Hamas: De gewapende strijd tegen Israël wordt voortgezet

Screenshot_256

“Strijders” van de militaire tak van Hamas.

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van het begin van de eerste “Intifada” 31 jaar geleden, verklaarde Hamas dat de gewapende strijd tegen Israël voortgezet zou worden. Het zou een strategische optie ter bescherming van de Palestijnse zaak zijn en van het herstel van de nationale rechten van “Palestina”.

Israel Heute

Met betrekking tot de eerste “Intifada” zei Hamas dat het om legitiem verzet gegaan zou zijn. Hamas herhaalde ook haar afwijzing van het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump. Dit plan zou ten doel hebben de Palestijnse zaak te ontbinden en de rechten van de “Palestijnen” te ondermijnen.

Verder werd de chef van de “Palestijnen”, Mahmoud Abbas, ertoe opgeroepen de financiële sancties, die door hem meer dan een jaar geleden aan de Gazastrook werden opgelegd, te beëindigen.

Daarna bekritiseerde Hamas de Arabische landen voor hun normalisatie in de betrekkingen met Israël. “De pogingen van de normalisatie met Israël zijn tot mislukken gedoemd”, stond er in de verklaring van Hamas. “Ons volk zal zich opstellen tegenover diegenen die een normalisatie zonder rekening te houden met slachtoffers te stimuleren.”

Ook de Palestijnse Autoriteit liet zich uit over het begin van de eerste “Intifada” 31 jaar geleden. De partij Fatah van Mahmoud Abbas beloofde de “strijd voort te zetten tot het einde van de Israëlische bezetting”.

Volgens Fatah zouden de “Palestijnen” het zionistische project en zijn gevaren “al meer dan 100 jaar” bestrijden.

Hamas werd ertoe opgeroepen haar “zwarte putsch” en de “onmogelijke splijting” van de Gazastrook te beëindigen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Fatah, Gazastrook, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hamas: De gewapende strijd tegen Israël wordt voortgezet

 1. fleckie zegt:

  ALS men de zaak nu eens ‘omdraait'( MOSLEMS mogen/ moeten immers liegen ( volgens de koran) tegenover de ‘ ongelovigen’, daarbij vanzelfsprekend HUN BEZETTING. van HET eigenlijke land. ‘PALESTINA ‘ genaamd, ( de naam die zij zich brutaalweg toegeëigend hebben,TOEN er genoeg ARABIEREN het land ( gewapend, o.a.) binnengeslopen / binnengedrongen, waren)………moet men eerlijk erkennen dat ZIJ. ( Arabieren) de bezetters zijn, en niet het JOODSE. VOLK! ( dat na de ‘verstrooiing’) gelukkig terugkeert, naar het land van hun ‘voorvaderen’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Winok zegt:

  Helemaal eens met Fleckie. De feitelijke bezetters zijn de Arabieren,waarbij ze alleen al de naam Palestina feitelijk gestolen hebben,om over de rest maar te zwijgen!

  Geliked door 1 persoon

 3. leefbarbaar zegt:

  Met steun en geld van de Nederlandse overheid.

  Geliked door 1 persoon

 4. Aegolius cs zegt:

  4 Reacties?! Ach wat…… Nietwaar?

  Geliked door 1 persoon

 5. Eigen volk eerst zegt:

  Dat deze terroristen nog gesteund worden door de EU en vooral Nederland!!! Ook van mijn geld! Tijdens WO2 zijn de Joden afgeslacht door de Duitsers en door de NSBers. Nu is de Jodenhaat weer opgelaaid door linkse goeddoeners die moslims binnenhalen. Hebben de linksen dan NIETS geleerd van de geschiedenis? De “Palestijnen” opgegroeid in haat en leugens willen geen vrede. Ze willen moorden verkrachten en vernietigen en tóch steunt onze regering ze. Zijn ZIJ dus ook gewetenloos?

  Geliked door 1 persoon

 6. Peter zegt:

  Kaag stuurt we even de nodige finaciele middelen ,het precieze bedrag ??dat horen we over 5 jaar wel .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s