Steve Bannon tegen de “Neue Zürcher Zeitung”: Na de EU-verkiezingen zal iedere dag in Brussel Stalingrad zijn

Screenshot_276

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

In een interview met de “Neue Zürcher Zeitung” spreekt de voormalige adviseur van Donald Trump, Steve Bannon (foto), over zijn verwachtingen na de Europese Parlementsverkiezingen, over zijn ondersteuning voor partijen van nationaal rechts in Europa en over de bedreiging die van de agressieve handelwijze van de Volksrepubliek China uitgaat.

In een uitvoerig interview met de “Neue Zürcher Zeitung” (NZZ) heeft de voormalige hoofdredacteur van “Breitbart”en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Steve Bannon, zijn houding bepaald tegenover zijn activiteiten in Europa.

In het jaar 2017 had Bannon samen met de advocaat en politicus van de Waals gedomineerde “Belgische Volkspartij”, Mischaël Modrikamen, een NGO met de naam “De Beweging” opgericht.

Obstructieve oppositie

Sinds die tijd reist hij door Europa, voert gesprekken met politici, bloggers en spelers in het voor-politieke gebied. In het interview benadrukt hij uitdrukkelijk niet als adviseur te fungeren, maar pro Deo als “waarnemer” het politieke proces te begeleiden.

Het interview vond plaats in hotel Adlon in Berlijn, waar Bannon vertoeft, terwijl hij vijf dagen lang gesprekken wil voeren met vooraanstaande persoonlijkheden van de AfD. De belangrijkste thema´s dienen de komende EU-verkiezingen en de vorming van een sterke nationaal georiënteerde fractie in het Europees Parlement na de verkiezingen te zijn. Daarna wil hij de AfD op ideeën brengen voor de deelstaatverkiezingen in Brandenburg, Sachsen en Thüringen, die in de herfst zullen worden gehouden.

Bannon houdt rekening met minstens een derde deel van de zetels voor een rechtsgerichte, EU-kritische fractie in het Europees Parlement. Dat zou weliswaar geen meerderheid zijn, maar voldoende basis om een “Super Group” te vormen. Dit, aldus Bannon, zou vertrekkende consequenties hebben:

“Na de verkiezingen zal iedere dag in Brussel Stalingrad zijn. De nationalisten zullen samenwerken. Door dit netwerk zal datgene mogelijk zijn wat ik ´command by negation´ noem: je kunt je wil niet doordrukken, omdat je geen meerderheid hebt, maar je kunt dingen blokkeren. Daardoor verandert de situatie fundamenteel.”

Het doel van de Europees rechts is de hervorming van de EU – niet haar vernietiging

Afgezien van de Britten is het verlaten van de EU geen doel dat de rechts-nationale krachten nastreven. Het zou gaan om een fundamentele richtingbeslissing tussen een gecentraliseerd, geünificeerd Europa, waarnaar de Franse president Emmanuel Macron zou streven, en een “Europa van de naties”, dat zich zou oriënteren op het systeem van Westfalen. “Daarin vertegenwoordigen individuele natiestaten de belangen van hun burgers”, omschrijft Bannon deze variant.

“Ze vormen een Unie, die misschien iets meer commerciële, maar minder politieke integratie bedrijft, vooral in de buitenlandse politiek en de immigratiepolitiek. En geen EU-leger.”

De nationale staten moeten volgens het idee van Bannon de controle weer overnemen – “niet om de EU te verwoesten, maar om haar te hervormen”.

Hijzelf zou gewoon als privépersoon onderweg zijn, benadrukt Bannon. Dat Marine Le Pen er na zijn ontmoeting met hem nu van beschuldigd zou worden “afspraken met een vreemde macht” te maken, zou aantonen hoe groot de paniek van het establishment zou zijn. Er zouden geen financiële schenkingen zijnerzijds aan Le Pen hebben plaatsgevonden, benadrukt Bannon. Hij zou in zijn functie als voormalig investment-bankier een blik in de financiële planning hebben geworpen, net zoals hij dit zou doen bij andere mensen die hem daar om zouden verzoeken.

Dat de resultaten in de peilingen van de AfD voorafgaande aan de EU-verkiezingen minder hoog zouden zijn dan men met het oog op de wijdverbreide ontevredenheid met de ontwikkeling in de EU zou mogen verwachten, ligt er volgens Bannon aan dat de partij m.b.t. een “Dexit” teveel antwoorden opengelaten zou hebben. De meerderheid van de Duitsers zou de EU willen hervormen, niet verlaten. Dit zou ook consensus zijn onder andere rechtsgerichte partijen in Europa. Prof. Dr. Jörg Meuthen zou echter een belangrijke en competente factor zijn bij de vorming van de toekomstige Super Group.

