“Het is gewoon alleen maar de islam” – Brunei rechtvaardigt handig de invoering van steniging voor homoseksuelen

Screenshot_164

De sultan van Brunei.

(Door: Patrizia von Berlin– Vertaling: E.J. Bron)

Toen Brunei de sharia in praktijk bracht en voor homoseksualiteit de doodstraf door steniging invoerde, brak er een internationale storm van verontwaardiging los. Nu verdedigt het islamitische land deze vernieuwing en schrijft een brief aan de EU. Met argumenten, die rechtstreeks uit de ideologische “schatkamer” van de EU afkomstig zouden kunnen zijn.

philosophia perennis

Brunei schrijft nu aan de EU-parlementariërs en motiveert uitvoerig de invoering van “Rule 135” uit de “Syariah (Sharia) Courts Criminal Code Order 2018”.

Islam als staatsreligie en de gevolgen

De islam zou al eeuwenlang staatsreligie zijn en

krachtige religieuze waarden met een rijk erfgoed aan tradities en cultuur vormen, de eigenlijke fundamenten van de unieke identiteit van Brunei – houdend van een gemeenschap, vreedzaam en respectvol –

en het zou belangrijk zijn deze te behouden, want

als gevolg daarvan staat het land bekend als residentie van de vrede.

Nu kan de lezer zich afvragen waarom Brunei dit benadrukt? Wordt ons niet elke dag uitgelegd dat de islam per slot van rekening de religie van de vrede en de tolerantie zou zijn? Wie zou het zich dan permitteren dat tegen te spreken? Dat zou immers hatespeech zijn.

Diversiteit in Brunei vereist tolerantie en respect

In de brief worden we er eveneens aan herinnerd dat wetten “eigen culturele en religieuze waarden” weerspiegelen. En dat diversiteit in “culturele, traditionele en religieuze waarden” tegen algemeen bindende standaards zouden spreken. Men zou “de omzetting van de internationale mensenrechten” in het licht van de nationale context moeten zien en moeten denken aan de diversiteit van de wereld.

Dit, zo schrijft Brunei verder in punt 3, “vereist tolerantie, respect, begrip” – vanzelfsprekend voor Brunei en zijn mensenrechten-vijandige ideologie. Komen deze argumenten ons niet merkwaardig bekend voor? Horen we niet constant in verband met de “religie van de vrede” de eis aan ons naar tolerantie, naar respect, naar begrip?

Hoe zit het, vraag ik me af, met onze eisen naar mensenrechten, naar de geldigheid van de grondwet? Deze moeten zich ondergeschikt maken aan de diversiteit en de traditionele en religieuze waarden – zo in ieder geval praktiseren het veel politici en journalisten in ons land.

Sharia in de praktijk

De sharia, aldus informeert de brief, zou gericht zijn op preventie in plaats van op bestraffing. Ze

criminaliseert … geen persoon op grond van seksuele oriëntering of geloof, inclusief gelijkgeslachtelijke relaties. De criminalisering van overspel en sodomie heeft tot doel de heiligheid van de lijn van afstamming en het huwelijk van de individuele moslims, vooral de vrouwen, te beschermen.

Nu wordt ook eindelijk duidelijk waarom vrouwenrechten in de VN bij Saoedi-Arabië in goede handen zijn.

De wet, aldus de brief verder, zou alleen maar gelden voor niet-moslims wanneer de daad met een moslim gepleegd zou worden. Wat zo over het algemeen niet juist is. Veelmeer zegt de wet in del 1, inleiding onder punt 3 (1) dat de wet, mits niet anders aangegeven, in principe toegepast zou moeten worden op “moslims en niet-moslims”. Daarna worden we nog beleerd dat de bewijsaanspraken voor “hadd” (steniging en amputatie) bijzonder hoog zouden zijn. Delicten, waarvoor deze straffen in aanmerking zouden komen, zouden diefstal, roof, overspel en sodomie zijn.

Ook de straf van het toedienen van zweepslagen zou streng geregeld zijn. Degene die de straf ontvangt, moet gekleed zijn en het toedienen van de zweepslagen moet met “gematigde kracht zonder de hand boven het hoofd te heffen” uitgevoerd worden. Je vraagt je bij het lezen van de brief bijna af waarom deze humane traditie niet bij ons in het strafrecht wordt overgenomen.

Bovendien, aldus de brief, zou de straf door het betalen van “diyat” (bloedgeld) aan de naaste familieleden van het slachtoffer afgekocht kunnen worden. En tenslotte herinnert ons Brunei er aan dat “de bestraffing hadd en qisas” in de wet van Brunei

Geen door mensen gemaakte wetten zijn, maar door Allah in de koran voorgeschreven zijn en in de hadith van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) en niet verkeerd begrepen mogen worden als een soort radicalisering.

Wat niet in de mainstream media staat

De wet in Brunei is een goed leerstuk over hetgeen een land te wachten staat als het wordt onderworpen aan de sharia. Hier enkele voorbeelden uit de wet. Punt 68 bestraft “overspel”, en daartoe behoort buitenechtelijke seks, met steniging, zweepslagen.

De liefhebbers van anale seks (“geslachtsverkeer tegen de orde van de natuur via de anus”) worden in punt 83 genoemd en weliswaar nadrukkelijk ook wanneer deze “tussen een man en een vrouw wordt voltrokken met wie hij niet getrouwd is”. Geldboete, zweepslagen, gevangenis.

Spannend wordt het in punt 111. Het verachtelijk maken en beledigen van de verzen van de koran en de hadith of ontkenning van de hadith door een specifiek opgevoerde islamitische autoriteit of ontkenning van de “consensus” (ijma, een van de bronnen van het islamitisch recht) wordt met tot 30 jaar gevangenisstraf of zweepslagen bestraft.

Van dit punt zijn we in Europa helemaal niet meer zo ver verwijderd. Een officieel EU-document maant er toe aan dat politici en journalisten de verantwoordelijkheid zouden hebben om generaliseringen en versimpelingen te vermijden die negatieve stereotypes over de  islam zouden kunnen bevorderen.

Het is niet bekend of datzelfde in de richting van andere mensen-vijandige ideologieën wordt geëist. Als je de ontwikkelingslijn doortrekt, dan lijkt een strafrechtelijke omzetting niet onwaarschijnlijk.

 • Punt 112 bestraft met “hadd” (zie boven) “iedere moslim die zichzelf tot niet-moslim verklaart”. Geloofsvrijheid? Ho maar.
 • “Zwarte magie” word tin punt 150 als toverspreuk of iets dergelijks begrepen en bestraft met tot 25 jaar gevangenisstraf.
 • Mocht u van plan zijn zelfmoord te plegen, doet u dat dan niet onder de sharia. Punt 165 bestraft dit met maximaal 1 jaar gevangenisstraf. De poging is strafbaar.
 • Travestieten worden in punt 198 bestraft met een gevangenisstraf van tot 1 jaar.
 • Een ongetrouwde moslima, die wegloopt bij haar ouders, krijgt onder punt 203 tot 3 maanden gevangenisstraf.
 • Wie een andere religie dan de islam tegenover een moslim of een atheïst verbreidt, wordt in punt 209 met tot 5 jaar gevangenisstraf bestraft.
 • Wie ongelovigen overtuigt de islam niet te mogen (dislike) krijgt volgens punt 211 eveneens tot 5 jaar gevangenisstraf.
 • In punt 220 wordt een ieder met tot 3 jaar gevangenisstraf bestraft die de islam, zijn praktijken, de woorden die heilig zijn voor moslims, elke religieus gemotiveerde wet, officieel gepubliceerde fatwa´s beledigt.
 • Wie een lid van de religiepolitie hindert, krijgt volgens punt 231 6 maanden gevangenisstraf.

Het is de islam, idioot

Tegen de politiek correct zienswijze dat dit alles niets met de islam te maken zou hebben, en de mythe van de bliksemsnelle radicalisering of de verkeerd begrepen religie in, verklaart het islamitische sultanaat Brunei aan ons in een diplomatiek schrijven heel openlijk in punt 15 op pagina 3:

Het is de islam.

Het is geen radicalisering.

Het is door Allah en door de profeet Mohammed (vrede zij met hem) voorgeschreven.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Patrizia von Berlin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Allah, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, EUSSR, homofobie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Mensenrechten, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sarcasme, sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op “Het is gewoon alleen maar de islam” – Brunei rechtvaardigt handig de invoering van steniging voor homoseksuelen

 1. Ruud zegt:

  Misschien dat het nu voor alle twijfelaars duidelijk wordt dat we hier te maken hebben met dolgedraaide hysterische islamitische gekken die in ons land onmiddellijk levenslang in een gesloten inrichting geplaatst zouden worden. Sharia, license to kill…………………

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Met alle respect Ruud.
   Ze zijn niet gek, ze zijn niet hysterisch en ze zijn niet dolgedraaid.
   Ze volgen alleen dat op wat de Koran, de Hadieth en de Soenna hun voorschrijft.
   De Sharia is de islam in uitvoering. De sharia legt niet alleen straffen op maar zij geeft ook richtlijnen hoe te gedragen, te spreken en te denken.
   Ale gedachten en de eruitvloeiende daden moeten geïnspireerd zijn door de islamitische voorschriften en alles wat de profeet ooit gedaan en gezegd heeft.

   Wij noemen ze gek en doorgedraaid maar dat komt omdat we door een westerse bril kijken.

   Like

   • M.A.L. Sion zegt:

    Inderdaad, Guus. We kijken door een westerse bril. Dat doen we met graagte en dat willen we blijven doen. Daar voelen we ons hier in het Westen wel bij. Als er dan rare snuiters, gekken, naar ONS gebied komen en die ons door HUN bril willen laten kijken moeten we STOP zeggen en deze gekken terug sturen naar hun zandbak.

    Like

  • Mario Schettini zegt:

   @ruud
   als u werkelijk gelooft dat lieden met deze overtuiging ‘in ons land onmiddellijk levenslang in een gesloten inrichting geplaatst zouden worden’, dan vraag ik mij af of u de laatste maanden kennis heeft genomen van de – netjes gezegd – ‘rammelende’ justitie en haar uitvoerders.

   Like

 2. ruud 2 zegt:

  Een mooi punt voor Jesse en Jetten om even te gaan uitleggen ter plaatse dan bel ik wel wanneer ze komen

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Zoals Einstein al gezegd heeft: 2 dingen zijn oneindig: het universum en laat ik het zo zeggen :de stupiditeiten van de West-Europese regeringsleiders en de EU.
  Einstein zal het vast goed gevonden hebben dat ik hem in iets veranderde vorm citeer.

  Like

 4. Thoth zegt:

  Sultan van Brunei : Ridder grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

  Door de eenheidsworst van politici en Beatrix is verleend.

  Meelijwekkend.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Een samenleving heeft nu eenmaal wetten en regels nodig, bindende afspraken om het leven richting te kunnen geven……net als de regels en voorschriften in het verkeer, gebodsborden en verbodsborden, anders word het een zooitje op de weg……helaas ziet men, met de toename en diversiteit aan buitenlandse verkeersdeelnemers, nog steeds geen reden tot ingrijpen of handhaving, en groeit het gevaar dat er steeds meer personen komen met een vrije interpretatie van onze wetten en regels, die anderen hun wetten en regels af willen nemen en hun verschillende (verkeers)inzichten pogen op te dringen.
  We lezen, zien en horen dagelijks over de toename van agressie in het verkeer, dagelijks zien we de gevolgen van mensen die weigeren om zich aan te passen en zich aan de regels te houden, wetten overschrijden en het fatsoen aan hun laars lappen omdat zij zich willen afzetten tegen de maatschappij……….
  Na ieder verblijf in het buitenland verbazen wij ons telkenmale over de agressie en het gebrek aan inzicht in het verkeer, maar ook op straat en in de stad, (zeker met de stijgende buitentemperatuur)gelden er soms enkel nog de wetten van de jungle in de Pays-Bah?
  We kunnen geen aparte rijbanen gaan aanleggen voor de jeugdige camel jockeys, geen aparte regels en wetten invoeren, geen aparte (sharia)rechtbanken of moslimgerechtsdienaren, geen autoverzekeringsmaatschappijen in Qatar of Abu Dhabi, want met de ongelimiteerde instroom van ideologische spookrijders komen er steeds meer ongelukken van…..en wie blijven er dan met de brokken zitten?.

  Like

 7. Winok zegt:

  Kunnen de achterlijke kwallen niet naar de maan worden geschoten? Homoseksuele handelingen mogen niet,maar wel afscheidsex? Bah, walgelijk deze satanische religie!

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Beste Winok. Afscheidssex? Het kan nog duidelijker, alleen draait je maag dan helemaal om. Het ‘nog erger’ is NECROLOGIE, sex met een lijk. Dat mag in de islam tot 6 uur na het intreden van de dood.

   Geliked door 1 persoon

 8. orelius zegt:

  Homosexualiteit is ten strengste verboden . Maar pedofilie daarin tegen , is bij mossels algemeen geaccepteerd. Dus een jong jongentje penetreren is geen enkel probleem. Een kind bruidje van zeg 8 jaar geen enkel probleem . Ja dat heet gewoon cultuur verschil . Daarom is het ook beter dat mensen uit deze twee culturen in hun eigen land blijven , en leven naar de wetten en regels van hun eigen land . Zou dat een oplossing zijn? .

  Like

 9. Jade zegt:

  In Den Haag laten ze de boel op z`n beloop
  dus weldra kunnen wij ook genieten van de
  geneugten van het geloof van de “vrede”.
  Waar blijven die half overspannen generaals
  die net als Harberts op 12 mei 1940
  een voorbeeld willen stellen.
  Waarom geven ze ons land godverdomme
  zomaar weg? Zijn ze helemaal gek geworden???

  Geliked door 1 persoon

 10. boorzalf zegt:

  Zou me niks verbazen als die dwerg flapoor op de foto zelf homo is.

  Geliked door 1 persoon

 11. co gi zegt:

  Hoe vromer de gelovige hoe luider de duivel lacht.

  Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  Sla de navigatie over
  Terug naar vorige pagina
  Terug naar 100
  Vorige pagina
  Vorige subpagina
  Volgende subpagina
  Volgende pagina
  Ga naar:

  NOS Teletekst 110
  
  COC wil Amerikaanse prediker weren

  
   Het COC wil dat de Amerikaan Steven
  Anderson de toegang tot Nederland wordt
  ontzegd.Het COC vraagt staatssecretaris
  Harbers de prediker aan te merken als
  ongewenste vreemdeling.Harbers kan dat
  doen als de openbare orde gevaar loopt.

  Anderson wil in mei in Amsterdam mensen
  bekeren tot zijn standpunten en een
  preek houden.Hij heeft zeer hatelijke
  dingen over homo’s gezegd.Ook ontkent
  hij de Holocaust en heeft hij president
  Obama dood gewenst.

  Anderson wil ook Ierland bezoeken,waar
  ook verzet is tegen zijn komst.Eerder
  werd Anderson vanwege zijn homohaat de
  toegang tot Zuid-Afrika ontzegd.
  
  volgende nieuws weer&verkeer sport

  Ga terug naar de navigatie, het begin van de inhoud.
  Tekstgrootte aanpassen:

  Terug naar NOS.nl

  Like

 13. Erik Torensma zegt:

  Hét christendom is dienend, en de islam heersend. Reeds 3 jaar geleden heeft een land als Saudi-Arabië aangegeven onze oliedollars te zullen gebruiken om de islam te verspreiden, en ze zitten inderdaad achter heel veel ellende day een stroom van vluchtelingen opwekt. Nederland denk aan je Cultuur.

  Geliked door 1 persoon

 14. Mario Schettini zegt:

  @annah
  ik protesteer met klem tegen deze discriminatie. apen zijn behoorlijk keurige wezentjes die nauwelijks problemen veroorzaken. u mag en kunt de aap niet gelijk stellen aan dit onderkruipsel.

  Like

 15. kampersrene zegt:

  We mogen van geluk spreken….stel je voor dat Mohamed een janet (homo)was en verkondigde dat Allah een vurige liefhebber .is…van “de poep”…dan moesten al de hetero’s eraan geloven

  Like

 16. kampersrene zegt:

  Wij mogen van geluk spreken dat Mohamed geen janet(homo) was ….stel je voor dat vurig predikte dat Allah ook een liefhebber van de poep is dan zouden al de hetero’s gestenigd worden !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s