Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjártó: Het behoud van de V4 is een Midden-Europese wens

Screenshot_110

(Vertaling: E.J. Bron)

De Visegrád-groep is op dit moment de zich snelst ontwikkelende regio van de Europese Unie, het behoud van het samenwerkingsverband zou in het belang zijn van Midden-Europa. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó (foto), had een bespreking in Praag met zijn Tsjechische gastheer, de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken Tomás Petrícek.

Mitteleuropa

“De samenwerking tussen de Visegrád-landen blijft nog steeds het sterkste en meest effectieve bondgenootschap van de Europese Unie: haar behoud is heel duidelijk een Midden-Europese wens.”

De belangrijkste thema´s van de Tsjechisch-Hongaarse onderhandelingen waren de samenwerking van Visegrád, de migrantencrisis en de bilaterale economische betrekkingen. Zoals minister Szijjártó benadrukte, zou de economische ontwikkeling van de Europese Unie in de toekomst uitgaan van de Visegrád-regio, dat zou heel gemakkelijk kunnen worden afgelezen aan de statistische cijfers.

Het volume van de Hongaars-Tsjechische handel zou steeds meer toenemen, zei de minister. Hij benadrukte dat de Tsjechische investeerders een steeds grotere rol ook in de Hongaarse economie zouden spelen. Als voorbeeld noemde Szijjártó de met de Tsjechische regeringschef verbonden levensmiddelenondernemingen. In Tsjechië exploiteert de Hongaarse onderneming Mol het op een na grootste netwerk van benzinestations.

Na de onderhandelingen noemde Tomás Petrícek de relatie tussen Praag en Boedapest probleemloos en zei dat Tsjechië haar ontwikkeling als buitengewoon belangrijk beschouwt. Ook Péter Szijjártó benadrukte dat Hongarije geïnteresseerd zou zijn in een sterk Tsjechië.

“In de Europese debatten hebben we heel duidelijk gezegd dat de migratie niet georganiseerde, maar gestopt moet worden”, stelde Szijjártó vast. Volgens hem zouden de Visegrád-landen een sleutelrol spelen in de oplossing van het probleem van de migratie.

De chef van de Hongaarse diplomatie had kritiek op het VN-migratiepact, dat volgens hem een enorm gevaar zou betekenen: het zou migratie als mensenrecht beoordelen en een einde maken aan het verschil tussen de illegale en de legale immigratie. Het migratiepact werd tot nu toe door acht Europese landen niet ondertekend (Estland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Bulgarije en Zwitserland).

Tijdens de ontmoeting werd ook gesproken over de christenvervolging. Volgens Szijjártó kan het in de 21e eeuw niet worden toegestaan om iemand wegens zijn religie te vervolgen. Daar zou men uit alle macht tegen moeten optreden – aldus de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken.

Hij herinnerde eraan dat het christendom de meest bedreigde religieuze groep ter wereld zou zijn. “Het is alleen al verschrikkelijk om het uit te spreken, maar 80% van de wereldwijd gedode en vervolgde mensen zijn christenen”, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken. Hij merkte op dat wereldwijd 215 miljoen christenen zouden lijden onder vervolging en pesterijen.

Analyses zouden aantonen –zette Szijjártó uiteen – dat op de achtergrond van de vervolging in de meeste gevallen de onderdrukkende kracht van het religieus nationalisme en de trapsgewijs, ononderbroken expansie van het islamitisch radicalisme zouden staan.

Daarom zou de frustratie van de naar Europa komende mensen een groot probleem zijn. Omdat de cultuur van de illegale immigranten compleet anders zou zijn dan die van de Europeanen, zouden er parallelsamenlevingen ontstaan, omdat de immigranten integratie in de Europese cultuur zouden afwijzen en de regels en gebruiken hier zouden minachten en afwijzen.