“Als Duitsland zo bang is voor Rusland, zou het zichzelf niet afhankelijk moeten maken”

Bannon liet zich ook uit over het anti-Amerikaanse ressentiment en een wijdverbreide fascinatie voor Rusland in delen van de AfD. Voor zover de kritiek op de interventionistische buitenlandse politiek van de VS onder Donald Trump betrekking zou hebben, zou hij dit kunnen begrijpen:

“Daar zouden niet alleen Republikeinen en Democraten achter zitten, maar de permanente politieke klasse, de globalisten, die ingebed zijn in datgene wat ik de ´Party van Davos´ noem. Deze mensen zijn volledig losgekoppeld van normale, werkende Amerikanen. Wanneer de AfD en anderen dit Amerika bekritiseren, kan ik dat goed begrijpen. Kijkt u eens, Duitsland en Amerika hebben veel meegemaakt. We waren sterke geallieerden, en dat zijn we nu nog. En Rusland? Zelfs in het toxische milieu van Washington heb ik altijd gezegd: Rusland is niet de belangrijkste vijand.”

Daarentegen zou de totalitaire dictatuur in de Volksrepubliek China daadwerkelijk een existentiële bedreiging voor het Westen zijn. De reële macht van Peking zou veel groter zijn dan die van Rusland, dat weliswaar militair op veel plaatsen voor trammelant zou kunnen zorgen, maar door kleptocratie, daling van geboorten en economische stagnatie in zijn mogelijkheden beperkt zou zijn. Niemand zou er nu nog bang voor hoeven zijn dat er Russische tanks door de Noord-Duitse laagvlakte rollen. “We moeten Rusland gewoon nemen als datgene wat het is”, verklaarde Bannon. Desondanks beschouwt hij Nord Stream 2 als een fout.

De VS staan op het standpunt dat er een alternatief zou bestaan voor de pijpleiding die Europa´s afhankelijkheid groter zou maken. Vooral tegen de achtergrond van de retoriek tegenover Rusland van de kant van de politieke klasse zou de gas-deal onbegrijpelijk zijn:

“Als Duitsland zo bang is voor Rusland, zou het zichzelf niet afhankelijk moeten maken”

Wat betreft zorgen met het oog op de milieusituatie, zoals deze ook in de beweging “Fridays for Future” tot uitdrukking zou komen, raadt Bannon een offensieve omgang met het thema aan.

“Ik zou tegen de mensen zeggen dat een natiestaat de milieubescherming met transparantie en duidelijke verantwoordelijkheden kan regelen – heel anders dan transnationale instellingen”, aldus Bannon. Het Klimaatakkoord van Parijs zou echter “een catastrofe” zijn, omdat het “China in de gelegenheid stelt om te sjoemelen en de kosten bij diegenen neerlegt die zich dat het minst kunnen veroorloven.”

“Leidende macht China is geen natuurwet”

De opkomst van de Volksrepubliek China tot economische leidende macht in de wereld zou geen natuurwet zijn, benadrukt Bannon. De politiek van de “globalisten” zou echter onoorbare praktijken, die niet alleen Amerikaanse, maar ook Duitse arbeidsplaatsen zouden kosten, accepteren en er zelf van profiteren.

“China´s lobbyisten zitten in de City of London en in Wall Street”, zegt Bannon.

“Waarom? Ik zat op de Harvard Business School, ik ken de rekening: wanneer je jouw productie uit Amerika of Duitsland naar China verplaatst, heb je dankzij de slavenarbeiders daar hogere marges. Dat functioneert weliswaar, maar het is absoluut verkeerd.”

In de Zuid-Chinese Zee zou de Volksrepubliek China zelfs militaire agressie uitoefenen en proberen door bezetting en militarisering van eilanden de vrije doorvaart op de verzorgingsroutes voor de met Amerika verbonden democratieën zoals Japan, Zuid-Korea en Taiwan te ondermijnen.

Met het oog op de Amerikaanse presidentschapsverkiezingen volgend jaar verklaart Bannon het tot “absoluut existentieel” dat Donald Trump herkozen wordt, “voor de Verenigde Staten en voor het Westen.”

Beslissend voor het succes van Trump en alle nationaal-populistische bewegingen, die Bannon ondersteunen, zou de economie zijn.

“Wanneer Trump geen groei van 3,2% en een lagere werkloosheid zou kunnen laten zien, zouden ze zijn hoofd op een paal zetten. Je hebt groei nodig. Maar zoals gezegd, daar beginnen we pas aan. Deze beweging is bedoeld voor decennia. Ik zal er niet de hele tijd bij zijn, maar nog wel lang.”

De geschiedenis, aldus Bannon, moet hem op zekere dag in herinnering houden als iemand die “zich voor 100% heeft ingezet voor de kleine man”.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Steve Bannon tegen de “Neue Zürcher Zeitung”: Na de EU-verkiezingen zal iedere dag in Brussel Stalingrad zijn

  1. Jules Vismale zegt:

    In de periode 1942-1943 hebben de Duitsers en de Russen lekaar als beesten afgemaakt in Stalingrad waarbij de laatsten meer dan 500.000 doden hadden te betreuren!

    Like

  2. guusvelraeds zegt:

    Hijzelf zou gewoon als privépersoon onderweg zijn, benadrukt Bannon. Dat Marine Le Pen er na zijn ontmoeting met hem nu van beschuldigd zou worden “afspraken met een vreemde macht” te maken, zou aantonen hoe groot de paniek van het establishment zou zijn.

    Als George Soros een exclusief achter gesloten deuren overleg heeft met de Brusselmansen van de EUSSR is dat volledig normaal. Als Marine Le Pen een ontmoeting heeft met Steve Banon is dat de schande van de week en beginnen de bruinhemden weer te marcheren.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie