De “Spiegel” voorspelde in het jaar 2000 vanwege CO2: Nooit meer sneeuwrijke winters!

screenshot_870

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Ons citaat van de week komt van het voormalige vooraanstaande medium van de republiek, de “Spiegel”. Die voorspelde samen met de CO2-expert Mojib Latif van het Max-Plank-Instituut uit Hamburg in het jaar 2000:

philosophia perennis

Nooit meer sneeuw. In Duitsland behoren ijskoude winters tot het verleden: “Winters met strenge vorst en veel sneeuw zoals twintig jaar geleden nog zullen er op onze breedtegraden niet meer komen”, zei de wetenschapper Mojib Latif van het Max-Planck-Instituut voor Meteorologie in Hamburg.

Hier na te lezen: “Nooit meer sneeuw?

Datzelfde tijdschrift meldde enkele uren geleden: “Catastrofe-alarm in Bad Tölz – muren van sneeuw. In meerdere streken in Beieren werd wegens de sneeuwmassa´s catastrofe-alarm uitgeroepen.”

Onze lezeres “Plutonia” heeft ons onderstaande foto gestuurd:

screenshot_869

En schrijft er bij: “Beste Dr. Berger, meneer Latif heeft gelijk. Er zijn inderdaad geen sneeuwmassa´s meer – dat zijn alleen maar “gevoelde” sneeuwmassa´s. Zo, ik moet nu weer verder met sneeuw scheppen, omdat ik anders niet meer uit huis kan komen. Versneeuwde groeten uit Oberbayern naar Berlijn, Plutonia.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Hypocrisie, klimaat, Linkse media, meningsdictatuur, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken. Bookmark de permalink .

36 reacties op De “Spiegel” voorspelde in het jaar 2000 vanwege CO2: Nooit meer sneeuwrijke winters!

 1. Thom zegt:

  Het is me niet duidelijk wat en wie ik moet geloven over klimaatverandering en als die er is waar dat aan ligt. Het is wel zo dat toen ik jong was ik elke winter elke winter een paar weken lang kon schaatsen en dat het dit jaar nog maar vier nachten twee graden gevroren heeft. Dit is al jaren bezig met die zachte winters. In de Noordzee zitten sinds twintig jaar ook steeds meer tropische vissoorten wat er op volgens mij op duidt dat het zeewater wel degelijk warmer wordt.
  Ik beweer niet dat dit door de CO2 uitstoot komt. Ik constateer gewoon: Zachtere winters en meer tropisch leven in de Noordzee.

  Liked by 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Beste Thom, als je eens verder kijkt dan de laatste 20 jaar, zul je ontdekken dat door de eeuwen heen er altijd al klimaatwisselingen hebben plaats gevonden. Zoals je schreef over de Noordzee, van tropisch warm tot ijstijden aan toe. CO² uitstoot is nu dé manier om flink veel geld te maken voor de grootgrutters in onzin verhalen.

   Liked by 1 persoon

   • Thom zegt:

    @Nemesis. Ik zeg nergens dat de opwarming van de aarde door de CO2 uitstoot komt. Ik constateer dat het klimaat verandert. Wat U beweert weet U ook niet zeker, want niemand weet de ware oorzaak. Wat ik wel zeker weet is dat wat wij mensen allemaal uitvreten met de natuur niet erg gezond is. Al het plastic in de zee dat in deeltjes uit elkaar valt en in de vissen terecht komt, het dioxine gif van verbrandingsovens in de melk, de E-… toevoegingen aan ons voedsel, het vele zout en suiker in ons eten. het gif voor insectenbestrijding waardoor er wellicht bijensterfte is en bloedluis bestrijdingsmiddelen die in eieren terecht komen. Niemand kan ontkennen dat de mensheid veel dingen doet waar nog een zware tol voor betaald zal gaan worden.
    Wat het teveel aan CO2 weet ik niet en U en niemand niet. Degenen na ons zullen het wel merken.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ach Thom, de mens heeft door de eeuwen heen veel dingen gedaan, die niet bepaald de natuur ten goede zijn gekomen.
    Maar laat je een ding gezegd zijn, CO² hebben we nodig. Daar groeien alle gewassen van en daardoor geven die ons de zuurstof terug. Gewassen en mensen, dieren, kunnen niet leven zonder CO². En dat werkt in een dag en nacht ritmus.

    Like

   • Charles zegt:

    Precies, ons leven is te kort om de normale klimaatschommelingen waar te nemen. Ik heb beelden gezien van terugtrekkende gletsjes waaronder vandaan zeer oude boomstronken tevoorschijn kwamen en onder het ijs, uit permafrost gebieden, komen fossielen aan het licht die normaal in warme gebieden leven…..je raadt nooit hoe dat kan……

    Like

   • Nemesis zegt:

    Het kan en dat heeft niks te maken met de heersende klimaat gekte, maar alles wat de natuur gewoon zelf doet en waar wij, hoe zeer het bepaalde groepen ook proberen, toch echt geen invloed op hebbe, Het klimaat en de natuur regelen zich zelf.

    Like

  • exmarineman zegt:

   Ga de BOS-atlas eens doornemen en vooral de 1e 15 pagina’s. Neem die lessen aardrijkskunde in je op en zie: tropentijd in Europa, mosasaurussen e.d. in Noord-west Europa en gut daarna jarenlang …IJStijd. Hoe zijn de Alpen, Eifel, IJsselmeer, Noordzee ontstaan? Oh ja en die mergel in Zuid-Limburg……Die hele opwarming van nu is 1 grote Hoax!

   Liked by 1 persoon

   • Thom zegt:

    Iets wat in het verleden gebeurd is is geen bewijs dat datgene zich nu herhaalt.
    Iets wat nu gebeurt kan wel degelijk komen door een nieuw feit.
    Als ik op ijs loop en iemand zegt: “Pas op dat je niet valt”en ik antwoord: “Ik hoef niet op te passen want ik heb dit al dikwijls gedaan en val nooit”. Als ik de volgende dag met een arm in het gips die man tegenkom en hij vraagt: “Wat heb je aan je arm?” en ik antwoord: “Ik ben op het ijs gevallen” dan kan dat niet volgens de gebruikte redenering in de klimaatverandering dat iets gebeurt zoals het vroeger gebeurde.
    Iets wat vroeger gebeurde is geen bewijs voor hetgeen zich nu afspeelt. Het is alleen een aanname. Waar de klimaatverandering door komt weet ik niet, U niet en waarschijnlijk niemand niet. Praat mensen niet na over iets wat jezelf niet weet en wat die personen ook niet nemen maar alleen aannemen als waarheid.
    Het gaat om zelfstandig nadenken en bewijs. Bewijs heb ik voor- en tegenstanders nooit overtuigend zien leveren.Zelfstandig nadenken doen voor- en tegenstanders ook niet,. Ze praten allen de door hun gewenste uitleg na.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Hallo Thom kijk eens war verder dan de groenen en linksen.
   B.V.bij de Groene rekenkamer.Echte groenen dus.
   Het klimaat wordt voor verreweg het grootste deel bepaald door de zon en zeker niet door het CO2 met 0,04 procent in de atmosfeer. nl. 400 ppm, lijkt veel maar is dus heeeeeeel weing.
   Op het ogenblik zitten we in een Maunder (onderzoeker) diep.
   D.W.Z. dat er zeer weinig zonnevlekken zijn die eigenlijk voor her warmere klimaat zorgen.
   Ik loop al maanden te vertellen dat we een koude winter krijgen in Europa.en gelukkig komt het uit.

   Like

  • j v/d valk zegt:

   Wat is er verandert ! Zagen wij vroegen elke dag vliegtuigstrepen die de gehele dag bleven hangen ? Vlogen die vliegtuigen toen ook van hot naar her ?

   Like

 2. Ruud zegt:

  Al is de klimaatleugen nog zo snel, de werkelijkheid van alledag achterhaalt haar wel……………

  Liked by 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Zal me niet verbazen als de CO2 waanzinnigen straks met een verklaring komen dat de sneeuwmassa’s van afgelopen weken veroorzaakt worden door de opwarming.

  Liked by 2 people

 4. Jules Vismale zegt:

  Dat gehele gedoe omtrent de sneeuwrijke winter in Duitsland en Oostenrijk wat bepaalde (linkse) CO2-experts steeds maar verkondigen doet mij denken aan een tekenfilm genaamd ‘A Snow White Christmas’ uit 1980 en ongeveer zo ging:

  A Snow White Christmas

  Na het overwinnen van de Boze Koningin, zijn de nieuwe koningin Sneeuwwitje en haar man koning Charmeur nu de ware heersers van het land Noel. Ze hebben thans een jonge dochter, ook Sneeuwwitje genaamd, gekregen en deze genoemd naar haar sneeuwwitte haar.
  De koninklijke familie besluit dan uiteindelijk om tijdens Kerstmis een groot kerstsportfeest te gaan organiseren. Een van de deelnemers is Grunyon, een kleine, grappige en stuntelige dwerg en een goede vriend van de jonge Sneeuwwitje.
  Sneeuwwitje Jr., een vriendelijke, sociale en goedhartige jongedame, zegt dan tegen haar ouders dat het haar grote kerstwens is om een ​​speelhuis te bouwen voor alle kinderen en ze stelt voor om het verlaten kasteel, dat toebehoorde aan de kwade stiefmoeder van Sneeuwwitje Sr., te verbouwen hoewel ze absoluut niet weet dat haar moeder ooit door dezelfde stiefmoeder in slaap werdt getoverd en dat haar vader de vloek verbrak.

  Een weerspiegeling van zonlicht zorgt er echter voor dat in hetzelfde kasteel een groot ijsblok smelt en zodoende de Boze Koningin onbedoeld bevrijdt, die er al jaren in zat opgesloten nadat haar moordpoging op Sneeuwwitje Sr.. was mislukt.
  Terugkerend naar haar kasteel, vindt ze haar magische spiegel terug en dan vraagt ​​ze opnieuw aan deze wie de mooiste van het land is. De stiefmoeder zat namelijk zolang opgesloten dat ze niet kon weten dat haar stiefdochter volwassen was geworden en zich had voortgeplant.
  Wanneer het antwoordt van de toverspiegel luidt dat er twee Sneeuwwtjes zijn die allebei even goed, vriendelijk en eerlijk zijn, beschuldigt de Koningin zich ervan de spiegel weg te gaan nemen door te zeggen dat zij en Sneeuwwitje even mooi zijn, alleen om later het antwoord te krijgen dat het hier echt over twee Sneeuwwitjes gaat!
  De furieuze koningin creëert hierna een magische ijsstorm om iedereen in ijsbeelden te veranderen en ze bevriest het hele koninkrijk, waarbij de sneeuwstorm de met afschuw vervulde prinses Sneeuwwitje Jr. amper mist en totaal niet snapt wie hier achter zit.
  Grunyon, die ook werd gespaard van een bevroren ijsbeeld, leidt Sneeuwwitje snel het bos in om zo aan de sneeuwstorm te ontsnappen. Nadat ze hun weg hebben gevonden in de warme vallei, dwalen ze per ongeluk af naar een gigantische tuin en dan verschijnen er opeens twee onnozele reuzen – Finicky en Corny – die ze beschouwen als gevaarlijk en proberen hen schijnbaar te verpletteren.
  Sneeuwwitje begint hierop te huilen, en Grunyon scheldt de reuzen uit die zich verontschuldigen en zichzelf introduceren door middel van liedjes, samen met vijf andere reuzen – Denker, Hicker, Tiny, Weeper en Brawny. Nadat ze hun verhaal hebben gehoord, hebben de reuzen (neven van de zeven dwergen) opeens medelijden met Sneeuwwitje en Grunyon en mogen ze in hun huis blijven, ver uit de buurt van haar slechte stiefoma die zij echter WEL goed kennen!

