Zweden: Nieuwe regering wil weer meer asielzoekers toelaten

Screenshot_16

(Door: Julian Schernthaner – Vertaling: E.J. Bron)

Na drie jaar, waarin men zich beperkte tot de vervulling van de minimumstandaard van de EU, wil de nieuwe midden-linkse Zweedse regering nu weer een soepeler migratiepolitiek voeren. Zoals de “Neue Zürcher Zeitung” berichtte, verlengde men daarbij weliswaar de oude, tot drie jaar beperkte restrictieve regering. Enkele groepen – vooral Syriërs – wil men echter een eenvoudiger toegang tot gezinshereniging toestaan.

Die Tagesstimme

Zweden: traditioneel liberale immigratiepolitiek

Tientallen jaren lang stond het Scandinavische land bekend om zijn liberale migratiepolitiek en zijn royale welvaartsstaat, immigranten werden nauwelijks gecontroleerd. Tot en met 2011 betekende dit jaarlijks ook 30.000 asielaanvragen. De opnamebereidheid bereikte een hoogtepunt in het jaar 2015. Destijds dienden 163.000 mensen een asielaanvraag in Zweden in.

Op een bevolking van bijna 9 miljoen inwoners nam geen enkel Europees land destijds zoveel migranten per hoofd van de bevolking op. Gezien de al bestaande integratieproblemen, moest zelfs de toenmalige linkse regering op de rem trappen. Juist bij mensen uit haar kantenkring in de arbeidersklasse stuitte de traditionele koers in toenemende mate op afwijzing.

Tijdelijk restrictieve koers als politieke berekening

Omdat de patriottische partij Zwedendemocraten weliswaar voorstander is van een sterke welvaartsstaat, echter veel immigratie-kritischer is, dreigde er een verkiezingsdebacle voor het regerende linkse blok. Met een strengere koers konden de historisch sterke sociaaldemocraten hun verliezen binnen de perken houden.

Pas na enkele concessies konden de sociaaldemocraten de Centrumpartij maanden later voor een midden-linkse regering winnen. Omdat er een nieuwe stijging van het aantal aankomsten te verwachten is, zou het nu gemakkelijk kunnen zijn voor de burgerlijke en patriottische oppositie om de tijdelijke indamming als verkiezingstactiek te ontmaskeren.

Veel immigranten – veel emigranten

Zweden kampt al jarenlang met de gevolgen van zijn historisch liberale immigratiepolitiek. Bijna één op de vijf inwoners werd in het buitenland geboren, ongeveer de helft van de scholieren bezit een migratieachtergrond. In enkele stedelijke regio´s zijn er zelfs scholen zonder Zweedse kinderen.

Tegelijkertijd verliet bijvoorbeeld in het grootste jaar van aankomst 2015 een record aantal Zweden zijn geboorteland. Destijds verlieten 51.237 het land – vergelijkbare aantallen waren er het laatst tijdens de grote emigratiegolven tussen 1850 en 1930. Weliswaar gaat het overwegend om terugkerende migranten uit Azië – ongeveer een derde deel waren echter ook autochtone Zweden.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Julian Schernthaner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

24 reacties op Zweden: Nieuwe regering wil weer meer asielzoekers toelaten

 1. Ruud zegt:

  Ze komen er vanzelf achter maar dan is het te laat.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Gelukkig was ook allang bekend dat veel van die immigranten zich totaal niet kunnen handhaven in Zweden omdat het daar vast veel te koud voor ze is, ze allerlei ziektes oplopen en zij die overbetuttelingen zelf al meer dan zat zijn!

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Nog dit hier even erbij gevoegd: veel Zweden en andere Scandinaviërs willen zelfs Nederlandse immigranten binnen gaan halen!

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Ruud 10 februari 2019 om 13:46

   Ze komen er vanzelf achter maar dan is het te laat.

   Welnee, ze leggen straks allemaal hun stomme koppen glimlachend op het mohammedaanse hakblok.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   “Nieuwe regering? “…
   ’n Zin lager is het “De oude restrictieve regering…”
   Wel bij de les blijven en vooral benadrukken dat het Zweedse volk, dat overweldigend koos voor het verdwijnen van de massale allochtonen-immigratie en terug wilde naar Zweedse normen en waarden, gewoon platweg voor lul werd gezet door de zogenaamd democratische coalitie-trukendoos!!!
   Kan je niet vaak genoeg blijven herhalen.

