Teveel stemmen voor Salvini: Nu wil de Europese Commissie tegen Italië optreden

Screenshot_72

Matteo Salvini, chef van de “Lega” en minister van Binnenlandse Zaken van Italië.

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Democratietekort tegen begrotingstekort

Wie niet “juist” stemt, wordt door de EU bestraft. Dat is de boodschap die de Europese Commissie nu naar Italië stuurt. Nauwelijks waren de verkiezingsresultaten uit Italië bekend of het juist vanwege democratietekort omstreden instituut kondigde aan een procedure te starten tegen Italië vanwege een te hoge staatsschuld.

philosophia perennis

De Italianen hebben bij de EU-verkiezingen afgelopen zondag met een overweldigende meerderheid voor Salvini´s “Lega” en zodoende voor een andere EU gestemd. Op een democratische manier. Er zijn nog geen drie dagen voorbij of de EU slaat terug, op een typisch ondemocratische manier. Namelijk via de Europese Commissie, die als ongekozen orgaan van de EU als geen ander instituut in de EU staat voor het veel bediscussieerde “democratietekort van de Europese Unie”.

De Europese Commissie wil de landen dresseren om “juist” te stemmen

Die Commissie dus, waarvan de leden niet door ons gekozen worden, maar door de desbetreffende regeringen van de lidstaten (met op dit moment in de eerste plaats de Merkel- en Macron-regering) benoemd worden, heeft nu korte tijd na de EU-verkiezing aangekondigd een strafprocedure tegen Italië te starten.

Reden zou de hoge staatsschuld van het land zijn, die volgens EU-diplomaten tot 2020 verder zal toenemen: “Dat gaat helemaal de verkeerde kant uit!”, uiten de EU-diplomaten zich bezorgd tegenover de pers.

En omdat we uit de dierendressuur weten dat men straffen, die een belerend karakter moeten hebben, niet te lang mag uitstellen, wil men met de bestraffing van Italië niet zo lang wachten tot eind juli alle ministers van Financiën van de EU ordelijk stemmen, maar daarvoor al in Luxemburg op 13 juni mogelijk snel actief worden.

Italië heeft minder staatsschulden dan Duitsland

Maar Salvini is niet onder de indruk van zulke bedreigingen tegen zijn land. In plaats van op Italië in te slaan, zou men dringend de al lang verouderde regels van het stabiliteitspact moeten veranderen. Het zou veel belangrijker zijn om eindelijk arbeidsplaatsen te creëren.

Het verbazingwekkende aan de hele zaak: Italië heeft minder staatsschulden dan Duitsland. Maar daar heeft de AfD immers ook duidelijk minder succes behaald dan Salvini in Italië. Daarom hoeft Duitsland geen consequenties van de Europese Commissie te vrezen. De dreigende stap tegen Italië past dan ook helemaal in het voormalige devies van de Stasi: “Bestraf er één en voed er velen op!”

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, democratie, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, EU-critici, Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Italië, kwaadaardige opzet, LEGA, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Teveel stemmen voor Salvini: Nu wil de Europese Commissie tegen Italië optreden

  1. Piet Snot zegt:

    Als je niet met overtuiging van je eigen gelijk het kan winnen, dan ga je gewoon een beetje lafjes natrappen.
    Vanochtend kwam ik hier ook al zo iemand tegen op deze site die er niet van slapen kan dat er aan ‘m getwijfeld wordt.

    Geliked door 2 people

  2. Rensk. zegt:

    Weet iemand voor hoeveel staatsschuld Duitsland heeft uitstaan en voor hoeveel Italie aan staatsschuld uit heeft staan?

    Hoeveel begrotingstekort heeft Italie eigenlijk?

    Geliked door 1 persoon

  3. Ruud zegt:

    Stuiptrekkingen zijn steeds ongecontroleerde uitingen……..
    Ik denk dat het begin van het einde van de EU is ingezet.

    Geliked door 1 persoon

  4. Republikein zegt:

    Ja, jetzt kommen die Kamelen mit die grosse Bulten.

    Geliked door 1 persoon

  5. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
    (Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

    Democratietekort tegen begrotingstekort

    Wie niet “juist” stemt, wordt door de EU bestraft. Dat is de boodschap die de Europese Commissie nu naar Italië stuurt. Nauwelijks waren de verkiezingsresultaten uit Italië bekend of het juist vanwege democratietekort omstreden instituut kondigde aan een procedure te starten tegen Italië vanwege een te hoge staatsschuld.

    Geliked door 1 persoon

  6. Shalom zegt:

    Beste, ik had een buurman deze gezellige oude man was 92 jaar oud maar een krasse man en was vroeger werktuig bouwkundige geweest op een scheepswerf, die man kon vertellen!
    Deze vertelde mij, het volgende ik had een goede band met deze buurman en buurvrouw, deze bakte panne koeken voor mijn kinderen, en van het een kwam het ander.

    Deze vertelde mij het volgende, hij zij die buurmannen in de straat dit zijn fascisten deze zouden je in de oorlog verraden dat zijn echte smeerlappen, en hij praatte uit ervaring…reken maar!
    Welnu, als je kijkt naar het stem gedrag van, 23-05-2019 PVDA in de running kan ik je aangeven dit stinkt van ongekend niveau, het laat zien dat de NSB’ers massaal onder ons zijn.
    En het er op aankomt je verraden wordt, houd daar rekening mee, deze man sprak uit ervaring.
    Ze zijn later terug verhuist in de buurt van hun kinderen, ben het niet vergeten, maar gelijk heeft deze!
    De linkse Fascisten zijn onder ons, herken ze en onthoud ze!

    Geliked door 2 people

  7. Jean zegt:

    De volbloed lafaards, dictators en volksverraders liggen decadent te parasiteren in die EU misdaadinstelling, ik wens die troep alles toe zelfs meer wat ik mijn grootste vijand toewens.

    Geliked door 2 people

  8. Mary zegt:

    Haha wat een zwaktebod van een zielig hoopje machthebbers, het zal weinig indruk op Salvini maken……..

    Like

  9. wante Benny zegt:

    viva italia ! viva Grande Salvini !!! Capitano Salvini Complimenti

    Like

Plaats een reactie