Nu wordt het spannend – moslims tegen gender

Screenshot_126

(Door: Klaus Lelek – Vertaling: E.J. Bron)

Birmingham – Gisteren protesteerden meer dan 300 ouders en kinderen voor een basisschool tegen gender- en seksuele voorlichting, waarin het om de – tegenwoordig – diverse mogelijkheden over sekse-identiteit en om de liefde voor hetzelfde geslacht gaat. “Onderwijs ja – indoctrinatie nee”, aldus het motto van de moslims, waarbij zich ook evangelische christenen aansloten. Ook in Duitsland bestaan er nu problemen met de verschillende “wereldbeschouwingen” die dankzij “open grenzen” en “multiculti-waan” op elkaar botsen.

journalistenwatch

Homoseksualiteit en genderkennis – geen onderwerp voor hun kinderen, vinden de islamitische ouders van de Parkfield School in Birmingham. Zij zouden nog Groot-Brittannië nog liever verlaten dan hun kinderen te laten deelnemen aan deze schoolvakken, verklaarden enkelen van hen boos.

Om uiting te geven aan hun onvrede werd het eerste lesuur van de dag geboycot. Kinderen droegen zelfgemaakte borden met het opschrift “Laat kinderen kinderen zijn” en deden enthousiast mee met de spreekkoren van de ouders.

De ergernis ontstond vanwege het onderwijs over gelijkberechtiging op school, waar 98% van de leerlingen moslims zijn. Dit onderwijs zou homoseksualiteit stimuleren – aldus de koran-gelovigen. Als teken van solidariteit sloten enkele evangelische christenen zich bij de islamitische demonstranten aan.

“Voor dit onderwijs zijn de kinderen veel te jong”, vindt de moslima Mariam Ahmed, moeder van een 4-jarige dochter. Ze zou er over nadenken om haar dochter van school te nemen wanneer het onderwijs wordt voortgezet. Deze onderwerpen zouden de kinderen emotioneel en psychisch belasten, weet Mariam Ahmed zeker.

De islamitische vader van een 6-jarige heeft echt trammelant met zijn vrouw: “Mijn dochter stelt thuis vragen die mijn vrouw niet kan beantwoorden. Ze wil het land liever verlaten dan onze dochter naar deze lessen te sturen. Een gezin in de buurt is om deze reden zelfs teruggekeerd naar Pakistan”, vertelt hij.

Voor enkele demonstranten is duidelijk – de islam zou geen homoseksualiteit toestaan, anderen zien dat niet zo strikt. Hun verwijten richten zich tegen de onderwijzer Andrew Moffat, die zijn “persoonlijke overtuigingen” zou doceren.

De bekennende homofiel en bedenker van het lespakket “Geen buitenstaanders”, Andrew Moffat, staat in het middelpunt van de protesten. Dit schooljaar wil hij de kinderen vijfmaal op de hoogte brengen van onderwerpen zoals leeftijd, handicap, geslachtsverandering, huwelijk en levenspartnerschap, zwangerschap of moederschap, ras, religie of wereldbeschouwing, geslacht en seksuele oriëntering. In 2014 begon hij met zijn idee op school, dat hij inmiddels in het hele land op duizenden scholen onder de kinderen brengt.

Andrew Moffat werd in 2017 met de ridderorde “Order of the British Empire” (MBE) onderscheiden voor zijn betrokkenheid wat betreft gelijkstelling en diversiteit en kandideert dit jaar voor de titel “Beste leraar ter wereld”, bericht “MailOnline”.

Op een andere school moest hij vanwege protesten van ouders de handdoek al in de ring gooien.

Hij zou geprobeerd hebben met de ouders te praten,  maar hiermee gestopt zijn toen ze agressief en persoonlijk tegen hem zouden zijn geworden, aldus Moffat. “Ik voel me enorm bedreigd… het is sinds enkele weken een uitdaging”, verklaarde Moffat tegenover de BBC. Hij zou online ook diverse bedreigingen van ouders hebben gekregen.

De Parkfield School verklaarde inmiddels “teleurgesteld” te zijn door de protesten. Op school moet iedereen zich geaccepteerd en welkom voelen. Op dit moment zouden er geen plannen bestaan om te stoppen met het succesvolle programma “Geen buitenstaanders”.

Ook in Duitsland bestaan er problemen tussen sharia en vrije seksualiteit. Nu reageren de autoriteiten

Wat islamcritici al jaren uitleggen aan verstokte linksen, schijnt nu ook langzaam in hun hoofden door te dringen. De gepraktiseerde politieke islam, vertegenwoordigd door islamverenigingen zoals DITIB en Schura, is niet verenigbaar met de fundamentele wetten. Derhalve heeft ook een door islamverenigingen georganiseerd godsdienstonderwijs niets op scholen te zoeken. Islamverenigingen wijzen niet alleen seksuele diversiteit af, maar hebben ook moeite met gelijkberechtiging van de sekses. Omdat dat zo is en altijd zo was, nauwkeuriger gezegd sinds 1404 jaar, heeft volgens een artikel in de “Osnabrücker Zeitung” het ministerie van Culturele Zaken in de deelstaat Niedersachsen een ommekeer besloten en wil geen rekening meer houden met de islamitische tegenstanders van de grondwet bij de leerplannen over godsdienstonderwijs.

De krant letterlijk: “Het islamonderwijs in Niedersachsen zal, naar het zich laat aanzien, veranderen – tegen de wil van de islamverenigingen Schura en DITIB.”

Daarover deelde het ministerie van Culturele Zaken mee dat een geactualiseerd leerplan tegen de wil van de islamverenigingen aan het parlement zal worden overhandigd. Al in 2017 had de adviescommissie voor godsdienstonderwijs, waarin vertegenwoordigers van de islamverenigingen DITIB en Schura zitten, het herziene leerplan voor de basisscholen voor het eerst afgewezen. De reden: de islamverenigingen wezen het tolereren van seksuele diversiteit en zodoende verschillende levensvormen af. Die op hun beurt nadrukkelijk gegarandeerd worden in de grondwet.

Andere punten van kritiek van de islamverenigingen hadden volgens het ministerie betrekking op “de benadrukking van democratische waarden” zoals gelijkberechtiging van jongens en meisjes. “Ondanks meerdere gesprekken en briefwisselingen zou men het in de tussenliggende periode niet eens zijn geworden”, schrijft de krant verder.

Intussen komt het ministerie volgens een woordvoerder tot de conclusie: “Het is spijtig, maar er moet vastgesteld worden dat de standpunten van de deelstaat en de adviescommissie op dit punt niet met elkaar in overeenstemming waren te brengen.”

Een laat besef. Eigenlijk zou er al na de activiteiten van de mensenrechtenactiviste Ayaan Hirsi Ali en pas goed na de boeken van Necla Kelek een andere manier van denken hebben moeten plaatsvinden.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

11 reacties op Nu wordt het spannend – moslims tegen gender

 1. Statler & Waldorf zegt:

  “Voor dit onderwijs zijn de kinderen veel te jong”, vindt de moslima Mariam Ahmed, moeder van een 4-jarige dochter.”

  Mariam heeft waarschijnlijk wel haar 4-jarige dochter conform de islam laat besnijden.
  Fase 1 tot en met 4 is mogelijk.

  Zoek maar op bij Wikipedia.
  Spuug misselijk als men dat leest !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Sobieski zegt:

  Ja, degene die dit niet heeft zien aankomen zou het gehele onderwijstraject opnieuw moeten doen, te beginnen met de kleuterschool. Helaas geldt dit voor bijna de gehele linkse meute die onze samenlevingen sinds enkele decennia dictatoriaal regeert.

  Geliked door 2 people

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dat is een goeie !!!
  Het lijkt erop, dat de linkse politiek correcte kerk met zijn eigen wapenen door de eigen troetelkinderen om de oren wordt geslagen. Waren de “goedmensen” ziende blind en horende doof ???

  Like

 4. boorzalf zegt:

  Wat rug ridder Moffat al niet te weeg brengt. Vies Menneke.😝

  Geliked door 1 persoon

 5. Henk zegt:

  In deze gemeenschap is het wel normaal een kind van 9 uit te huwelijken ene sex te laten hebben met een 50 plusser ! Maar ik sta er niet van te kijken dan een barbaars geloof wat qua denken in de middeleeuwen is blijven hangen moeite heeft met homo’s ,lesbo’s en travo’s dat was toen ook een schande

  Like

 6. Lucky zegt:

  Ondertussen in Frankrijk,
  https://www.rt.com/news/451539-parent1-parent2-mother-father-france/

  French schools to change ‘mother & father’ to ‘parent 1 and 2’ under new law

  French schools are set to replace the words ‘mother’ and ‘father’ with ‘Parent 1’ and ‘Parent 2’ following an amendment to a law which passed through French Parliament this week.
  The new naming convention is ostensibly aimed at ending discrimination against same sex parents but critics argue that it “dehumanises” parenthood and may lead to rows over who gets classified as ‘Parent 1.’

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/02/15/france-mother-father-parent-uk-govt-lawyer-mother-not-gender-specific/

  Men Can Be Mothers in UK, While French Schools Erase Terms ‘Father,’ ‘Mother’

  A UK government lawyer has said that “mother” is no longer a gender specific term preserved only for women.
  The comments were made during a High Court hearing where a ‘transgender’ man born a woman gave birth to a child and is seeking to be named the father, rendering the baby legally motherless, reports The Telegraph.

  Geliked door 1 persoon

 8. Eigen volk eerst zegt:

  Doorgaan dan met deze lessen. Als dit aanzet is tot terugkeer naar moslimland? PRIMA!

  Geliked door 2 people

 9. Inge zegt:

  Het onderwijs zou neutraal moeten zijn en niet met geloofs of gender zaken bezig moeten houden.

  Geliked door 1 persoon

 10. ruud beijer zegt:

  Ogenblikkelijk invoeren op de nederlandse basisscholen
  Misschien gaan er dan wel veel hun koffers pakken en oprotten. Ik ben voor!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s