Nieuwjaarstoespraak van Dr. Alice Weidel (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Het jaar loopt ten einde. Tijd dus om de balans op  te maken en een blik op datgene te werpen wat ons in het nieuwe jaar te wachten staat! Hieronder de Nieuwjaarstoespraak van Dr. Alice Weidel van de AfD:

Beste vrienden, beste medeburgers, beste ondersteuners. Het jaar 2018 is bijna voorbij en we kunnen heel trots op het jaar terugkijken. We staan als grootste oppositiepartij heel goed opgesteld in de Bondsdag en we zijn sinds dit jaar ook in alle deelstaatparlementen vertegenwoordigd.

We hebben bijvoorbeeld in de Bondsdag een nieuwe impuls gegeven aan alle debatten waarover daarvoor niet gepraat werd. Daarvoor werd gezegd dat de politiek zonder alternatief is en wij hebben tegen onszelf als grootste oppositiepartij gezegd dat dit niet zo kan. We zijn het de burgers schuldig om de debatten over de thema´s die zij belangrijk vinden mede een impuls te geven. Bijvoorbeeld het debat over het VN-migratiepact. Dat zou heel stilletjes in achterkamertjes geregeld en in Marrakesh ondertekend worden. Uiteindelijk is het daartoe ook gekomen, maar natuurlijk niet zonder het debat dat wij gestimuleerd hebben. De discussie in de Bondsdag was heel heftig en wij hebben erop gewezen dat wij nadrukkelijk tegen het VN-migratiepact zijn, want het migratiepact zal niet leiden tot een vermindering van de migratie, maar tot een vermeerdering, gewoon door van illegale migratie legale migratie te maken. Wij beschouwen dat als ongemeen schadelijk voor onze sociale en binnenlandse samenhang. Dat hebben we duidelijk gemaakt en zonder ons zou deze discussie überhaupt helemaal niet hebben plaatsgevonden.

Ook in het nieuwe jaar zullen we door onze wetsontwerpen en initiatieven de debatten blijven stimuleren en ervoor zorgen dar er verstandig over oplossingen gediscussieerd kan worden, zoals daarvoor gewoon niet het geval was. Want de structurele problemen in ons land zijn nog steeds niet opgelost. Het kanselierschap van Angela Merkel, dat zich nu al zo lang voortsleept, heeft ertoe geleid dat Duitsland over het algemeen internationaal steeds verder teruggevallen is. Niet alleen wat betreft onze onderwijsstandaard, nee, ook wat betreft het concurrentievermogen. We waren het vlaggenschip in de industrie, voorbeeld auto-industrie. Tegenwoordig voert de Duitse regering een ideologische strijd tegen de diesel- en verbrandingsmotoren, hoewel de automobielindustrie de ruggengraat van de Duitse economie is.

Maar dat niet alleen. We hebben de energietransitie, die hals over kop werd ingevoerd. Ook hier zeggen we dat het wiel teruggedraaid moet worden. We hebben een duurzame oplossing nodig. Maar ook de ongecontroleerde immigratie in onze sociale stelsels is niet voldoende geadresseerd wat ons betreft, want ieder verstandig mens die kan rekenen, weet dat een ongecontroleerde immigratie in de sociale stelsels, ofwel open grenzen en solide sociale stelsels sluiten elkaar uit, niet gaat. Want alleen wie bijdraagt aan de sociale stelsels kan daarna ook uitkeringen krijgen, anders gaat de rekening niet op.

Dan hebben we ook nog de erosie van de binnenlandse veiligheid binnen onze landsgrenzen. We hebben het zojuist weer gezien. Terwijl Angela Merkel in haar Nieuwjaarstoespraak oproept tot meer tolerantie, worden problemen in ons land, die gewoon ook door de nieuwkomers, door de nieuwe asielzoekers hier, opduiken, trefwoord hogere criminaliteit, volledig vervaagd. Zojuist hadden we de zaak in Amberg, waar slaande en trappende “jongeren”, men weet dat immers niet precies, willekeurig op voorbijgangers ingeslagen hebben. Negen van hen het ziekenhuis ingeslagen, maar dat wordt gewoon niet geadresseerd. En dat moet vanuit onze optiek aangesproken worden. Hoe gaan we daarmee om? Hebben de mensen die zoiets doen in ons land eigenlijk een verblijfsrecht? Wij zeggen heel duidelijk: “Nee!” Zulke mensen zouden hier in de eerste plaats eigenlijk helemaal niet mogen zijn en zouden bij misbruik van het gastrecht ook consequent uitgezet moeten worden. En het dient eveneens voorkomen te worden dat ze ooit het land weer binnenkomen. Dat hoort ook bij een rechtsstaat, maar ook de problemen die voortkomen uit het lakse begrip worden niet aangepakt.

De last van de heffingen en de belastingen voor de burgers is nog steeds veel te zwaar. Wij hebben maar ongeveer 15 miljoen belastingbetalers in de Bondsrepubliek Duitsland, die de staat over het algemeen in leven houden. Van hen is ongeveer de helft in staatsdienst, zodat er ongeveer maar 8 miljoen belastingbetalers overblijven die de hele last moeten dragen. En ook hier moeten we erop toezien dat we als economische standplaats aantrekkelijk blijven voor deze mensen en daartoe behoort ook een verstandige belastingpolitiek. Maar ook een verstandige infrastructuurpolitiek, want onze staat investeert niets meer in de openbare infrastructuur, zoals we overal kunnen zien.

En ter gelegenheid van de jaarwisseling wil ik graag al diegenen bedanken die in ons land zwaar werk doen. Daartoe behoren bijvoorbeeld politieagenten, verplegers, brandweerlieden, mensen met verzorgende beroepen. Ik wil hen vooral bedanken voor het fantastische werk wat zij voor ons allemaal doen en onze gemeenschap sterker maken. In deze zin wil ik graag afsluiten en u allen een gelukkig Nieuwjaar 2019 wensen en u en uw families alle goeds en vooral gezondheid.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Nieuwjaarstoespraak van Dr. Alice Weidel (+ vertaling!)

 1. Peter zegt:

  Chapeau voor de vertaler E.J. Bron.

  Geliked door 3 people

 2. orelius zegt:

  Vrolijk 2019?

  Like

 3. Lot zegt:

  Hoe kunnen er maar 15 miljoen belastingbetalers zijn? Nederland heeft 8 miljoen in de beroepsbevolking, ook al kunnen dit deeltijdbanen zijn, ook die betalen belasting.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   De zogenaamde deeltijd banen in Duitsland zijn voor het grootste gedeelte de berucht/beroemde 1 € jobs oftewel 2,5 dag werken voor 400,– of als je geluk hebt 450,__ €, daar betaald men dus geen belasting over, alleen een paar € in de rente(pensioenkas). En omdat dit veel goedkoper voor de werkgevers is, bestaan er zo goed als geen echte deeltijdbanen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s