Steeds minder Groningers hebben een Nederlandse achtergrond

Screenshot_54

Net als in Nederland als geheel is ook in Groningen een verandering zichtbaar in de samenstelling van de bevolking. Deze verandering gaat wél minder snel dan landelijk gezien. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Groningen versus Nederland

Eind jaren 90 had ongeveer 90 procent van de Groningse bevolking een Nederlandse achtergrond. Begin dit jaar is dit percentage gezakt naar ruim 84 procent. Dat is hoger dan het percentage van heel Nederland van 1998.  Eind jaren negentig had in Nederland namelijk ongeveer 83 procent van de bevolking een Nederlandse achtergrond, begin dit jaar was dit net geen 77 procent. Het aantal migranten uit andere landen (zowel Westers als niet-westers) is in al die jaren gestaag toegenomen.

Mensen uit Marokko en Turkije

In verhouding zijn er dus steeds meer mensen met een buitenlandse achtergrond. In onze provincie komt het grootste deel uit westerse landen. Het gaat dan om 8 procent van de bevolking. Het aantal mensen met een niet-westerse achtergrond ligt met 7,4 procent net wat lager.

In Nederland is dat andersom: ruim 10 procent van de bevolking heeft een westerse en ruim 13 procent een niet-westerse achtergrond.

Nederlandse achtergrond

Volgens de definitie van het CBS heeft iemand een Nederlandse achtergrond als beide ouders een Nederlandse paspoort hebben. Is één van je ouders bijvoorbeeld Frans, maar heb je zelf een Nederlands paspoort? Dan tel je als Nederlander, maar met een allochtone achtergrond.

Bron:
www.rtvnoord.nl
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Weg met ons!", Allochtonen, cultuurrelativisme, Groningen. Bookmark de permalink .

42 reacties op Steeds minder Groningers hebben een Nederlandse achtergrond

 1. ruud beijer zegt:

  Haha die Groningers. Het blijft ook stom volk
  Laten zich al jaren bestelen door de NAM. Doen niets behalve op het CDA stemmen. Wat een stom volk.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Zeg beijer, zoek je ruzie? 😦

   Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Ruud Beier ,

   Op dezelfde manier wordt HEEL NEDERLAND geìslamiseerd .
   Wat doen wij er tegen ?
   Je kunt weinig ondernemen tegen de overheid , Nederlanders zijn te lauw, te lui en te laf om de tent af te breken .
   En zo woekert het gezwel maar door .
   En niet alleen in het noorden !

   ( Niet dat ik Wachteres hier in bescherming wil nemen ) ……………..
   Dat kan ze zelf het beste ………………..

   Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   In Friesland en Groningen hebben ze trouwens geen modern spoorwegennet, grote industrieën, pretparken, dierentuinen, uitgestrekte bossen, rivieren etc. dus is er niet veel te beleven voor die migranten aldaar. Als ze trouwens ooit nog eens het slachtoffer worden van al die aardbevingen daarginder dan zullen die niet-westerse inwoners zeker als kippen zonder kop daarginder op de vlucht slaan!

   Like

   • Thomasson zegt:

    @Jules Vismale Wat jij schrijft over Friesland is waar (Groningen ken ik niet zo goed). Friesland heeft geen modern spoorwegennet, grote industrieën, pretparken, dierentuinen, uitgestrekte bossen, rivieren enz. Behalve dat, in Friesland heeft men niet in ieder dorp een supermarkt of andere winkels. Dus, voor mensen zonder auto en recht op een “regio taxi” (ouderen en minder validen) betekent het, vaak, een flinke afstand fietsen in de regen en de kou om even paar boodschappen te doen. Hetzelfde geldt ook voor een bezoek bij een dokter en het halen van medicijnen bij de apotheek. In dorpen waar wel een apotheek is (gelieerd aan een huisartspraktijk) worden de medicijnen twee keer per week bezorgd. Het is vanzelfsprekend dat gelukzoekers en asielparasieten willen niet in dit gebied wonen. Gelukkig maar!. Op deze wijze kan dit stuk nog ongeschonden Nederlandse paradijs, Nederlands blijven. Mensen die van natuur, rust en normaal leven houden, hoeven niet bang te zijn – voorlopig althans!!! – dat dit stuk laatste Nederlandse toevluchtoord wordt van hen beroofd!.