   Like

 2. Ron Rottweil zegt:

  Dan maken ze groffe fouten. Waarom niet een goed immigratiebeleid ontwikkelen voor mensen die zich niet als beesten gedragen.

  Like

 3. Peter zegt:

  Wat een dom volk .

  Like

 4. Ruud, ze zijn al te laat. Zweden is een verloren natie.

  Like

 5. Tja, Bij sommigen is “Humaniteit” hetzelfde als “Stommiteit”

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Ligt het nu aan mij dat ik bij lezing van het Zweedse “bestuur” onwillekeurig afdwaal naar de Noorse Breivik moordenaar?

  Kinderen doden voor een politiek doel is een onvoorstelbare misdaad. Die kinderen behoorden tot het hoger bestuurlijk establishment waarvan men wist dat zij in het “vakantiekamp” d.m.v. het rollenspel werden geïndoctrineerd over o.a. de Palestijnse kwestie. Zogezegd toekomstige bestuurders…..

  En het voetvolk levert door vele misdaden ook hun kinderen in voor de bestuurlijke illusie van o.a de EU die als hoofdthema het Coudenhove-Kalergi Plan ten uitvoer brengt, vermengd met de Euro als afkoopsom.]

  Wellicht dat op enig moment een idioot de massa nog kan beïnvloeden.

  Denk erover na, ook na alle negatieve regerings publieksacties. Had u anders verwacht?!

  Het ligt aan mij………..

  Like

 7. Qvic zegt:

  Op deze manier zal de EU en ook alle lidstaten, die de massale moslim immigratie toestaan vanzelf versplinteren in kleine staatjes c.q. gemeenschappen van gelijk gezinde, die elkaar bevechten voor eigen behoud. Want je kunt niet eeuwig op de pof leven op een ander, dat escaleert vroeg of laat toch wel. De islam roeit eerst de linkse verwende mensen uit, omdat die verwaande nesten nog nooit voor hen zelf hebben gezorgd en altijd ten kosten van de gemeenschap hebben geleefd. Precies het zelfde als de moslims nu doen. Daar de islam naar gelang de bittere kou in Zweden niet zullen overleven, omdat de kennis en kunde hen daarvan ontbreekt en de bereidwilligheid. Want zij presenteren zich als overheersers en die parasiteren enkel op hun gastheren. Maar als hun gastheren er niet meer zijn, hebben zij een probleem met overleven.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Op naar de totale ondergang van Zweden. Links = Verraad van eigen volk en land !!

  Like

 9. Hendrik zegt:

  is het hier anders?

  Like

 10. Henk der Niederlánder zegt:

  De linksen uit de regering in Zweden vinden dat het land nog niet genoeg naar de kloten geholpen is.

  Like

 11. RottenPikwick! zegt:

  Op YouTube zo’n 5 jaar terug een vid gezien va een allahtone Snotaap die een oude dame bedreigt, in een hoek duwt! Schokkend! Helaas kan ik deze vid niet meer terugvinden. In de jaren 70 hoorde ik al Joden in Södertälje dat ze te midden van pakistani woonden. Waarschijnlijk zijn ze weer teruggegaan naar Israel.

  Like

 12. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  Die Syrische gezinshereniging kan tegenwoordig ook weer in het land van afkomst plaatsvinden.

  Like

 13. Marly zegt:

  hebde gezien hoeveel vrouwen er in deze regering zetelen , ,naar de bom is het,vrouwen in de regering zijn 2x erger dan mannen

  Like

 14. Jan zegt:

  Moet de NATO ingrijpen in Zweden?

  Like

 15. Jan zegt:

  ‘Vreemd’ dat de NPO de aanslagen en explosies in moslimterretorium in Zweden niet vermeld

  SWEDEN BOMBING CRISIS CONTINUES: Man Blows Himself Up as 4 Bombings Take Place in 24 Hours
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/02/sweden-bombing-crisis-continues-man-blows-himself-up-as-4-bombings-take-place-in-24-hours/

  Like

 16. Jan zegt:

  Terroristen binnenlaten en die al binnen zijn niet verwijderen

  Regering staat niet toe dat ISIS terroristen het land uitgezet worden omdat zij anders wel eens gemarteld kunnen worden
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/02/leftist-insanity-swedish-migration-authorities-oppose-deportation-of-isis-terrorists/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s