Een volgeling moet het in orde brengen: Le Pen´s partij roept 23-jarige uit tot topkandidaat voor de Europese verkiezingen

screenshot_871

(Vertaling: E.J. Bron)

Aan de hemel van de Franse rechts-populisten onder Marine Le Pen is een nieuwe ster rijzende: de 23-jarige Jordan Bardella, die op dit moment partijwoordvoerder is en nauwe banden heeft met partijcheffin Marine Le Pen, moet de topkandidaat van het Rassemblement National (voorheen Front National) worden; hij trad op 16-jarige leeftijd toe tot het Front National.

duits - zuerst

Hij moet vooral jonge kiezers aanspreken, is uit de partijtop te horen. Zijn nominatie zou een signaal zijn dat het RN “jonge mensen een kans geeft, die uit een bescheiden milieu komen”.

Het Rassemblement National staat op dit moment bovenaan in de peilingen in Frankrijk. Zodoende zou de partij ook als winnares uit de Europese verkiezingen in mei uit de bus kunnen komen – volgens de peilingen staat ze inmiddels meerdere procenten voor op de partij van president Macron.

Topkandidaat Bardella geldt als onbelast wat betreft schandalen. Hij studeerde geografie aan de Universiteit Sorbonne in Parijs, voordat hij zich bezighield met partijwerkzaamheden. Sinds maart behoort hij tot het partijpresidium.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Europees Parlement, EUSSR, Frankrijk, Marine Le Pen, Rassemblement National. Bookmark de permalink .

8 reacties op Een volgeling moet het in orde brengen: Le Pen´s partij roept 23-jarige uit tot topkandidaat voor de Europese verkiezingen

 1. Naast de protesten van de gele vesten is er vandaag in Parijs ook een (auto?)bom afgegaan met meerdere doden. Nergens anders iets over gehoord/gezien: https://www.bitchute.com/video/qFREQO1J_ZM/

  Like

  • Steven zegt:

   Ze berichten liever als het gaat over zielige parasieten uit de hele wereld die wij uit schuldgevoel moeten opnemen en verzorgen.
   De pensioenleeftijd en AOW wordt straks opgetrokken naar 95, want anders komen de uitkeringen van de zieligheidsindustrie in gevaar!

   Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb zo’n ontzettende hekel aan de term “rechts-populistisch”.
  In principe zou elke politicus populist behoren te zijn, luisterend naar zijn kiezers en daarna de opdracht die hij van hen heeft meegekregen uitvoeren, niets meer, niets minder.
  Maar met name door Linkse politici is er een kwalijke reuk gekomen bij de term populistisch.
  Die beschouwen arbeiders tegenwoordig als gepeupel waar je ver vandaan moet blijven, bizar als je weet dat ze zijn ontstaan uit arbeidersbewegingen.
  En uitvoeren wat de kiezers je hebben opgedragen is iets wat politici van links en rechts al decennia niet meer doen.
  Het meest markante en tevens meest recente voorbeeld was de dividendbelasting, in geen enkel verkiezingsprogramma was daar ook maar een letter over te vinden maar al tijdens de coalitiebesprekingen was het plots het meest belangrijke thema. En zie; plots waren de toekomstige coalitiegenoten het er roerend over eens !
  Ook de partijdiscipline loopt inmiddels de spuigaten uit, een Kamerlid stemt op persoonlijke titel en zijn mening zou dus af mogen wijken van het partijstandpunt, maar tegenwoordig hebben we zoiets als partijdiscipline, de partij zegt A en dus…
  MIS, dat is geen democratie meer, dan zijn alle discussies in de Kamer voor niks, dan kunnen oppositiepartijen net zo goed tegen de muur gaan staan te praten want de uitkomst staat van tevoren al vast.

  Geliked door 3 people

 3. RottenPikwick! zegt:

  Meer meer meer Rechts-Populistische Topkandidaten!!!

  Geliked door 2 people

 4. boorzalf zegt:

  Een topkandidaat? Die is nog te groen om gras te vreten.

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Niet rechts-populistisch maar rechts-extreem-populair-

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s