    Geliked door 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jules Vismale, hoezo geen bossen in Friesland? De bossen bij Bakkeveen en Appelscha dan? Hoezo geen rivieren? En de Linge of de EE dan? En de mooie Waddenzee plus de eilanden en kijk eens hoeveel meren we in Friesland hebben. Vanaf Leeuwarden is er een modern spoorwegennet via Heerenveen om in de rest van Nederland te komen.

    Ook in Friesland zijn er vele asielzoekers, statushouders en migranten. Het is wel zo dat de statushouders vaak naar de grote steden in de randstad trekken omdat ze daar familie, kennissen e.d. hebben, bovendien willen ze het liefst daar wonen waar b.v. ook andere moslims wonen of landgenoten.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    De rivier de Linge moet de Linde zijn.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Petra DeBoer, weet je trouwens ook wat ze tegenwoordig in Groningen, Drenthe en Friesland eveneens hebben? Dat zijn namelijk wolven die, in tegenstelling tot moslims, asielzoekers en vluchtelingen, daar oprukken en zich helaas wel eens aan schapen vergrijpen!
    Als zij nou op herten en zwijnen gaan jagen dan verkies ik de wolf veruit boven die verachtelijke groeperingen ofschoon Friesland niet bepaald vriendelijk is tegen roofdieren daar bepaalde jagers, boeren, duivenhouders en natuurliefhebbers liever in de natuur een Hof van Eden willen zien! En toen ze daar in 2015 op vossen, marters en roofvogels gingen jagen kregen die Friezen als dank daar een muizenplaag van hier tot ginder voor terug! De muizen waren haast net zo vraatzuchtig als sommige allochtonen daarginds die hopelijk daar heel snel zullen weggaan!

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Jules Vismale, er zijn inderdaad wolven gespot en het is afwachten hoe dat gaat lopen maar er word niet gewacht tot er teveel wolven zijn zoals in Duitsland want die wolven zijn niet bepaald lieverdjes. Reeën hebben we genoeg maar helaas eten wolven ook schapen en veilig voor de mens (kinderen) zijn ze ook niet. Wat enkele boeren oftewel illegale jagers doen keur ik niet goed maar we hebben in Fryslân wel een plaag aan steenmarters en het is niet fijn als je, je auto wilt starten en de leidingen zijn doorgevreten. Het is ook niet fijn als ze in je huis zitten en daarom zou er eigenlijk wat aan die steenmarters gedaan moeten worden. Vossen zijn een probleem voor de weidevogels en er zijn gewoon teveel. Ik zie liever weer meer kieviten en grutto’s. De natuur is hier prachtig en daar geniet ik dan ook heel erg van. Die muizenplaag in Fryslân is een steeds weerkerend probleem voor de boeren maar de uilen hebben er baat bij en de stand van de uilen is dan ook hoog en zeker de kerkuilen.
    Het klopt bij lange na niet dat Friezen niet vriendelijk zouden zijn tegen bepaalde dieren uit de natuur. Juist omdat er zoveel mensen zich inzetten voor de natuur, en dat zijn op de eerste plaats de boeren, is er in Fryslân zo’n verscheidenheid aan natuur.

