Grote meerderheid van de Hongaren wijst de EU in deze vorm af

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

In een onlangs gehouden peiling Szazadveg-stichting heeft 81% van de Hongaarse geënquêteerden kritiek op de leiding van de Europese Unie geuit. De omgang van de EU met migratie kreeg de meeste kritiek.

Contra magazine

70% van de geënquêteerde Hongaren gaf aan “uitermate ontevreden te zijn met de manier waarop Brussel met de migratiecrisis is omgegaan, de grootste en meest zwaarwegende Europese uitdaging van de afgelopen jaren”, zei Szazadveg woensdag en voegde er aan toe dat slechts 26% daarover een tegenovergestelde opvatting had.

51% van de geënquêteerden gaf aan de regeringscoalitie van Fidesz met de christendemocraten te ondersteunen. Daarna komt een lange tijd niets.

De links-democratische coalitie zal volgens Szazadveg zoals het er nu naar uitziet 11% van de Hongaarse stemmen bij de EU-verkiezingen krijgen. De nationalistische partij Jobbik 9%, de MSZP “Socialistische Alliantie” 7% en de denktank “Momentum Mozgalom” (Momentum Movement) 6%.

De Groene LMP en de radicaalnationalistische Mi Házank zouden ieder 3% van de stemmen krijgen, terwijl 7% nog niet wist op welke partij te gaan stemmen.

De peiling werd tussen 10 en 18 mei in Hongarije gehouden. Er namen ongeveer 1000 willekeurig uitgekozen volwassenen aan deel.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie