Vlamingen weldra in de minderheid in Vlaanderen?

Screenshot_73.png

(Vertaling: E.J. Bron)

In Antwerpen zijn de Belgen al in de minderheid

In de grootste stad van Vlaanderen zijn de Belgen, voornamelijk Vlamingen, voor het eerst de absolute minderheid. Meer dan de helt van de bevolking heeft een migratieachtergrond. En die zijn vooral jonger van de Vlamingen.

Die Freie Welt

In de middeleeuwen en in de vroege moderne tijd was Vlaanderen het handelscentrum en de rijkste regio van Midden-Europa. Steden als Brugge, Gent en Antwerpen waren grote havenmetropolen. De laatmiddeleeuwse architectuur getuigt daar nu nog van.

Vlaanderen en de Vlamingen – dat zullen weldra alleen nog maar historische begrippen zijn. Want nauwelijks een ander land in Europa heeft zich zozeer opengesteld voor de EU en de multiculturele immigratie als België.

Nu is in de grootste stad van Vlaanderen, in Antwerpen, datgene plaatsgevonden wat al in Londen plaatsgevonden heeft: de autochtone Belgische (vooral Vlaamse) bevolking van de stad is sinds kort in de minderheid. Iets meer dan de helft van de inwoners heeft al een migratieachtergrond (zie bericht “vrt.be”). De veranderingen zijn behoorlijk snel gekomen. Tien tot twintig jaar geleden leek het nog dat de Vlamingen een stevige meerderheid zouden zijn. Oude statistieken deden niet vermoeden dat dit heel snel zou kunnen veranderen.

De verandering is vooral toe te schrijven aan de kinderen. Want de migranten krijgen gemiddeld meer (en eerder) kinderen. Juist in de leeftijdsgroep onder 10 jaar is het aandeel van kinderen met een migratieachtergrond bijzonder hoog. Daaruit zijn conclusies te trekken voor de toekomst van de stad. Want de autochtone Vlamingen zijn gemiddeld ouder dan de migranten. Dat betekent: wanneer een groot deel van de Vlaamse senioren over 10-20 jaar niet meer leeft, dan zal de statistiek nogmaals enorme veranderingen laten zien.

Misschien zal men over honderd jaar zeggen: “Vlaanderen, dat is het land waarin ooit de Vlamingen leefden”.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Vlaanderen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Vlamingen weldra in de minderheid in Vlaanderen?

 1. rakkertje zegt:

  In Antwerpen zijn er al meer vreemdelingen dan Vlamingen. Helaas. En het gaat er niet op verbeteren. Vreemdelingen blijven nog steeds binnenstromen. Van waar ze blijven komen … ik weet het niet. Ik las deze morgen op Facebook dat er in Lommel deze week nog maar een 250 illegalen bijkomen in het opvangcentrum Parelstrand. Dan zitten ze daar met zen 750. Niet te geloven ! Het Parelstrand … een vakantiepark (https://www.bungalowspecials.be/bungalows/vakantiepark_parelstrand.html?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=C.1.+Property+-+Belgium+-+DA-C&utm_term=parelstrand+lommel&utm_content=%5B9054%5D+%5E+Lommel+%5E+Vakantiepark+Parelstrand)
  waar de gewone burger vroeger moest voor betalen om naar toe te gaan en waar dat het nu vol vreemd gespuis zit die er een lui lekker leventje op na houden … gratis en voor niks ! Dat krapul komt naar hier, krijgt ALLES gratis op een schoteltje. Daar begint mijn bloed van te koken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thoth zegt:

  We moeten de Nexit invoeren en de grens bewaken wegens de vele allochtonen jongeren die in België wonen.

  Helaas, het is niet anders.

  Like

 3. Is dit Nieuws? Kon je 25 jaar terug toch al zien aan komen. Het “beleid” is er immers ook op gericht / afgestemd dat dit zou gaan gebeuren. Men vindt het, op een paar na, ook allemaal wel goed. Als er 1 “volk” op de wereld is dat uitgekakt / futloos is, dan zijn het wel de Naïeve Belgen! Al snel gevolgd door de overige West-Europeanen. Uitgekakt / Futloos! De koningshuizen hebben de langste tijd ook gehad, Soepjurk Mohammed komt op de troon! Stik ‘dr maar in!

  Like

 4. rakkertje zegt:

  En dat die tijdelijk hier in ons landje zijn (?) … vergeet dat maar … die blijven hier … hebben het hier veel te goed … ze leven op de kap van de gewone burgen … krijgen nog geld er bovenop … en dan maar kweken als konijnen … moe gewerkt zullen ze wel niet zijn … maar ja … zoiets mag je niet zeggen want dan ben je een racist ………………

  Like

 5. Als De Barbaren uit het Oosten komen…. (niks nieuws onder de zon!)

  Like

 6. Lucky zegt:

  Ondertussen in de UK,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/03/07/uk-birth-ban-eco-armageddon/

  Promoten het geen kinderen krijgen om een armageddon te voorkomen…
  UK Women Promote ‘BirthStrike’ Baby Ban to Prevent ‘Eco-Armageddon’

  A group of UK women worried about “ecological Armageddon” are urging others to sign up to a pact pledging not to have children.
  Founder of BirthStrike, Blythe Pepino, said she was moved to create the now-60-member-strong community after reading publications from the United Nations’ (UN) climate change body left her feeling like the world had “no future”.

  Like

 7. AEO zegt:

  En hier in Nederland zal het dezelfde kant opgaan. Misschien zou men in Den Haag eens wakker moeten worden. Kinderbijslag uitsluitend voor maximaal twee kinderen, en ze moeten dan ook in Nederland wonen.

  Geliked door 2 people

 8. Thoth zegt:

  Like

 9. jackholland zegt:

  Ga maar eens kijken in bijvoorbeeld gedeelte antwerpen borgerhout.
  Wat een pleurisbende vanaf een uur of 11 in de ochtend (daarvoor liggen ze nog in hun nest) alleen maar alibabas op straat die geen flikker uitvoeren . Ook jongemannen vanaf 18 tot 50 ze doen niets. Beetje rondlopen theedrinken op straat hangen in hun bontkraagjesjas.
  De zgn winkeltjes (witwasserijen) zien er niet uit de shoarma en donner tenten zijn te goor om naar binnen te gaan kortom je waant je op het weer na in marocco of turkije..

  Vanwege de omvolking in antwerpen komt er straks( of is er al) een soort van moslimpartij waar al dit klootjesvolk op zal gaan stemmen en reken maar dat ze dat gaan doen.
  Vanwege ons systeem meeste stemmen gelden bepaalt het woestijnvolk straks wat er gaat gebeuren .en neem van mij aan dat het niet gunstig zal zijn voor de autochtone vlaming .
  Deze stad zal compleet onderuit gaan en verworden tot een no go area , want geloof maar niet dat het woestijnvolk gaat werken en opbouwen .
  Het woestijnvolk kan,wil dit niet ,anders zou het in hun landen waar ze vandaan komen niet zo n teringbende zijn.
  Het zit gewoon in hun genen inclusief corruptie, fraude ,liegen ,profiteren, neuqen ,hand ophouden,drugs handel .
  Antwerpen de stad waar ik zo graag vertoefde met prachtige oude gebouwen sjieke statige straten mooi aangeklede fatsoenlijke aardige bourgondische mensen , goede horeca met gezellige terrassen, mooie winkels
  Het zal verdwijnen in een zeer rap tempo wat zal resten is straten vol met aangeklede vuilniszakken achter kinderwagens , bontkraagjes , alibaba winkels drugsdealers criminaliteit berovingen
  ripdeals intimidaties kortom een complete no go area.

  Antwerpen ADIEU

  Geliked door 2 people

 10. Thomasson zegt:

  Dat betekent maar een ding. De Vlamingen moeten beginnen NU AL te vechten voor huis en hard. Ze hebben niet veel tijd meer. Zodra de monsters uit de woestijn en Afrika zouden merken dat zij de overhand hebben, zal DIRECT een oorlog voor leven en dood beginnen . Vlaanderen zal een kalifaat worden. Vroeger werden onze PC’s “IBM compatible” genoemd. De kalifaat in Vlaanderen zal ISIS compatible worden. Net als bij ISIS zouden de onthoofde halve verrotte lichamen en lichamen zonder ledematen van “ongevlovige” mannen, vrouwen en kinderen in de straten rollen. Dit is wat u en eingelijk ons allemaal te wachten staat : https://www.youtube.com/watch?v=QLWUbKpKpgA Denk aan de gevluchte Jezidis bij de Sinjar gebergte https://www.youtube.com/watch?v=8sxaz0LdBW8
  En kijk s.v.p. ook hoe aardig en barmhartig zijn ze voor christenen! https://touchentertainment.weebly.com/blog/graphic-pics-isis-behead-christian-children-horrific-pics-of-isis-atrocities
  Als iemand denkt dat ISIS is een eenmalig fenomeen, dan is dit gedachte gebaseerd op misverstand. De misdaden van ISIS horen bij de islamitische Arabische cultuur en is in feite niets bijzonders. In het Nederlands en Vlaams is een mooi spreekwoord: EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE.

  Like

  • Marc zegt:

   @Thomasson

   Ik vrees met grote vreze dat jouw waarschuwing veel te laat komt.

   Like

   • Thomasson zegt:

    @Marc. Mensen zoals ik waarschuwen al heel lang. Mensen zoals filip Dewinter en Vlaams Belang waarschuwen nog langer, maar worden beschouwd als racisten, xenofoben, nazi’s enz. Er zijn mensen in de politiek die de realiteit weigeren in te zien. De hoofdschuldige aan deze situatie zijn wij zelf. Wij blijven onze stem geven aan de verkeerde mensen.

    Like

 11. Pietersen zegt:

  Hier in Nederland is het niet anders. In Den Haag zijn meer allochtonen dan Nederlanders waarvan de meesten islamiet. Andere steden in Nederland zullen niet veel achter liggen.
  Het gaat maar door en geen partij die er wat aan doet. Alleen de PVV.

  Geliked door 2 people

 12. Marc zegt:

  Copy/paste lukt niet, maar zojuist heb ik de site Stad Antwerpen in cijfers geraadpleegd. De schrijvers ervan zijn nog net eerlijk genoeg om de demografische verdeling van de stad in autochtoon en allochtoon (herkomst ouders meegerekend) weer te geven in een 51% allochtoon en 49% autochtoon beeld. Maar verder is deze officiële rapportage zo politiek-correct als wat.

  Zo is er een rubriek ‘Bevolking volgens herkomst’. Vervolgens spreekt deze rubriek over ‘bevolking volgens etnische herkomst’, om direct aansluitend te spreken over bevolking ‘op basis van de huidige nationaliteit’, om dan te besluiten dat zo een beeld wordt verkregen tussen ‘Belgen en vreemdelingen’. Als het gaat om definiëring van het begrip ‘herkomst’ wordt niet gerefereerd aan etniciteit of religie, maar aan de nationaliteit van de vader. Tot slot maken ze de zaak helemaal ondoorzichtig door te spreken over ‘nieuwe Belgen’ als zijnde die groepen die ooit een andere nationaliteit hadden (zonder referentie dus aan een vader of moeder) en ‘nieuwste Belgen’, die afstammen van een niet-Belgische moeder.

  Maar wat uiteindelijk in de grafiek volgt is is uitsluitend een deling allochtoon-autochtoon. Er is nog wel een grafiek ‘herkomst naar werelddeel’, maar geen enkele referentie aan nationaliteit, etniciteit of religie. Evenmin is op te maken hoe deze cijfers in het uiteindelijk beeld uitwerkt. Zo wordt er wel gesproken over ‘hoger’ of ‘lager’ als het gaat om de toename van deze allochtonen, maar wordt niet uitgelegd welke conclusies daaraan verbonden moeten worden. Zo wordt gesproken over een hogere dan normale toename van het aantal migranten uit West-Europa. Waar hebben we het hier dan over? En welke consequenties moeten de Belgen hieraan verbinden? We moeten dat kennelijk maar zelf invullen. Zo valt uit deze staat op perfecte wijze niet op te maken of er sprake is van islamisering, Afrikanisering, Aziatisering dan wel Europeanisering van Antwerpen.

  Uiteraard ontbreekt natuurlijk elk alarm omtrent het afbreken van de Vlaamse bevolking en het verband dat hierin gevonden kan worden met de politiek van de regering Michel en zijn voorgangers.

