Mohammed is opgeklommen tot de populairste voornaam in Berlijn

Screenshot_55

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

“Bild” publiceerde gisteren al de krantenkoppen van vandaag: de naam van de profeet en oprichter van de Mohammedanen, Mohammed, is opgeklommen tot de populairste voornaam in Berlijn.

philosophia perennis

Of het nu Kevin, Elias of Murat is – hoe onterecht het op velen ook mag overkomen, het geven van de voornaam zegt niet zelden iets over de familie waar men uit komt: religie, traditie, regio en niet in de laatste plaats familiair ontwikkelingspeil weerspiegelen zich in de voornaam.

Dit geldt vooral voor de populariteit van voornamen. Daarom onderzoekt de “Vereniging voor Duitse taal” (GfdS) elk jaar welke namen de in Duitsland geboren baby´s krijgen en stelt dan een lijst met de meest populaire voornamen op.

De profeet en oprichter van de Mohammedanen als voorbeeld

“Bild” heeft gisteren al bekendgemaakt wat vandaag in andere media een krantenkop werd: de naam van de profeet en oprichter van de Mohammedanen, Mohammed, is opgeklommen tot de meest populaire voornaam in Berlijn.

“Verrassend: In Berlijn was Mohammed (in alle schrijfvarianten) verleden jaar de populairste voornaam! Gevolgd door Louis (2e plaats) en Emil (3e plaats). Ook in Bremen stond hij erg hoog: Mohammed kwam na Ben en voor Elias op de 2e plaats terecht. Als je kijkt naar de complete lijst met voornamen (dus inclusief alle tweede, derde en andere vervolgnamen) dan kwam Mohammed in Bremen op de 3e plaats terecht.” (bron)

Dan moet er iemand nog eens vertellen dat de islam niet bij Duitsland zou horen… En laten we onszelf troosten, bij het volgende onderzoek wordt Greta dan de populairste voornaam voor meisjes.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Berlijn, cultuurrelativisme, Duitsland, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

23 reacties op Mohammed is opgeklommen tot de populairste voornaam in Berlijn

 1. Ruud zegt:

  Het heeft ook zo zijn voordelen; je weet dan meteen met wie je te doen hebt en tot welke onderklasse de man behoort, geen homo’s of lesbiennes mag, joden haat, christenen haat, het vrije westen haat, vrouwen onderdrukt, jihad verheerlijkt en vooral niet wil integreren en zo meer………..
  Kortom de door meerdere politieke partijen aangewezen ideale landgenoot.

  Liked by 1 persoon

 2. Logisch met al die miljoenen islamitische “immigranten”!

  Like

 3. rottenpikwick zegt:

  Met de ha(r)telijke groeten aan Fatimah van Toorenburg en Muhammed Zeegers!

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Dat zal ook in grote delen van Nederland het geval zijn ware het niet dat men de vele verschillende schrijfwijzes niet bij elkaar telt.
  Mooie manier om het te bagatelliseren en het onderliggende probleem te negeren.

  Liked by 1 persoon

 5. Steven zegt:

  Dan gaat de geplande ondergang volgens plan…

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Daarbij nemen de namen Sam en Moos omgekeerd evenredig af….

  Liked by 1 persoon

 7. Thoth zegt:

  Islamisering? Yep, er is wat aan hand… eerst hadden we christenen, nu de islam. We kunnen weer opnieuw beginnen.

  Liked by 1 persoon

 8. Hovawart zegt:

  Een akker waar je onkruid welig laat tieren zal steeds minder opleveren, de bodem zal verschralen en de oogsten zullen verdwijnen, en voor men het beseft is het land een wildernis…..Het is geen riet, en het is geen bamboe. maar over een paar jaar weet iedereen in Nederland wat Olifantsgras is, het nieuwe tovergewas van de GroenLinksche Looney Brigade, net als de oosterse ideologische aanwas een verdringend effect heeft op de inheemse soorten, heeft de aanplant van het Olifantsgras meer nadelen dan voordelen, ook al zijn er natuurlijk weer legio groene ‘wetenschappers en adviseurs’ die ons graag anders willen doen geloven en zullen zij er geen gras over laten groeien om ons weer met een kluitje het riet in te sturen. Oorzaak en Gevolg is een onbeminde redenering in linkse kringen, “Misschien is de toekomst wel extra aantrekkelijk” maar al wat er in ons leven gebeurt, elke ongeluksdag, plaag en elke tegenspoed is meestal terug te voeren op desastreuze linksche daden en gedachtengoed, als we echter deze linksche onrealistische toekomst inslaan, moeten we er wederom op voorbereid zijn in de door onszelf verwekte chaos te vallen……geen boeren meer die boeren, akkers vol met riet en onkruid, en niks te meer vreten.( wel met een eco-friendly rietje in de Starbuckskoffiebeker, Co2-neutraal hoor, als compensatie voor de overbevolking).