  Nadat de Boze Koningin helaas puur toevallig ontdekt dat de jonge Sneeuwwitje nog in leven is, verandert ze eerst zichzelf in een gigantische rat om haar aan te vallen, maar dat wordt onbedoeld verijdeld wanneer een van de reuzen naar huis terugkeert.
  Ze smelt dan al het ijs op de bergen om hiermee een ​​vloedgolf te vormen, waar Brawny de jonge Sneeuwwitje van redt. De reuzen besluiten uiteindelijk om Sneeuwwitje (die nog steeds niet weet dat haar stiefoma achter dit alles zit) thuis te laten en Hicker als bewaker te posten.
  De koningin verandert dan haar twee onnozele gieren in wyvern-achtige wezens om Hicker af te leiden, ze vermomt zich dan als een gigantische oude vrouw, ze doet zich voor als een grote zus van de reuzen en zij verleidt de jonge Sneeuwwitje om de geur van een vergiftigde bloem te laten ruiken die haar zo in slaap brengt, net zoals ze Sneeuwwitjes moeder heeft misleid met de vergiftigde appel.
  De hikken van Hicker zijn echter vrij luid, de andere reuzen horen ze onmiddellijk en gaan terug naar het huisje. Ziende dat Sneeuwwitje blijkbaar dood is worden de reuzen ontzettend kwaad en rennen ze meteen weg om het kasteel van de Boze Koningin aan te gaan vallen.
  Daar probeert ze de reuzen te stoppen door bliksemschichten op hen af te werpen, maar Brawny is er te zwaar voor. Ze roept dan zeven monsterlijke demonen uit de onderwereld te hulp om de reuzen te bevechten, maar Hicker begint opnieuw reusachtig te hikken, wat een grote aardbeving veroorzaakt en waardoor het kasteel uiteindelijk instort.
  De Magische Spiegel, onthuld als de bron van de kracht van de Boze Koningin (ze waren in werkelijkheid elkaars evenbeeld en zo met hun toverkracht aan elkaar verbonden), wordt hierdoor verbrijzeld en de demonen verdwijnen meteen terwijl de koningin zelf eveneens verdampt in het niets.
  De twee suffe gieren slaan bij het zien hiervan meteen op de vlucht en ze keren dan ook nooit meer terug, blijkbaar opgelucht omdat ze van hun tirannieke meesteres zijn verlost!

  Met de ondergang van de Boze Koningin wordt de gruwelijke vloek, die ze over het koninkrijk heeft afgeroepen verbroken, waardoor de ijsbeelden allemaal terugkeren naar mensen. Grunyon en de Giants brengen Sneeuwwitje weer thuis bij haar (even ontdooide) ouders in een met rozen gevulde kist.
  Ze kussen de wangen van hun dochter Sneeuwwitje en ze ontwaakt hierna onmiddellijk, en iedereen verheugt zich hoewel de jongedame het erg jammer vindt dat er nou geen kasteel meer is voor de kinderen in het land om Kerstmis te vieren.
  Brawny vertelt ook dat hij en de andere reuzen een kasteel bouwden voor de kinderen terwijl Sneeuwwitje sliep. Als ze daarop antwoordt dat Sneeuwwitje hierna ontzettend van de stoere reus is gaan houden (hij noemde haar in het geheim vaak “De kleine vlo.”) begint hij opeens te blozen met een, bijna gespeeld, boos gezicht!

  Dit verhaal zou dan filosofisch worden uitgelegd dat de Boze koningin zelf het winterweer wil gaan ontregelen maar dan uit pure kwaadaardigheid terwijl Sneeuwwitje en haar vrienden er bijna van uitgaan dat ze haar kasteel kunnen intrekken om daar een witte kerst te vieren als er geen sneeuw meer komt.
  De reuzen lijken dan meer op de burgers in dit sprookje die het hele gezeik omtrent “sneeuwloze” winters en de CO2-uitslagen boven het hoofd groeien en zich daar dan ook tegen gaan verzetten terwijl de demonen weer al de zogenaamde weer-experts vertegenwoordigen die dat willen verhinderen maar daar totaal niet in slagen!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Een kennis van mij, een zeker Hans V., die dezelfde beperking heeft als ikzelf, blijkt het weer als preoccupatie te hebben en hij vindt dat het hier in Nederland eigenlijk meer HERFST is in plaats van de winter!
   Dat trouwens die zogenaamde CO2-experts gewoon eens een keer naar de Zuidpool verhuizen en dan daar tegen pinguïns verkondigen hoe koud het soms in Europa kan zijn wat vast ook heel funest is voor asielzoeker, vluchtelingen en moslims!