  Dus wat we noemen: fake-news.

  Geliked door 1 persoon

  • De waarheid verdoezelen met ondoorzichtige cijferbrij, daar zijn de overheden goed in!! De Wakkere Nederlander laat zich niet langer verneuken door Die Zooi van Het Binnenhof, de Fa. List en Bedrog! Lang Leve Geert Wilders!

   Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het verbaast mij eerlijk gezegd een beetje, volgens mij was dit al vele jaren het geval.
  Het punt is dat de afstand tussen burgers en de elite die veronderstelt wordt de lange termijn planning voor haar rekening te nemen volslagen is verdwenen.
  In Frankrijk is nu de middenklasse buiten de grote steden eindelijk opgestaan in de vorm van de Gele Hesjes. Ondanks dat de beweging door Links en Anarchisten gekaapt dreigde te worden is ze dat niet gelukt.
  Ook het neerslaan van de onrust werpt geen vruchten af, de middenstand is opgestaan en een eenvoudige oplossing lijkt niet voor handen.
  Het gevaar schuilt erin dat het nu nog vrij geweldloos plaats vind (vanuit de demonstranten) maar bij het uitblijven van echte maatregelen komt er ongetwijfeld een keer een omslag.
  Het overgrote merendeel der bevolking is niet gehoord en nooit ergens in betrokken, mits er geen oplossing geboden wordt ligt er een burgeroorlog op de loer.
  En het enige antwoord dat Macron tot nu toe geeft is meer politie, meer geweld.
  Daar gaat hij niet mee wegkomen maar de vraag is waar dit toe gaat leiden en of het over gaat slaan naar andere Europese landen als in Frankrijk de vlam écht in de pan slaat.
  De elite in Frankrijk en ook in Nederland lijkt het nog altijd niet te zien.
  Zomaar twee artikeltjes uit het AD van vandaag, ‘er zijn steeds meer werkenden die ondanks hun ‘loon’ onder de armoedegrens leven’. ‘D66 pleit bij monde van Jetten voor de import van 50.000 arbeidsmigranten’.
  Volgens Jetten is er steeds meer werk dat Nederlanders niet willen doen.
  Nee meneer Jetten ze willen het wel maar daar moet dan wel een redelijke beloning tegenover staan.
  Er is een groot tekort aan bouwvakkers en verpleegkundigen, ja gek is dat, tijdens de crisis zijn ze massaal op straat gezet, ze hebben nu ander werk gevonden en willen niet terug naar hun vorige beroep wetende dat ze bij de eerste de beste dip in de economie weer op straat gegooid zullen worden.
  Door Jetta Klijnsma (nota bene van de PvdA !) zijn honderden zo niet duizenden bejaardenhuizen gesloten, het verplegend personeel werd massaal gedumpt, de meest ervaren en dus duurdere het eerst.
  Dat waren mensen met een MBO of HBO opleiding, die gaan echt niet zitten wachten tot men tot bezinning komt, die gaan ander werk zoeken en op het moment dat ze dat gevonden hebben is terugkeer uitgesloten, ze zouden wel gek zijn ook.
  En dat dames en heren van de elite zijn de Gele Hesjes van morgen, jarenlang zijn ze ondergewaardeerd en is er met ze gesold, er komt een moment dat ze voor zichzelf op gaan komen en hoe eerder jullie dat doorkrijgen hoe beter want de gevolgen zijn niet te overzien.
  Die blanke enclaves waar jullie je hebben teruggetrokken zijn niet moeilijk te vinden hoor !!

  Geliked door 1 persoon

 14. daniel zegt:

  Dat zal zeker Geen 100 jaar duren!

  Like

 15. M.A.L. Sion zegt:

  Gedwongen REMIGRATIE. Dat is geen rascisme maar LIJFSBEHOUD!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 16. gordon faes zegt:

  Ik ben je echte van 2060antwerpen ben 36 en om eerlijk te zijn hem ik alles zien veranderen en pijl snel het is op nog geen 10j veranderd pas op niet dat het daarvoor beter was nee … Maar het ligt ook aan de mensen zelf ik heb veel mensen al zien verhuizen naar betere oorde¿????¿ Mij persoonlijk doet het pijn om Da allemaal tot moete mee make…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s