De dood van onze bejaarden komt in een witte jas

screenshot_743

(Door: “Weethetwel”)

Mijn tante Wil had de gezegende leeftijd van 90 jaren bereikt en kreeg problemen met haar gezondheid. Ze ging daarom naar een verzorgingshuis. Ze was niet getrouwd, maar ze kwam uit een goed katholiek en dus groot gezin en er waren talrijke neven en nichten die zich haar lot aantrokken. Zo kwam ze in een verzorgingstehuis in Den Haag terecht waar ze door zeer vriendelijk en toegewijd personeel verpleegd werd. Ze had echter één grote angst. Volgens haar werd er vandaag de dag te nonchalant omgegaan met het moment van sterven. Op grond van haar geloofsovertuiging wilde zij absoluut op natuurlijke wijze sterven.

Voordat zij haar intrek nam in het verzorgingstehuis, is door haar en door haar familie uitdrukkelijk met de artsen van het tehuis afgesproken dat er op geen enkele manier in de loop van haar leven ingegrepen mocht worden. Bij evaluatiegesprekken is deze eis telkenmale herhaald. Op een goede dag in maart waren verschillende familieleden bij haar op bezoek en het was reuze gezellig. Ze zijn nét de deur uit of de arts van het verpleegtehuis komt ongevraagd binnen en geeft haar een spuit morfine. Twee uur later is ze dood.

Moord

Er zullen verschillende gradaties zijn in sterfprocessen. Sommige mensen willen zelf dood, anderen hebben er wellicht niet over nagedacht, maar wanneer iemand te kennen geeft absoluut op natuurlijke wijze te willen sterven dient deze wens volledig gerespecteerd te worden. Deze wens is hier volledig genegeerd en mijn tante heeft ongewild een injectie gekregen waardoor zij versneld is komen te overlijden. Hier is absoluut sprake van moord en ook met voorbedachten rade omdat de arts wist dat ze zo niet dood wilde.

Moreel verval in de maatschappij

Hoe zou het komen dat artsen zo zijn gaan handelen? De verblijfstijden in verzorgingshuizen worden statistisch gezien steeds korter. Dat geeft te denken. In principe zou de arts moeten weten dat actieve levensbeëindiging gewoon moord is en dat er hele goede redenen moeten zijn en heldere procedures gevoerd moeten worden om daar van af te wijken. Er is ook geen reden aan te nemen dat het hier om een wellustige massamoordenaar gaat. En toch vermoordt hij een persoon die weerloos in bed ligt en alleen met grote ogen naar de spuit kan kijken. Die in haar laatste minuten datgene ziet aankomen waar ze al die tijd al bang voor was. En dat terwijl ze juist aan zijn zorgen was toevertrouwd. Het lijkt er op dat er andere belangen en gedachten spelen waardoor het zover heeft kunnen komen dat het leven (van met name oudere mensen) niet meer gerespecteerd wordt. En dan begeeft de maatschappij zich op een hellend vlak.

Evaluatie

U zult begrijpen dat er na de dodelijke injectie pittig gediscussieerd is met de betreffende arts. Daarin komt het volgende beeld naar voren: In eerste instantie is de arts verbaasd dat de injectie überhaupt ter discussie wordt gesteld. Hij ontkent het dan ook niet. Het is kennelijk de gewoonste zaak van de wereld. Als hij dan ziet dat het de familie menens is, worden er allerlei gewichtige redenen aangevoerd zoals een plotselinge vreselijke verslechtering van haar toestand (terwijl dit aantoonbaar niet het geval was). Vervolgens is het verplichte dossier zoek en verder kan niemand zich meer iets herinneren van wat er zich die dag heeft afgespeeld. Genoeg redenen voor een klacht bij het medisch tuchtcollege.

Maar zijn de bejaarden daarmee geholpen? Lang niet iedereen heeft een familie die de moeite wil nemen het recht op leven te verdedigen. Al met al komt het ontluisterende beeld naar voren dat deze mensen denken de bejaarden een plezier te doen door ze uit hun lijden te verlossen. Met een spuitje te helpen uit een “onmenselijk bestaan”. Het recht op het eigen leven is vervangen door de mening van een Gutmensch die geen verschil meer ziet tussen een stervende bejaarde en een gewonde kat die onder een auto is gekomen. Ze zijn allebei zielig en moeten allebei dan maar een spuitje. Hoe kun je je als oudere nog veilig voelen?

Afgedankte bejaarden

Een belangrijk punt dat hier ook niet onvermeld dient te blijven, is natuurlijk de opstelling van de politiek. Over het algemeen zijn onze politici mensen die niet zo erg bezig zijn met sterfprocessen. Wat ze wel weten, is dat bejaarden, ongeacht of ze tijdens hun werkzame leven veel bijgedragen hebben aan de maatschappij, in hun latere leven veranderen van een belastingbetaler in een kostenpost.

Al jarenlang steken de politici niet onder stoelen of banken dat ze daarom niets met bejaarden hebben. Op alle mogelijke manieren wordt geprobeerd de uitgaven aan de bejaarden te verminderen. Ze geven daarmee bewust het signaal af dat bejaarden een noodzakelijk kwaad zijn. Of noodzakelijk? Voor politici zijn bejaarden helemaal niet noodzakelijk. Dat is een probleem waar ze wel een oplossing voor hebben.

Aan de voorkant is het natuurlijk altijd mogelijk de pensionering een aantal jaren uit te stellen. Ze zijn al jaren druk bezig het recht op de AOW steeds verder op te schuiven en op te rekken. Maar aan de achterkant komt het hen ook niet slecht uit als de gepensioneerden een paar jaartjes eerder komen te overlijden. Dan kun je zelfs als politieke partij de zelfmoord van bejaarden propageren zoals met het pilletje van D66.

Er zijn zelfs bejaarden die door het jarenlange denigrerende gedrag van de politici zodanig hun eigenwaarde en zelfbewustzijn hebben verloren dat ze zélf zijn gaan denken de maatschappij een plezier te doen door opgeruimd te worden. ”Geef mij maar een spuitje als het zo ver is” .

Hoe ver kan een maatschappij zinken?

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

70 reacties op De dood van onze bejaarden komt in een witte jas

 1. fransdewit zegt:

  Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt, er was in het ziekenhuis iets niet goed gegaan bij een operatie bij mijn moeders verzakking, daardoor bleef ze maar bloeden. Maar het zal allemaal wel goed komen zo verzekerde de dokter. En onze moeder vertelde ook, omdat ik zelf een vreselijke operatie achter de rug had, dat het goed ging en we met een gerust hart op vakantie konden gaan die week. In die week werden we gebeld dat onze moeder naar het Parkhuis zal gaan in Dubbeldam, ik vroeg nog op aan te sterken? Ik kreeg daar geen antwoord op. Lang verhaal ingekort. Ze hadden het Parkhuis verteld dat mijn moeder terminaal was en dat ze haar zo ook maar moesten behandelen. Ik ben in het Parkhuis wel 8 keer langs de kamer gelopen omdat die vrouw die daar lag nooit onze moeder kon zijn, zo redeneerde ik. Maar achteraf bleek ze dat wel te zijn. Ze kreeg al die dagen alleen maar morfine spuiten, geen eten, geen drinken, helemaal niets en werd continue gedrogeerd. In een week tijd was ze veranderd van een enthousiaste dame naar een mummy. Ik voel me nog steeds schuldig, want in mijn beleving had ik thuis moeten blijven, dicht bij haar. Maar ik kan u verzekeren. De ziekenhuizen willen dat oude mensen worden ondergebracht in bejaardenhuizen. Want als iemand in het ziekenhuis overlijd dan kom daar een onderzoek naar. En dus verplaatsen ze hun problemen naar het bejaarden huis. Ik had nog kort daarvoor een onderhoud aan de dienstdoende arts gevraagd en ik maakte hem duidelijk, dat als een mens geen vocht binnen krijgt, ze zeker sterven. Hij maakte de opmerking dat hij thuis ook een familie had en niet zo maar voor elke flauwekul naar het Parkhuis kon komen en hij zei tegen een verpleegster, we kunnen ze altijd een grotere dosis geven. En ja hoor was nog niet thuis of ik hoorde dat ze was heen gegaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat betreft het eerste gedeelte van het verhaal moet ik tot mijn spijt zeggen dat het me zeer onwaarschijnlijk voorkomt. Bij euthanasie zijn er eerder teveel dan te weinig drempels opgeworpen die dit nagenoeg onmogelijk maken.
  Het tweede gedeelte daar kan ik me echter wel volledig in vinden, terwijl in landen ten zuiden van ons de pensioenleeftijd veel lager is gaat men hier onverdroten verder op de ingeslagen weg.
  Zwaar beroep ? Niks mee te maken dan had je je maar op tijd moeten laten omscholen, je verzint het niet !
  Eerst zijn honderden bejaardenhuizen gesloten en het personeel de ww ingeschopt en enige jaren later klaagt men dat er geen personeel te krijgen is.
  Nee gek is dat, je schopt eerst gekwalificeerd personeel zo de straat op en tegen de tijd dat ze een andere werkkring gevonden hebt ga je zeggen dat je ze terug wilt.
  Die mensen denken wel tien keer na voordat ze dat doen. (als ze het al doen)
  En wat betreft euthanasie, ik hoop dat tegen de tijd dat ik het welletjes vind er een arts is die de helpende hand wil toesteken.

  Geliked door 1 persoon

  • weethetwel zegt:

   Mijn beste Uylenspiegel,
   sommige dingen zijn zo absurd dat je het niet kunt of wilt geloven. In de oorlog twijfelden velen aan de vernietigingskampen omdat het zo onwerkelijk leek en toch was het waar. Neem maar van mij aan dat deze zaak tot in detail is gedocumenteerd. En het gebeurt op steeds groter schaal. Voor de goede orde: deze handelwijze heet geen euthanasie maar wordt aangeduid met allerlei eufemismen als “pijnbestrijding” , ” versterving” etc
   weethetwel

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Tijl Uylenspiegel 6 januari 2019 om 00:35

   En wat betreft euthanasie, ik hoop dat tegen de tijd dat ik het welletjes vind er een arts is die de helpende hand wil toesteken.

   Groot gelijk! Zéker in deze tijd waarin de ‘elite’ ons het licht in de ogen niet gunt.
   Liever snel dood, dan creperen in de goot (dat rijmt nog ook).

   Geliked door 4 people

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Nu ik zelf 8 kruisjes achter mijn naam heb staan vervult dit mij toch wel met enige zorg. Ik zal echter graag strijdend ten onder gaan en daarom blijf ik commentaren schrijven zolang ik de toetsen van mijn laptop nog kan bedienen.

  Geliked door 5 people

 4. Jack Terrible zegt:

  Ik ben zelf ook toen ik 22 jaar was door een B-verpleegkundige, met de naam Frans Lieberts, honderd dagen in coma geslagen. Zogenaamd had ik een zelfmoordsprong voor een auto genomen en was ik daardoor honderd dagen in coma geraakt. De verloofde van Frans Lieberts, mijn familie en het psychiatrisch ziekenhuis, Zon en Schild, in Amersfoort waar ik woonde staken allemaal hun kop in het zand en vonden het erg dat ik dat ik mezelf zogenaamd van het leven wilde beroven ondanks dat ze via mij de waarheid heus wel wisten, weten!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  “Hoe ver kan een maatschappij zinken?”

  De elites in ons Nederland hebben hun ziel en zaligheid aan de duivel verkocht. Ze werden lid van de sekte van het “alziend oog”. En passant werden ze door satan gehersenspoeld. Hun menselijke gevoelens en emoties werden daarbij uitgeschakeld, en maakten plaats voor satanische obsessies. Ze gehoorzamen en aanbidden de duivel en voeren zijn opdrachten uit. Dat zijn hun “hogere belangen”. Hen is wijsgemaakt, dat zij daarmee de hemel op aarde verkrijgen. Deze elites denken dat zij de elite zijn, die tot de illuminati’s, de “verlichtten” behoren. Maar feitelijk zijn zij de kornuiten van de duivel.

  De duivel is een niets aards wezen. Hij is niet onsterfelijk, maar kan wel zo oud worden als Metusalem. Hij is geen eenling. Nee, hij heeft vele verwanten. Hij kent geen gevoelens en geen emoties. Hij heeft dus geen geweten en kent dus geen verantwoordelijkheid en heeft geen respect. Hij kent slechts egoïsme en obsessies. Hij wil een god zijn. Hij eist adoratie en offers. Het menselijk leven interesseert hem geen barst. Hij gebruikt list, roof, moord, doodslag, verkrachting en alles wat God nog meer verboden heeft, om zijn doel te bereiken. Dat doet hij al sinds mensenheugenis. De duivel is inderdaad wel erg machtig. Hij beschikt over bepaalde eigenschappen, die wij paranormaal plegen te noemen, en bij de mens wat minder ontwikkeld zijn. Hij kan zich op velerlei wijzen manifesteren. Hij is echter ook een chaoot. En dat is juist zijn zwakte. Omdat hij geen benul heeft van psychologische en sociologische processen, was zijn succes maar matig en moest hij nogal eens bakzeil halen. Het zijn echter menselijke collaborateurs als Albert Pike, Adam Weishaupt, Ignatius van Loyola, graaf Richard Koudenhove Kalergie en vele anderen, die hem de instrumenten hebben aangereikt, om de mensheid in zijn greep te krijgen. Daarmee doet de duivel momenteel zijn voordeel. Hij heeft overal zijn tengels in, maar laat het vuile werk door menselijke collaborateurs opknappen en blijft zelf buiten zicht.

  De politici voeren dus duivelse opdrachten uit. Een partij als D66 beweert democratisch te zijn, maar heeft in feite de DOOD hoog in het vaandel staan. Zij propageren “het voltooide leven”, “euthanasie”, “abortus provocatus”, “orgaandonatie” (uit nog levende lijken), en hebben daarvoor zelfs een begrip als “hersendood” verzonnen. Het wordt ons allemaal als “normaal”door de strot geduwd. Zonder blikken of blozen zijn er ook allerlei enge ziektes op de mensheid losgelaten zoals aids, ebola, ziekte van lyme en vele andere. Momenteel is er ook een enorme propaganda campagne gaande voor vaccinatie tegen van alles en nog wat. Edoch God mag weten, wat daar allemaal voor rommel in zit. En de slapende massa slikt het allemaal als zoete koek.

  Patiënten die zijn toevertrouwd aan de “goede zorgen” van bejaardentehuizen, verpleeghuizen en zelfs ziekenhuizen mogen niet al te lang profijt hebben van de “goede zorg”. Die kost namelijk heel erg duur. En er staan heel veel wachtenden aan de deur. En er is maar beperkte ruimte. En het budget is niet toereikend. En ….. En ….. En ….. En nog veel meer smoesjes. Dus dan wordt er door gewetenloze “zorgverleners” niet geaarzeld, om de natuur een handje te helpen. De pati|ënt heeft immers toch geen toekomst meer en is euroconomisch toch niet meer van nut. Een medisch dossier opbouwen, waarin allerlei ziektes, kwalen, pijnen en ongemakken worden vermeld is niet zo moeilijk. En een cocktail aan medicijnen voorschrijven, die meer schade aanrichten dan goed doen, is ook niet zo moeilijk. Een reeds verzwakte patiënt versuffen en vervolgens een overdosis morfine toedienen is ook niet zo moeilijk. Het lijkt eerder regel dan uitzondering te zijn. Helaas worden de meeste gevallen onder de pet gehouden of onder de mat geveegd. Slechts af en toe haalt er een voorval de publiciteit.

  Als ik goed om me heen kijk, zie ik ook in mijn eigen omgeving een aantal gevallen, waarbij ik achteraf gerede twijfels heb. Maar op het moment zelf, ben je zodanig van streek en zit je midden in een rouwproces, waardoor je niet normaal kunt denken. En als je na de crematie langzaamaan weer een beetje bij zinnen komt, kun je niets meer bewijzen. Dan rest je alleen nog maar berusting in het voldongen feit. De klok terugdraaien gaat immers niet. En het leven gaat door. Dus …..

  Dat zijn de verworvenheden van de niet zo goede nieuwe tijd. Zolang wij dit met zijn allen als “normaal” accepteren en niet in opstand komen, zal er niets ten goede veranderen. Integendeel, het zal alleen maar erger worden. Mensen, het is de hoogste tijd om wakker te worden !!!

  Geliked door 3 people

  • Sjaak N. zegt:

   Dit wat hier geschreven staat is de enige echte waarheid. Zeer goed stuk. Zeer goed beschreven hoe het draait in de wereld van het geld macht corruptie dood en verderf.

   Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Ik geloof niet in de duivel. Deze groep de slaven/turken/khazaren/joden/arabieren allemaal hetzelfde Turkse hybride volk, die dus ook in Arabie en Zuid Europa en Oost Europa wonen. Tenslotte heeft Orban ook een zeer gele huid. Wat dat betreft is Duitsland een slavisch land geworden, die hier het middengebied is doorgedrongen honderden jaren geleden. Nu hebben we ook hier een Nazi cultuur/communistisch/slavisch meester cultuur. Deze groep zal overleven en later de aarde beerven. Wat dat betreft hebben ze het goed begrepen. En wij wij zullen uitsterven. Het fijne is dat er dan alleen nog maar donkere ogige en harige mensen zullen zijn en navenant de spirit. Kunnen ze hun hart ophalen naar elkaar of hun neus-eterij zoals dat in die landen gaat. Het is namelijk de biologie die overwint. Als je ene volk uitmoord komen er geen nazaten, en van jouw agressieve volk wel, die zullen dus de aarde beerven.

   Like

 6. Erik zegt:

  Gecondeleerd nog met je tante Wil.
  Heb je nog wat gehoord van de tucht commisie?
  Zijn er aangifte gedaan?

  Zelf vorig jaar april mijn moeder en oktober mijn vader verloren.
  Allebei met sedatie, morfine dus en ook mijn ouders wilden natuurlijk sterven, toch toen de pijn te erg werdt kwam er mofine die eerst 2,5 mg per 4 uur en later 5 mg per 4 uur, hierdoor ging de pijn eindelijk weg, dit heeft nog dagen geduurd waarbij in de laatste fase dormicum werdt toegediend.
  Heb toen veel onderzoek gedaan en ook de artsen gevraagd, waarbij de arts ook nog een andere arts om een opinie vroeg en aan morfine sterf je niet, je sterft met morfine waarbij het soms heel snel kan gaan in een paar uurtjes.
  Mijn ouders zijn natuurlijk gestorven daar heeft de morfine geen invloed op gehad.

  Mocht er fout gehandeld zijn bij je tante (tegen haar wil) dan heb je hier in Nederland een stevige zaak, wij staan op de 7de plek in de wereld wat stervens begeleiding aan gaat.
  Ik zou zeggen doorzetten en aangifte tegen de arts doen van uitdrukkelijk tegen de wil van je tante handelen.
  Sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Erik (6 januari 2019 om 03:00)

   Dames en Heren.

   Gelijk hebben is een ding, gelijk krijgen is iets anders. Zelfs al is je case nog zo sterk, je hebt nog steeds te maken met D66 rechters. De dood, die in de witte jas langskomt, kent de lettertjes en de marges van de wet en heeft heel veel ervaring, hoe het aan te pakken. Probeer jij daar als leek maar eens een speld tussen te krijgen. Het medisch dossier is bepalend. En welke onjuistheden daarin staan, is achteraf niet meer vast te stellen.,

   Het is te laat. Je hebt te maken met een voldongen feit. Je zit midden in een rouwproces. En het bewijs is gecremeerd.

   Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Als je platgespoten wordt met morfine en je krijgt geen eten en drinken meer, dan ga je daaraan dood en niet aan de morfine zelf. Je raakt gesedeerd en ligt in coma en dan doodlaten gaan. Klinkt erg hard als ik het opschrijf. Ik zal verderop mijn verhaal vertellen wat ik al eens eerder heb gedaan, dan dus een korte versie.

   Like

  • Lot zegt:

   @Oeps. Ik vraag mij af als morfine zo vaak gegeven wordt en het wordt niet gezien als euthanasie. Hoe bewijs je het dan. En als er geen slangen zijn voor voedsel, hoe bewijs je het dan achteraf. Mijn eigen ervaring met dokters is dat er zeer slechte rapportages geschreven worden, ze kunnen nog niet eens een anamnese opschrijven, zit boordevol met fouten. Morfine en geen eten toedienen wordt NIET gezien als euthanasie.

   Net als met orgaandonatie, er wordt geen anesthesie gegeven want je bent hersendood gemaakt met zware onderkoeling, dan kunnen ze organen gaan plukken zonder anesthesie. De lijken hun gezichten zijn vertrokken van de pijn. Niemand heeft ooit gezegd waarom geen anesthesie gegeven kan worden. Zelfs mijn schoonzus die gespecialiseerd ic verpleegkundige is, kon dat ook niet aangegeven.

   Het is de fout van deze maatschappij vol met dogma’s. Veel doen en hard werken, maar zelf niet meer kunnen nadenken. Zoals Jetten, die zijn generatie komt vlak over. Ze kunnen niet meer nadenken als ze de handelingen doen in bejaardenhuis en ziekenhuis of ze zelf wel zo behandeld willen worden, wat als ze er zelf liggen.

   Je kunt makkelijk zeggen, als ik dood ga dan blij als ik een spuit krijg. Maar ik vind dan moet je het protocol volgen van euthanasie, daar hebben we het voor. Nu gaat alles in het geheim zonder het euthanasie te noemen.
   Daar ligt de sleutel, deze handelwijze moet politiek/maatschappelijk gezien worden als zijnde euthanasie: morfine met geen voedsel meer toedienen als iemand in coma ligt.

   Geliked door 1 persoon

 7. hslot4 zegt:

  Doodsoorzaak nummer 1 in het westen drie keer raden

  Geliked door 1 persoon

 8. droevige mof zegt:

  Euthanasie lijkt het dubieuze voorrecht te zijn van de autochtone Nederlanders en Belgen. De hoofddoekvrouw en de kleurige man zijn opvallend afwezig in de prachtige NOS-rapporten over vrijwillige dood.
  Zijn er cijfers over de etnische achtergrond van de patiënten in de levenseindklinieken?
  Ik heb er geen gevonden.
  In het verleden sprak ik met Nederlandse arts collega’s die actieve euthanasie beoefenen. Toen ik deze vraag stelde, werd mij gevraagd waarom ik de vraag stelde. Een antwoord kreeg ik niet.

  Geliked door 2 people

 9. Peter zegt:

  Nu even wat POSITIEFS !!
  Brazilië zet leger in tegen criminele bendes
  BRASILIA – De Braziliaanse regering heeft ongeveer 300 militairen gestuurd naar de noordelijk gelegen stad Fortaleza om daar het geweld te beteugelen. Soldaten gaan volgens de BBC patrouilleren in de stad en aanvallen op winkels, banken en bussen proberen tegen te houden.
  Dit getuigt van daadkracht !!
  Iets wat in ons land ontbreekt gezien het feit dat onze politie belaagt kan worden met VUURWERKBOMMEN.

  Like

 10. Tineke zegt:

  Het is een verdrietig verhaal,letterlijk afgeschreven en afgedankt.
  Het mag niks kosten,behalve voor de immigrant.ALLES…….
  Gratis,Belangeloos,Voor niets!
  En die graftakken van D66 jassen de pil van drion er liever vandaag dan morgen doorheen.
  Opgeruimd staat netjes,en dan kan het orgaanplukken beginnen….
  Wat voor de roverheid niks met naastenliefde van doen heeft,maar gewoon een lucratieve bezigheid is…….wat schuift het….??

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Een pil van drion ?
   Nou graag, die gaat gelijk in een medaillon om mijn hals, better safe than sorry.
   Ik heb genoeg ellende in mijn leven gezien met mensen die een maandenlange doodstrijd voerden.
   En mijn organen plukken ? Nou niet als ze zich aan de wet houden want ik heb me uitgeschreven.
   Enige probleem is nog dat mijn halsketting wat zwaar gaat worden; medaillon met een pil, “niet reanimeren” hangertje en een hangertje met het verbod mijn organen te stelen !
   Zekerheid voor alles, aan mijn lijf geen polonaise.

   Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    Tijl Uylenspiegel 7 januari 2019 om 02:35

    Een pil van drion ?
    Nou graag, die gaat gelijk in een medaillon om mijn hals, better safe than sorry.

    Ook ik wil die Pil van Drion in huis hebben; ik beschik graag ZELF over de sleutel van de nooduitgang.
    Degenen die tegen die ‘pil’ zijn, veranderen nog wel van gedachte, kwestie van tijd.

    Mijn organen mogen ze ook niet uit mijn lichaam snijden terwijl ik nog leef, de schoften!
    Voor de zekerheid heb ik mijn hele lichaam na mijn dood ter beschikking gesteld aan de wetenschap.
    Dan ben ik tenminste écht dood, zodat ik niets meer merk van het ‘prepareren’.

    Heb jij ook een ‘behandelverbod’?

    Like

 11. Asgard zegt:

  FF ontopic,…dit zijn de krachten die bij een demonstratie, geweld van politie, met veel meer geweld beantwoorden,…dit zijn de jongens die bij een demo nodig zijn,….een ware held!!

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2989273/profbokser-gebruikt-extreem-geweld-bij-protest-gele-hesjes

  Geliked door 2 people

 12. Benesha zegt:

  Heel erg en tekenend voor de evolutie waar globalisten ons naartoe brengen. Een ééngemaakte wereld met willoze werkslaven ten dienste van een hele kleine elite. De slaven zijn van geen nut meer zodra ze niet meer opbrengen en mogen dan ook opgeruimd worden. Met het bewust creëren van de euthanasiehype gaat men inderdaad mensen stimuleren om er een einde aan te maken, want niet meer van nut voor de socialistische superstaat. Dit denken wordt stelselmatig in onze hersenen ingedramd. Wat als deze evolutie verder gaat naar verplichte Endlösing?

  Geliked door 2 people

 13. ‘…een pittig gesprek met de arts..’?
  Er zijn zelfs dokters veroordeeld die op verzoek van de patient een spuitje gaven. Dit heet moord.

  Geliked door 1 persoon

 14. ruud 2 zegt:

  Een prachtige onthulling wat hier bekend word gemaakt, wat een zieke mensen zijn dat die op onze kosten hebben gestudeerd en nu de nieuwe moordenaars van de vergrijzing worden.

  Geliked door 1 persoon

 15. ruud beijer zegt:

  Ouderen hebben alle ellende zien aankomen maar kijken en keken bewust weg. Nog steeds vinden veel ouderen de asielparasieten en de islam geweldig. Nou dit is het resultaat. De asielparasieten worden gepamperd en onze ouderen krijgen een spuit. Helaas het komt NOOIT meer goed.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   Ruud. Als we voor onze eigen ouders gaan zorgen in plaats van ze in bejaardenhuizen te stoppen. Dan kunnen ze niet meer onverwacht platgespoten worden, probeer ze maar weer bij bewustzijn te krijgen. En dan geen werk meer voor de zorghuizen. Dan gaat de economie ook down de drain en minder macht en geld voor de overheid.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Lot 6 januari 2019 om 17:33

    Als we voor onze eigen ouders gaan zorgen in plaats van ze in bejaardenhuizen te stoppen.

    Heb je ook maar énig idee hoe zwaar het is (lichamelijk en psychisch) om dag en nacht voor je stokoude, volkomen hulpeloze ouders te zorgen?
    Dat is niet op te brengen en zéker niet als ze ook nog eens zwaar dement zijn.

    En hoe moet het dan als je zelf nog een baan hebt?

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Tis, de meeste praten er allemaal heel makkelijk over, alsof je dat best wel even er bij kan hebben.
    Mijn ouders hebben het geprobeerd met mijn zwaar demente oma.
    24 uur per dag moest er 1 thuis zijn om op te letten, anders ontsnapte ze nog door het raam.
    De centrifuge werd als wc gebruikt, gas stond op de vreemdste momenten ineens te stromen.
    En zo nog 10tallen voorbeelden.
    Dat is niet op te brengen voor een normaal huishouden.

    Geliked door 5 people

   • Elisah zegt:

    Bejaardenhuizen bestaan niet meer, verzorgingshuizen wel en daar kan je pas terecht als het écht niet meer anders kan.
    Zorgen voor een ernstig zieke persoon is een zware dagtaak en zeker niet te doen voor personen die ook nog kinderen en/of een baan hebben.

    Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    Dat is voor de meeste mensen niet te doen.

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Mijn reactie is bedoeld voor Lot.

    Like

 16. Blaffertje zegt:

  Dit verbaasd mij niets.
  Zolang wij geld opleveren, mogen we blijven leven maar zodra wij niet meer nuttig zijn voor de dames en heren politici, moeten wij zo snel mogelijk dood, opgeruimd staat netjes zeg maar.
  Ze willen van geboorte tot graf aan ons verdienen.
  Kinderen worden er uitgeperst en moeten het liefst al na drie weken naar de crèche want dan begint de kassa te rinkelen en de pensionleeftijd word steeds verder opgeschroefd zodat de kans steeds groter word dat wij het niet halen.
  Dan kunnen ze ons gespaarde pensioen in de zak steken en van dat geld nog meer ongewenste gasten binnen halen.
  Zodra je met pensioen bent, ben je niet meer interessant want je levert niets meer op.
  Verzorgingshuizen worden zij niet meer nodig want bejaarden “bestaan” straks niet meer, die worden vakkundig opgeruimd eer ze aan verzorging toe zijn.
  Haal de oorgaanwet nog even voor de geest met het gesprek van een arts met een patient die potentieel orgaandonor is, of hij/zij het nog ziet zitten om verder te leven.
  Die arts spiegelt een heel negatief beeld voor hoe het leven van de betreffende patient er uit komt te zien en stelt de vraag of hij het dan nog de moeite vind om door te leven en dat de organen van die persoon anderen dan kunnen redden.
  Dit past precies in get plaatje van opgeruimd staat netjes, want als die patient als invalide verder leeft levert hij niets meer op en kost ook alleen maar geld.

  Geliked door 3 people

 17. Gerrit zegt:

  Onze Tante kwam in een groot Amsterdams verzorgingshuis terecht.Ze was een heel zelfstandige dame maar door een val thuis kwam ze daar. We keken onze ogen uit. Een piepklein kamertje en met een schuifdeur kwam je in de toiletruimte. Die moest echter gedeeld worden met de bewoonster aan de andere kant van deze ruimte waar ook een schuifdeur was. Woordelijk konden we de conversatie horen met deze bewoonster met de verzorging als ze daar geholpen werd. O, U heeft broekjes van de Hema! Dit was vorig jaar in een van de duurdere wijken van Amsterdam. Mensen in de gevangenis hebben het beter.

  Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   Die ervaring hebben wij niet, hier in Limburg zitten ze er netjes verzorgd bij en hebben een mooie kamer met badkamer.

   Geliked door 1 persoon

   • Pietersen zegt:

    Vaak is het beter eens niet te reageren. Uw zout in Gerrit’s wond verdient hij niet.

    Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Elisah.
    Een mooi badkamer, en kamer zegt niet alles, dat had mijn vader ook.
    Mijn vader had 24 uurs zorg nodig en moest een week worden opgenomen in een verzorgingshuis omdat mijn moeder geopereerd moest worden.
    De man kreeg daar een longontsteking en ze lieten hem daar gewoon verkommeren.
    De kachel werd niet aan gedaan en hij kreeg geen extra deken over.
    Hij had hulp nodig bij het eten omdat hij zijn handen niet kon gebruiken, maar die hulp kreeg hij niet.
    Ze schoven hem een bord met eten voor en na drie kwartier kwamen ze weer weg en zeiden ‘meneer had geen honger?’ en dan kon hij met lede ogen aanzien hoe het werd weggehaald.
    Omdat hij bijna niet praten kon, kon hij ze ook niet duidelijk maken dat hij daarbij hulp nodig had.
    Telkens als ik kwam, ik kon helaas maar 1 x per dag, deed ik de kachel weer aan, zorgde voor een deken, gaf hem iets te eten en wees het verzorgende personeel op zijn slechte toestand.
    Iedere dag werd mij gezegd dat de arts langs zou komen en als ik vroeg of deze al langs was geweest, kreeg ik als antwoord dat die niet kon.
    Op een gegeven moment was zijn toestand zo slecht, hij rochelde en pruttelde als een oude koffiepot, dat ik zo ontzettend kwaad werd, dat ik de hoofdverpleegkundige bij de kladden heb gepakt en naar hem toe heb getornd.
    Deze schrok zich de tering en toen ineens ging het allemaal heel snel.
    Hij kreeg onmiddellijk een zuurstofapparaat, de spoedarts stond binnen een kwartier naast zijn bed en een paar uur later lag hij op de intensive care GVD.
    Het was wel duidelijk dat er niet één keer serieus geluisterd was naar mijn klacht.

    Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Blaffertje 7 januari 2019 om 10:20

    Wat een ontzettend triest verhaal! 😥

    Ik zou hier ook eigen ervaringen kunnen schrijven , maar dat doe ik niet omdat dat zó veel verdriet naar boven brengt…
    Maar het komt allemaal op hetzelfde neer: oude weerloze, hulpbehoevende stakkers zonder geld kunnen barsten. 😥

    Nee, dan ‘gekke Juul’; die zat met haar demente reet in een paleis(tuin) te midden van de beste verpleging die je je maar kan wensen. Ze werd er niet minder dement door, maar het is tóch lekkerder dan in een kaal kamertje zonder frisse lucht wegrotten in een vuile luier.

    Geliked door 1 persoon

 18. Jan zegt:


  Het progressivisme van D66 is veel kwaadaardiger dan “hypocriet.” Het is een doodscultus. Alles moet dood van D66: onze cultuur en indien mogelijk ook zoveel mogelijk ‘ongewenste’ mensen. Het is een ziekelijke ideologie die op één lijn gezet kan worden met andere kwaadaardige ideologieën — ideologieën die al aan tientallen en zelfs honderden miljoenen mensen het leven hebben gekost.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/conservatieve-denkers-spreken-zich-uit-tegen-d66-dat-hele-zelfsbeschikkingsrecht-van-d66-is-bespottelijk-niet-meer-dan-een-fopspeen/

  Is dat euthanasie of niet? ‘Nee, het is grunst’
  “Mijnheer Zalm. Hoe hebben D66 en de CU het medisch-ethische vraagstuk opgelost?”
  “Het is inderdaad opgelost.”
  “Ja, maar hoe is het opgelost?”
  “D66 en ChristenUnie zijn eruitgekomen.”
  “Maar hoe? Wat gaat er in het regeerakkoord staan?”

  “We hebben besloten dat als iemand meent een voltooid ­leven te hebben dat hij dan grunst euthanasie kan plegen.”
  “Wat zegt u?”

  https://www.parool.nl/opinie/is-dat-euthanasie-of-niet-nee-het-is-grunst~a4503395/

  Geliked door 1 persoon

 19. M. zegt:

  De bejaarden moeten het maar uitzoeken want de mensen interesseert het niet hoe ze behandeld worden want dat is al jaren aan de gang.
  Dit land en zijn inwoners zijn terminaal ziek.
  Bejaarden of kinderen beide goede mensen laat men gewoon verrekken en de mensen die er wel om geven zijn met te weinig om er verandering in te brengen.
  Kinderen en bejaarden zijn nog minder waard dan het huisdier want dan tikt iedereen zich suf en hebben ze allemaal wat te melden en zijn ze boos.
  Hoe achterlijk wil je het hebben.

  Geliked door 1 persoon

 20. Thom zegt:

  Het lijkt wel op het geval dokter Nico uit Tuitjehorn.Tromp.

  http://www.sin-nl.org/inspectie-door-het-stof-in-zaak-huisarts-nico-tromp-tuitjenhorn

  Een spuit morfine wordt pas gegeven bij mensen die veel pijn hebben en in dan nog meestal in hun sterffase zitten. Om de pijn en angst te onderdrukken en om nog op een menselijke manier te sterven worden zulke patiënten in de laatste twee weken van hun leven kalm gehouden met morfine. Het toedienen van morfine geeft een vertekend beeld van de toestand waarin de patiënt verkeert. Als een verpleegster binnenkomt met een spuit morfine bij een op het oog rustige patiënt dan dient wel gerealiseerd te worden dat deze patiënt zonder de morfine die ze al eerder gehad heeft in een heel andere toestand zou zijn. Het is inderdaad zo, dat het lichaam zo zwak is dat door het toedienen van morfine de dood enigszins eerder intreedt. Zonder morfine was de patiënt wellicht met heel veel pijn enkele uren later dood. Het is dikwijls een keuze gemaakt om het sterven menselijker te maken. Dokter Nico tromp gaf volgens een co-assistente ook een te hoge dosis morfine aan een vrouw die nog hooguit 24 uur ye leven had met veel pijn. Hij gaf morfine en ze is daardoor enkele uren eerder maar op een vreedzame manier zonder pijn dood gegaan.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Thom (6 januari 2019 om 13:31)

   Dames en Heren.

   Niet alles is, wat het lijkt dat het is.
   Niet alle regeltjes zijn, wat ze moeten zijn.
   De werkelijkheid is niet wit of zwart.
   De werkelijkheid kent vele tinten grijs.
   Er zijn officiële richtlijnen.
   Er zijn officieuze handelswijzen.
   Er zijn belangen van patiënten.
   Er zijn belangen van de instelling.
   De patiënt is verzwakt.
   De “arts” is sterk.
   De arts besluit.
   De patiënt ondergaat.
   Het is de arts, die het dossier opbouwt.
   De arts kent de lettertjes van de wet.
   De arts kent de marges van de wet.
   De arts heeft veel ervaring.
   De arts weet, hoe het aan te pakken.
   De patiënt kan niet navertellen.

   Like

 21. Jules Vismale zegt:

  Toch kan het juist nog veel extremer als het gaat over euthanasie op bejaarden, ongeneselijke zieken of zwaar verstandelijke of lichamelijke gehandicapten! Lees daarvoor maar eens hoe dat er aan toe ging in Duitsland tijdens de periode 1939-1941;

  In nazi-Duitsland werden geestelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten systematisch uitgemoord. Zo was bijvoorbeeld kasteel Sonnenstein bij Pirna, Thüringen (de eigenlijke naam was Sonnenstein Euthanasie Kliniek), een zogeheten ‘Euthanasie-Instituut’ dat hiervoor diende.

  Een gewone psychiatrische inrichting

  Tot de jaren dertig van de twintigste eeuw was de ‘Heil- und Pflegeanstalt Sonnenstein’ een gewone en respectabele psychiatrische inrichting. Het instituut, gelegen in het park van kasteel Sonnenstein in het Oost-Duitse Pirna, bestond al sinds 1811 en was daarmee een van de oudste psychiatrische inrichtingen van het land.
  Onder het nazi-bewind (vanaf 1933) veranderde in Duitsland echter de houding ten aanzien van psychiatrische patiënten en geestelijk gehandicapten. Zij pasten tenslotte niet langer meer in een maatschappij, waar onder het mom van eugenetica en sociaal-darwinisme de zwakkeren moesten verdwijnen, iets wat dus niet was uitgevonden door de nazi’s!

  Nazificatie van de inrichting

  Sonnenstein kreeg later een nationaal-socialistische directeur die openlijk pleitte voor sterilisatie van geestelijk gehandicapten en zelfs voor ‘euthanasie’ in ongeneeslijke gevallen. Deze Hermann Paul Nitsche zorgde voor een algehele nazificatie van de inrichting waar de artsen zich wonderlijk genoeg snel aanpasten en zo de eed van Hippocrates ontzettend snel schonden!
  In 1938 was het gehele personeel lid van de NSDAP (Nationaal Sozialistische Deutsche Arbeider Partei) geworden. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werd een deel van Sonnenstein in gebruik genomen als militair hospitaal. Op 9 oktober 1939 werd de instelling opgeheven.
  Patienten en verplegers werden gans verspreid over allerlei instellingen in de omgeving en in het grootste geheim begonnen de voorbereidingen om van Sonnenstein een ‘Euthanasie Instituut’ te maken waarin verstandelijke en geestelijke gehandicapten zogenaamd een “humane” dood moesten sterven!

  Aktion T4

  Aktion T4 was de codenaam voor de georganiseerde moord op duizenden geestelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten (Duitsers, Oostenrijkers, Tsjechen, Polen e.v.a.) door de nazi’s. De naam is afkomstig van een adres in Berlijn: Tiergartenstrasse nummer 4.
  Daar werden al vanaf februari 1939 door de nazi-top de nodige voorbereidingen getroffen voor het instellen van zes geheime ‘Euthanasie Instituten’; Grafeneck (1940), Hartheim (1940), Hadamar (1941), Bernburg (1940), Brandenburg an der Havel (1940) en Sonnenstein (1940) waar uiteindelijk in totaal meer dan 70.000 t/m 130.000 gehandicapten en psychiatrische patienten zouden worden vergast of werden gedood door uithongering en dodelijke injecties.
  Nitsche werd een van de leiders van Aktion T4. Als directeur van Sonnenstein werd hij begin 1940 opgevolgd door de arts Horst Schumann.

  De Todesanstalt in werking

  De operatie was goed en zeer perfect georganiseerd. Gehandicapten en psychiatrische patiënten werden met vele duizenden vanuit inrichtingen in heel Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Polen naar instituten in de omgeving van Pirna gebracht, vanwaar ze in geblindeerde bussen naar Sonnenstein werden vervoerd.
  Direct bij aankomst moesten ze zich uitkleden om zogenaamd onderzocht te worden of te gaan douchen. Vervolgens werden ze allemaal naakt voorgeleid aan een arts, die alvast een plausibele doodsoorzaak noteerde.
  De mensen die gouden vullingen hadden kregen later een kruis (bijna gelijk aan de gele ster bij de joden) op de borst of op de rug getekend, opdat ze later makkelijk te herkennen zouden zijn. Daarna werden ze naar de gaskamer gebracht (vrijwel niemand onder deze ongelukkige wist wat hen daar te wachten stond) en werden grote hoeveelheden koolmonoxide de ruimte ingelaten. Het duurde alles bij elkaar maar vijf minuten.
  Na het vergassen werden alle gouden vullingen uit de gebitten van de doden getrokken en vervolgens werden de lijken in het eigen crematorium verbrand. De operatie werd daarna afgerond met een zogenaamde troostbrief voor de nabestaanden: een overlijdensbericht met daarop de gefingeerde (vervalste) doodsoorzaak.
  Tussen juni 1940 en augustus 1941 werden op deze manier 13.720 geestelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten in Sonnenstein vergast. Het uiteindelijke aantal doden ligt echter nog hoger.
  Vanaf de zomer van 1941 kwamen naar Sonnenstein ook talloze gevangenen uit de overvolle concentratiekampen, die toen nog niet over eigen gaskamers beschikten. Het waren vooral Polen en joden. Zo werden nog eens ruim duizend mensen vergast, wat het totaal aantal doden in Sonnenstein op 15.000 brengt. Aan deze massamoord werkten ongeveer honderd personeelsleden mee en of die lui zich hierna als menselijk beschouwden?

  Euthanasie-stop’

  Na protesten vanuit de katholieke kerk kondigde Hitler een zogenaamde ‘Euthanasie-stop’ af, op 24 augustus 1941. Todesanstalt Sonnenstein werd gesloten (de stank van de gecremeerde lijken was ontzettend goed te rijken in de dunbevolkte omgevingen van deze moordcentra’s!) en de sporen van de massamoord werden zo goed mogelijk uitgewist.
  De Adolf Hitler Schule, een militaire vooropleiding, kwam ervoor in de plaats. De meesten van de personeelsleden van Sonnenstein vertrokken hierna naar de vernietigingskampen Chelmno, Bełżec, Sobibor en Treblinka, en zij zetten daar hun werk gewetenloos voort, nu op nog veel grotere schaal ofschoon daar maar weinig gehandicapten werden gedood.
  Hun expertise kwam echter heel goed van pas bij de bouw van de nieuwe gaskamers en bij de organisatie en uitvoering van de massamoord. De talloze personeelsleden werden eens in de drie maanden beloond met drie weken vakantie in het speciale ‘Aktion T4′ vakantiehuis in Oostenrijk!

  Berechting na de oorlog

  Direct na de oorlog werd een aantal Sonnenstein-misdadigers opgepakt. Een van hen was oud-directeur en T4 leider Nitsche. Samen met drie hoofdverplegers en elf medewerkers stond hij terecht bij het Dresdener Artsenproces, een groot proces tegen nazi-artsen in 1947.
  Nitsche en de verplegers Felfe en Gäbler kregen uiteindelijk de doodstraf. De derde verpleger, Räpke, werd tot levenslang veroordeeld en alle overige medewerkers kregen helaas veel kortere gevangenisstraffen. Geen enkele arts van Sonnenstein stond terecht in Dresden omdat sommigen van hen later alsnog werden geëxecuteerd in de DDR waaronder als laatste de Auschwitz-arts Horst Fischer (1912-1966).
  De meesten van hen waren direct na de oorlog naar de westelijke zones van Duitsland gevlucht, ver van Pirna en Josef Mengele (1911-1979), de meest beruchte nazi-arts uit Auschwitz vluchtte NOG verder weg, naar Brazilië! Een van hen was natuurlijk Horst Schumann.
  Schumann werkte na de oorlog jarenlang ongestoord als sportarts in het West-Duitse Gladbeck, gewoon trouwens onder zijn eigen naam. Het ging pas mis toen hij in januari 1951 zijn jacht- en visakte aanvroeg. Daarvoor werd zijn strafblad nagetrokken, waarop stond dat hij al jarenlang werd gezocht als hoofddader van de misdaden op Sonnenstein.
  Toen de politie hem wilde arresteren was hij natuurlijk spoorloos verdwenen. Naar later bleek was hij gevlucht naar Ghana, waar hij zijn werk als arts in veilige afzondering voortzette. In april 1959 werd hij herkend van een foto in het missieblad Christ und Welt, wat uiteindelijk leidde tot zijn arrestatie in Ghana.
  In 1966 werd hij uitgeleverd aan West-Duitsland, waar in Frankfurt in 1970 zijn proces begon. Het werd echter voortijdig afgebroken: wegens hoge bloeddruk kwam Schumann in 1972 weer vrij en werd er op hem natuurlijk GEEN euthanasie toegepast!
  Hij stierf in Frankfurt in 1983, overigens dezelfde stad waar Hubert Gomerski (1911-1999), een SS-bewaker uit Sobibor die eveneens aan Action T4 meewerkte maar dan in het moordcentrum Hartheim, zou komen te overlijden.

  Zwijgen in de DDR

  Na het geruchtmakende Dresdener Artsenproces werd het stil rond Sonnenstein. Alle aandacht in de DDR ging uit naar communistische verzetshelden, niet naar a-politieke slachtoffers als geestelijk gehandicapten die de staatspropaganda niet dienden.
  In 1956 kwamen dankzij een amnestieregeling (veel nazi’s hebben later toch nog hoge posten bekleed in de DDR en de Stasi, de geheime staatspolitie, zat vol met voormalige leden van de Gestapo!) alle nog zittende ‘euthanasie’-gevangenen vrij.
  Het was een symbolische afsluiting van het ongemakkelijke verleden, waarover verder maar niet meer moest worden gepraat, gelijk naar het nazi-verleden. In het gebouw waar de moorden waren gepleegd werd later een politieschool gevestigd, vanaf 1953 opgevolgd door verschillende bedrijven.
  In 1973 werd er bij de ingang van Slot Sonnenstein een kleine gedenksteen geplaatst, maar daarna verdween de aandacht voor het nazi-verleden weer opnieuw. Het terrein bleef tot 1990 gesloten voor het publiek.

  Het huidige Sonnenstein

  In september 1989 werd in Pirna voor het eerst een tentoonstelling georganiseerd over Aktion T4. Naar aanleiding daarvan ontstond het initiatief om van Sonnenstein een soort oorlogsmonument te maken, wat in juni 1991 leidde tot oprichting van een ‘Kuratorium Gedenkstätte Sonnenstein’. De verwachting is dat in juni 2000 een grote tentoonstelling klaar zal zijn, die permanent zal worden opgesteld in de voormalige gaskamer.
  Bij de opening zou er een monument voor het gebouw worden onthuld. In hetzelfde gebouw, waar straks de vreselijke tentoonstelling te zien zal zijn, bevindt zich een sociale werkplaats voor geestelijk gehandicapten.

  Ik moet er trouwens niet aan denken dat ze dadelijk in Nederland ook in het geheim talloze ongeneeslijke zieke bejaarden en gehandicapten gaan vermoorden met gifspuiten daar talloze artsen helaas ook niet bepaald de eed van Hippocrates goed naleefden!
  Daar komt nog bij dat men in Oostenrijk in Wenen, bij het St. Josef-ziekenhuis, ooit eens in een afgezonderd gebouw bij dat hospitaal ongeveer 80 voormalige soldaten uit WO I bijna 18 jaar daar in het geheim hadden opgesloten omdat zij namelijk door kogels, gifgas en granaatexplosies een afschuwelijk uiterlijk hadden gekregen waar Frankenstein jaloers op kon wezen!
  Zij konden hierdoor vrijwel niets meer zien, horen, laat staan praten, alleen nog maar ademhalen en eten, en ze moesten in bedden in de vorm van een wasmand slapen! Wat er hierna met hen is gebeurd weet ik alleen niet meer.

  Geliked door 3 people

  • fleckie zegt:

   AANVULLING,’Met de wetenschap als excuus’ is het boek van Benno Muller-Hill, …’ de rol van psychiaters,anthropologen en genetici in. NAZI- DUOTSLAND! Uitg.Anthos, Epo, isbn 90.7445.073.8 Epo. ( in de Duitse taal ‘Todliche Wissenschaft’,uitg.Rowolth,Taschenbuch Verlag GmbH,Reinbeck, Bei Hamburg….D 22.1986.06 ……..op ejbron
   3.6.2014, onder ‘Eurozone gaat gewoon door’.
   …….’ de Genetische manipulatie’ , van Dr. H.schellekens, Dr.r. R.P.W.Visser. Uitg.Meulenhoff Informatief. Isbn 90.290.9717.5 …….op 31.5.2015 op ejbron:AMERIKA a’ betaalde miljoenen uit aan NAZI’S’…………..4.6.2016 op ejbron:’Meedogenloos
   + onverbiddelijk is onze tegenstander’……………op 9.6.2016,op ejbron ‘Duitse minister van Financien Schauble” de afgrenzing etc. Uit ‘ het intieme DAGBOEK van EVA Braun’uitg. Ondern,” Confidentia” den Haag……………….. .op 17.10.2014: op ejbron ‘socialistische-…….DE. ATOOMBOM. te. KONINGSBERGEN*~*~*~*~*~*~*

   Like

   • fleckie zegt:

    Vervolg… aanvulling,…, betr. eerste WERELDOORLOG, boek: ” IM WESTEN. NICHTS. NEUES”, ( roman) schrijver Erich Maria Remarque. Uitg. 1993, WOLTERS- NOORDHOFF,BV. GRONINGEN. Isbn 90.01.54811.3…….’beschrijving van de verschrikkingen van de stellingenoorlog in 1914-1918 in Frankrijk.
    ‘Im Westen nichts Neues’ war eines der sensationilisten Erfolgbucher der deutschen Literatur uberhaupt.Es wurde in 45 Sprachen ubersetzt und hatte bereits 4 Jahre nach Erscheinen (1929) eine Auflage von eineinhalb Milionen erreicht. 1933 verboten erlebte das Buch nach dem 2 Weltkrieg eine Renaissance . Denn die Schrecken des 1 .Weltkrieges sind die Schrecken aller KRIEGE. Remarque beschwort sie mit einer zupackenden Lebendigkeit,der schonungslose Sprache der JUGEND, die fur jede Generation wieder neu spricht’. …….’…Dieses Buch soll weder eine Anklage noch ein Bekenntnis sein. Es soll nur den Versuch machen, uber eine Generation zu berichten,die vom KRIEGE zerstort wurde- auch wenn sie seinen Gedanken entkam’.
    …… Copyright*1959,1971,1984,1987, by Verlag Kiepenheuer & Witsch,, Koln.
    Uitgegeven met een licentie van Verlag Kiepenheuer & Witschge,Koln. Nachwort G.Buitink. Isbn 9001 54811 3……..*~*~*~*~*~*~*~

    Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   http://oostduitsland.blogspot.com/
   In deze blog staat onder; het dagelijks leven in de DDR:
   De nieuwe koers leidde onontkoombaar tot het moment, waarop de volkeren van Midden- en Oost-Europa de door Gorbatsjov ingezette ‘perestroika’ voor hun eigen doel, onafhankelijkheid, zonden gaan benutten. In 1989 was het zover. In het ene na het ander land dwongen de burgers de communistische regimes op de knieën en omdat de locale dictators niet meer, zoals vroeger, de steun van Russische tanks achter zich wisten waren zijn niet tegen deze ontwikkeling opgewassen.
   Hun macht bleek geen echte macht te zijn. De ‘socialistische staat’, die Oost-Duitsland volgens de propaganda was, heeft nooit vaste voet gekregen in de hoofden en harten van de burgers.
   Zo is het denk ik ook in ons land met de machthebbers. Echter ons wordt verteld dat wij al het toppunt zijn, dus kunnen we nergens anders naartoe? Iemand een oplossing?
   Het enige wat ik kan bedenken is; geen gebruik meer maken van overheidsdiensten, gezondheidszorg, dan hebben ze ook geen inkomsten meer, zo kunnen we de hoge salarissen en belasting betalingen breken.

   Geliked door 1 persoon

 22. Pingback: De dood van onze bejaarden komt in een witte jas! | eunmask

 23. Tistochwat zegt:

  Niemand mag gedwongen worden om geëuthanaseerd te worden, maar ook mag niemand gedwongen worden om tegen zijn/haar zin te blijven ‘leven’!

  Mijn vader en moeder moesten ‘versterven’.
  Ik heb in het geval van mijn vader de arts gesmeekt om de stumper ‘een spuitje te geven’, want hij was tóch niet meer te redden. Maar nee hoor, dat mocht niet.
  Ik zie de arme ziel nog liggen op zijn eenzame sterfbed. 😥
  Mijn moeder heeft ook erg geleden tijdens haar laatste dagen.

  Waar is dat nu goed voor geweest? 😦
  Oh, verschrikkelijk. Ik krijg die afgrijselijke beelden nooit meer uit mijn hoofd, wát ik ook doe.

  Geliked door 4 people

 24. hslot4 zegt:

  Doodsoorzaak nummer 1 in het westen drie keer raden.
  En niemand die het geraden heeft .

  Exodus 20:13

  Like

  • Tineke zegt:

   Doodsoorzaak nr 3 hoor je ook nooit iemand over.
   De bijwerkingen van medicijnen.

   Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Daar was ik dus gisteren middag mee bezig nadat een vriend mij belde dat ie dat van plan was/ bijna gedaan zou hebben, als gevolg van allerlei anti-depressiva pilletjes.
    Ik denk dat het mij weer gelukt is om ‘m weer wat moed mee te geven.
    Afwachten maar weer, of het ook zin heeft gehad.

    Geliked door 5 people

  • Blaffertje zegt:

   Ben ik ook 100% van overtuigd.

   Ik zeg al jaren tegen iedereen die het horen wil, de pharmacie WIL ons niet beter maken want aan een gezond persoon verdienen ze niets.
   Ik weet van twee gepensioneerde specialisten van het UMCG dat ze medicatie kunnen maken zonder bijverschijnselen, maar die zijn voor een select groepje, denk daarbij aan onze royals en regeringsleiders.
   Met die bijverschijnselen verdienen ze bakken geld, want daarvoor moeten ze je weer een ander pilletje of poedertje voor geven.
   Dus kassa!

   En wat BertG schrijft heb ik twee jaar geleden met mijn moeder gehad.
   Poging tot zelfmoord gedaan door antidepressiva.
   En ook de agressie die deze medicatie vaak veroorzaakt word ook onderschat.

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Blaffertje 7 januari 2019 om 09:59

    Van antidepressiva is nog nooit iemand gelukkig geworden: PURE OPLICHTERIJ, LEUGENS en inderdaad KASSA!!!
    Je wordt alleen maar hondsberoerd van die zooi.

    Een heleboel mensen zouden niet depressief zijn als ze niet zo zouden worden getergd en onder druk gezet door de ‘overheid’!
    Een leven zonder (geld)zorgen maakt gelukkig; dan kun je een sterfgeval ook makkelijker verwerken en krijg je in geval van ziekte échte medicijnen die nu alleen voor de grootgraaiers zijn weggelegd.

    Bovendien scheelt het ook een slok op een borrel als je ergens in de zon zit in een zeer luxe villa aan zee met een eigen strand in Griekenland en met een leger personeel om je heen, en niet in een hokje zes hoog achter in een stinkstad vol mohammedanen met uitzicht op beton en stenen en een lege portemonnee.

    Geliked door 1 persoon

 25. fleckie zegt:

  Waarom denkt men vanuit welke bedoeling het woord. ‘vergrijzing’ opeens werd gebruikt?!!!

  Geliked door 2 people

 26. Republikein zegt:

  Kan het wel extremer maken maar zeg toch goeie hak zak.
  En met medeleven aan de schrijver.
  We gaan allemaal.

  Geliked door 1 persoon

 27. Luuk Dekker zegt:

  Ik twijfel niet vaak aan de betrouwbaarheid van berichten op ejbron. Maar dit bericht vlag ik als niet waar. Een dokter met een spuit morfine kom op zeg….Morfine is niet dodelijk, en morfine in de laatste fase gaat via een infuus met dormicum als aanvulling. Ik mag hopen dat wanneer ik oud en klaar ben ik een genade spuit mag krijgen.

  Like

 28. Lot zegt:

  Mijn oma had met de arts afgesproken twee jaar ervoor dat als zij niet meer bij bewustzijn zou zijn niet meer aanspreekbaar, dat zij dan een einde er aan wilde hebben. Toen het zover was hebben ze haar gedwongen om te laten blijken dat zij het meent en moest zij 30 dagen niet meer eten. Dat is gelukt maar eerste morfine injectie hielp niet en moest later een tweede komen en daarna lag zij dagen in coma, niet weg te krijgen. Ik had nog nooit gehoord dat morfine dat kon doen. Er is geen rapport of ondertekening gekomen. Zo wordt op bejaarden euthanasie gepleegd. Was er niet een Amerikaanse politicus (jaja) die lange tijd geleden had verteld op tv dat dat in Nederland gebeurde met euthanasie en toen is die weggemoffeld. Haar lichaam was erg sterk en bijna 100, maar laatste jaar wat zal ik zeggen, lag zij veel op bed en veel geheugenverlies. Nou is er ook het volgende gebeurd. Door geldgebrek was er geen alarm op de ingang, iedereen kon binnenlopen. Wij hebben daar vaak op gehamerd. Wij waren op bezoek en de deur was op slot. ik kon mijn oma horen schreeuwen nee, nee, alsof er een gevecht was. Wij gingen in de zaal zitten. Ik zag nog een man lopen. De verpleegster kwam eraan en ik zei de deur zit opslot. Zij zei die is nooit op slot maar stak wel de sleutel er in en zei dat zij er niet geweest was. Ik denk dat mijn oma mishandeld is geweest. En misschien daarom niet meer wilde. Aan het eind is er wel een slot op de voordeur gekomen. Laat de directeur dat slot uit zijn eigen zak betalen. Hoeveel kost zoiets 1000 euro?

  Like

  • Wachteres zegt:

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/schorsing-huisarts-tuitjenhorn-die-zelfmoord-pleegde-was-onterecht~b58838ba/

   Schorsing huisarts Tuitjenhorn die zelfmoord pleegde was onterecht

   Huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn is in 2013 onterecht geschorst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld. Tromp raakte in opspraak nadat hij een terminale kankerpatiënt een dodelijke hoeveelheid morfine en slaapmiddel had toegediend. Enkele dagen nadat de inspectie het schorsingsbevel had gepubliceerd, pleegde Tromp zelfmoord.

   De zaak-Tuitjenhorn

   Een co-assistent trok in augustus 2013 aan de bel over het overlijden van een terminale kankerpatiënt. Huisarts Tromp had in haar bijzijn 1.000 mg morfine en 350 mg dormicum ingespoten bij de ernstig benauwde man. Korte tijd later overleed hij. De co-assistent was zo geschokt dat ze de zaak meldde bij haar begeleider van het AMC in Amsterdam. Die lichtte vervolgens de inspectie in.

   De zaak werd doorgespeeld naar justitie, die huiszoeking deed en Tromp vervolgens aanklaagde voor moord. Vrijwel direct daarna meldde de huisarts zich ziek en liet hij zich met suïcidale neigingen opnemen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. ‘Die verdenking was zo bedreigend, dat hij een gevaar voor zichzelf werd’, schrijft Anneke Tromp.

   Like

 29. In England is het hele gezondheid systeem in elkaar geklapt.
  In de afgelopen 5 jaar pleegden 400 artsen zelfmoord.
  In de verzorging tehuizen heerst grote chaos, waarbij dit voorbeeld: een ouder werd door haar kinderen binnengebracht voor opname. Zij werd geïnstalleerd en in een stoel geplaatst. Na 4 uur dood in die stoel gezeten te hebben kwamen zij, de verzorgsters er achter dat moeder was overleden zonder dat iemand het gemerkt had.
  De vele overleden ouderen in verzorging tehuizen blijkt een ramp te zijn op grote schaal, door verkeerd toegepaste dosis insulines door onbekwame verzorgsters.
  Vorig jaar heb ik wat artikelen uit de krant gefotografeerd, dus ik zuig dit niet uit mijn duim.

  Like

 30. Tistochwat zegt:

  Wie denkt dat hij straks een ‘humane’ dood mag sterven d.m.v. euthanasie kan dit wel vergeten.
  Dat mag namelijk niet van ‘christelijke’ Kees van der Staaij.
  Kees meent het recht te hebben om te beslissen over het ‘leven’ van een ander omdat Kees zogenaamd volgens zijn Bijbeltje wil handelen.
  Kees ziet liever dat mensen lijden aan het leven (en dan voor de trein gaan liggen) dan dat ze ‘een spuitje krijgen’.
  Het partijtje van Kees moet opdonderen uit de ‘regering’, want IK heb niets te maken met de opvattingen van Kees. Ik geloof wel op mijn eigen manier; daar heb ik Kees niet voor nodig.
  Als IK (en anderen) er ZÉLF voor kies (kiezen) om uit het leven te stappen, dan gaat dat Kees geen ene moer aan!

  Kees en z’n ‘regeringsclubje’ zijn er trouwens zelf mede de oorzaak van dat er mensen zijn die niet meer verder willen en kunnen!

  Ja, ik ben woedend!

  Geliked door 1 persoon

 31. Anneke zegt:

  Ook mijn vader hebben ze met morfine volgespoten, hij had alleen maar een vocht probleem. De 2 hoofdzusters van het tehuis en de dokter deden dit in overleg. Ons als familie hebben ze niet ingelicht, gewoon moord dus…………… Ook krijg ik niet de dossiers van de dokter, deze zegt dat ik geen recht heb, daar ik geen erfgenaam ben. Wat ik dus wel ben………… Na verder onderzoek kwam ik erachter, dat de dokter geen dossier hoeft te geven daar mijn vader daar geen toestemming voor heeft gegeven. Dus mensen laat dingen beschrijven, door de oudere, zodat je sterk staat in het vervolg van wanneer er vreemde dingen gebeuren en gebeurd zijn met je ouders.
  Ik was al bezig met verborgen camera’s via en met Alberto Stegeman, daar er vele dingen gebeurde in dat tehuis met ouderen, wat volgens mij niet kon. Mensen worden apatisch gemaakt en gehouden door medicijnen die op de geest werken. Zodat ze mak als een lammetje in een rolstoel komen en niks meer kunnen. Vele verhalen kan ik vertellen, wat ik in 3 jaar tijd heb gezien en niet door de beugel kon………….

  Geliked door 1 persoon

 32. Pingback: REGERING: Laat onze bejaarden vrij uit de corona-gevangenis. Er is geen recht en reden ze op te sluiten | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s