  Liked by 2 people

 9. delamontagne zegt:

  Het is toch fijn om je zoon Mo[hammad] te kunnen noemnen naar die kamelenpis-drinkende bedouin, pedo, slavendrijver, verkrachter, moordenaar, opl……..etc
  Maar pas op, roep ze niet “Mo-mo”, want ze snijden je keel door………

  Liked by 1 persoon

 10. delamontagne zegt:

  Gelukkig is het niet de naam Adolf geworden !
  GOD-ZIJ-DANK is het Westen bevrijd van Hitler:::::::

  https://uploads.disquscdn.com/images/23b7d00fad7cf7ba78032ddd1f5e1635daec6719ac865662bdfb300296ed4145.jpg?w=600&h=756

  Liked by 1 persoon

  • rottenpikwick zegt:

   Jammer, Adolf is een mooie naam, helaas besmet. Ik ken iemand die zo heet. Geboren ergens in de jaren 50. Familienaam denk ik.

   Like

 11. Republikein zegt:

  Jammer, vind Splinter of Sterre, veel mooier, die gasten hebben ook geen smaak.
  Splitter of Storm, Sturm o.i.d..
  Mijn naam is Arnoldus Pierre, zeg maar Arie Pieter hoor, doet iedereen.

  Like

 12. Fred zegt:

  Je kind de naam van een struikrover geven…. Walgelijk

  Like

 13. bigljohn zegt:

  Muhammad als populairste naam in Duitsland. Duitsers noemen hun zoon niet zo, dus de conclusie is dat er in Duitsland heel wat miljoenen islamieten rondlopen die op een gegeven moment door hun grote aantal de macht gaan grijpen. Daar gaan we op termijn dus ook nog iets van horen bij Bron, en in een veel later stadium in de MSM media.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Error; Duitsland, Berlijn moet het dus zijn. Maar deze mohammedaanse olievlek breidt zich in no time toch wel over heel Duitsland uit.

   Like

 14. Ronald B zegt:

  Het is helemaal mis in Europa…..allemaal dankzij de linkse elite shit……tijd voor een burgeroorlog waarbij de moslims worden verjaagd cq. gedood!!!

  Like

 15. Lucky zegt:

  Wij moeten gedwongen tolerant en zgn divers zijn, maar ondertussen is er een verzwegen genocide op de Christenen in het midden-oosten aan de gang.

  https://www.breitbart.com/middle-east/2019/05/03/the-vanishing-report-exposes-persecution-of-middle-east-christians-as-close-to-genocide/
  The Vanishing: Report Exposes Persecution of Middle East Christians as ‘Close to Genocide’

  De verdwijning: Rapport over de vervolging van midden-oosten Christenen aan,
  ‘Dicht bij genocide’.

  Georganiseerde vervolging van de Christelijke minderheid in hun traditionele thuislanden in het midden-oosten, is een genocide aan te benaderen en heeft gedreven tot een exodus in de laatste tientallen jaren, een rapport in opdracht van Britse secretaris Jeremy Hunt waarschuwt.

  Miljoenen Christenen in de regio zijn verdreven, velen zijn gedood, gekidnapt, gevangen genomen en worden gediscrimineerd.
  Er is shockerend bewijs dat de hedendaagse vervolging erger is dan ooit, met wijdverspreide
  discriminatie over heel zuid-oost Azië, sub-sahara Afrika en oost-Azië – vaak gedreven door autoritairisme en intolerantie voor religieuze diversiteit.

  Like

 16. Jade zegt:

  Laten we hopen dat er ook nog eens een tijd komt
  waarin de naam Mohammed met al z`n varianten
  totaal verboden is…

  Like

 17. Klaas zegt:

  Liked by 1 persoon

 18. Rensk. zegt:

  Aboutaleb op ned1 7 uur: anti-semitische tendensen zijn nooit weggeweest uit Nederland.

  Punt 1: graag uitleg van Aboutaleb wie en wat en waar en hoe in het verleden (na de 2 de wereldoorlog wel te verstaan)

  Punt 2: UIt welke hoek komt het anti-semitisme nu het allermeest? Graag antwoord van Aboutaleb

  Punt 3 Aboutaleb begint direct weer over zn angst voor de moslims. Zn angst straks weer met de Ramadan. Godverdegodver: wij moeten bang zijn voor de Ramadan en niet de moslims. Dat er weer suikerspiegels op mensen in gaan rijden etc etc.
  Punt 4: wat hebben Joden nu op dit ogenblik te vrezen hier in Nederland?
  Weet Aboutaleb dat niet? Ik wel Spugen stenen gooien trappen en verwensingen tot de dood erop volgt naar het hoofd gesmeten.
  Maar het allergrootste punt blijft: wat er ook gebeurd? De moslims zijn altijd slachtoffer. Ook als ze dader zijn.
  Wat hebben de moslims hier in Nederland nu precies te vrezen dan een paar speklapjes en een varkensmuts??????????????????????????????????????????????????????????????????
  Maar ja de lesbische vrouw (sorry ik weet haar naam niet) vraagt niet door. Slikt alles voor zoete koek.

  Sorry Aboutaleb: als ik het zo mag zeggen? Rot toch op op naar uw thuisland.U bent een lul van jewelste. Een schijnheilige islamiet.

  Liked by 1 persoon

 19. kampersrene zegt:

  weer een stap dichter bij die islammiserie…nu weer die naam mohamed waarom geen protesten en de eis dat ze voor die mohamed een westerse voornaam plaatsen ….bv…”Jef ” Mohamed…iedereen tevreden iedereen content

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s