EU-landen stellen grote uitbreiding van grensagentschap Frontex uit tot 2027

Screenshot_287.png

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Men was oorspronkelijk van plan om de bescherming van de buitengrenzen van de EU tot 2020 te verhogen, maar nu hebben de lidstaten het plan uitgesteld. Pas tot het jaar 2027 moet Frontex tot 10.000 actieve ambtenaren uitgebreid worden.

politikstube

De “bescherming van de EU-buitengrenzen” dient alleen maar als placebo ter geruststelling van de burgers. Het EU-grensagentschap Frontex, dat veelmeer bekendstaat als de verlengde arm van de smokkelaar-helpers, heeft ook helemaal geen zin met betrekking tot het globale migratiepact. En in de nabije toekomst zijn niet alleen de EU-buitengrenzen, maar ook Europa en Duitsland in onbruik geraakt. Compleet overrompeld. Alles verloopt volgens plan. De bijna dagelijkse overstroming moet ongehinderd doorgaan. Om het even met de trein, de bus, het vliegtuig of de rubberboot, per slot van rekening moet Europa duurzaam vermengd worden, en tot 2027 is waarschijnlijk de meerderheid van de verzorging-zoekers al lang hier.

“Welt.de” bericht:

De EU-lidstaten hebben plannen voor een grote uitbreiding van het EU-grensagentschap Frontex met jaren uitgesteld. De vertegenwoordigers van de nationale regeringen werden het er woensdag in Brussel over eens om pas tot het jaar 2027 het EU-grensagentschap Frontex uit te breiden tot 10.000 actieve ambtenaren. De Europese Commissie had dit doel al tot 2020 willen bereiken. Het Europees Parlement moet nu nog over de plannen oordelen.

Ook nu is niet zeker of het aantal van 10.000 ambtenaren ooit gehaald wordt. Volgens de overeenkomst tussen de lidstaten  dienen er weliswaar vanaf 1 januari 2021 eerste uitzendingen vanuit een staand korps plaats te vinden. De Europese Commissie zal na een beoordeling van de situatie in maart 2024 een voorstel doen “om het aantal zo te laten of aan te passen”.

Enkele landen wezen ook op de hoge kosten van de uitbreiding tot 2020. Landen aan de buitengrenzen van de EU, zoals Italië en Griekenland, maar ook Hongarije, hebben bovendien voorbehouden, omdat zij een beperking van hun nationale soevereiniteitsrechten door het EU-grensagentschap vrezen.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

14 reacties op EU-landen stellen grote uitbreiding van grensagentschap Frontex uit tot 2027

 1. Rini Stegeman zegt:

  tuurlijk, heeft heel AFRIKA en nog wat andere landen, naar de EU te komen om te roven, plunderen en moorden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ruud zegt:

  Uiteraard! Betere beveiliging van de buitengrenzen strookt niet met de open grenzen waar nu sprake van is en wat kost wat kost gecontinueerd moet worden. Zo doorzichtig als het maar zijn kan. Wat een komedie! Wat laten we ons besodemieteren. Waar houd dit op?

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Wat had u dan verwacht? 10.000 ambtenaren te vinden onder zo’n 30 miljoen inwoners?

  Het is wekelijk alle sluizen wijd open.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  De Brusselse bananenpolitici realiseren zich terdege dat men de grenzen niet meer hoeft te bewaken, de burgers in de lidstaten zijn een veel grotere bedreiging voor het bestaan van de EU.
  Het protocol zal wel verandert worden waardoor er een EURO-STASI de orde gaat bewaken op straat, socialisme is zó voorspelbaar……

  Like

 5. Cathja zegt:

  Van uitstel komt afstel.

  De wil ontbreekt om de buitengrenzen van Europa te bewaken. Dat wil dus zeggen dat alle lidstaten het volste recht hebben hun landsgrenzen te bewaken. Ooit is in het Schengen-akkoord vastgelegd dat wanneer de binnengrenzen vervallen, de buitengrenzen goed bewaakt zullen worden.
  Nu die bewaking niets voorstelt, zoals is gebleken, en vele tienduizenden kans hebben gezien Europa binnen te dringen via de route over de Middellandse Zee, hebben de lidstaten het volste recht om weer grensposten te gaan bemannen en alles intensief te controleren.
  Inclusief de smokkelaarsroutes op zee.

  Like

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Er is ook helemaal geen migranten-crisis.
  Het is beleid vanuit Brussel om Europa gestaag vol te laten stromen met gelukszoekers.

  Wisten wij al maar 80% van het electoraat maakt het blijkbaar geen bal uit.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Toen de tweede wereldoorlog uitbrak riepen de toenmalige en vooraanstaande politici in Nederland het volk op om de joodse onderduikers vooral aan te geven, zodat men er zo min mogelijk LAST van zou hebben……….politiek bedrijven is volksverraad plegen voor eigen gewin, toen en nog steeds.

  Like

 8. Johan zegt:

  “ EU-landen stellen grote uitbreiding van grensagentschap Frontex uit tot 2027.“

  Daar gaan de negers uit Afrika dankbaar gebruik van maken.
  Het is maar de vraag of de EU dat gaat overleven, want vanuit Afrika zal de migratiedruk de komende 10 jaar enorm toenemen.
  Een degelijke grens en kustwacht moet nu zo snel mogelijk opgezet worden en niet pas over 10 jaar. Het is een absolute vereiste.
  Ieder jaar moeten er in Afrika 22 miljoen banen gecreëerd worden, om alle nieuwelingen op de Afrikaanse arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Het mag duidelijk zijn dat dit bij lange na niet gehaald wordt.
  Wat is dan het alternatief voor al die jongeren ? De vlucht voorwaarts naar Europa. Over een periode van 10 jaar zijn dat dus 10 maal 22 miljoen is 220 miljoen potentiële arbeidsmigranten, waarvan het merendeel droomt van een reis naar Europa.
  Het mag duidelijk zijn, dat uitstel van het frontexbesluit binnen die kontekst rampzalige gevolgen op termijn zal opleveren.

  Like

 9. Marc zegt:

  Dan dient nu, per direct, een zeer agressieve gewapende opstand uitbreken, koppen zullen letterlijk rollen. In Berlijn, Brussel, Parijs en op het Binnenhof!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s