   Like

 5. Alex Delarge zegt:

  En in het voorjaar als die sneeuw begint te smelten staan de uiterwaarden van de rivieren weer onder water. U weet wel die rivieren die tot voor kort een te laag peil hadden vanwege het broeikaseffect..

  Like

 6. Hovawart zegt:

  `de mens wikt, maar de natuur beschikt` en als de natuur het wil valt het menselijke bestaansrecht stil, was de mensheid niet meer dan een desastreus moment in de miljoenen jaren van het bestaan van de aarde, afkoeling of opwarming, het is de overbevolking die de uiterste tolerantie bereikt heeft. Overbevolking is de belangrijkste oorzaak van de meeste problemen in de wereld. Of het nu om een tekort aan voedsel, drinkwater of energie gaat, ieder land in de wereld heeft ermee te maken of zal ermee te maken gaan krijgen, het antwoord ligt in geboortebeperking en niet in luchtfietserij over de klimaateffecten van broeikasgassen en CO2…..

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Mondiale geboorte beperking is pas echt duurzaam. Maar in Europa mag de autochtone bevolking best meer kinderen krijgen tot niveau van vervanging generaties.

   Like

 7. Elisah zegt:

  Foutje, ze bedoelden alle sneeuw op één plek?

  Like

 8. droevige mof zegt:

  Het was dezelfde Spiegel die in 1979 een “kleine ijstijd” aankondigde.
  http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-40348916.html

  Like

 9. Bert zegt:

  In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt heeft sneeuwval niet veel te maken met koude of minder koude winters. Er valt veel sneeuw als een depressie passeert en als die kort daarop wordt gevolgd door een hogedrukgebied met lage temperatuur dan blijft de sneeuw liggen. Dit komt in Nederland hooguit 1 of 2 keer voor in de winter en dit is de reden dat we zo weinig sneeuwval hebben in ons land. Dus de voorspelling van Spiegel klopt voor de lagere gebieden van Duitsland. De sneeuwval in Oostenrijk van de afgelopen week is stuwings-sneeuwval, is niet uitzonderlijk, dit patroon komt elk jaar wel een paar keer voor, het is deze keer wel wat meer dan anders. De sneeuw blijft liggen omdat op deze hoogten de temperatuur nauwelijks boven 0 uitkomt. Omdat sneeuw veel minder compact is dan regen, levert het plaatsjes op die voor het oog heel indrukwekkend zijn, maar 2 meter sneeuw is gelijk aan 200 mm regen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Mark Rutte 2013
  “Klimaatverandering is een van de belangrijkste aandachtspunten in mijn tweede ambtstermijn”. “De grootste economische uitdaging van de 21e eeuw is klimaatverandering. Wanneer we geen actie ondernemen zullen onze kinderen geroosterd, getoast, gefrituurd en gegrild worden”.

  https://www.klimaatplein.com/mark-rutte-en-klimaatverandering

  De Harz 2019

  Rest Duitsland

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Noem eens iets waarover de lachende leugenaar niet heeft gelogen :-).
   Zelfs als hij aangeeft dat iets geld gaat kosten, is de rekening uiteindelijk toch nog veel hoger dan die leugenaar in eerste instantie aangaf.

   Like

 11. Steven zegt:

  Die sneeuw zullen ze vast wel weer goedpraten door te suggereren dat het de stuiptrekkingen zijn naar een warmer klimaat. Maar dat is uiteraard te ‘voorkomen’ door uw gulle bijdrage in de belastingen!

  Like

 12. Jan zegt:

  Jakoetië 2018, minus 58 Celsius

  Tomtor, 2018, minus 65 Celsius

  https://eu.usatoday.com/story/weather/2018/01/17/oymyakon-yakutia-siberia-russia-extreme-cold-temperatures/1039929001/

  Actuele temperatuur: minus 44 Celsius
  https://www.accuweather.com/en/ru/yakutsk/290150/june-weather/290150

  Het lijkt dus warmer te worden ten opzichte van 2018

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s