    Aslelzoekers oftewel statushouders en migranten lopen in Fryslân tegen twee talen aan die ze moeten leren en daar hebben velen geen zin in want het Nederlands leren is hun vaak al een brug te ver en het Fries vinden ze vaak maar niks. Mooi, want dan vertrekken ze uit Fryslân. Migranten kiezen bewust voor Fryslân en weten dat er twee talen gesproken worden. Diegenen die hier maar een paar jaar zijn voor studie of werk zullen dan ook geen Fries leren maar diegenen die hier willen blijven leren meestal op zijn minst het verstaan van het Fries.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @Petra DeBoer, als ik op bezoek ga in Groningen of Drenthe dan kom ik daar in de natuur nog liever een hele roedel wolven tegen dan asociale mountainbikes, milieuvervuilers, drugscriminelen, stropers, Marokkaanse relschoppers, inbrekers, bankrovers, verkrachters enz.!
    Als jij tenslotte in 1930 zou hebben rondgewandeld in een park in Düsseldorf dan was je daar vast GEEN wolf tegengekomen met starende ogen en een muil vol scherpe tanden maar WEL Peter Kürten, een levensgevaarlijke seriemoordenaar die een vrij onschuldig gezicht had en altijd sjiek was gekleed! Hij had jou zeker het liefste verkracht en vermoord om daarna jouw bloed op te drinken als een vampier zoals Dracula!
    Bovendien weet ik ook dat mensen vroeger de olie, vet, veren, vacht of vlees van huidige en verdwenen diersoorten zoals de dodo, trekduif, reuzenalk, Carolina-parkiet, Stellerzeekoe e.a. gebruiken voor consumptie en ironisch genoeg gebruikten de nazi’s tijdens WO II het vet, vlees, huiden, botten en haren van miljoenen vermoorde joden etc. voor het vervaardigen van kunstmest, zeep, lampenkappen, meubels, pantoffelvullingen, presse-papiers en een hoop andere zaken waarvoor iedereen zich zou moeten schamen!

    Like

  • Ja Ruud. Die Groningers zijn inderdaad stom. Net zo “stom” als de rest van Nederland die zich dagelijks laat naaien door de boven ons gestelden. Stommer dan ons allen echter, zijn diegenen die berichtjes als die van jou schrijven. Om het op z’n gronings te zeggen. Doe bist ’n dikke domme kou en kist beter dien bek hould’n as ’t niks te zegg’n hest.

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Ja zelfs Nederlands is moeilijk voor Groningers Dat heel Nederland zich voor de gek laat houden daar heb je gelijk in.

    Like

  • bikerhenk zegt:

   GroenLinks is zojuist de grootste partij geworden in de stad Groningen…
   Nog meer commentaar?

   Geliked door 1 persoon

   • Wolf zegt:

    Groningers temmen al sedert de oorlog op rooie rot partijen. Of het nu PvdA , GroenLinks, C.U. of andere vieslinkse partijtjes zijn , de Groninger leeft nog in de Den Uil en Wim Kok tijden Wij in Zuid Oost, Zuidwest Drenthe en Overijssel Blijven conservatief 70% en PVV30% stemmen!

    Like

   • Wolf zegt:

    Herstel ; temmen moet STEMMEN! zijn , natuurlijk.

    Like

  • kruisridder zegt:

   Zo zijn de Groningers ook altijd door de Westerlingen beschouwd. Ik op mijn beurt heb niks met een Westerling. Arrogant en betweterig volk. Ik begrijp dan ook niet waarom de Groningers tijdens de Hongerwinter van 1944-45deze lieden nog te vreten hebben gegeven.

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Beter arrogant dan meehuichelen en wegkijken. Die Groningers zijn zo blij met de islam en de asielparasieten. Hopelijk loopt Groningen vol met dat soort.Dat willen de Groningers graag. Als het vol is dan afzinken.

    Like

   • Edwin Lauxen zegt:

    De uitslag in de stad Groningen is niet representatief gezien er teveel Hollanders zijn die tijdelijk komen wonen en studeren en teveel invloed uitoefenen in de lokale politiek. Ik ben ook van mening dat studenten geen stemrecht mogen hebben en zeker geen eigen politieke lokale partij.

    Like

  • Arnold zegt:

   Naar de inhoud springen

   http://www.co2ntramine.nl/gaswinning-steeds-meer-tegenspraak-duurzame-ontwikkeling/#comment-43231

   auteur33@hotmail.com‘ Henk schreef aan die zwetsnek en politiek verrader:
   1 januari 2017 om 21:05

