Groot-Brittannië geeft al paspoorten zonder EU-opschrift uit

Screenshot_101

(Vertaling: E.J. Bron)

Onafhankelijk van het getrek rondom de Brexit en wanneer deze komt, zijn de autoriteiten in Groot-Brittannië er op 30 maart al mee begonnen nieuwe paspoorten zonder het opschrift “Europese Unie” uit te geven.

Die Freie Welt

Onafhankelijk van de politieke spelletjes van een Theresa May met betrekking tot de Brexit, zijn uitstel of opheffing, zorgen de Britse autoriteiten voor een bijzondere feitensituatie. Voor hen geldt blijkbaar de oorspronkelijk vastgestelde uittredingstermijn 29 maart 2019. Want bij de nieuwe paspoorten, waarvan de eerste dag van geldigheid is vastgesteld op 30 maart 2019 of later, ontbreekt het opschrift “Europese Unie”op de voorkant.

Zoals het Ierse ITV bericht, zouden de nieuwe paspoorten nog tot het eind van het jaar de bekende bordeauxrode kleur houden. Opvallend is slechts de ontbrekende aanwijzing naar de EU. Vanaf het eind van het jaar zal men echter het uiterlijk van de paspoorten veranderen en terugkeren naar het bekende diepe donkerblauw. In Groot-Brittannië had men in het kader van de uniformering van de paspoorten, zeer ten spijt van de traditionalisten, de kleur veranderd in bordeauxrood.

Voor de eigenaren van de paspoorten, met of zonder EU-opschrift, zou het geen verschil maken, aldus een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zolang de Brexit politiek niet voltrokken is, gelden de actuele in- en uitreisbepalingen voor Britse staatsburgers. Dat zou vooral gelden voor het visumvrije reizen in lidstaten van de EU. Wie er per se op zou staan een paspoort te krijgen met een EU-opschrift kan deze ook krijgen. Er zouden nog voldoende oude paspoorten zijn die opgebruikt moeten worden, aldus de woordvoerster.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

2 reacties op Groot-Brittannië geeft al paspoorten zonder EU-opschrift uit

 1. Republikein zegt:

  Kan me geen kut schelen sinds ever, welke dwaas is geïnteresseerd in dat kuteiland.
  https://nworeport.me/2019/04/20/roger-waters-uk-has-become-an-accomplice-of-the-american-empire-over-the-assange-saga/

  Like

 2. Steven zegt:

  Dat zal die Timmerfrans wel niet zo leuk vinden…. want men is nu zoveel mogelijk tijd aan het rekken om vervolgens naar een nieuwe referendum te werken, waarvan de uitslag eigenlijk nu al van bekend is. En in het andere geval zal men proberen de UK een PUPPET van de EU proberen te houden…zodat die gewoon mee de ondergang in kan worden getrokken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s