Buscontrole in Berlijn: Zware wapens in de bagage, desondanks weigert Openbaar Ministerie een arrestatiebevel uit te vaardigen

Screenshot_51

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In Berlijn deden agenten van de douane al op 20 mei tijdens de controle van een reisbus een schrikbarende ontdekking: een van de reizigers had een complete wapenverzameling mee aan boord. Volgens de voorschriften informeerden de agenten het Openbaar Ministerie, dat de man echter niet arresteerde, maar naar Zweden verder liet reizen. Er werd ook geen informatie gegeven door de Zweedse autoriteiten.

philosophia perennis

Het tv-programma “Kontraste” heeft de zaak nu aan het licht gebracht. Volgens een bericht van het ARD-programma volden douaneambtenaren op 18 mei tijdens de controle van een reisbus op de autosnelweg bij Berlijn twee halfautomatische geweren, een Kalasjnikov, een pumpgun en een pistool in de bagage van een 23-jarige reiziger.

Waarschijnlijk had de man de wapens gekocht in het Servische Novi Pazar, waar de bus vandaan kwam en dat bekend staat wegens zijn zwarte markt voor wapens.

Overtreding van de controle-wet op oorlogswapens: Openbaar Ministerie Berlijn weigert desondanks een arrestatiebevel uit te vaardigen

De reactie van de rechercheurs: de verdachte werd niet gearresteerd, maar mocht verder reizen. Dat was echter niet de schuld van de Berlijnse douaneambtenaren, maar van het Berlijnse Openbaar Ministerie, dat het door de controleurs aangevraagde arrestatiebevel ondanks de verdenking van een grove schending van de controle wet op oorlogswapens kortweg afwees.

Maar het bleef niet bij het schandaal dat de wapenbezitter verder mocht reizen, de Duitse autoriteiten zagen er eveneens van af om de Zweedse politie over het verder reizen van de man naar Zweden te informeren.

Ontbrekende onafhankelijkheid van de Openbare Ministeries

Volgens een politicus van de Groenen kan het tegen deze achtergrond hem niet kwalijk worden genomen dat hij zich herinnerd voelt aan de zaak Anis Amri. Zoals de bestsellerschrijver Stefan Schubert in meerdere boeken en artikelen heeft bewezen, faalden ook daar de autoriteiten vreselijk van tevoren – zodat de indruk wel moet ontstaan dat zij de daaropvolgende terreuraanval op de Breitscheidplatz in Berlijn indirect mede “voorbereidden”.

Bovendien had het Europees Gerechtshof enkele dagen geleden nog de afhankelijkheid van de Openbare Ministeries in Duitsland van de politiek bekritiseerd en beslist dat Duitse officieren van justitie geen EU-arrestatiebevelen meer mogen uitvaardigen, omdat er op grond van de zeggenschap van de minister van Justitie “geen sprake zou zijn van een toereikende garantie voor onafhankelijkheid tegenover de uitvoerende macht”.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Berlijn, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

6 reacties op Buscontrole in Berlijn: Zware wapens in de bagage, desondanks weigert Openbaar Ministerie een arrestatiebevel uit te vaardigen

 1. Piet Snot zegt:

  Denk dat die agenten nou wel weten hoe het systeem werkt.
  Dezelfde middag hadden ze ‘m toch weer vrij moeten laten.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Waarom zou je een onschuldige particulier op doorreis wel verbieden om wapens te vervoeren terwijl het op grote schaal tussen lidstaten geen enkel probleem schijnt te zijn…….koekoek!

  Like

 3. Willem zegt:

  Ben benieuwd hoe deze 23 jarige reiziger heet, Bjorn, Per?

  Like

 4. Steven zegt:

  Dan was die vent met wapens vast géén blanke maar een mossel..want anders had hij al achter de tralies gezeten en lagen de stapels aanklachten al gereed!!
  Het zal mij wederom niet verbazen dat hij ook zijn wapens mee heeft mogen nemen naar Zweden.
  Schijnbaar vindt men het wel GOED dat er aanslagen gepleegd worden.. want dat ruimt de blanke bevolking lekker op en zaait angst…zoals ook de bedoeling is van LINKS Europa…

  Like

 5. Groene Leeuw zegt:

  Ja allochtonen hé, als het nou eigen landgenoten zijn als oude mannetjes….

  Like

 6. Ook Brussel EU is hier schuldig aan, zij schermen met de Schengenwet en nu is alles mogelijk in vrij verkeer van handel en kennis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s