   Beste meneer: Die z.g. ,,duurzame energie” wordt al meer dan 70 jaar gesaboteerd door de grote bedrijven en overheden. er is al lang koude kernfusie, maar de uitvinders en constructeurs worden of vermoord, of opgesloten, of zo geterroriseerd dat ze er mee stoppen. Bovendien is er al een zeer goede bron van goedkope energie: Een snelle watervergasser die een automotor 3 maanden (DRIE!!) laat lopen op een bak water van 20-30 liter. De uitvoerder van dit project is door een paar man zijn huis uit gesleurd en verdwenen.(ik heb getuigen gesproken!!!) Bovendien: Binnenkort word de gas (!!!!) centrale bij maastricht opgestart om die belgen van stroom te geven. Weet jij wat EEN gastubine gebruikt???? VIJF kuub gas per SECONDE!!!! Skeinheilige donders!
   Ik dacht dat die Grönnegers van die verstandige en nuchtere lui waren? Blijkbaar niet dus. 1) Dat gas wordt NIET ,,opgepompt” maar komt er uit onder enorme druk. 2) ,,CO2 opslaan” is kwats, waar haal je dat CO2 vandaan??? Van koeiescheten of hun adem?? We hebben over de hele wereld miljoenen tonnen CO2 uitstoot per jaar op natuurlijke wijze, uit moerassen, de grotten bij Han, een hoop meren in Afrika enz. enz. en als je al een paar tonnetjes CO2 ergens vandaan hebt doe je hetzelfde als een vlieg de muur laten omvliegen. Als je iets wilt ,,terugpompen” zal dat toch onder de zelfde enorme druk moeten als dat het gas er uit is gekomen, ergo: Het valt dan tegen de baten weg. 3) en hebben we vergeten dat er al jaaaaren een enorme TRANSPORTLEIDING in de Noordzee ligt van jullie gas naar Engeland??? Dat land is een tien of meer maal groter als ons kleine kikkerlandje….. 4) dus moeten Wij de klos zijn met MINDER gas om de rest nog naar Engeland te pompen??? Mot de muis de olifant aan de vreet houden??? Het schapenvolkje hier kan je alles wijsmaken, als het maar ,,officieel”is , och och och…… dus we kunnen jaren een slag in de rondte kletsen met ,,we moeten dit en dat” maar leest eens de commentaren van Harry2 op EJbron. Daar ligt de grondoorzaak van al dit gerommel.
   Beantwoorden
   gasbeving@fiets-a-parts.nl‘ Simon Koorn schreef:
   9 januari 2017 om 23:07

   Beste Henk,
   1) het oppompen van aardgas:
   er wordt (al jaren) wel degelijk gas opgepomd uit het Groningerveld, de initiële reservoirdruk (oorspronkelijk c.a. 347bar in 1963) is inmiddels teruggelopen tot soms minder dan 60bar…
   en dat is te weinig druk om nog het gas op eigen kracht in die hoeveelheden uit de rond te laten opborrelen als wat nodig is om aan het gevraagde productietempo te voldoen. Ergo, de NAM heeft op diverse locaties in het Groniger veld enorme compressoren staan om de winningsdruk naar het gewenste/benodigde niveau opte krikken; In normaal Nederlands het dat gewoon (op)pompen.

   2) CO₂ opslaan is (helaas) geen kwats…(Da is het WEL!!!)
   het is gevaarlijke (technisch zeer wel te realiseren) luchtfietserij.
   CO₂ is overigens relatief gemakkelijk tegen veel lagere kosten dan (zoals nu al op grote schaal gebeurt in o.a. Zuidbroek – Groningen). Dat het terugpompen energie-vreet is ook waar…,
   maar helaas is CO₂-opslag i.v.m. met aardgaswinning een (levensgevaarlijk) tweesnijdend zwaard…;
   CO₂ kan als drijfgas fungeren bij het op druk houden/terugbrengen van de aardgasproductie. CO₂ is beduidende zwaarder dan aardgas en derhalve zeer geschikt voor het van onderaf helpemn met het uit de grond persen van de laatste restjes aardgas in de diverse velden.
   Met CO₂-opslag zelf valt naar verwachting in de toekomst ook zeer veel geld te verdienen. Op dit moment ligt door ‘weeffouten’ de emmissie-handel p z’n ga en is de prijs voor 1 ton CO₂-emmissierecht sinds de start va de emmissiehandel gedaald van de beoogde aanvangswaarde van c.a. €30,o/ton vnaar minder dan €6,50/ton. Maar dat zal niet zo blijven, diverse berekeningen maken aannemelijk dat de werkelijke kosten voor 1 ton CO₂-emmissie rap kunnen stijgen naar ver boven het aanvankelijk beoogde niveau van €30,oo/ton (ik heb diverse berekeningen gezien van een realistisch kosten niveau nu van tussen €300,oo en €400,oo per ton). (poletike KWATS)
   Als je dan voor een fractie van die prijs CO₂ kunt afvangen en opslaan en die afvang kunt verhandelen op de emmissiebeurs voor het 10-30voudige van de kosten van afvang dan snap je dat die (half0lege gasvelde gletterlijk goud waardzijn. (van onze belastingcenten ja!!! Gelul!!!)
   Naar verwachting kan (als we zo onwijs zijn het toe te staan) Shell (NAM) uiteindelijk veel meer geld verdienen met CO₂-opslag in het Groninger veld dan het er ooit met de winning van Gronings gas heeft verdiend.
   Theoretisch is het heel wel mogelijk gasvelden met CO₂ weer op te pompen tot een druk van ruim 200bar…; dat mag aanlokkelijk klinken maar een opgepomt gasveld loopt grote risico’s op het ontstaan van lekken door het open komen te staan van breuklijnen, En onder een druk van 200 baar borrelt CO₂ wel in hoogtempo op eigen kracht uit de rond…, met bij een flink mogelijk binnen een uur tijd duizenden doden als direct gevolg.

