FPÖ en de LEGA bij de AfD in München: “Wij zijn de ware Europeanen!”

Screenshot_181

V.l.n.r.: Franz Obermayer (FPÖ), Markis Buchheit (AfD), Marco Tirapelle (LEGA) en Dominiek Lootens (Vlaams Belang): “Wij willen verscheidenheid”.

(Door: Steffen Richter – Vertaling: E.J. Bron)

Tot nu toe waren de partijen rechts van het midden in het Europees Parlement in drie fracties versplinterd. Na de Europese Parlementsverkiezingen moet het tot de oprichting van een nieuwe fractie komen, die talrijke partijen van deze drie fracties verenigen en aan meer stootkracht moet helpen: de ”Europese Alliantie van de Volkeren en Naties” (EAPN). Met meer dan tien partijen van Scandinavië tot Italië zou het gewicht van de rechtse partijen in het Europees Parlement duidelijk toenemen.

Junge Freiheit

Op initiatief van de AfD-kandidaat voor de Europese Parlementsverkiezingen eind mei, Markus Buchheit, vond er afgelopen maandag onder de naam “Toekomst Europa in de EU” een discussie in München plaats. Behalve Buchheim zaten de Europarlementariër Franz Obermayer (FPÖ), een vertegenwoordiger van de Italiaanse regeringspartij LEGA, Marco Tirapelle, en van de Vlaamse regionale partij Vlaams Belang, Dominiek Lootens, op het podium.

Kort voor de bijeenkomst had de Hongaarse minister-president Viktor Orbán zijn ondersteuning voor de topkandidaat van de fractie van de EVP, Manfred Weber (CSU), ingetrokken en stond samen met de chef van de FPÖ, Heinz-Christian Strache, de pers te woord. Zodoende was het ook in München de vraag of Orbán wellicht overstapt van de EVP naar de nieuwe rechtse fractie. Voor de deelnemers aan de discussie op het podium leed het geen twijfel: dat zou in ieder geval  wenselijk zijn. De deelnemers wilden echter niet bevestigen of het daartoe ook zou komen.

 “We willen de EU slanker en effectiever maken”

Tirapelle, die eveneens voorzitter van de groep “LEGA in de wereld” met o.a. filialen in Duitsland is, gaf een inkijkje in de doelen van de toekomstige fractie: “Onze focus in de toekomst ligt op veel meer dan alleen maar de bestrijding van illegale immigratie. We willen de EU slanker en effectiever maken”. Voor de vertegenwoordigers stond duidelijk op de voorgrond de culturele identiteit van de Europese volkeren te behouden en verantwoordelijkheid aan hen terug te geven.

Daarbij zou het niet alleen maar koppig tegen de EU gaan, in Brussel zou echter datgene opgelost moeten worden wat werkelijk noodzakelijk zou zijn en alleen daar opgelost zou kunnen worden. Bij beslissende problemen, bijvoorbeeld grensbescherming, zou de EU in het verleden echter duidelijk gefaald hebben. Dominiek Lootens, langjarig afgevaardigde in het Europees Parlement, zag in de komende fractie daarom veel meer dan een politieke hefboom: “Ons verenigen over landsgrenzen heen idealen en gemeenschappelijke uitdagingen. Daartoe behoort in de eerste plaats het behoud van onze nationale identiteiten.”

Buchheit zag in de bijeenkomst “een signaal van bewustwording, dat moed geeft en op het juiste moment komt.” Hij maakte duidelijk: “We hebben een gemeenschappelijke visie van Europa en van de EU. We willen meer nabijheid tot de burger en minder inmenging in onze identiteiten. We willen verscheidenheid. Wij zijn de ware Europeanen!”

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Steffen Richter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Europa, EUSSR, FPÖ, gezond realisme, LEGA, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

2 reacties op FPÖ en de LEGA bij de AfD in München: “Wij zijn de ware Europeanen!”

 1. droevige mof zegt:

  Ik mis de PVV op deze vergadering.
  In het algemeen zou de samenwerking tussen de AfD en de PVV beter kunnen zijn, en niet alleen in dicht bij elkaar gelegen steden als Kerkrade en Herzogenrath, die in principe een gemeenschappelijke stad vormen. Ik ben blij om gecorrigeerd te worden als het anders is.

  Like

 2. J.A. Kapteyn zegt:

  De door de Italiaanse vicepremier Salvini opgerichte Alliantie verdient de steun van elke Europeaan die verandering wil van de huidige EU-politiek van alsmaar meer machtsconcentratie in Brussel en uitholling van de nationale souvereiniteiten.
  Daarom: stem in mei FvD of PVV. Derk Jan Eppink van Forum vecht voor afbraak van de Timmermans-mentaliteit en sluit zich aan bij de Alliantie. Ook PVV zit op deze lijn. Het gewraakte Timmermans-spotfilmpje van de SP toont duidelijk aan dat ook de SP van de Brusselse bemoeizucht af wil. Dus denk na, ga stemmen en maak bewuste keuze !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s