Déjà vu in NL: Strijd tegen opkomend antisemitisme 1934-1939 een maat voor niets

Screenshot_50

(Door: Edwin Klijn en Robin Te Slaa – Bewerking: “Brabosh”)

Aus der Geschichte der Völker können wir lernen, das die Völker aus der Geschichte nichts gelernt haben.” [Georg Hegel 1770-1831] “Van de geschiedenis van de volkeren kunnen we leren dat de volkeren niets geleerd hebben van de geschiedenis.”

Om Joodse burgers te beschermen stelde de Nederlandse overheid vanaf 1934 groepsbelediging strafbaar. In de praktijk wisten veel antisemieten de wet handig te omzeilen: ze meden scheldkanonnades en beperkten zich tot insinuaties.

In 1933 nam minister van Justitie Josef van Schaik het initiatief om een aantal bepalingen in het Wetboek van Stafrecht te herzien. De bewindsman wilde daarmee opruiing en openlijke belediging van het openbaar gezag en bevolkingsgroepen tegengaan. Dit verbod op groepsbelediging was een reactie op turbulente gebeurtenissen over de oostgrens.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, Historie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Déjà vu in NL: Strijd tegen opkomend antisemitisme 1934-1939 een maat voor niets

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb me altijd opgeworpen als tegenstander van antisemitisme en ben immer pro-Israël geweest.
  Nou is dat vrij goedkoop om dat te zeggen omdat dit in het verleden niet of nauwelijks nodig was, openlijke antisemieten kwam je zelden of nooit tegen en pro-Israël, er is zelfs een tijd geweest dat ook de PvdA dat was…
  Maar in het recente verleden is dat veranderd en heb ik gezien dat als antisemitisme de kop opsteekt dat veel breder blijkt te leven dan je altijd dacht.
  Met name één alinea in het artikel laat zien dat het huidige antisemitisme niet is veranderd;

  “De antisemitische complotdenker ontwaarde overal Joden op invloedrijke posities in het pers- en het bankwezen en het openbaar bestuur. Ons trotse Germaanse volk werd bedreigd door het aanstaande “joodsch-marxistische bloedfeest”. Strijd tegen de Joden was geboden voordat Nederlanders tot slaven zouden worden gemaakt van deze “internationale misdadigerskliek”.”

  Dat is precies wat er gebeurt, op een niet nader te benoemen site begon het precies zo, alle nieuwsmedia waren in handen van joden, alle financiële instellingen idem.
  En vervolgens kwamen er de meest absurde beschuldigingen; joden waren de initiatiefnemers van de toestroom van allochtonen naar Groot-Brittannië, Einstein had zijn grote ontdekkingen verkregen door plagiaat, dankzij de joden had de islam zolang Spanje kunnen overheersen, het een nog gekker dan het andere, alles viel terug te brengen tot het werkelijk idiote idee dat joden erop uit waren de hele wereld tot slaaf te maken, dat joden minder dan 1 % van de wereldbevolking uitmaakten was daarbij van geen enkele invloed.
  Je verzint het niet !
  En het gaat verder, bleef het in eerste instantie “beperkt” tot puur antisemitisme inmiddels is het puur nazistische ideologie geworden, en ik gebruik met opzet niet de benaming neo-fascisme want dat doet voorkomen alsof het de ‘light versie’ is, nazisme 2.0 zeg maar, dat is het niet.
  Het is alsof Mein Kampf opnieuw geschreven wordt, en erger nog; aangehangen wordt.

  Like

 2. Corné zegt:

  Geweldig! En in Nederland denkt men nog steeds dat ze zo humanitair waren tegenover joden. Procentueel het grootste aantal uitgeleverde joden! Niet dankzij de Duitsers, maar vooral dankzij onze eigen verraders, ambtenaren, politie. Nu hebben we net zulke zogenaamde anti- zionisten, maar in werkelijkheid antisemieten van de ergste soort. Zoals Dries van Agt!! Maar die is onlangs door “boven” op zijn nummer gezet, terwijl hij nota bene schuimbekkend aan het woord was tijdens een Palestijns haat spektakel.
  Gretta Duisenberg, tja daar weet iedereen van hoe intens zij joden haat. Maar de ergste is Anja Meulenbelt, een van de echtgenotes van een Hamas rokkenjager. Zij haat alles wat joods is tot op het bot. Bovendien heeft zij veel invloed. Onder meer via de nieuwe SS, Sylvana Simons. Inmiddels wordt er een jonge generatie geïndoctrineerd tegen de joden. Vooral bij Groenlinks. Uiteraard is vrijwel de gehele moslimgemeenschap antisemitisch. Wij staan er bij, kijken er naar en doen niks. Schande.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s