking haar zegen – of niet – aan deze waanzin kan geven.

    Like

  5. g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

    vals gejodel in Zwitserland…

    Geliked door 1 persoon

  6. Mary zegt:

    Hopelijk voor de Zwitserse bevolking een wake up call om ook hun voet dwars te zetten en dit niet te accepteren van hun regering.

    Like

  7. Aegolius cs zegt:

    Ook in Zwitserland kent democratie zo zijn bestuurlijke grenzen. Heel vervelend te lezen dat de regering zo haat standpunt heeft ingenomen………

    Like

  8. fleckie zegt:

    In Zwitserland izijn. waarschijnlijk VEEL. bankrekeningen met …’mohammedaans’ klinkende namen, aanwezig ?!

    Like

  9. Elisah zegt:

    Like

  10. kampersrene zegt:

    Nederlanders en Duitsers bidden op hun blote knie-en dat de meeste landen die nu dat migratie-pact naar de duivel wensen ….toch zouden ondertekenen , indien niet …dan rest er alleen Duitsland en Nederland om miljoenen islamieten en jungle-negers te verwelkomen…Dan kun je als tourist de originele Nederlanders gaan bewonderen in het museum en krijgt Rutte een standbeeld van de islamieten en een straatnaam …Avenue Rutte

    Like

  11. Barbara Marquart Scholtzsit zegt:

    Mondjesmaat verschijnt er iets in de kranten over het migratiepact. Natuurlijk had men het liever
    stil gehouden voor de burgers. Maar nu gaan ze het downplayen: Het stelt eigenlijk niets voor,
    het is niet bindend, het heeft geen juridische consequenties, enz, enz
    Alsof we compleet achterlijk zijn!.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie