Op Urk pikken ze dat niet…

Screenshot_25

(Door: Wim van Schaik)

Als je de media mag geloven, leek Urk maandagavond Parijs wel. De politie dreef met politiehonden en wapenstokken de Urker jeugd uiteen. Er werd met vuurwerk en rookbommen gegooid. Wat precies de aanleiding was? De lokale krant Urkerland heeft het over ‘rellen’ waarbij ‘een vrouw’ (haar man is visserman, maar ik denk eerder dat hij in een visverwerkend bedrijf werkt) gewond raakte, omdat ze probeerde tussenbeide te komen bij een ruzie tussen haar zoon en een groep jongeren. (Relationele sfeer en zo…) Berichtgeving zoals we gewend zijn. Heel verhullend dus.

Het RD lichtte een tipje van de sluier op door te schrijven dat er sprake zou zijn van een conflict met ‘plaatsgenoten van Marokkaanse afkomst’. Een medewerker van de snackbar waar de jongeren samenkwamen, zei dat een jongen mogelijk een meisje zou hebben mishandeld. En ziedaar, Stentor heeft het hele verhaal: “Woedende Urker jongeren dringen huis van Soufyan (18) binnen”. Er speelt meer. Veel meer. Die uitbarsting maandagavond heeft een hele voorgeschiedenis.

Als het om Urk gaat, is er altijd sprake van tendentieuze en buitenproportionele media-aandacht. Ook nu gaat het weer gelijk over ‘rellen’ en  ‘massale uitruk van politie’ en worden tientallen jongeren er al gauw honderd… Hoe komt dat toch? Zou het komen omdat men zich stoort aan de blanke Nederlandse dominantie van dorpen zoals Urk? Stoort het de media dat er nog enclaves zijn waar gemeenschappen hun eigenheid willen bewaren?  Wordt Urk (slechts 2% niet-westerse allochtonen) daarom zo stevig aangepakt en zo gretig te kakken gezet? Urk mag dan op een soort Boer zoekt vrouwachtige manier interessant zijn voor de media, maar de suggestie dat de Urker cultuur een natuurlijke vijand is van alles waar de deugmens voor hoort te staan, is nooit ver weg. Zou me niet verbazen als deze ‘rellen’ een item voor het NOS-journaal worden; kijk die racistische Urkers eens!

Wie niet op zondagmiddag naar de meubelboulevard of IKEA gaat, spoort niet. Trots op eigen cultuur mag niet. Dorpen waar de oud-Hollandse cultuur nog in zwang is en waar de oude protestants Hollandse normen en waarden nog worden gehandhaafd, zijn misschien leuk als folklore, maar de geglobaliseerde burger gruwt ervan. Die weet dan ook niet meer wat het is om binding te hebben met een volk, een manier van leven, met stad of dorp of plek waar men zich thuis weet. Die voelt zich prima in iedere westers georiënteerde stad. Een eenling zonder roots, niet gebonden door familie, traditie of geloof of sociale samenhang.

Zo’n levensstijl heeft zeker ook voordelen ten opzichte van de te vaak bekrompen opvattingen in gesloten dorpsgemeenschappen, waar zelfstandig denken niet altijd wordt gewaardeerd en de sociale samenhang gemakkelijk kan ontaarden in een beklemmende sociale dwangbuis. Maar een asociale maatschappij zonder enige onderlinge binding heeft  ook zijn schaduwkanten. In zo’n maatschappij weet men niet meer wat opkomen voor elkaar is. Weten jongeren niet meer wat onze beschaving inhoudt. Laat staan dat ze bereid zijn om daarvoor te vechten. Ze worden immers dagelijks door middel van cultuurrelativisme geprogrammeerd tot laffe zwakkelingen, die uit naam van tolerantie zich alles laten welgevallen. In Urk gaat dat anders. Daar beseffen ze nog dat als je niet vecht voor wat je hebt – zoals ik laatst las op deze site – je ook niet moet huilen als je het kwijt raakt.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marokkanen, meningsdictatuur, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op Op Urk pikken ze dat niet…

 1. Jan zegt:

  Moet die moorkop maar van die Urker roomsoes afblijven

  Geliked door 4 people

 2. Mary zegt:

  Die Marokken zieken overal, prima dat men dat massaal aanpakt in Urk, moesten ze overal doen hadden we heel wat minder last van die etters gehad.

  Geliked door 5 people

 3. Japio zegt:

  Even een gedachtenspinsel, “er wordt een hetze tegen Trump en de VS gevoerd door Boeing in een slecht daglicht te stellen”. Is dit flauwekul of zit er een kern van waarheid in. Deze gedachte kwamen in mij op met de vele berichtgeving over de Boeing 737 Max.

  Geliked door 2 people

  • siemx zegt:

   Deze ‘consparicy’ theorie lijkt me niet denkbeeldig. China dat begon met de boycot, heeft net zelf een nieuw toestel ontworpen en heeft een appeltje met Trump te schillen. Europa vindt het ook wel aardig om Trump een hak te zetten.

   Like

 4. Jong geleerd, oud gedaan!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   In welk leerjaar worden de kindjes geleerd iets of iemand de keel door te snijden?

   Geliked door 2 people

   • D zegt:

    Dat word niemand geleerd. Waar haal je dat precies vandaan? Jij bent zeker zo’n typische kutvreemde die alles denkt te weten. Was je dr zeld bij? Nee hé. Oke bek dicht dan.