   3) geen commetaar,
   gas is handel en ook gasjhandel is helaas geen luchthandel. (Aap uit de mouw! je zwets uit je nek, ingehuurde praatjesmaaker!!)

   4) wij hoeven niet de klos te zijn van minder gas uit de grond
   we hebben er juist enorm veel bij te winnen.
   In Groningen alleen al het behoud van ruim 200.000 huizen die niet als gevolg van zware mijnbouwschade allemaal total-loss dreigen (als ze dat in een flink aantal gevallen al niet zijn) Die vent klets vierkant uit zijn nek, graag julie reakties!

   http://menterwolde-diepe-wateren.blogspot.nl/2016/06/bodemvolumeverlies-door-de-jaren-heen.html
   Beantwoorden

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Reactie

   Naam *

   E-mail *

   Like

 2. Ruud zegt:

  Schokkend!

  Like

 3. Rini Stegeman zegt:

  aha, mensen uit Turkeije en Marokko ? Die ruiken weer GELD van de onverkoopbare woning te claimen en dan als God in Turkeije of in Marokko te leven ????

  Like

 4. BertG. zegt:

  De wegwijzers van woordenland bij de Van Dale doen weer hun verkiezing van het jaarlijkse Woord van het Jaar-woord en zoals dat hoort bij een levende taal, mogen de gebruikers zelf suggesties indienen. NOU. Wij weten wel een woord: Blokkeerfriezen! Betekenis, politiek neutraal omschreven teneinde de kansen te vergroten want de Van Dale is geen opiniemagazine: “Blokkeerfriezen. Zij die in november 2017 de A7 blokkeerden teneinde een demonstratie van “Kick Out Zwarte Piet” bij de Sinterklaasintocht in Dokkum te voorkomen, en daar in 2018 voor vervolgd en veroordeeld werden. Enkelvoud: Blokkeerfries.”
  https://www.geenstijl.nl/5144945/kies-nu-blokkeerfriezen-als-woord-van-het-jaar/

  https://woordvanhetjaar.vandale.nl/nl/

  Geliked door 2 people

 5. Wachteres zegt:

  Ben ik blij dat ik – als rasechte Groninger – daar niet meer woon.

  Like

 6. King Arthur zegt:

  Dun bevolkete provincies zijn de afgelopen jaren helemaal volgeplempt met pislam kazernes van de komende bezettingsmacht. Men heeft de boeken van onze Pim goed gelezen, Geen terugtrekking achter Amersfoort voor de blanke bevolking, maar juist daar crimi centra neerppleuren.

