Trump ontvangt Orbán in Washington

Screenshot_237

Viktor Orbán en Donald Trump.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse tijdschrift “Politco” houdt zich in een lang artikel bezig met het bezoek van Viktor Orbán aan Donald Trump in Washington. Desbetreffend stelde het tijdschrift hierover aan meerdere deskundigen, o.a. de voormalige adviseur van Trump, Steve Bannon, vragen. “Het verhoogt het aanzien van Orbán dat Donald Trump vandaag een ontmoeting met hem heeft.”

Mitteleuropa

De voormalige Republikeinse adviseur verraadde: “Onder de regering-Obama was de verstandhouding tussen twee landen gespannen en koel, desondanks observeerde Trump de Hongaarse regeringschef met interesse.”

Volgens Bannon zouden meerdere belangrijke stappen ertoe geleid hebben dat de ontmoeting vandaag tot stand kon komen. Als voorbeeld noemt hij dat China steeds meer invloed in Europa verkrijgt en dat Trump zijn oude vriend en bewonderaar van Orbán, David Cornstein, tot Amerikaans ambassadeur in Boedapest benoemde. Verder is nog belangrijk dat hij Rex Tillerson door Mike Pompeo afloste als minister van Buitenlandse Zaken, die veel opener is tegenover Hongarije: “Tillerson stond niet open voor Hongarije, hij bleef Orbán´s pogingen tot een betere relatie met de VS blokkeren. Onder Pompeo is de situatie duidelijk verbeterd.”

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hongarije, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Trump ontvangt Orbán in Washington

  1. 2 Leaders with brains!

    Geliked door 2 people

  2. paulzwueste zegt:

    Fantastisch!

    Like

  3. Hovawart zegt:

    De US-basissen vanuit Turkije verplaatsen naar Hongarije is de opzet, en de NAVO mag het zelf gaan uitzoeken….een leuke move van de POTUS, grote mensen stratego….

    Geliked door 1 persoon

  4. QenQ6 zegt:

    Deze mannen worden het echt wel eens hoor!

    Geliked door 1 persoon

  5. Lucky zegt:

    https://www.breitbart.com/politics/2019/05/13/viktor-orban-promotes-protection-of-worlds-christians-in-trump-meeting/

    Viktor Orban Promotes Protection of World’s Christians in Trump Meeting

    Hungarian Prime Minister Viktor Orban offered a preview of his meeting with President Donald Trump as the two sat together at the White House Monday, including the protection of Christians around the world.

    Like

  6. kampersrene zegt:

    Ik wil die twee heren ook eens ontvangen….wij hebben dezelfde standpunten

    Like

  7. Jan zegt:

    Interviews (video)
    https://tinyurl.com/y4cncrrw

    Gisteren na 15 minuten de tv uitgezet nadat leugenaar Michael Ignatieff (niveau Justin Trudeau) in een uitzending van de ARD vertelde dat Orban een dictator is, dat Hongarije afglijdt naar een totalitaire staat en dat dit ook het geval is in alle staten waar het ‘populisme’ steeds meer macht krijgt in vorm van politieke partijen.
    Wat een oppervlakkige rotzooi, geen enkele diepgang, alleen hetze, geen onderzoek naar de oorzaken. Dat Soros ook maar ergens invloed zou hebben werd door leeghoofd Ignatieff ontkent

    Like

Plaats een reactie