    Like

   • Bob Koster zegt:

    @D. Alle mohammedaanse keelsnijders zijn zo begonnen, dus de opmerking van @Steven is zonder meer terecht.
    Verder wordt hier op een beschaafde manier gediscussiëerd maar voor rifapen zoals jij is dat blijkbaar te hoog gegrepen.

    Like

  • GT zegt:

   Heb dit filmpje bekeken, hoe is het mogelijk dat dit ouders toestaan en waar zijn die onderwijzers laat ik het zo stellen ik heb geen kleine kinderen meer, maar dit te zien haalde ik ze persoonlijk uit deze Moskee! En wat heb ik te doen met deze kinderen die ouders deze zijn compleet gestoord, kinderen met kinderen!

   Geliked door 1 persoon

 5. Johan zegt:

  Stammenstrijd : De Urkanen tegen de Marokkanen.

  Geliked door 1 persoon

 6. guusvelraeds zegt:

  Gingen ze bij de mocro naar binnen? Ik mag die types wel. Had je vroeger in Zuid limburg ook. Als tijdens een kermis iemand uit een ander dorp een of meerdere meisjes lastig viel. Het volgende weekend ging een hele groep jongens en jonge mannen (waren altijd ongetrouwden) verhaal halen in het dorp van de belager. Dat ging er dan heftig aan toe en niet alleen met blote vuisten. Als je het eigen vrouwvolk niet meer kunt en wil beschermen ben je verloren voor de toekomst.

  Geliked door 3 people

  • Steven zegt:

   De gedachtegoed van het linkse volk is dat ook de blanke meisjes uiteindelijk zwanger worden van keeldoorsnijders en zwart gepigmenteerden.
   Als je tegenwoordig geen racist meer wilt wezen (door indoctrinatie), dan mijdt je het blanke geslacht.
   Half Nederland loopt tegenwoordig met een kinderwagen waar geen blank kind meer in ligt. En de meesten zijn na de zwangerschap dan ook allemaal weer SINGLE MOMMY…

   Geliked door 1 persoon

   • Een kind maken wordt al lang ingezet als wapen om SOEBSIDIES / UITKERINGEN, een huis, verblijfsvergunning etc etc te krijgen. Als je ziet wat er achter zo’n kinderwagen loopt, weet ja al voldoende! Mijn belastingcentjes!! Wat een Verkloot Zooitje!

    Like

 7. Sandra zegt:

  Marokkanen zien vrouwen op hetzelfde niveau als honden, als ze iets lekkers zien lopen slepen ze het liefst de bosjes in om te verkrachtten, en in hun cultuur normaal.

  Geliked door 2 people

 8. Hans zegt:

  Dit lees je dan niet in “de media”

  Redactie 1 uur geleden

  Een Urker vrachtwagenchauffeur is naar verluidt vanavond bedreigd langs de A27. Een groep mannen van vermoedelijk Marokkaanse komaf had URK op zijn trailer zien staan.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nouuuuu…
  Of het allemaal zo overdreven wordt weet ik nog niet zo net.
  Op GeenStijl en Dumpert staan meerdere filmpjes en daar was wel degelijk het een en ander aan de hand, de Marokkaantjes zijn zich kennelijk zo aan het organiseren dat de politie vanavond heeft ingegrepen.
  En dat waren niet 1 of 2 agenten, dat waren er een hele hoop.
  Wie weet leren de jongeren straks op school; Op Urk begon de victorie 😀

  Geliked door 2 people

 10. Steven zegt:

  Dat Urker meisje zal vast wel weer de eer van die Maroc hebben aangetast door hem te negeren of hem iets niet te geven wat hij zo graag wilde. Want een Kufar mag niks weigeren aan het volk van de liefde.
  De lievertjes van Groen NIKS zorgen overal voor problemen.. het wordt TIJD dat men dat in Den Haag ook maar eens gaan INZIEN!
  Je hebt alleen maar ellende van dat volk.. maar iedereen kijkt de andere kant op!!

  Geliked door 2 people

 11. Wachteres zegt:

  Ik heb jarenlang op het MBO Urker jongeren in de klas gehad. Niks mis mee, maar de directie wist dat je niet alle Urkers in één klas moet zetten, want dan krijgen ze de overhand.

  De Urker leerlingen werden dus verdeeld over verschillende klassen. Een paar jongens probeerden bij mij hoe ver ze konden gaan, maar ze kregen lik op stuk; ik pakte ze hard aan.
  Vlak voor de kerstvakantie kwamen ze bij mij in de klas en gaven me een heel mooi verpakte fles wijn.

  “We wilden u dit geven, omdat u zich niet door ons op de kop hebt laten zitten en ons stevig hebt aangepakt”, was de boodschap. Ik was zo verbaasd dat mijn eerste reactie was: “jullie hebben er toch niets ingespoten?”. “Nee, echt niet, mevouw’. was hun antwoord.

  Zoiets heb ik alleen maar met Urker jongens meegemaakt: Eerlijk en recht voor zijn raap.

  Like

 12. Ronald B zegt:

  En zo zul je zien dat op Urk de burgeroorlog tegen te moslims is begonnen!!! Knap gedaan, Urkers!!! Respect!!!

  Like

 13. Ronald B zegt:

  Marokkanen horen trouwens in Marokko; Turken in Turkije; Nigerianen in Nigeria etc. etc.

  Like

 14. Jan zegt:

  Allemaal de schuld van Wilders

  Like

 15. Klaas zegt:

  Top stukje Wim ! 👍👍👍👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s