“Voor ons Hongaren betekent het christendom – behalve de theologische en dogmatische tradities – een maatschappelijke instelling, die al meer dan duizend jaar de kwestie van de waardigheid, de familie, de natie en de kerken bepaalt”, verklaarde de Hongaarse minister van Binnenlandse Zaken.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije, Midden-Europa, Tsjechië, Visegrad-landen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Szijjártó: Het behoud van de V4 is een Midden-Europese wens

 1. Steven zegt:

  Ze maken zich hier in Europa liever druk om al die zielige kindjes in Africa. Je wordt doodgesmeten met de spotjes op TV en radio om geld te doneren…om deze zielige kindjes een kans te geven om U op latere leeftijd hun dankbaarheid te tonen door hier een uitkering te komen ophalen, uw leefomgeving willen verzieken, u de keel door te snijden of uw dochters te verkrachten.
  Maar om de christenvervolgingen maken ze zich hier niet zo druk…sterker nog, daar willen ze hier liever ook vanaf!

  Geliked door 3 people

 2. Williaan zegt:

  Door de vroegere onderdrukking van de communistische wereld begint het christendom daar extreme vormen aan te nemen. Men heeft zich daar niet kunnen ontworstelen aan de echte vrijheid van denken. Griezelig

  Like

  • QENQ5 zegt:

   Licht dat eens toe.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag Williaan

   Like

  • koosv8 zegt:

   Waar bent u bang voor. De EU en haar Groen socialistisch links, de Katholieke burgers, de ISLAM. Of de migranten uit Afrika en het Midden Oosten. Het kan niet moeilijk zijn. Het één hangt met het ander in elkaar, en ja dan houden we de Oost Europese volken over, ze zijn even sterker dan het zoetsappige aftreksel wat hier nog ronddoolt, als er in de nabije toekomst geweld gebruikt gaat worden, dan sta ik aan de zeide van de visegrat landen. Maar de huidige MACHTHEBBERS bij ons dat zijn veruit de GEVAARLIJKSTE.

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Williaan, u bent doodeng met uw mening want meer is het niet. De christenen hebben objectieve morele waarden en u alleen wat subjectieve. De vrijheid van denken zoals u het noemt heeft ons alleen maar ellende gebracht zoals het kapot maken van gezinnen, jongens mogen geen jongens meer zijn en meisjes geen meisjes, enz….
   Allemaal veroorzaakt door “vrijheid denkers” en in Amerika word pedofilie al gepromoot als iets goeds.

   Ik zou als ik u was wat maar eens na gaan denken waar “goed” en “kwaad” voor staat. Juist ja, God is het “goede” en de duivel het “kwaad”, maar volgens u als “vrijheidsdenker” bestaat er dus geen “goed en kwaad” omdat God volgens u niet bestaat.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Williaan.
   Hoe kun je in Godsnaam zoiets bedenken.
   Door de communistische onderdrukking….?
   En vervolgens:”het Christendom” neemt daar extreme vormen aan!
   Nogmaals.
   Hoe kun je het bedenken.

   Van wie ben jij er eigenlijk eentje…?
   Ik persoonlijk zou een schedellichting willen voorstellen…maar met al dat bloed en zo.

   Like

  • Wim zegt:

   Uh. Wat moet ik me voorstellen met ‘je ontworstelen aan de echte vrijheid van denken’?

   Like

  • BertG. zegt:

   Williaan, je zit hier op een bijna extremistische gelovigen site.
   Had je dat nog niet gemerkt.
   Maak een opmerking over het geloof, en je krijgt de halve site over je heen.
   Hier valt geen fatsoenlijke discussie te voeren over het geloof.
   Totaal buiten zichzelf raken ze daar van, want kom niet aan hun fantasie vriend.
   Maak je er nog een opmerking over, dan is het gevolg dat ze je hier totaal negeren.
   Maar daar moet je gewoon schijt aan hebben, net als aan al tere zieltjes die niet beter weten dan waarmee ze gehersenspoelt zijn in hun jeugd.
   Ergens is het enorm triest voor deze mensen dat ze zo leven.
   Nooit geen vrijheid, nooit zelfstandig mogen nadenken ergens over, behalve dat herhalen wat in de bijbel staat.

   Like

 3. QENQ5 zegt:

  Migratie moet niet georganiseerd maar gestopt worden. Eens.
  Echter, Marrakesh gaat het regelen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s