Duits-Frans vriendschapsverdrag: Václav Klaus waarschuwt voor “parallel integratieproject”

screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

Praag – In de Europese politiek tekent zich wellicht een nieuwe polarisatie af. Daarop duiden het door Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron in Aken ondertekende Duits-Franse vriendschapsverdrag enerzijds, eerste reacties daarop anderzijds. De voormalige Tsjechische president Václav Klaus neemt onmiddellijk het woord met harde en substantiële kritiek op het verdrag, dat het Elysée-verdrag uit 1963 moet vernieuwen en voortzetten.

duits - zuerst

De conservatieve politicus sprak in een afgelopen dinsdag op de internetsite van zijn kantoor gepubliceerd commentaar van een “geheim verdrag over de feitelijke aaneensluiting van Frankrijk en Duitsland” en waarschuwde voor een nieuwe “superstaat” zonder inspraakrecht van de EU-burgers.

Noch Duitsland noch Frankrijk zou het gelukt zijn Europa te beheersen, ook al zouden Hitler en Napoleon daarvoor hun best hebben gedaan, schrijft de 77-jarige ex-president, die in de afgelopen jaren met duidelijke kritiek op de EU en haar “waarden” de aandacht op zich heeft gevestigd. “Zal het Frankoduitsland lukken?”, voegde hij er aan toe. Volgens Klaus moet gevreesd worden dat er een “parallel integratieproject” aan de EU ontstaat, een nieuwe “superstaat”, waarin met de remmers geen rekening meer zou moeten worden gehouden.

Klaus noemde plannen voor een nauwere samenwerking tussen Parijs en Berlijn op het terrein van de defensie verontrustend. Daarover merkte hij op: “Wie geldt als interne vijand? Al diegenen die de definitie van Macron en Merkel van Europese waarden niet delen?”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Duitsland, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, Nationalisme, nieuw fascisme, Oost-Europa, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, Tsjechië, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duits-Frans vriendschapsverdrag: Václav Klaus waarschuwt voor “parallel integratieproject”

 1. koosv8 zegt:

  In één keer goed, en vooral ook de migratie criticasters, en natuurlijk het klimaat. Als ik nu zie hoe jonge kinderen, geïndoctrineerd worden op de scholen, dan vindt ik dat eigenlijk best wel eng, en er wordt meer gedemonstreerd dan geleerd.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wijze woorden.
  Ook ik vind het verdrag van Duitsland met Frankrijk verontrustend, mede door de uitspraak van Merkel en Macron dat hun landen de koers binnen de EU zullen bepalen!

  Dit mag nooit geaccepteerd worden! Wie heeft hen die vermeende macht gegeven?

  Like

  • IkBenHet zegt:

   De apathische kiezers en toetsenbord ridders.
   Met geen 10 paarden uit hun luie stoel / achter hun toetsenbord vandaan te krijgen.
   Nou; met zo’n vacuüm weten neo-dictators wel raad.

   Like

 3. Charles Martel zegt:

  Toch iemand die begrijpt dat de echte verraadster van de Europese waarden Merkel heet.

  Like

 4. Nu een tweede grote gevaar in Europa die van binnenuit werken.
  Eerst de islam en nu twee grote Europese lidstaten die zich gezamenlijk tegen de burgers richten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s