  Like

 7. Henk der Niederlander zegt:

  En ondertussen in die schweiz.
  Daar hangen ze het immigratiepact ook aan de wilgen.

  https://tpo.nl/2018/11/21/ook-zwitserland-weigert-marrakesh-immigratiepact-te-tekenen/

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Dat er steeds meer Groningen hebben een migratieachtergrond, komt vooral door de bekendheid van de universiteit in deze stad. Buitenlandse studenten –vooral uit andere Europese landen – besluiten na hun studie in Groningen te blijven. De stad profiteert op deze wijze van nieuwe goedopgeleide bewoners. Duitsers, Belgen, Fransen enz. die in Groningen blijven, integreren zich heel snel in de stad. Daar hoef niemand zorgen over te maken. Een ander verhaal is als er “vluchtelingen en Asielzoekers” uit Islamitische landen en Afrika besluiten in de provincie te blijven. Hun komst betekent DIRECT een “count down” naar de achtergrond en een serieus risico factor voor de bewoners; meer criminaliteit, meer aanvallen op lokale bewoners en terrorisme.

  Like

 9. Wim zegt:

  Snap ik iets niet? “Ruim 10 procent van de bevolking heeft een westerse en ruim 13 procent een niet-westerse achtergrond.” En die andere 77% dan?. Komt die van een andere planeet soms? Soms denk ik dat wel eens…

  Like

  • Steven zegt:

   Ik denk dat ze bedoelen dat 10% van westerse afkomst is zoals Polen..zweden..Denemarken en 13 % niet westers zoals Marokkanen..Turken..Surinamers en de rest zouden blanke Nederlanders moeten zijn (77%)

   Al geloof ik geen REET van die 77%..want in iedere stad waar je loopt wemelt het van de allochtonen. De werkelijke cijfers worden naar mijn mening ook achter gehouden…

   Like

 10. Peter zegt:

  Alĺemaal socialisten ,een hek erom ,of afschuiven naar Duitsland ..

  Geliked door 2 people

 11. Thoth zegt:

  https://images.gscdn.nl/image/b712618d2d_Screen_Shot_2018-11-21_at_13.52.08.png?w=600&s=e78aefeb3e0812e63726c66a71cb0b20

  Kijk eens aan, voorlopig zijn er de afgelopen jaren zo’n bijna 70000 Syriers in ons land binnengekomen naast de vele die wij nu al hebben. Want wij zijn errug sympathiek en lief t.o.v. de Syriers, tenminste onze bewindslieden. De Nederlanders zelf geloven er werkelijk geen hol er van. Vele zitten meer dan 20 jaar op een huis te wachten. Maar enfin, vele van de Syriers hebben een sociale uitkering, een huis en gezondheidszorg. Uiteraard geloven ze in de koran, allah & mo. En, een inburgeringscursus en Nederlands kopen ze lekker af.

  Dus ik zou zeggen, welkom in Nederland, voordat we nog verder wegzakken.

  Geliked door 1 persoon

 12. orelius zegt:

  Ze hebben groenlinks en pvda de grootste partijen gemaakt met de verkiezingen daar . Dus verdienen ze het vol gepropt te worden met buitenlanders.

  Geliked door 1 persoon

 13. BertG. zegt:

  it een tweejaarlijks rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal inwoners met een Nederlandse achtergrond in het land afneemt terwijl het aantal inwoners met een migratieachtergrond toeneemt. Syriërs vormen de grootste groep nieuwe inwoners. Dat schrijft NOS. Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking heeft een migratieachtergrond.
  https://www.stopdebankiers.com/kwart-nederlandse-bevolking-heeft-migratieachtergrond/

  Like

 14. Thoth zegt:

  Een Syrische asielzoeker weigert een woning in Leiden omdat hij daardoor welgeteld één traptrede teveel moet lopen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2829207/asielzoeker-eist-woning-met-max-16-traptreden

  Maar het maakt niet uit hoor, Rutte gaat het Marrakesh-pact tekenen, want de Syriers zijn zielig zoals bij alle andere VN-moties en Brussel.

  Like

 15. kruisridder zegt:

  Ik ben echt blij dat ik niet in een randstedelijk gebied woon (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht). Wát een teringzooi woont daar toch. Om over die drukte en de chaos in de steden nog maar niet te spreken. In het Noorden is het (nog) betrekkelijk rustig. En hopelijk blijft dat zo. Erg jammer dat wij de Haagse kwaaltjes als de Islam er ook bij opgeplakt krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s